Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kkwpk

Polpora - Made in Poland :)

Rekomendowane odpowiedzi

W Krakowie niedawno były wszystkie modele a dzisiaj... tylko jeden!

Widać iż pasjonatów nie brakuje - i może niekoniecznie wertują to

Forum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak rozumiem prawie wszystko się wysprzedawało, szczęścliwie mamy okres świąteczny co niewatpliwie pomoglo. Zobaczymy jak bedzie dalej ale.... oby tak dalej :!:

Skoro aktualna produkcja już wyprzedana czy możemy od szanownej Polpory liczyć na coś nowego i większego zgodnie z sugestią sporej częđci klubowiczow :?: :roll:

I może wreszcie napis "wodoszczelny" :?: :twisted:

Edit: Skoro się produkcja wyprzedała to

GRATULUJĘ SUKCESU!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie kibicuje Polporze. Fajne wzornictwo i wreszcie normalne wymiary jesli firmanie da sie zwariowac i nie zacznie produkowac monstrualnych potworkow, to ma szanse znalesc swoje miejsce na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogratulować. Ale długa jeszcze droga przed Polporą. Dodatkowo radzę właścicielom częstszego kontaktu z klubowiczami.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja wiem, że można mieć zastrzeżenia, ale to są najbardziej polskie i ładne bardzo zegarki.

Władek

Władku, byłem wczoraj u Ciebie w salonie, żeby je zobaczyć i powiem tak, nie mogę się z Tobą zgodzić w kwestii urody tych zegarków. Co do jakości wykonania nie mam zastrzeżeń, co do pomysłu ich produkcji i ewentualnej polskości też nie. Ale one wyglądają jak setki innych, tanich zegarków na półkach punktów sprzedaży sieci "RUCH". I jednak są troszkę za małe.

PS.

Pewnie zaraz zostanę zmiażdżony jak robal przez niektórych... :twisted: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym dodał jeszcze do mojej wypowiedzi z poprzedniej strony, że osobiście nie mogę przekonać się do zegarków o średnicy większej niż 40 mm (no, mooooże 42 ) - nie jestem maniakiem "telewizorów na nadgarstku". Ale kiedy założyłem POLPORĘ, to jednak zrobiło mi się trochę smutno... Jasne, że kwestia gustu, jasne, że nie o aktualne trendy tutaj chodzi, ale dla mnie mimo całej szczerej życzliwości - za mały :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo, ze pierwsze wyroby raczej mi nie podchodza, kibicuje Polporze z calego serca, a na niektore szczegoly przykam oko, majac nadzieje ze powstanie w polski zegarek ktorego z checia kupie.

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również mocno kibicuję Rodakom i czekam na rozmiar minimum 39mm. 36mm nie przełknę - mimo gorących chęci :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zbyszek_73

Na stronie Polpory napisano "wahnik" przez "ch" - może się czepiam , ale ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za pojawiające się uwagi (również te dotyczące wordowskich literówek) i pragnę poinformować, że ponad połowa naszych czasomierzy znalazła już właścicieli. A przecież od początku sprzedaży minęło dopiero 14 dni. Jesteśmy bardzo zadowoleni z dotychczasowych wyników, które pozwalają patrzeć optymistycznie w przyszłość.

Do tej pory ukazało się kilka artykułów na temat Polpory, które wkrótce zamieścimy na stronie www.polpora.pl

071211 Dziennik - Ruszyla sprzedaz polskich zegarkow mechanicznych.pdf

071211 Brief.pl - Polpora dla pasjonatow zegarkow.pdf

071210 Polska Bizuteria - Zegarek z Polski.pdf

071207 Gazeta Wyborcza Stoleczna - Limitowane zegarki.pdf

071204 zegarki.info.pl - Zegarki Polpora.pdf

071204 polskijubiler.pl - Made in Poland - polski zegarek na polskim rynku.pdf

071201 polskijubiler.pl - Zegarkowe rzadkosci.pdf

Pozdrawiam

Krzysztof Janczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A propos linku Jacka. do zdjęć mexykańskich policjantów : dlaczego oni rzekomo mają robić reklamę Polporze, skoro są umundurowani w logo zegarków Zodiac ?? :(

Zodiac ma znaczek równiutki i bez kropek :)

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzyz zodiakalny, celtycki, sloneczny, odyna, czy jakkolwiek by go nie nazywac jest jednym z najstarszych "znakow towarowych" znanych ludzkosci , Zodiac od tysiecy lat ma dobra reklame ;P Logo Polpory na szczescie wyraznie sie od niego rozni. I dobrze :(

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość keneida

skoro Polpora jak narazie produkuje małą kolekcję to proponuję by robić większą custom-izację.

Tzn. klient mógłby wybrać design tarczy, kolorystykę wzór i takie tam przed kupnem zegarka, to samo z paskiem i wskazówkami.

Wtedy zegarki nie byłyby takie jak tysiące innych w sklepach.

Co sądzicie o takim pomyśle?

Napisałem dodatkowo email-a do nich. zobaczymy co z tego wyniknie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość keneida

dodatkowo proponuje przeniesienie tematu do "zegarki - wszystkie inne"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę, że takie rozwiązanie ma jedynie sens przy dużej produkcji / sprzedaży. ceny komponentów są tym wyższe im seria mniejsza. poza tym wydaje mi się że pomysł leszy dla firm lokujących się prestiżowo niżej niż aspiracje Polpory. jakoś mi taki Kit-watch nie pasuje do ekskluzywnego wizerunku marki

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
poza tym wydaje mi się że pomysł leszy dla firm lokujących się prestiżowo niżej niż aspiracje Polpory. jakoś mi taki Kit-watch nie pasuje do ekskluzywnego wizerunku marki

To zależy od tego jaki produkt ma się do zaoferowania. Zapoznaj się z ofertą Maison Vacheron Constantin. Oczywiście mam świadomość miar, jednak wysokiej klasy czasomierz wykonany na zamówienie wcale nie musi godzić w ekskluzywność marki. Zresztą dzięki temu powstało trochę wybitnych czasomierzy w historii zegarmistrzostwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zapoznaj się z ofertą Maison Vacheron Constantin.

jestem "zapoznany" :(

wysokiej klasy czasomierz wykonany na zamówienie wcale nie musi godzić w ekskluzywność marki

oczywiście że nie - ale wybór pomiędzy 5 różnymi tarczami , 3 kompletami wskazówek i rodzajem zapięcia (tak wyobrażam sobie propozycję Keneida) to trochę jednak kit - watch (niektórym w zasadzie nie mam nic do zarzucenia - patrz > Bill Yao ale np. już np "121 time" trąci mi nieco pospolitością. ) ... no i bez wątpienia wspomniane firmy nie lokują się w tej samej niszy co Polpora

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krzyz zodiakalny, celtycki, sloneczny, odyna, czy jakkolwiek by go nie nazywac jest jednym z najstarszych "znakow towarowych" znanych ludzkosci , Zodiac od tysiecy lat ma dobra reklame ;P Logo Polpory na szczescie wyraznie sie od niego rozni. I dobrze :(

logo Polpory, czyli krzyż z kropkami nawiązuje do tradycyjnego, polskiego (ale czy charakterystycznego wyłącznie dla Polski?) znaku, występującego m. in. na denarach Mieszka I, Bolesława Chrobrego i Krzywoustego.

http://www.oss.wroc.pl/skarby/katalog/denar01.htm

http://www.piastowie.kei.pl/piast/monety.htm

w dziale technologia można przeczytać, że werk pracuje z częstotliwością 28.800 Hz. wot, technika :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość keneida

odpowiedzieli, że nie. Ale przynajmniej odpowiedzieli i szybko :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jest popyt to i coś z tego będzie.

Polpora nową edycję powinna trochę stuningować.

Więcej odwagi w rozmiarze a także różnorodności zegarków.

Są gusta i guściki a kreując kilka modeli (nie na to samo kopyto)- można trafić w rynek.

Koperta może być ta sama- tyle że musi być większa !

Tarcze i wskazówki zależnie od modelu.

O komplikacjach można pomyśleć później.

Może producent podzieliłby się swoimi planami na kolejne edycje...

My coś tam podpowiemy...

Warto także wysondować sprzedawców jakie modele zegarków (kształt koperty, kolorystyka) sprzedają się w tej kategorii cenowej.

Początki firmy to najbardziej newralgiczny punkt jej rozwoju.

Robić zegarki sobie a muzom nie ma sensu- ambicje tak, ale nie kosztem firmy.

Osobiście mi żaden z modeli się za bardzo nie podoba...

Czekam na coś ciekawego.

Jako najbardziej znaną firmę która w sumie od niedawna pojawiła się na rynku i odniosła jakiś tam sukces można wskazać Maurice Lacroix.

Zlepek stylów, ciekawe pomysły i jedziemy. Oczywiście poszła za tym kasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość dancemacabre

czytam te posty i przyszła mi pewna myśl .... mówimy za drogi jak na taką cenę i ja się podpisuję pod tymi słowami .... wielu chce żeby zegarki miały więcej polskości ale ile wtedy by musiał taki zegarek kosztować ? zrobienie projektu koperty itp itd zapewne podniosłoby cenę zegarka tym bardziej że mowa o 9 sztukach więc nie sądze żeby cena była niższa jak kilka tysięcy :lol: i niemam tutaj na myśli tej kwoty za którą była czy też jest sprzedawana Polpora...w podsumowaniu powiem tak firma poszła na łatwiznę nato że nie będzie inwestować we własne projekty wrazie niewypału a jak sądze przy własnych projektach zegarek o tak niskiej limitacji musiałby kosztować około 5000 albo i więcej zresztą każdy z nas wie jakie są drogie usługi złotnicze dlaczego mówię złotnicze? bo zrobienie koperty to nieomal złotnicza robota...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ponawiam pytanie bo zniknęło Skąd pochodzą części w polporze i gdzie są montowane?

Domyślam się że werk ze Szwajcarii :( ale kupowany jako całość od ETY czy kupowany w częściach i składany w Polsce?

I analogiczne pytanie co do pochodzenia

Wskazówek

Koperty

Tarczy

Czy ktoś wie gdzie są produkowane? Ewentualnie gdzie następuje montaż, czy polpora zleca go jakiemuś podwykonawcy czy może sama je składa?

Jako że ludzie z polpory czasami tu zaglądają dlatego głównie do nich kieruje to pytanie, ale może ktoś z was też się orientuje, a jestem przekonany że wiele osób zachodzi w głowę ile części polpory jest polskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokazane było w Pulsie Biznesu biuro polpory - nie ma tam żadnych maszyn, siedział dla pozoru jakiś mężczyzna z lupką w oku i coś tam dłubał... Zamawiają części na wschodzie i je w Polsce składają. Tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To informacja z Pulsu Biznesu (31.12.2007).

Niestety bez zdjęcia, o którym pisze Tsuki, bo go pociął skaner, a ja lekarzem zdjęć nie jestem.

Zdjęcie pokazywało zakład zegarmistrzowski.

Oto treść publikacji:

post-9-0-95141200-1330788945.jpg

post-9-0-36856300-1330788947.jpg

Jakby co, to o mnie mowa jest tylko jako sprzedawcy Polpory i tego co widział zegarek na nodze Miss.

Władek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.