Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Recommended Posts

1 godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Myślę że gdyby były normalnie dostępne, straciłyby dużo z nimbu jaki je otacza i jaki wokół nich wytworzono. Nie chodzi mi o flipowanie nimi, ale o to że jak to tak, każdy mógłby sobie wejść do salonu i kupić za ok 50 tysięcy stalową Daytonę? No nie, to by było za łatwe. 

75k jak już, ale nie trudno o pomyłkę. U nas teraz nawet Narodowy Bank Polski "umi" w ekonomię inaczej i 8% inflacja oznacza dla nich, że ceny nie rosną. 🫣

IMG_8534.jpeg

Edited by memento mori

Tak się sra w umysłach tych, co jak widzą że z górki, to im lżej na sercu. 😂

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

2 godziny temu, nicon napisał(-a):

A skąd oni to wiedzą niby w tym salonie? Lepiej by utkali mordę zamiast gadać te losowe bzdury. Nikt tego nie wie co będzie dalej z dostępnością, ale pajac sprzedawca z kraju 3ciego świata ma insider info od samego Dufoura. Tak było.

Może właśnie jak sam zauważyłeś jesteśmy 3cim światem dla Rolexa jeśli chodzi o AD i stąd uważają, że dostępność będzie jaka będzie... 

Czy mi się wydaje, czy na stronie Rolexa zrezygnowali ostatnio z „cena na zapytanie”? Mam wrażenie ze w tych droższych modelach nie było wcześniej podanych cen, a teraz chyba wszystkie mają.

3 minuty temu, meinard napisał(-a):

Czy mi się wydaje, czy na stronie Rolexa zrezygnowali ostatnio z „cena na zapytanie”? Mam wrażenie ze w tych droższych modelach nie było wcześniej podanych cen, a teraz chyba wszystkie mają.

Masz rację. Wyświetlają się wszystkie ceny.

3 godziny temu, memento mori napisał(-a):

75k jak już, ale nie trudno o pomyłkę. U nas teraz nawet Narodowy Bank Polski "umi" w ekonomię inaczej i 8% inflacja oznacza dla nich, że ceny nie rosną. 🫣

IMG_8534.jpeg

Inflacja 8,2% r/r oznacza, że w porównaniu do roku wcześniej ceny są wyższe o 8,2%, powiedzmy. Natomiast niewiele mówi, co się wydarzyło w ostatnich 6 miesiącach - tu trzeba patrzeć na infalację m/m.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 | Tudor BB58

Też to zauważyłem ostatnio

Takie nowe info z linii frontu:

a) Wiednia na zakupy rolexowe nie polecam - towarzystwo znudzone bardziej niż w Kruku chyba; nie ma, tylko dla tubylców, dwa lata czekania, idź Pan stąd🤦‍♂️ (plus zdziwiło mnie, że Wempe jest AD Rolex tylko w Niemczech, w Austrii nie);

b) w Alicante polecam - super obsługa, miło sympatycznie; od ręki YM 37 różowy oysterflex, YM 42 białe złoto, YM II i jakieś dwa DJ (już nie prosiliśmy o pokazanie które). Na stalowe sportowe nie zapisują, ale poza Daytoną i rootbeerem na wszystko w metalach szlachetnych i TT.

Odbierał ktoś może coś z nowości oprócz gmt albo OP? Na chrono szału też nie ma jeśli chodzi o tegoroczne wypusty. Czyżby Rolex szykował odbiory w okolicach świąt? 😆

11 minut temu, bibbi napisał(-a):

Ja odebralem aktualny numer “The Rolex Magazine”.

bibbi

a to ja też i katalog hah

W dniu 26.10.2023 o 18:16, pixa_ns napisał(-a):

Odbierał ktoś może coś z nowości oprócz gmt albo OP? Na chrono szału też nie ma jeśli chodzi o tegoroczne wypusty. Czyżby Rolex szykował odbiory w okolicach świąt? 😆

Yachtmaster Titanium 42, ponoć na duży kraj pojawiło się 5 sztuk, Rolex ma problemy z produkcją modelu

Godzinę temu, Boogie napisał(-a):

Yachtmaster Titanium 42, ponoć na duży kraj pojawiło się 5 sztuk, Rolex ma problemy z produkcją modelu

mówisz o Polsce czy innym kraju bo patrząc na chrono24 to ledwo z USA jest 6 ofert :D a z czego problem wynika to nie wiem, ale rozumiem politykę Rolka więc może to tłumaczy problem produkcji. tutaj btw cytat z forum akurat z wątku o YM Ti odnośnie rzadkich modeli. Ile w tym prawdy nie wiem....
I was told that because it is a “rare” or more “limited” model, Rolex is keeping more control over these models. They are required to keep it on display for 90 days before allocation.
Who knows how true any of it is? This was not my AD so I don’t know what they tell the tire kickers passing through?

Edited by pixa_ns

Jezus Maryja zegarek z tytanu?! Niespotykane, to musi być ograniczona produkcja bo nikt tego do ten pory nie dokonał, mogą być problemy. Oby tylko nikt z Rolexa nie usłyszał że Tudor robi miliony tytanowych Pelagosow dostępnych od reki bo jeszcze fanboje coś zwęszą.

1dFQTya.png

W dniu 28.10.2023 o 15:42, Boogie napisał(-a):

Taaaaa...

Na Schipol sytuacja bez zmian, wystawili małe celebration, ale sprzedać nie chcieli ;)
ff1e4ec18be6a2c230cf44deccfd023e.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

19 godzin temu, moss napisał(-a):

Czy ktoś już może odbierał „coś” z marcowych nowości? 

z marcowych którego roku? 😁