LESKOS 3470 #151 Napisano 4 Lipca 2018 Panu Grzegorzowi grzecznościowo szwagierka wystawiała ale coś chyba nie zagrało i przestała. Podobno US zagrał szwagierce , ale to może plotka. Na giełdzie jest każdej. W razie czego daj znać do 22:30 ... Potem idę spać, bo trzeba wcześnie wstać ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #152 Napisano 4 Lipca 2018 No to nie rozumiem. Ja mam prawie 500 transakcji na ebay'ach i 100% pozytywów. Próbowałem na niemieckim, francuskim i angielskim (bo on wszędzie jest)-odrzuca moją ofertę z automatu. Więc napisałem do niego - jego odpowiedź zacytowałem powyżej.Dzisiaj na ebay.fr kończy się inna aukcja z wahadłem. Soczewka trochę mniej typowa bo "krasnoarmiejska" gwiazda (5-ramienna). Zobaczę, czy się uda. A Twoja aukcja/oferta kiedy się kończy?Już mnie ćwok wyrzucił. Powód: nie wysyłam do Polski. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #153 Napisano 4 Lipca 2018 Za około 2 tygodnie będę znowu w UK. Jeśli chcesz (napisz do mnie priva), znajdź pasujące Ci wahadło na angielskim ebayu, podrzuć link, a ja to kupię bez żadnych kłopotów i we wrześniu przywiozę do PL, lub wyślę paczką wcześniej na Twój adres. Masz półtora miesiąca na poszukiwania . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #154 Napisano 4 Lipca 2018 Już mnie ćwok wyrzucił. Powód: nie wysyłam do Polski. pytałeś co jest powodem iż wysyłka do Polski jest problemem ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #155 Napisano 4 Lipca 2018 A po grzyba tracić czas na kopanie się z koniem 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #156 Napisano 4 Lipca 2018 Koń jest zwierzęciem szlachetny. Tu masz przypadek kopania się z osłem .... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #157 Napisano 4 Lipca 2018 Mam takie, ale to chyba Wiedeń... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #158 Napisano 4 Lipca 2018 Szukam wahadła do takiegoKiniol, jak sądzisz, Twoje by pasowało? Najczęściej jest "słoneczko" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #159 Napisano 4 Lipca 2018 Jest lepszy numer, bo jak zobaczyłem wahadło Krzyśka, to sobie przypomniałem o gratach po kolekcjonerze zegarów. Poszukałem i znalazłem w pudełku takie cuś. Co to? Po co? Na co? Oglądnij, może Ci się przyda? Nic więcej do tego nie mam, a sam nie posiadam takiego zegara, więc nie mam pojęcia jak to było mocowane etc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #160 Napisano 4 Lipca 2018 Fibo: Super! bardzo mi się podoba. Z prętem coś pokombinuję ( dolutuję jakąś nakrętkę) i będzie dobrze.Przejdę na priva. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzy1234 62 #161 Napisano 12 Lipca 2018 Witam kupie mechanizm linkowy miesieczny chodzik pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kerims 101 #162 Napisano 13 Lipca 2018 Dzień dobry! Poszukuję drobnostki a mianowicie jednej sprężynki naciągowej mosiężnej do młotka gongu (kominkowy kwadransiak GB No400).Wymiary sprężynki: długość (nierozciągnięta): 25 mm, średnica sprężynki: fi 3 mm, grubość drutu sprężynki: 0,3 mm.Foto w załączeniu. Może ktoś z Kolegów posiada i mnie poratuję...?Zastępcza z długopisu już zainstalowana ale to nie to... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #163 Napisano 13 Lipca 2018 Szukam/kupię 1 lauferek do roczniaka Kundo (foto) lub ewent. 3 inne lauferki, żeby był komplet. Kontakt na priva. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #164 Napisano 15 Lipca 2018 (edytowane) Trafia na bazar... ja nie moge zbierać wszystkiego... Gustav Becker miniatura, chodzik, średnica tarczy 13cm. Waga i rolka jest, brak wahadła.Skrzynka bez mieszkańców, chodzi o kołatki, kot Wargor jest tylko gościem i zaraz wychodzi , czymś "odświeżona". Mechanizm kompletny, sanki etc. Numer pięciocyfrowy 54xxx. Wysokość skrzynki: 79 cm.Cena 1200 pln... Do delikatnej rozmowy Nie mogę tych zdjęć obrócić... wybaczcie... Edytowane 15 Lipca 2018 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #165 Napisano 15 Lipca 2018 kupie tarcze porcelanową do kwadransowego beckera, chętniej tylko zewnętrzną część z numeracją 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
złotyxpompa 0 #166 Napisano 18 Lipca 2018 Witam Mam pytanie czy ktoś ma może taką sprawną część całą lub tylko ostatni trybek to jest chyba koło wychwytowe ma ono połamane kilka ząbków do łączenia z trybem idącym od sprężyny chodu, chętnie kupię taką część, ta część nadaje się z zegara kominkowego suevia sindelfingen made in west germany . A z jakich lat może pochodzić ten mechanizm ? Zamieszczam zdjęcia mechanizmu i tę części . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arecki704 2 #167 Napisano 20 Lipca 2018 [ KUPIE ] Witam forumowiczów. Poszukuję książek o tematyce zegarowej. Jak by ktoś chciał sprzedać, podzielić sie proszę o kontakt. Potrzebuję jak najwięcej wiedzy na temat działania, konstrukcji zegarów, zwłaszcza wieżowych. Piszę pracę mgr związaną z tą tematyką, dlatego potrzebuje jak najwięcej literatury. Najbardziej pożądane to całą seria Pana Podwapińskiego.( tom V już mam ), oraz 'Mechanizmy Zegarowe" prof Mrugalskiego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #168 Napisano 20 Lipca 2018 W obecnych czasach pełnych zaufania do drugiego człowieka i praworządności sugeruję :https://allegro.pl/listing?string=podwapi%C5%84ski&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-wp-cul-1-2-0329 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ATO 49 #169 Napisano 17 Sierpnia 2018 Witam kolegów forumowiczów,kupię mechanizm sprężynowy lub części z sekcji bicia GB P 42 pełna płyta z grzebieniowym systemem bicia. Potrzebuję części do mechanizmu o nr 1 889 ... . Informację proszę na telefon nr 601 772 883. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1787 #170 Napisano 25 Sierpnia 2018 Ktoś mi zaoferował odkupienie paru zegarów . Jak to się czasem zdarza , powiedział ,,bierz wszystko ,, . Ale nie wszystkie mnie interesują . Wrzucę parę fotek , może ktoś zainteresowany ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perkoz1959 69 #171 Napisano 26 Sierpnia 2018 Koledzy. Może ktoś ma z jakiegoś wraku kompletne wahadełko do mechanizmu GUFA/Juba W1? Kupiłem dzisiaj na Giełdzie Staroci taniutko piękną kominkową ZENTRĘ Westminster na tym mechaniźmie i niestety wahadło jest nieoryginalne i dosyć mocno się śpieszy ( na dobę wyjdzie z 20-25 minut ). Na razie dociążyłem wahadełko i troszkę jest lepiej ale mnie to nie satysfakcjonuje bo lubię mieć wszystko jak Bóg przykazał. Opuścić bardziej posiadanego w wahadle ciężarka nie mogę bo brakuje gwintu na pręcie. Poniżej link do filmu z tym czymś czego szukam: - 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #172 Napisano 26 Sierpnia 2018 Perkoz a potrafisz podać ile waży Twoje nieoryginalne wahadełko razem z dociążeniem? I jaka jest jego calkowita długość? Musze wykopać moje szpargały bo gdzieś takie wahadło miałam od kominkowca Lauffer z taką samą melodyjką 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
virchoff 0 #173 Napisano 27 Sierpnia 2018 Witam serdecznie,Poszukuję przystawki balansowej do chodzika Gustava Beckera.Płyty okrągłe, średnica płyt 53,7 mm, rozstaw między płytami 15,97 mm.PozdrawiamRafał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perkoz1959 69 #174 Napisano 28 Sierpnia 2018 Perkoz a potrafisz podać ile waży Twoje nieoryginalne wahadełko razem z dociążeniem? I jaka jest jego calkowita długość?Musze wykopać moje szpargały bo gdzieś takie wahadło miałam od kominkowca Lauffer z taką samą melodyjką Nie ma sensu podawanie tych danych bo one są na wskroś fałszywe gdyż to wahadło które siedzi jest z jakiegoś kominkowego Francuza. Tak więc ani długość ani waga tego czegoś nic nam nie powie. Obciążyłem tego żabojada ołowiem i po 3 dniach walki osiągnąłem punktualność - 5 minut na dobę. Ale mnie to wnerwia, że w tak pięknym zegarze siedzi jakiś badziewny ersatz. Dlatego poniżej wklejam foty z sieci jak powinno wyglądać ori wahadełko do tego werku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #175 Napisano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Perkoz - wiem, ze parametry są nieodpowiednie. Ale pozwolołoby to nam w szukaniu takiego jak trzeba.Musiałabym wiedzieć jakiej długości i jakiej wagi ma być - z pewnoscią nie takie jakie Ty masz w zegarze. Wiemy że wahadło powinno być nieco cięższe/dłuższe niż to co jest Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach