Autor1984 11059 #47026 Napisano 25 Listopada 2024 25 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Wyglada na to, ze z tymi elektrykami nie jest tak zle... https://magazynauto.pl/wiadomosci/akumulatory-do-aut-elektrycznych-300-tys-km-nie-powinno-stanowic-dla-nich-problemu,aid,4719 Paweł, czy w tym teście brali pod uwagę tylko sprawne baterie? 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2864 #47027 Napisano 25 Listopada 2024 2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Paweł, czy w tym teście brali pod uwagę tylko sprawne baterie? Łukasz, przeciez masz mozliwosc przeczytania tego samego tekstu, jesli chcesz wiedziec wiecej, poszukaj informacji zrodlowych 😊 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 693 #47028 Napisano 25 Listopada 2024 Unia Europejska ma pomysł na równą rywalizację z Chinami. To "karta odwrotu" - autoGALERIA Ciekawa strategia UE. Ciekawe czy Chinczycy będą też tacy skorzy do dzielenia się know-how jak kiedyś Europejczycy, którzy myśleli, ze Chinczycy będą im całe życie za pół darmo produkować... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11059 #47029 Napisano 25 Listopada 2024 Teraz, SzefSzefow napisał(-a): Łukasz, przeciez masz mozliwosc przeczytania tego samego tekstu, jesli chcesz wiedziec wiecej, poszukaj informacji zrodlowych 😊 Za leniwy jestem, ale domniemam, że testowano sprawne baterie 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2864 #47030 Napisano 25 Listopada 2024 3 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Za leniwy jestem, ale domniemam, że testowano sprawne baterie Testowano jezdzace samochody. 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11059 #47031 Napisano 25 Listopada 2024 Godzinę temu, StaryWilk napisał(-a): Unia Europejska ma pomysł na równą rywalizację z Chinami. To "karta odwrotu" - autoGALERIA Ciekawa strategia UE. Ciekawe czy Chinczycy będą też tacy skorzy do dzielenia się know-how jak kiedyś Europejczycy, którzy myśleli, ze Chinczycy będą im całe życie za pół darmo produkować... Przede wszystkim postawiono na edukację. Najdroższe hawiry zajmowali w miasteczkach studenckich azjaci. Mowa oczywiście o USA. Choć nie chciałbym posmakować wolności w Chinach, to długofalowo robią dobrze dla Narodu. Nawet blokady na mediach społecznościowych wykolejono na rzecz chińskich odpowiedników. Latami brali know - how i w końcu się wzięli "do roboty". Skopiowali nawet Raptora F22 i rozwiązania wdrożyli do J-20. I tak samo jak Ty mam duże wątpliwości, czy będą się dzielić wiedzą. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #47032 Napisano 25 Listopada 2024 7 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Niewątpliwie ta durna reklama trafiła do mnie, a nie jestem klientem Jaguara. @loco50Adam Widziałeś? Robert ale ten pluszowy całkiem niezły @cordi7Dominik tak jak ze spalaniem. Jakiś czas temu znajomy opowiedział mi jak jego klienta potraktowali z Audi E- Tron GT. Wymiana batereyjki za ponad 200 koła 😆 Reklama jak reklama ale psucie marki i samochodów w ogóle - bez sensu. Jednak miałem nosa kupując V8, że tu już jest koniec.... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1564 #47033 Napisano 26 Listopada 2024 taki dziwactwo elekyryczne od Citroën 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #47034 Napisano 26 Listopada 2024 To auto ma sens w szczególnych przypadkach, bo można nim jeździć od 16 lat. U mojego syna w liceum jeżdzą takim lub podobnym uczniowie, którzy mieszkają gdzież pod miastem i mają katastrofalne połączenie komunikacją miejską. Liceum jest w strefie parkowania, ale za elektryki nie muszą płacić, autka są na tyle małe, że zawsze znajdą jakieś wolne miejsce, a ich użytkowanie kosztuje grosze. Oczywiście trzeba zaakceptować to, że oferują dość ograniczone bezpieczeństwo, ale na 8 rano i tak jedzie się z reguły w korkach z minimalną prędkością. Za to znacznie ułatwia życie rodzicom, którzy nie muszą odwozić swojego nastolatka do szkoły. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11059 #47035 Napisano 26 Listopada 2024 11 godzin temu, loco50 napisał(-a): Reklama jak reklama ale psucie marki i samochodów w ogóle - bez sensu. Jednak miałem nosa kupując V8, że tu już jest koniec.... Jaguar zawsze kojarzył mi się z majestatem. To od dawna była firma wybranej grupy. Ale coś nie pykło. Z tą V8 to faktycznie; rzutem na taśmę. 29 minut temu, Krakus1 napisał(-a): taki dziwactwo elekyryczne od Citroën To jest super auto, ja czasami w Bydgoszczy, a w zasadzie na jej rubieżach; okoliczni mieszkańcy mniejszych miejscowości przeważnie starsze Panie i Panowie jeżdżą Aixami lub Ligierami; no to jest koszmar drogowy Z drugiej zaś strony to co napisał Tomasz w takim przypadku duże udogodnienie. Natomiast nie chciałbym mieć czołowego w takim maluszku. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7876 #47036 Napisano 26 Listopada 2024 Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): taki dziwactwo elekyryczne od Citroën Opel ma chyba to samo tyle, ze pod nazwa Rocks: Widzialem to na zywo - starszy pan (na oko emeryt) jezdzi sobie do sklepu i wkolo komina po moim osiedlu. Z racji na fatalny system komunikacji miejskiej w mojej dziurze to naprawde ma sens, wszedzie zaparkuje (jak Smart 1 gen). Takie pozytywne to autko sie wydaje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #47037 Napisano 26 Listopada 2024 Fiat też ma swoją odmianę topolino 1 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1564 #47038 Napisano 26 Listopada 2024 (edytowane) chyba będziemy płakać za seksowne linie Smarta 😅 ciekawe jestem jaki realne zasięg maja te mikro auta? @Tommaso bez prawa jazdy od 16 lat ? jak to jest rozwiązane ? a ja dziś parkuję obok big mama 👑 Edytowane 26 Listopada 2024 przez Krakus1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nicon 3844 #47039 Napisano 26 Listopada 2024 https://namasce.pl/jaguar-odkupuje-od-klientow-2760-swoich-aut-ev-powodem-zagrozenie-pozarem/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8333 #47040 Napisano 26 Listopada 2024 2 godziny temu, vvv napisał(-a): Fiat też ma swoją odmianę topolino U mnie tego pełno. A Czy to Opel, Citroen czy Fiat to jeden pies, bo w ramach Stellantisa robią ten sam model i przeklajają znaczek i dają minimalne modyfikacje. Pierwszy chyba był Citroen. Ja przeżyłem większe zdziwienie kiedy zobaczyłem że toto można kupić w .... Media World (w Polsce ta sieć nazywa się Media Markt)🤣. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11059 #47041 Napisano 26 Listopada 2024 Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): chyba będziemy płakać za seksowne linie Smarta 😅 ciekawe jestem jaki realne zasięg maja te mikro auta? @Tommaso bez prawa jazdy od 16 lat ? jak to jest rozwiązane ? a ja dziś parkuję obok big mama 👑 Świetny duet. Do A6 mam sporo sentymentu długo mi służyła i było to auto rewelacyjne. Muszę znaleźć jakieś stare zdjęcia. 41 minut temu, nicon napisał(-a): https://namasce.pl/jaguar-odkupuje-od-klientow-2760-swoich-aut-ev-powodem-zagrozenie-pozarem/ O! Czyli się nie psują, ale płoną 😆 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #47042 Napisano 26 Listopada 2024 5 godzin temu, Tommaso napisał(-a): To auto ma sens w szczególnych przypadkach, bo można nim jeździć od 16 lat. U mojego syna w liceum jeżdzą takim lub podobnym uczniowie, którzy mieszkają gdzież pod miastem i mają katastrofalne połączenie komunikacją miejską. Liceum jest w strefie parkowania, ale za elektryki nie muszą płacić, autka są na tyle małe, że zawsze znajdą jakieś wolne miejsce, a ich użytkowanie kosztuje grosze. Oczywiście trzeba zaakceptować to, że oferują dość ograniczone bezpieczeństwo, ale na 8 rano i tak jedzie się z reguły w korkach z minimalną prędkością. Za to znacznie ułatwia życie rodzicom, którzy nie muszą odwozić swojego nastolatka do szkoły. A A nie od 14 lat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7876 #47043 Napisano 26 Listopada 2024 6 godzin temu, Krakus1 napisał(-a): chyba będziemy płakać za seksowne linie Smarta 😅 ciekawe jestem jaki realne zasięg maja te mikro auta? Opel podaje bodajze "up to 75 km" - czyli zima przy ladowaniu do 80-90% pojemnosci jakies 50-60 km. To troche jak elektryczna hulajnoga tyle, ze z dachem, ogrzewaniem i wycieraczkami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6580 #47044 Napisano 26 Listopada 2024 40 minut temu, cordi7 napisał(-a): Opel podaje bodajze "up to 75 km" - czyli zima przy ladowaniu do 80-90% pojemnosci jakies 50-60 km. To troche jak elektryczna hulajnoga tyle, ze z dachem, ogrzewaniem i wycieraczkami Jak włączysz ogrzewanie i wycieraczki, to 40km... ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1564 #47045 Napisano 26 Listopada 2024 6 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Do A6 mam sporo sentymentu długo mi służyła i było to auto rewelacyjne. Muszę znaleźć jakieś stare zdjęcia. koniecznie , która generacja ? ja jestem zachwycony tym super jakościowym- jak na obecne standardy tego segmentu- i komfortowym autem . Opel Rocks ma pojemność baterii na poziomie 5,5 kWh , czyli tyle co bateria w smartfonie 😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4514 #47046 Napisano 26 Listopada 2024 11 godzin temu, Krakus1 napisał(-a): taki dziwactwo elekyryczne od Citroën Kolega jezdzi takim- chwali sobie ale tylko w lato- nie ma ogrzewania 😂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11059 #47047 Napisano 26 Listopada 2024 45 minut temu, Krakus1 napisał(-a): koniecznie , która generacja ? ja jestem zachwycony tym super jakościowym- jak na obecne standardy tego segmentu- i komfortowym autem . Opel Rocks ma pojemność baterii na poziomie 5,5 kWh , czyli tyle co bateria w smartfonie 😅 Trzecia czyli C6; Walter De Silva wykonał kapitalną robotę projektując budę; która się w sumie nie starzała. Przy np W211 wyglądało jak powiew świeżości. A E60 była w porównaniu z nią ascetyczna w środku. Długo służyła, poszła do Kolegi Brata i ją rozdupczył 😕 Muszę poszperać w starych laptopach, może coś znajdę. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #47048 Napisano 27 Listopada 2024 13 godzin temu, szuwi napisał(-a): Jak włączysz ogrzewanie i wycieraczki, to 40km... 😉 znajomy kupił dla syna na dojazdy do szkoły, niestety bateria nie starcza na powrót do domu, zabrakło mu już kilkakrotnie 5km od domu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6580 #47049 Napisano 27 Listopada 2024 6 godzin temu, pechagto napisał(-a): znajomy kupił dla syna na dojazdy do szkoły, niestety bateria nie starcza na powrót do domu, zabrakło mu już kilkakrotnie 5km od domu Masakra... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11059 #47050 Napisano 27 Listopada 2024 6 godzin temu, pechagto napisał(-a): znajomy kupił dla syna na dojazdy do szkoły, niestety bateria nie starcza na powrót do domu, zabrakło mu już kilkakrotnie 5km od domu Przykra sytuacja; bo kupujesz substytut auta, które nie pełni tej funkcji. Chyba, że ma posturę Pudziana to go tyle dopcha do domu Ja już jako 14 - 16 latek jeździłem na "dziko" normalnie po mieście, do szkoły w trasę. Ile adrenaliny przy patrolach było 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach