Burns 4836 #10176 Napisano 31 Sierpnia 2014 znam jednego z forum 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #10177 Napisano 31 Sierpnia 2014 znam jednego z forum Też go znam,oglądam tvn24 -na relację z przylotu ,ale jeszcze nic nie "nadają" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12862 #10178 Napisano 1 Września 2014 Jesteśmy na stronie 159tej. Może ktoś jakąś Alfinę pokaże? No chwalić się! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #10179 Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Jesteśmy na stronie 159tej. Może ktoś jakąś Alfinę pokaże? No chwalić się! A proszę bardzo , masz od razu ze zlotu Alfy Romeo na Torze Poznań . Silnik wolnossące 2.5 V6 ( tzw. Busso od nazwiska konstruktora silnika ) 192 KM Niestety zdjecie archiwalne A tu następczyni już niestety tylko silnik diesla 1.9 JTDM 16V 150KM Także archiwalne Edytowane 1 Września 2014 przez Drake 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #10180 Napisano 1 Września 2014 Mechanicy nie lubią naprawiać skrzyń biegów, bo jest z tym kupa roboty. Łożyska się nie naprawia tylko wymienia. Zależy też którego, bo w skrzyni parę ich jest. Tak czy siak, nie każdy mechanik będzie chciał to zrobić no i tanio raczej nie będzie niestety. To dlatego nie chciał się za to zabrać i kazał jeszcze jeździć! Pfy. Znam jeszcze jednego mechanika dobrego, ale musiałby do mnie do garażu (na kanał) przyjechać.... a wyciąganie skrzyni biegów nie brzmi lekko i prosto. SAAB'y to auta specyficzne. Był jeden fajny odcinek Top Gear, gdzie May zachwycał się SAABem P.S. Też umiem tak zaparkować. Nawet kombiakiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4836 #10181 Napisano 1 Września 2014 (edytowane) remont silnika czy skrzyni to po pierwsze operacja skomplikowana a po drugi czasochłonna - powiedzmy, że samochód zablokuje kanał na przysłowiowy tydzień.Przez ten tydzień to on tyle klocków hamulcowych wymieni i finansowo wyjdzie na tym lepiej niż wylewanie potu i łez czemu nie można poskładać silnika/skrzyni w całość.Więc albo mechanik przez duże M, albo duża stacja obsługi, ale wtedy koszty też znaczne.Wszystko zależy od stopnia uszkodzenia, ale czasem opłaca się kupić silnik lub skrzynię z samochodu po wypadku i przełożyć.Jedyne czego nie wiemy, to czy nie wpadliśmy z deszczu pod rynnę, ale czasem takie ryzyko (wkalkulowane) to jedyna słuszna droga... Edytowane 1 Września 2014 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1216 #10182 Napisano 1 Września 2014 O, nowa Fabia. Czyli już wiemy jak będzie wyglądał nowy model postrachu szos z małym silniczkiem i nabuzowanym przedstawicielem handlowym za kierownicą .Wyciskającym notabene z silniczka 8 tys obrotów ,za cholerę nie dającym się wyprzedzić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #10183 Napisano 1 Września 2014 remont silnika czy skrzyni to po pierwsze operacja skomplikowana a po drugi czasochłonna - powiedzmy, że samochód zablokuje kanał na przysłowiowy tydzień.Przez ten tydzień to on tyle klocków hamulcowych wymieni i finansowo wyjdzie na tym lepiej niż wylewanie potu i łez czemu nie można poskładać silnika/skrzyni w całość.Więc albo mechanik przez duże M, albo duża stacja obsługi, ale wtedy koszty też znaczne.Wszystko zależy od stopnia uszkodzenia, ale czasem opłaca się kupić silnik lub skrzynię z samochodu po wypadku i przełożyć.Jedyne czego nie wiemy, to czy nie wpadliśmy z deszczu pod rynnę, ale czasem takie ryzyko (wkalkulowane) to jedyna słuszna droga...Dzizas co Ty wypisujesz? Widać że warsztat widziałeś tylko na pocztówkach. Silnik wychodzi w dwie godziny z przerwą na 2 śniadanie potem auto się wypycha na plac i po problemie.A jeszcze jakbyś wyjaśnił do czego jest potrzebny kanał przy wymianie klocków? Zaprawdę błogosławieni będą ci którzy nie mając nic do powiedzenia trzymają usta zamknięte 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4869 #10184 Napisano 1 Września 2014 Taki mi się w niedzielę przytrafił. Na hałdy jak znalazł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #10185 Napisano 1 Września 2014 Taki mi się w niedzielę przytrafił. Na hałdy jak znalazł ADI_86411.jpgFajna zabawka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grynio 0 #10186 Napisano 1 Września 2014 A ja teraz skodą muszę jeździć 0 Christopher Ward C6 LE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1216 #10187 Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Ja postawiłem na uniwersalność..Zarówno na autostradzie jak i w terenie autko zachowuje się b.fajnie. Edytowane 1 Września 2014 przez akism 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #10188 Napisano 1 Września 2014 Ja postawiłem na uniwersalność..Zarówno na autostradzie jak i w terenie autko zachowuje się b.fajnie.Tzn. jakie autko, bo się pogubiłem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4836 #10189 Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Dzizas co Ty wypisujesz? Widać że warsztat widziałeś tylko na pocztówkach. Silnik wychodzi w dwie godziny z przerwą na 2 śniadanie potem auto się wypycha na plac i po problemie.A jeszcze jakbyś wyjaśnił do czego jest potrzebny kanał przy wymianie klocków? Zaprawdę błogosławieni będą ci którzy nie mając nic do powiedzenia trzymają usta zamkniętenp wymiana uszczelki pod głowicą w dwie godziny ?co do klocków, można i samemu, można i w piaskownicy, ale na myśli miałem warsztat a nie Józka co klepie pod stodołą...czyli podsumowując wolałbym pocztówki nie dostać od takiego Józka co co chwilę auto wypycha, bo będzie zachlapana olejem z niedokręconego korka... Edytowane 1 Września 2014 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2283 #10190 Napisano 1 Września 2014 np wymiana uszczelki pod głowicą w dwie godziny ?co do klocków, można i samemu, można i w piaskownicy, ale na myśli miałem warsztat a nie Józka co klepie pod stodołą...W Maluchu zajmowało mi to 1h 45 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #10191 Napisano 1 Września 2014 Nowa Fabia: Ale z tego co wcześniej mówili to tylko gruntowny lifting bo flaki i proporcje te same. Nadal jest wąska i nadal wysoka. I chyba jest tak jak zapowiadali bo na moje oko zmieniło się tylko poszycie a sylwetka jest ta sama. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4836 #10192 Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Syreną nad morze z Poznania jechało się około 5 godzin, teraz mając Audi zgodnie z przepisami pojedzie się podobny przedział czasu... Edytowane 1 Września 2014 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1216 #10193 Napisano 1 Września 2014 Komfort nieco inny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12862 #10194 Napisano 1 Września 2014 Ja postawiłem na uniwersalność..Zarówno na autostradzie jak i w terenie autko zachowuje się b.fajnie. Mój Ojczulek jeździ takim prawie 10 lat (model przed liftem) i też jest bardzo zadowolony. Tak jak pisałeś, bardzo uniwersalny samochów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1216 #10195 Napisano 2 Września 2014 (edytowane) I jest dość szybki 8,5s/100 i 550 nm momentu,fajnie się zbiera(silnik 3.0 tdi 240kucy) Auto waży 2,5 t także to niezły wynik jak na ten kiosk na kółkach Edytowane 2 Września 2014 przez akism 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4869 #10196 Napisano 2 Września 2014 Ja wolę nie uniwersalne Takim jak pokazałem i jemu podobnymi, nawet bez przeróbek, wybieram się w takie miejsca, które "uniwersalnym" można oglądać przez lornetkę. Dobrą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #10197 Napisano 2 Września 2014 A tak z ciekawości. Od kogo prezent? 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4869 #10198 Napisano 2 Września 2014 No jakże? Od żony i córki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #10199 Napisano 2 Września 2014 Napisane nie było Jak od dziewczyn,to tym bardziej gratuluje Nie łatwo znaleźć ten model w dobrym stanie a domniemam,że w takim jest. 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidowo 4 #10200 Napisano 2 Września 2014 Co koledzy uwzaja na temat Skody Superb ? wszyscy za czy duzo przeciwow ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach