Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

500+. Jestem za ale chore jest dawanie tej kasy rodzinom zamożnym na i w gotówce.

Adi ale dzięki temu sprzedaż aut rośnie ;)  

dXf8wL.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paliwa, część. Same plusy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adi, bo dla skarbówki ciężarówka jest, jak są 2 miejsca i krata z tyłu. Stąd takie patenty jak seiczento van itp. Ładowność 400 kg, ale ciężarówka pełną gębą = chore.

Takie Ducato, to auto turystyczne. Sześć miejsc, ho ho Panie. Szwagier powinien wziąć 6 szt. Seiczento Van i wtedy każdy pracownik by elegancko na robote jechał, a i zgodnie z prawem by było.

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może coś w temacie :)

Ubolt mnie się popsuł :(

Tapaltak

Co krzyżak wału napędowego w jakimś amerykańskim aucie trzyma... Nieźle go pałowałeś :P

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edytowane przez nav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co krzyżak wału napędowego w jakimś amerykańskim aucie trzyma... Nieźle go pałowałeś :P

Niestety to poprzedni właściciel miał radochę, ja na razie jedną podróż nim odbyłem :(

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie auto? Może coś mam, zmierz średnicę miseczki krzyżaka.

Cybant się znaczy ;)

cybant zwany szelą to do węży bardziej...

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pechagto, byłbym zapomniał o Tobie. Kołomax w Łodzi, powołaj się na Piotrka z Pitec z Poznania. Rozmawiaj z Tomkiem Płociennikiem.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Jeżeli chodzi o leasing, to Mercedes ma bardzo słaby. Wysokie odsetki i tak jak Kolega wyżej napisał - bierzesz leasing na 36 rat, płacisz 37. 

(...)

Yyyy, ale o co kaman? :ph34r:

Podobnie jak Iceberg wietrzysz spisek w liczbie rat?? ;)

Dyć podpisując umowę leasingową dostajesz również kalkulację spłaty z obowiązkową całkowitą kwotą leasingu. To jest kluczowe, a nie to czy masz 36 rat i 37 to wykup czy wykup wliczony jako ostatnia rata 36. Ja mogę mieć i 39 rat przy trzyletnim leasingu sumarycznym na 101% :D W przypadku "przekrętu na 37 rat" to nawet jest lepiej, bo dolegliwość czynszowa jest nieco zminimalizowana tj. rozłożona w czasie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnij o 101% w Mercu. Co do rat to masz ich po prostu 37. Masz to na wykazie spłat. Leasing Merca jest słaby. Z kolei jak weźmiesz leasing zewnętrzny Merc patrzy na Ciebie wilkiem i już nie dostaniesz takiego rabatu i nie pigadasz jak przy ich leasingu. Tak czy inaczej leasing Merca jest dla bogatych. Ja dostałem 117% !!! i grzecznie podziękowałem, choć nowa c klasa bardzo mi się podobała.

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pechagto, byłbym zapomniał o Tobie. Kołomax w Łodzi, powołaj się na Piotrka z Pitec z Poznania. Rozmawiaj z Tomkiem Płociennikiem.

Ok, dzięki!

Tapaltak

Jakie auto? Może coś mam, zmierz średnicę miseczki krzyżaka.

cybant zwany szelą to do węży bardziej...

98 Z28 tyle, że i wał, i most nie seryjne. Cześć już leci do mnie. A Ty takimi częściami się zajmujesz czy ogólnie częściami do samochodów?

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Osiem,

Nie o tym pisałem :)

Zrozumiałem z twojego maila, że dealerzy przemycają jakąś extra ratę żeby podnieść koszt leasingu. A tonie prawda, przynajmniej jeśli chodzi o mechanizm 37 rat w leasingu 3letnim :)

A że 117% to rozbój w leasingu to inna kwestia. Ale wiesz od początku, że tyle masz spłacić i tyle - to czy to masz rozbite na 36 czy 37 rat nie ma znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja licz

@Osiem,

Nie o tym pisałem :)

Zrozumiałem z twojego maila, że dealerzy przemycają jakąś extra ratę żeby podnieść koszt leasingu. A tonie prawda, przynajmniej jeśli chodzi o mechanizm 37 rat w leasingu 3letnim :)

A że 117% to rozbój w leasingu to inna kwestia. Ale wiesz od początku, że tyle masz spłacić i tyle - to czy to masz rozbite na 36 czy 37 rat nie ma znaczenia.

Ja liczyłem i jak byk wyszła jedna rata więcej, taki bonus + 2500 netto :)

Pamiętaj jeszcze, że jest coś takiego jak koszt obsługi leasingu. Niektórzy wyróżniają to na fakturze (ja tak mam), a niektórzy liczą ratę więcej i że niby kosztów nie ma ;) Tyle, że u mnie ten koszt to 200 brutto płacone na początku leasingu na osobnej fakturze, a nie 2500 netto. W Mercu wszystko premium, nawet  koszt obsługi leasingu. Żeby było śmieszniej mojemu znajomemu przyszło wezwanie do zapłaty za nieopłacone ubezpieczenia za Merca. On wpłacał to ubezpieczenie do kasy w salonie, bo taka była umowa, a, że Mercowi zapomniało się przelać do Allianzu 6500 to nic tam. Taka obsługa premium leasingu jest w Mercu. Przyznali się i nawet nie przeprosili, że już o jakimś chociaż gadżecie nie wspomnę.

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnij o 101% w Mercu. Co do rat to masz ich po prostu 37. Masz to na wykazie spłat. Leasing Merca jest słaby. Z kolei jak weźmiesz leasing zewnętrzny Merc patrzy na Ciebie wilkiem i już nie dostaniesz takiego rabatu i nie pigadasz jak przy ich leasingu. Tak czy inaczej leasing Merca jest dla bogatych. Ja dostałem 117% !!! i grzecznie podziękowałem, choć nowa c klasa bardzo mi się podobała.

Oczywiście, że tak i pisząc wprost ,drogi leasing.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki!

Tapaltak

98 Z28 tyle, że i wał, i most nie seryjne. Cześć już leci do mnie. A Ty takimi częściami się zajmujesz czy ogólnie częściami do samochodów?

Tapaltak

Nie wiem skąd ale czułem, że Camaro. Nie, ja od bardzo dawna poruszam się amerykanami... :)

Edytowane przez kiniol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój sąsiad miał kilka lat temu podobną historię. Jego znajomy przyjechał pochwalić się nowym autem a wtedy jego chyba 5 letnia córka kamieniem "narysowała" kwiatka na drzwiach :lol:  

takie rzeczy sie zdarzają  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój siedmioletni syn jak zobaczył to zdjęcie, to stwierdził, że on też może napisać mi na aucie coś od siebie. Na moją odpowiedź, że ja także napiszę jak bardzo go kocham na jego nowym rowerze zrezygnował z pomysłu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś ze śląska (piekary śląskie lub najbliższe okolice) zna serwis, który rzetelnie sprawdzi bmw e39 przed zakupem (niekoniecznie ASO - długie terminy i cena wysoka), musiałby to być dziś 17-18 lub jutro do 14:00. Szczegóły na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientujecie się może gdzie mozna byłoby w Polsce zorganizować off road? Taki w trudnym terenie, błoto i te sprawy. Aby można było sprawdzić sprzęt. Najlepiej południowa część kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mazda 6. Prezentuje sie kozacko!

jaki silnik? No i wrazenia :) do czego porownasz?

Edytowane przez overrange

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi