Hefajsto 2800 #35426 Napisano 8 Maja 2022 1 minutę temu, StaryWilk napisał(-a): Dobrales do kompletu nówkę V8 2022, czy z wtórnego? Strach pomyśleć co będzie następne, skoro żona i Ty macie jedno z najlepszych współczesnych GT... Continental GT podoba Ci się? Nówka. A GT ... oj kusisz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 694 #35427 Napisano 9 Maja 2022 (edytowane) 12 godzin temu, Hefajsto napisał(-a): Nówka. A GT ... oj kusisz Tylko tak rozsądkowo patrząc. O ile się da przy autach za 500+ mówić o rozsądku Bentley, przy wielu plusach, będzie ponad 2 razy droższy w utrzymaniu (w zakupie i szybciej procentowo i kwotowo traci na wartości, droższe ubezpieczenie, raczej wyższe spalanie V8 Bentleya vs V8 lexusa), w dłuższej perspektywie bardziej awaryjny i droższy w serwisowaniu... Czy to jest warte rozwagi, skoro Lex LC jest przepiękny, wytwornie wykonany, oryginalny i daje pewnie mnóstwo frajdy? Może ten film pomoże rozwiać wątpliwości Edytowane 9 Maja 2022 przez StaryWilk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71815 #35428 Napisano 17 Maja 2022 RS5 2023. 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #35429 Napisano 17 Maja 2022 Z dawnych lat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6684 #35430 Napisano 19 Maja 2022 Założyłem sobie dzisiaj do swojej Q3 kapcie Nokian powerproof SUV na 19 Wcześniej miałem 18 na uniwersalnych Continental. I powiem jestem w szoku strasznie wyją przynajmniej mi sie tak wydaje w porównaniu z tymi 18 jest głośniej. 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15775 #35431 Napisano 20 Maja 2022 16 godzin temu, Mistrz17 napisał(-a): Założyłem sobie dzisiaj do swojej Q3 kapcie Nokian powerproof SUV na 19 Wcześniej miałem 18 na uniwersalnych Continental. I powiem jestem w szoku strasznie wyją przynajmniej mi sie tak wydaje w porównaniu z tymi 18 jest głośniej. Ale to jest kwestia rodzaju bieżnika, składu mieszanki gumowej i szerokości opon a nie średnicy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8420 #35432 Napisano 22 Maja 2022 W ciągu ostatnich kilku dni widziałem coś takiego chyba ze trzy razy. I naprawdę na początku myślałem że to nowy model BMW dopiero w fazie testów i że jest zakryty, tak jak się to robi z modelami przed premierą, aby go dopiero zaprezentować publiczności. Jednak się myliłem i to jest wersja ostateczna final (jak mawiała moja szefowa kiedyś). Mogło BMW mnie zlecić narysowanie takiego nadwozia, bo coś takiego to ja, nie chwaląc się, już od przedszkola umiem narysować. Wyszłoby na pewno taniej i tak samo brzydko i krzywo😁. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #35433 Napisano 22 Maja 2022 Te nowe grile nawiązujące do starych samochodów są paskudne. Dawno temu nadwozia były zupełnie inne i wtedy to pasowało, teraz zmiana na siłę i efekt okropny. A na tym zdjęciu to już w ogóle porażka.. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #35434 Napisano 22 Maja 2022 4 godziny temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Te nowe grile nawiązujące do starych samochodów są paskudne. Dawno temu nadwozia były zupełnie inne i wtedy to pasowało, teraz zmiana na siłę i efekt okropny. A na tym zdjęciu to już w ogóle porażka.. Nowe grille kojarzą mi się z wąsikami... W przypadku nowych modeli z tymi grillami niewiele mi się podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #35435 Napisano 22 Maja 2022 Tuner Vorsteiner oferuje zmiane grila w m3/m4 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #35436 Napisano 22 Maja 2022 Znacznie lepiej niż fabryczny. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #35437 Napisano 22 Maja 2022 Fabryczny to przegięcie - tak bez sensu doklejony do reszty auta... pierwsze skojarzenie to zbyt silny makijaż na „pandę” 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #35438 Napisano 22 Maja 2022 Tuner Vorsteiner oferuje zmiane grila w m3/m4ten krzyż zrobić trochę pocieniowany na końcach, pomalować na czerwono i mamy "Poor Knights of Christ Edition" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11604 #35439 Napisano 22 Maja 2022 Nie znacie się, to się nazywa: bobrze zęby 3 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #35440 Napisano 22 Maja 2022 Aktualna trojka ma nerki ok ttps://www.autocentrum.pl/publikacje/testy-aut-nowych/bmw-seria-3-g20-tu-trzeba-szybciej-myslec/ 2 godziny temu, plszcto napisał(-a): ten krzyż zrobić trochę pocieniowany na końcach, pomalować na czerwono i mamy "Poor Knights of Christ Edition" Dla templariuszy 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #35441 Napisano 23 Maja 2022 Nie chwytając się za słówka ale tak po prawdzie - na foto nie jest już "aktualna" trójka, chwilę temu wyszedł lifting ale nerki dalej są ok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4619 #35442 Napisano 23 Maja 2022 Tydzień temu w Świdnicy. Przy okazji odpuściłem sobie fajnego ST220. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #35443 Napisano 24 Maja 2022 https://www.brd24.pl/kronika-wypadkow/jechala-pijana-w-mikolowie-i-walnela-w-plot-wpadla-bo-mercedes-sam-zawiadomil-policje/ System ecall 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #35444 Napisano 24 Maja 2022 🥰 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 694 #35445 Napisano 26 Maja 2022 Chińczycy nie chcą jeździć "zachodnimi" autami. Ich elektryki są zbyt dobre - autoGALERIA "W latach dziewięćdziesiątych udział zachodnich marek w sprzedaży wynosił 70-80 procent. Od początku 2022 roku jest to już tylko 52%, a wartość ta konsekwentnie maleje. Chińczycy zdecydowanie bardziej skupiają się na rozwijających się w abstrakcyjnym tempie markach z własnego podwórka." "Volkswagen założył na przykład sprzedaż 160 000 aut z rodziny ID w Chinach w tym roku. Tymczasem do kwietnia do klientów trafiły tylko 33 000 takich pojazdów. Szanse na osiągnięcie zakładanego wyniku są więc niemal zerowe." "Globalizacja sprawiła, iż wiele marek zaczęło mocno polegać na chińskim rynku. Tymczasem wszystko wskazuje na to, że najbliższe lata mogą oznaczać raczej solidny szok i konieczność zmiany całej strategii działania" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #35446 Napisano 26 Maja 2022 (edytowane) 38 minut temu, StaryWilk napisał(-a): Chińczycy nie chcą jeździć "zachodnimi" autami. Ich elektryki są zbyt dobre - autoGALERIA "W latach dziewięćdziesiątych udział zachodnich marek w sprzedaży wynosił 70-80 procent. Od początku 2022 roku jest to już tylko 52%, a wartość ta konsekwentnie maleje. Chińczycy zdecydowanie bardziej skupiają się na rozwijających się w abstrakcyjnym tempie markach z własnego podwórka." "Volkswagen założył na przykład sprzedaż 160 000 aut z rodziny ID w Chinach w tym roku. Tymczasem do kwietnia do klientów trafiły tylko 33 000 takich pojazdów. Szanse na osiągnięcie zakładanego wyniku są więc niemal zerowe." "Globalizacja sprawiła, iż wiele marek zaczęło mocno polegać na chińskim rynku. Tymczasem wszystko wskazuje na to, że najbliższe lata mogą oznaczać raczej solidny szok i konieczność zmiany całej strategii działania" Firmy wchodzące na rynek chiński dokonały transferu technologii i nadal to robią. A Chiny z tego skorzystały... No i efekt jest widoczny. W końcu wejdą szerzej na rynek europejski... Edytowane 26 Maja 2022 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 694 #35447 Napisano 26 Maja 2022 5 minut temu, Remy napisał(-a): Firmy wchodzące na rynek chiński dokonały transferu technologii i nadal to robią. A Chiny z tego skorzystały... No i efekt jest widoczny. W końcu wejdą szerzej na rynek europejski... a w segmencie elektryków to raczej walcem przejadą po europejskich producentach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #35448 Napisano 26 Maja 2022 (edytowane) 🥰 Edytowane 26 Maja 2022 przez KRISTOF_KON 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #35449 Napisano 26 Maja 2022 (edytowane) Mam do Szanownych Panów pytanie. Wczoraj odebrałem samochód ze SPA Volvo V70 III. Zrobili wszystko co było możliwe czyli, pranie całego środka, jest w jasnym beżu, polerowanie lakieru, położyli folię pod klamki w drzwiach i nałożyli dwie warstwy jakiejś tam ceramiki, no i faktycznie, wygląda lepiej niż nowy w salonie. Pytanie moje brzmi. Jak i czym mam go myć żeby nie zmyć tej ceramiki? Podobno przy odpowiednim myciu może wytrzymać nawet 5 lat, to prawda czy zwykły marketing? Edytowane 26 Maja 2022 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11169 #35450 Napisano 26 Maja 2022 (edytowane) 39 minut temu, dziadek napisał(-a): Mam do Szanownych Panów pytanie. Wczoraj odebrałem samochód ze SPA Volvo V70 III. Zrobili wszystko co było możliwe czyli, pranie całego środka, jest w jasnym beżu, polerowanie lakieru, położyli folię pod klamki w drzwiach i nałożyli dwie warstwy jakiejś tam ceramiki, no i faktycznie, wygląda lepiej niż nowy w salonie. Pytanie moje brzmi. Jak i czym mam go myć żeby nie zmyć tej ceramiki? Podobno przy odpowiednim myciu może wytrzymać nawet 5 lat, to prawda czy zwykły marketing? Na szybko: myjnia samoobsługowa; w pierwszej kolejności pianownica, odczekujemy do momentu spłynięcia piany, a następnie spłukujemy wodą. Dobrze: profesjonalna myjnia. Myjni bezobsługowych(automatycznych) ze szczotkami unikamy jak diabeł wody święconej. Edytowane 26 Maja 2022 przez Autor1984 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach