Tommaso 2418 #46601 Napisano 26 Października 2024 4 minuty temu, Bugs napisał(-a): Kręgosłup i zwykła chęć wygodnictwa i komfortu A SL-a masz nadal? To było coś pięknego... Nie, SL to był eksperyment i się nie sprawdził, nie mam czasu na zajmowanie się youngtimerami, w nich zawsze coś jest do naprawy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1653 #46602 Napisano 27 Października 2024 Właśnie ciekawy jestem @bober5264 , czy wszystkie silniki Audi maja taki apetyt na olej ,czy tylko 2,0 w gnojówce 🤔 jest bagnet elektroniczny @mario1971 , w przypadku BMW G20/G30 w Dieslu jak i PB 2,0 , była jedna jedyna dolewka przy około 18tyś km, i więcej nie było komunikatów przez 80tyś km natomiast widzę że problemy Audi z apetytem na olej, wywołuje poetycką muzę u posiadaczy BMW 😊 znajoma jeździ poprzednim modelem RX , bardzo zaskoczyło mnie fakt że na czas okresowego serwisu - mieszka około 150km od najbliższego ASO Lexusa - przyjechał pan w garniturze pod dom , zabrał jej auto na kilka dni , i zostawił nowego RX , była zachwycona tym nowym modelem , a ja byłem zaskoczony takim podejściem premium do klienta 👍 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12818 #46603 Napisano 27 Października 2024 17 minut temu, Krakus1 napisał(-a): Właśnie ciekawy jestem @bober5264 , czy wszystkie silniki Audi maja taki apetyt na olej ,czy tylko 2,0 w gnojówce 🤔 jest bagnet elektroniczny @mario1971 , w przypadku BMW G20/G30 w Dieslu jak i PB 2,0 , była jedna jedyna dolewka przy około 18tyś km, i więcej nie było komunikatów przez 80tyś km natomiast widzę że problemy Audi z apetytem na olej, wywołuje poetycką muzę u posiadaczy BMW 😊 znajoma jeździ poprzednim modelem RX , bardzo zaskoczyło mnie fakt że na czas okresowego serwisu - mieszka około 150km od najbliższego ASO Lexusa - przyjechał pan w garniturze pod dom , zabrał jej auto na kilka dni , i zostawił nowego RX , była zachwycona tym nowym modelem , a ja byłem zaskoczony takim podejściem premium do klienta 👍 Miałem Audi, żarło olej niemiłosiernie. Kolega Brata, który ją ode mnie odkupił zmienił olej i problem ustąpił. 11 godzin temu, mario1971 napisał(-a): ***Ponoć po wlaniu pierwszych 2l te silniki przestają żreć olej. Co jest dziwnie, to w moim Audi nie znalazłem bagnetu do sprawdzania poziomu oleju. Mariusz za stary jesteś, aby wierzyć w takie bajki. Bagnet masz elektroniczny. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69905 #46604 Napisano 27 Października 2024 Ten pierwszy zalecany to 0W/30. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12818 #46605 Napisano 27 Października 2024 4 minuty temu, mario1971 napisał(-a): Ten pierwszy zalecany to 0W/30. Czyli rzadzizna. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #46606 Napisano 28 Października 2024 W dniu 25.10.2024 o 12:14, Czujnik napisał(-a): Z HUD jest jak z automatyczną skrzynią biegów Najbardziej przeszkadza tym, którzy ich nie posiadają 😁 tapatalked ja pisałem z własnego doświadczenia akurat w GM hud pojawia się od dawna w wyposażeniu, nie jest to nowinka z ostatnich lat jakoś w maździe 6 hud mi nie przeszkadzał, pewnie był dużo niżej bo tam obraz był rzucany na wysuwaną płytkę, a nie na szybę 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #46607 Napisano 28 Października 2024 (edytowane) IMO wersja z wysuwaną szybką kompletnie nie ma sensu. HUD powstał po to, żeby nie męczyć wzroku ciągłą akomodacją oka i wyświetla dane gdzieś daleko z przodu, a w wypadku wersji z szybką i tak trzeba skupić wzrok na niej, Edytowane 28 Października 2024 przez Tommaso 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #46608 Napisano 28 Października 2024 W sobotę byłem na małym spotkaniu samochodowo - halloweenowym Przy okazji pogoda pozwoliła na zdjęcie dachu 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 589 #46609 Napisano 28 Października 2024 @pechagto Miałem HUD i na szybce i na szybie Dla mnie to genialne rozwiązanie (zwłaszcza rzutnik na szybę) bo z wiekiem robie się dalekowidzem Żona ma Forestera bez HUD ale ma navi Sygica gdzie można rzucić wyświetlanie na szybę i też to jako tako działa tapatalked 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2130 #46610 Napisano 28 Października 2024 (edytowane) ..... Edytowane 28 Października 2024 przez zielony.m 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #46611 Napisano 28 Października 2024 Nie, SL to był eksperyment i się nie sprawdził, nie mam czasu na zajmowanie się youngtimerami, w nich zawsze coś jest do naprawy. Niestety święta prawda - jak nie ma mnóstwa czasu, umiejętności, zaplecza znajomych i zaufanych fachowców to jest ciężko.Ostatnio pod wpływem impulsu prawie kupiłem Amazona, ale cieszę się, że tego nie zrobiłem. Później człowiek zostaje więźniem własnych zajawek. Zabezpieczanie na zimę, osuszacze w garażu, konserwacje, niekończące się "drobnostki".Gratuluję Lexusa, dobre, sensowne auto, z którego walorów można się cieszyć w codziennej eksploatacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2931 #46612 Napisano 28 Października 2024 No i poszlo... https://rmsothebys.com/auctions/rk24/lots/r0244-1956-mercedesbenz-300-sl-alloy-gullwing/ polecam zerkanc na reszte rodzynkow z The junkyard collection 😉 https://rmsothebys.com/auctions/rk24/lots/#?SortBy=Default&page=5&pageSize=40 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1653 #46613 Napisano 28 Października 2024 byłem w ASO Audi dziś w dwóch sprawach : - apetytu A6 na olej , gdzie pokazali instrukcję z informacją ze to auto może brać do 0,5L na 1000km , a RS do 0.8L/ 1000km ...bardzo pocieszające🤬 - trzeszczącej deski rozdzielczej , jak w nagraniu niżej, mistrz serwisu ma decydować w przyszłym tygodniu ,czy to się kwalifikuje do usunięcia 20241026_072122.mp4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12818 #46614 Napisano 28 Października 2024 10 minut temu, Krakus1 napisał(-a): byłem w ASO Audi dziś w dwóch sprawach : - apetytu A6 na olej , gdzie pokazali instrukcję z informacją ze to auto może brać do 0,5L na 1000km , a RS do 0.8L/ 1000km ...bardzo pocieszające🤬 - trzeszczącej deski rozdzielczej , jak w nagraniu niżej, mistrz serwisu ma decydować w przyszłym tygodniu ,czy to się kwalifikuje do usunięcia 20241026_072122.mp4 Ja pierdyle... Mi po założeniu foli ochronnych jak kolanem docisnę lewy boczek drzwi to zrobił się "responsywny" i to mnie nawet irytuje. Ale u Ciebie to tarabani okrutnie, zwariowałbym. Masz pewność, że to nie trzeszczy ta butelka w holderze? 26 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): No i poszlo... https://rmsothebys.com/auctions/rk24/lots/r0244-1956-mercedesbenz-300-sl-alloy-gullwing/ polecam zerkanc na reszte rodzynkow z The junkyard collection 😉 https://rmsothebys.com/auctions/rk24/lots/#?SortBy=Default&page=5&pageSize=40 40 baniek za gullwinga... Ciekawe za ile wystawią jak odrestaurują 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #46615 Napisano 28 Października 2024 Ja właśnie dlatego wybrałem Lexa zamiast BMW/Audi/Mercedesa, chcę mieć auto bezproblemowe. I jak na razie u mnie nic nie skrzypi ani nie nie trzeszczy, a jakość wszystkich materiałów, których dotykam i na które patrzę jest absolutnie bez zarzutu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4018 #46616 Napisano 28 Października 2024 Jestem na fb grupie esa i wcale tak kolorowo z trzeszczeniem nie ejst, chyba każda marka ma swoje bolączki, ale nowe g60 to już w ogóle A z tym spalaniem to kazde auto ma w instrukcji że może zżerać od 0.5 do 1l oleju bo to świetny dupochron producentaWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #46617 Napisano 28 Października 2024 (edytowane) Na razie u mnie nic nie trzeszczy. I oby jak najdłużej... Chociaż, żeby być sprawiedliwym, w BMW M3 po 35 tys. km też nic nie trzeszczało Edytowane 28 Października 2024 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4018 #46618 Napisano 28 Października 2024 To i tego życzę i Tobie i wszystkim innym, bo nie ma nic gorszego niż jakieś trzeszczeniem czy stukanie w aucieWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2931 #46619 Napisano 28 Października 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): Ja pierdyle... Mi po założeniu foli ochronnych jak kolanem docisnę lewy boczek drzwi to zrobił się "responsywny" i to mnie nawet irytuje. Ale u Ciebie to tarabani okrutnie, zwariowałbym. Masz pewność, że to nie trzeszczy ta butelka w holderze? 40 baniek za gullwinga... Ciekawe za ile wystawią jak odrestaurują Za aluminiowego Gullwinga 😅 1 godzinę temu, Tommaso napisał(-a): Ja właśnie dlatego wybrałem Lexa zamiast BMW/Audi/Mercedesa, chcę mieć auto bezproblemowe. I jak na razie u mnie nic nie skrzypi ani nie nie trzeszczy, a jakość wszystkich materiałów, których dotykam i na które patrzę jest absolutnie bez zarzutu. Oby tak zostalo 😉 Edytowane 28 Października 2024 przez SzefSzefow 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefanekmac 50 #46620 Napisano 28 Października 2024 Za szybko jeździcie. Forek w granicach do 110 nie brał oleju. Ale już przy 170 owszem owszem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4776 #46621 Napisano 28 Października 2024 2 godziny temu, bober5264 napisał(-a): Jestem na fb grupie esa i wcale tak kolorowo z trzeszczeniem nie ejst, chyba każda marka ma swoje bolączki, ale nowe g60 to już w ogóle A z tym spalaniem to kazde auto ma w instrukcji że może zżerać od 0.5 do 1l oleju bo to świetny dupochron producenta Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Też jestem🙂 Podsufitka i podłokietnik podobno trzeszczą. W moim póki co jest cisza i spokój. W sumie, to auto ostatnio stało trochę w warsztatach, bo zabezpieczałem podwozie i wymieniałem olej po 2k+. Po tym czasie użytkowania mogę go podsumować jako bezproblemowy, oszczędny samochód, ale bez wyrazu. Morda mi się cieszy jak wsiadam do starego LS w niedzielę... Przestrzeń, komfort i... ten zapach🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1653 #46622 Napisano 28 Października 2024 Nie jestem zdziwiony tym skrzypieniem , bardziej ciekawi mnie jakie będzie podejście ASO do tematu 🤔, w G30 po około 15tyś km, też miałem podobne skrzypienie z okolicy prawych przednich drzwi, i z maskownicy głośnika środkowego , po około 15tyś km w G20 też miałem skrzypienie z okolicy mechanizmu otwierania schowka przed pasażerem, i z okolicy tylnej kanapy. w A6 to się pojawiło po 5tyś km , jest to trudny temat , bo nie jest to stałe objaw , pojawia się przy odpowiedniej niskiej temperaturze , oraz odpowiedniej wibracji spowodowanej podłożem np. kostka brukowa w centrum jakiegoś miasteczka..itd prawda jest taka że, im lepiej wygłuszony samochód tym bardziej słychać skrzypienie elementów wnętrza , najlepiej było w Suzuki SX4 😉 myślę że system audio mógł przyspieszyć pojawienie się tych odgłosów , bo jednak całe wnętrze wibruje łącznie z kierowcą😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12818 #46623 Napisano 28 Października 2024 (edytowane) 7 minut temu, Krakus1 napisał(-a): myślę że system audio mógł przyspieszyć pojawienie się tych odgłosów , bo jednak całe wnętrze wibruje łącznie z kierowcą😅 Tak bym tego nie usprawiedliwiał. Jerzy to jest nieakceptowalne, nie za te pieniądze! W Volvo nic, ale to nic nie słychać, a nie ukrywam, ze po gigantycznym dzwonie miałem obawy jak chłopaki je złożą. Więc wpływ B&O w ogóle nie powinien występować. Materiały są źle spasowane i tyle. Ponadto temperatura też nie powinna mieć na to wpływu. Volvo ani razu nie wprowadziłem do garażu; słońce, woda, mróz i cicho jest jak było przy odbiorze. Reklamuj, bo ja bym szału dostał. Edytowane 28 Października 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #46624 Napisano 28 Października 2024 Akurat w Volvo XC60 T8, które miałem do testów deska regularnie sobie poskrzypywała przy 8000 km 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12818 #46625 Napisano 28 Października 2024 2 minuty temu, Tommaso napisał(-a): Akurat w Volvo XC60 T8, które miałem do testów deska regularnie sobie poskrzypywała przy 8000 km Bo montażownia jest w Chinach. XC90 są składane w Szwecji. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach