irekm 1050 #30126 Napisano 5 Sierpnia 2020 Jak zawsze najlepszy system ESP, ESC czy jakkolwiek go nie nazwać, każdy ma między uszami 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12513 #30127 Napisano 5 Sierpnia 2020 To ja mam jak kolega VVV, pierwszym wyborem jest srebrny, drugi wybór to srebrny, a trzeci ... i tu Was zaskoczę: szary Z tymi europejskimi autami i wlewem paliwa po prawej, to bym się zbytnio nie rozpędzał, w niektórych francuzach jest po lewo, no chybaże ich nie bierzemy pod uwagę 😜😂 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6699 #30128 Napisano 5 Sierpnia 2020 29 minut temu, tommly napisał: Z tymi europejskimi autami i wlewem paliwa po prawej, to bym się zbytnio nie rozpędzał, w niektórych francuzach jest po lewo No i w Fordzie Mondeo tyż tak JEZD. ....po lewemu.. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #30129 Napisano 5 Sierpnia 2020 Od pół roku jeżdżę rwd prawie 400 kunia. Latem na nowych oponach i dobrej pogodzie, trzeba się trochę powygłupiać, żeby Esp zadzałało. Jak normalnie się używa prawego pedału, to nie ma żadnego problemu z trakcją. Oczywiście, ostry start z bocznej ulicy i skręt 90 stopni - to d*pą lekko rzuci ale ESP łatwo to wyrównuje. Zimą - trzeba jednak mieć duuuży respekt. Lacze z tylu 285. Nie zdarzyło mi się jeszcze kontrować kierownicą nawet przy ostrzejszej jeździe - nie było potrzeby. Ale jak kolega wspomniał - najlepsze ESP jest między uszami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4795 #30130 Napisano 5 Sierpnia 2020 Godzinę temu, tommly napisał: Z tymi europejskimi autami i wlewem paliwa po prawej, to bym się zbytnio nie rozpędzał, w niektórych francuzach jest po lewo, no chybaże ich nie bierzemy pod uwagę 😜😂 We francuzach to chyba pseudodostawczych lub osobowych na ich bazie. (Poprawcie jeśli jestem w błędzie.) Co do baku i wlewu. Wydaje mi się że chodzi tu o rozłożenie równomiernie masy pojazdu. Kierowca po prawej -> bak po lewej -> wydech po prawej... Nie opłaca się przeprojektowywać auta pod europejskie wymagania i stąd w japońskich autach tak to wygląda. Tak ja to widzę. Co do atrap... To trochę jak wiejski tuning i sięga już nawet wnętrza. Np. BMW X3 z zegarkami analogowymi dającymi "Full digital cocpit" wygląda tak, że na wymioty zbiera. Ale to tylko moje subiektywne zdanie. Mnie żaden ankieter o to nie pytał, a widocznie miliony much nie mogą się mylić. :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #30131 Napisano 5 Sierpnia 2020 O maj God, ja to się zdecydowanie za późno urodziłem, ale kiedyś w pipke wozy robiono 😍 1965 Buick Wildcat 5 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6699 #30132 Napisano 6 Sierpnia 2020 Piękny 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12513 #30133 Napisano 6 Sierpnia 2020 I niestety czasy takich pięknych aut już bezpowrotnie minęły. Teraz tylko plastik fantastic i jednorazówki A jeśli już coś ładnego zaprojektują, to za miliony monet i nadaje się tylko aby wstawić do kolekcji garażowej. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6699 #30134 Napisano 6 Sierpnia 2020 Zaniedługo będziemy kupować samochód obojetnie jakiej marki, bo wszystkie beda TAKIE SAME= beznadziejne w stylizacji...i bez duszy... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #30135 Napisano 6 Sierpnia 2020 1 minutę temu, mkl1 napisał: Zaniedługo ... Ja ma wrażenie , że to już nastąpiło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6699 #30136 Napisano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Wiesz jeszcze jest trochę różnic stylistycznych... bo trzeba nazwe firmy i znaczek wkomponowac... Potem bedzie jak w USA z Fordem T Mozna wybrac kolor byle czarny Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #30137 Napisano 6 Sierpnia 2020 Polecam wyjazd na Kubę. Chociaż i tam te stare amerykańskie wozy są poprzerabiane. Dość często za pomocą części z nowych samochodów - tapicerki, deski rozdzielcze i silniki, a także i z Alliexpress. Niemniej wrażenie szokujące, jakby się czas zatrzymał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12513 #30138 Napisano 6 Sierpnia 2020 16 godzin temu, Krist-off napisał: We francuzach to chyba pseudodostawczych lub osobowych na ich bazie. (Poprawcie jeśli jestem w błędzie.) Co do baku i wlewu. Wydaje mi się że chodzi tu o rozłożenie równomiernie masy pojazdu. Kierowca po prawej -> bak po lewej -> wydech po prawej... Nie opłaca się przeprojektowywać auta pod europejskie wymagania i stąd w japońskich autach tak to wygląda. Tak ja to widzę. Niestety nie, nie tylko w dostawczych, np.: 207, 208, C-ellyse, ... Ford S-Max, Fiesta, Mondeo, to tylko kilka przykładów. Hyunday, Kia z Azjatów podobnie do japońskich tez ma często z lewej, Myślę, że to kwestia ilości miejsca w aucie na bak, ot wszystko, ewentualnie może kwestie stylistyczne przy projektowaniu, tak tylko gdybam. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 301 #30139 Napisano 6 Sierpnia 2020 To i ja sie wypowiem w temacie wlewu paliwa: VW LT - po stronie kierowcy zaraz przy drzwiach ( lewa strona samochodu ) VW Caddy - po stronie kierowcy, ale z tylu ( lewa strona samochodu ) zalete takiego polozenia jest to, ze nie musze obchodzic samochodu, aby zatankowac 😁 pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70665 #30140 Napisano 6 Sierpnia 2020 57 minut temu, Andrzej Wachowicz napisał: To i ja sie wypowiem w temacie wlewu paliwa: VW LT - po stronie kierowcy zaraz przy drzwiach ( lewa strona samochodu ) VW Caddy - po stronie kierowcy, ale z tylu ( lewa strona samochodu ) zalete takiego polozenia jest to, ze nie musze obchodzic samochodu, aby zatankowac 😁 pozdrawiam Ale przy wysiadaniu możesz przywalić drzwiami w dystrybutor. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6699 #30141 Napisano 6 Sierpnia 2020 59 minut temu, mario1971 napisał: Ale przy wysiadaniu możesz przywalić drzwiami w dystrybutor. Ja "waliłem" w kosz na śmieci ( przed dystrybutorami, lub w zimie w wiadro z płynem do mycia szyb Była jedna zaleta. Większość "polowała" na dystrybutor po prawej, a ja miałem czesto puste miejsce... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 301 #30142 Napisano 6 Sierpnia 2020 "Walenie" drzwiami w dystrybutor czy kosz na smieci to NIC, gorzej jak sie na parkingu walnie drzwiami w obok zaparkowany samochod albo jego lusterko 😡. Ja jestem juz "uczulony" na otwieranie drzwi kierowcy. pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 79710 #30143 Napisano 6 Sierpnia 2020 Czyli co radzicie? Będąc kierowcą, raczej w ogóle nie opuszczać pojazdu..? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #30144 Napisano 6 Sierpnia 2020 Nie tankować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 301 #30145 Napisano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) No nie! Bez przesady, ale wiem jedno przy wysiadaniu NIE WOLNO sie spieszyc, poniewaz np sterczace slupki pojawiaja sie ni stad ni zowad. Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Andrzej Wachowicz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6699 #30146 Napisano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Dlatego napisałem "waliłem" bo wystarczy odpowiednio zaparkować/zatrzymać się Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 301 #30147 Napisano 6 Sierpnia 2020 "bo wystarczy odpowiednio zaparkować/zatrzymać się " optymista 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6699 #30148 Napisano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) 47 minut temu, Andrzej Wachowicz napisał: optymista 🙂 Bo nie jestem tak dobrze poinformaowany Jakbym dobrze poinformowanym optymistą to byłbym.... "pesymistą" Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 896 #30149 Napisano 6 Sierpnia 2020 Koledzy zapomnieli napomknąć o długości drzwi w nadwoziach 3 drzwiowych. Kupowałem takowy z myślą, że będzie się wygodniej wsiadać a jest wprost odwrotnie. Otworzyć te wrota od stodoły na parkingu czy w garażu i zostaje szczelina do przeciskania. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #30150 Napisano 6 Sierpnia 2020 1 minutę temu, souls_hunter napisał: Koledzy zapomnieli napomknąć o długości drzwi w nadwoziach 3 drzwiowych. Kupowałem takowy z myślą, że będzie się wygodniej wsiadać a jest wprost odwrotnie. Otworzyć te wrota od stodoły na parkingu czy w garażu i zostaje szczelina do przeciskania. A jak jeszcze dodatkowo masz samochód w którym siedzisz praktycznie na jezdni to wysiadanie może być nie lada problemem. Jeżdżąc mazdami MX-5 czy sportowymi Prosiakami zawsze szukałem takich miejsc do parkowania, żeby nikt mi nie stanął po lewej stronie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach