Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Pogadajmy o samochodach :-)

Recommended Posts

25 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Paweł, czy w tym teście brali pod uwagę tylko sprawne baterie?

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Paweł, czy w tym teście brali pod uwagę tylko sprawne baterie?

Łukasz, przeciez masz mozliwosc przeczytania tego samego tekstu, jesli chcesz wiedziec wiecej, poszukaj informacji zrodlowych 😊

Teraz, SzefSzefow napisał(-a):

Łukasz, przeciez masz mozliwosc przeczytania tego samego tekstu, jesli chcesz wiedziec wiecej, poszukaj informacji zrodlowych 😊

Za leniwy jestem, ale domniemam, że testowano sprawne baterie :)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

3 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Za leniwy jestem, ale domniemam, że testowano sprawne baterie :)

Testowano jezdzace samochody.

Godzinę temu, StaryWilk napisał(-a):

Unia Europejska ma pomysł na równą rywalizację z Chinami. To "karta odwrotu" - autoGALERIA

Ciekawa strategia UE. Ciekawe czy Chinczycy będą też tacy skorzy do dzielenia się know-how jak kiedyś  Europejczycy, którzy myśleli, ze Chinczycy będą im całe życie za pół darmo produkować...

Przede wszystkim postawiono na edukację. Najdroższe hawiry zajmowali w miasteczkach studenckich azjaci. Mowa oczywiście o USA.

Choć nie chciałbym posmakować wolności w Chinach, to długofalowo robią dobrze dla Narodu. Nawet blokady na mediach społecznościowych wykolejono na rzecz chińskich odpowiedników.

Latami brali know - how i w końcu się wzięli "do roboty".

Skopiowali nawet Raptora F22 i rozwiązania wdrożyli do J-20.

I tak samo jak Ty mam duże wątpliwości, czy będą się dzielić wiedzą.

7 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Niewątpliwie ta durna reklama trafiła do mnie, a nie jestem klientem Jaguara.

@loco50Adam Widziałeś? :D

Robert ale ten pluszowy całkiem niezły ;)
@cordi7Dominik tak jak ze spalaniem.
Jakiś czas temu znajomy opowiedział mi jak jego klienta potraktowali z Audi E- Tron GT. Wymiana batereyjki za ponad 200 koła 😆

Reklama jak reklama ale psucie marki i samochodów w ogóle - bez sensu.

Jednak miałem nosa kupując V8, że tu już jest koniec....

To auto ma sens w szczególnych przypadkach, bo można nim jeździć od 16 lat. U mojego syna w liceum jeżdzą takim lub podobnym uczniowie, którzy mieszkają gdzież pod miastem i mają katastrofalne połączenie komunikacją miejską. Liceum jest w strefie parkowania, ale za elektryki nie muszą płacić, autka są na tyle małe, że zawsze znajdą jakieś wolne miejsce, a ich użytkowanie kosztuje grosze. Oczywiście trzeba zaakceptować to, że oferują dość ograniczone bezpieczeństwo, ale na 8 rano i tak jedzie się z reguły w korkach z minimalną prędkością. Za to znacznie ułatwia życie rodzicom, którzy nie muszą odwozić swojego nastolatka do szkoły.

11 godzin temu, loco50 napisał(-a):

Reklama jak reklama ale psucie marki i samochodów w ogóle - bez sensu.

Jednak miałem nosa kupując V8, że tu już jest koniec....

Jaguar zawsze kojarzył mi się z majestatem. To od dawna była firma wybranej grupy. Ale coś nie pykło. Z tą V8 to faktycznie; rzutem na taśmę.

29 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

taki dziwactwo elekyryczne od Citroën 

Screenshot_20241126_085054_Gallery.jpg

20241126_075308.jpg

To jest super auto, ja czasami w Bydgoszczy, a w zasadzie na jej rubieżach; okoliczni mieszkańcy mniejszych miejscowości przeważnie starsze Panie i Panowie jeżdżą Aixami lub Ligierami; no to jest koszmar drogowy ;)

Z drugiej zaś strony to co napisał Tomasz w takim przypadku duże udogodnienie.

Natomiast nie chciałbym mieć czołowego w takim maluszku.

Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a):

Opel ma chyba to samo tyle, ze pod nazwa Rocks:

New Opel Rocks-e revealed: everything we know so far | Carwow

Widzialem to na zywo - starszy pan (na oko emeryt) jezdzi sobie do sklepu i wkolo komina po moim osiedlu.

Z racji na fatalny system komunikacji miejskiej w mojej dziurze to naprawde ma sens, wszedzie zaparkuje (jak Smart 1 gen).

Takie pozytywne to autko sie wydaje.

chyba będziemy płakać za seksowne linie Smarta 😅 ciekawe jestem jaki realne zasięg maja te mikro auta? 

@Tommaso bez prawa jazdy od 16 lat ? jak to jest rozwiązane ?

a ja dziś parkuję obok big mama 👑

20241126_100040.jpg

20241126_100127.jpg

Edited by Krakus1

2 godziny temu, vvv napisał(-a):

Fiat też ma swoją odmianę ;) topolino

Fiat Topolino à 59 euros par mois : est-elle une meilleure affaire que la  Citroën Ami ?

U mnie tego pełno. A Czy to Opel, Citroen czy Fiat to jeden pies, bo w ramach Stellantisa robią ten sam model i przeklajają znaczek i dają minimalne modyfikacje. Pierwszy chyba był Citroen. Ja przeżyłem większe zdziwienie kiedy zobaczyłem że toto można kupić w .... Media World (w Polsce ta sieć nazywa się Media Markt)🤣.

Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a):

chyba będziemy płakać za seksowne linie Smarta 😅 ciekawe jestem jaki realne zasięg maja te mikro auta? 

@Tommaso bez prawa jazdy od 16 lat ? jak to jest rozwiązane ?

a ja dziś parkuję obok big mama 👑

20241126_100040.jpg

20241126_100127.jpg

Świetny duet. Do A6 mam sporo sentymentu długo mi służyła i było to auto rewelacyjne.

Muszę znaleźć jakieś stare zdjęcia.

41 minut temu, nicon napisał(-a):

O! Czyli się nie psują, ale płoną 😆 

5 godzin temu, Tommaso napisał(-a):

To auto ma sens w szczególnych przypadkach, bo można nim jeździć od 16 lat. U mojego syna w liceum jeżdzą takim lub podobnym uczniowie, którzy mieszkają gdzież pod miastem i mają katastrofalne połączenie komunikacją miejską. Liceum jest w strefie parkowania, ale za elektryki nie muszą płacić, autka są na tyle małe, że zawsze znajdą jakieś wolne miejsce, a ich użytkowanie kosztuje grosze. Oczywiście trzeba zaakceptować to, że oferują dość ograniczone bezpieczeństwo, ale na 8 rano i tak jedzie się z reguły w korkach z minimalną prędkością. Za to znacznie ułatwia życie rodzicom, którzy nie muszą odwozić swojego nastolatka do szkoły.

A

A nie od 14 lat?

6 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

Opel podaje bodajze "up to 75 km" - czyli zima przy ladowaniu do 80-90% pojemnosci jakies 50-60 km.

To troche jak elektryczna hulajnoga tyle, ze z dachem, ogrzewaniem i wycieraczkami :)

40 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Opel podaje bodajze "up to 75 km" - czyli zima przy ladowaniu do 80-90% pojemnosci jakies 50-60 km.

To troche jak elektryczna hulajnoga tyle, ze z dachem, ogrzewaniem i wycieraczkami :)

Jak włączysz ogrzewanie i wycieraczki, to 40km... ;-) 

6 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Do A6 mam sporo sentymentu długo mi służyła i było to auto rewelacyjne.

Muszę znaleźć jakieś stare zdjęcia.

koniecznie , która generacja ? ja jestem zachwycony tym super jakościowym- jak na obecne standardy tego segmentu- i  komfortowym autem .

Opel Rocks ma pojemność baterii na poziomie 5,5 kWh , czyli tyle co bateria w smartfonie 😅 

11 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

Screenshot_20241126_085054_Gallery.jpg

20241126_075308.jpg

Kolega jezdzi takim- chwali sobie ale tylko w lato- nie ma ogrzewania 😂

IMG_5077.jpeg

45 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

koniecznie , która generacja ? ja jestem zachwycony tym super jakościowym- jak na obecne standardy tego segmentu- i  komfortowym autem .

Opel Rocks ma pojemność baterii na poziomie 5,5 kWh , czyli tyle co bateria w smartfonie 😅 

Trzecia czyli C6; Walter De Silva wykonał kapitalną robotę projektując budę; która się w sumie nie starzała. Przy np W211 wyglądało jak powiew świeżości. A E60 była w porównaniu z nią ascetyczna w środku. Długo służyła, poszła do Kolegi Brata i ją rozdupczył 😕 

Muszę poszperać w starych laptopach, może coś znajdę.

13 godzin temu, szuwi napisał(-a):

Jak włączysz ogrzewanie i wycieraczki, to 40km... 😉

znajomy kupił dla syna na dojazdy do szkoły, niestety bateria nie starcza na powrót do domu, zabrakło mu już kilkakrotnie 5km od domu

6 godzin temu, pechagto napisał(-a):

znajomy kupił dla syna na dojazdy do szkoły, niestety bateria nie starcza na powrót do domu, zabrakło mu już kilkakrotnie 5km od domu

Masakra... 

6 godzin temu, pechagto napisał(-a):

Przykra sytuacja; bo kupujesz substytut auta, które nie pełni tej funkcji. Chyba, że ma posturę Pudziana to go tyle dopcha do domu ;)

Ja już jako 14 - 16 latek jeździłem na "dziko" normalnie po mieście, do szkoły w trasę. Ile adrenaliny przy patrolach było :)