tango 2 #20376 Napisano 31 Stycznia 2018 A kto lub co to jest "esemy" ? Edit. Pytam się serio.SM.. nie Strażaki? Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4685 #20377 Napisano 1 Lutego 2018 A ja bede zmienał caly wydech na catback-a w żonowozie. Może znacie procz el tec-a i mgmotorsport jakieś inne firmy godne polecenia?Do 200km od Olsztyna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #20378 Napisano 1 Lutego 2018 (edytowane) RCP gdansk https://www.youtube.com/channel/UCRDSOSXhEAdCiPF1_VQPdDg Edytowane 1 Lutego 2018 przez overrange 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YouAreNext 14 #20379 Napisano 1 Lutego 2018 Przemocar wydechy tez ogarnia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2417 #20380 Napisano 1 Lutego 2018 IMO warto pojechać do MG.W mojej Miacie naprawdę się postarali, brzmi fantastycznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4685 #20381 Napisano 1 Lutego 2018 Dzięki koledzyPrzemocar- nie odpowiada; rcp- będę próbował.Właśnie wszyscy znajomi zachwalają MG- chłop podobno jest bardzo dokładny i sumienny. Chociaż u niego jest więcej spawów a nowoczesne giętarki mogą zdziałać cuda ( taką ma eltec).Wiem że z g...na bicza nie ukręcę ale boxery fajnie brzmią i nie chciałbym aby stracił coś na dźwięku tylko zyskał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4018 #20382 Napisano 1 Lutego 2018 Panowie, może ktoś z Was będzie wiedział. Chciałbym zmienić klimatyzacje z manualnej na automatyczną. Ibiza z początku 2017roku. Zna ktoś warsztat godny zaufania? wiem ze nie będzie to tanie, ale nie interesuje mnie to, ma być dobrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #20383 Napisano 1 Lutego 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #20384 Napisano 1 Lutego 2018 Panowie, może ktoś z Was będzie wiedział. Chciałbym zmienić klimatyzacje z manualnej na automatyczną. Ibiza z początku 2017roku. Zna ktoś warsztat godny zaufania? wiem ze nie będzie to tanie, ale nie interesuje mnie to, ma być dobrze http://www.tech-mot.com.pl/kontakt.html mi kiedyś montowali klimę od zero do auta bez klimy [Octavia] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #20385 Napisano 1 Lutego 2018 U mnie automatyczna jednostrefowa klima to jednak... no cóż, wolałbym dwu strefową. Moja zwykle włącza 17 stopni i wichurę na twarz, ja tam wolę bez przeciągów i kończy się to awanturami, wyzwiskami i bijaty... no dobra, za bardzo sie rozpędzam ;-) 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #20386 Napisano 1 Lutego 2018 Ja mam auto włączoną cały czas dwustrefową. Ale w zimny poranek to wolę ją przestawić w manual. W sumie nie wiem czy zmieniałbym manual na auto. Moja żona jedynie zawsze włącza swoją strefę ale jej zawsze gorąco. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #20387 Napisano 1 Lutego 2018 (edytowane) A odnośnie ciepła rano. Mam dogrzewacz, który można przerobić na ogrzewanie postojowe, należy jednak wstawć pompkę cyrkulacyjną, oraz tak w najprostrzej wersji zasilić pin nr 3 na webasto napięciem 12V z jakiegoś pstryczka..No i pstryczek ten ma też włączać pompkę i to wsio. Można grzać się na postoju. Wersja z grzaniem na odległość wymaga trochę bardziej skomplikowanego układu. No ale zacząć muszę od wymiany pompki paliwa od zasilania webasto. Przy tej nędznej pogodzie, na myśl o koszuli wyłażącej, odsłaniającej plecy aż mnie przygnębienie ogarnia. Wszystko wskazuje na to, że zabawa przy ogrzewaniu pozostanie mi na ciepłe wiosenne dni. A to już ociera się o bezsens. Za to na dniach muszę wymienić klamki, wczoraj przyszły całkiem ładne chromowane. I nic, że auto poobijane, blichtr i odpustowość jarmarczna musi być. Edytowane 1 Lutego 2018 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #20388 Napisano 1 Lutego 2018 Jest to minimalnie wygodniejsze latem ale bardziej upierdliwe zimą.Dlaczego uważasz, że klimatyzacja automatyczna jest bardziej upierdliwa zimą, niż manualna? Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4783 #20389 Napisano 1 Lutego 2018 Ja mam prawie cały rok na 20 stopni. I to wygodne właśnie dzięki automatowi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4685 #20390 Napisano 1 Lutego 2018 A dostawa przyszla do subaryny na lato: gumki i felgi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #20391 Napisano 1 Lutego 2018 Jeszcze trzy sztuki :-) 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4685 #20392 Napisano 1 Lutego 2018 Faktycznie- coś mi sie pomyliło. Jutro domówie :-)))Zimowki do renowacji i malowanie na biało- sie żonka ucieszy :-))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #20393 Napisano 1 Lutego 2018 Piękne felgi pokaz subaryne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #20394 Napisano 1 Lutego 2018 Dlaczego uważasz, że klimatyzacja automatyczna jest bardziej upierdliwa zimą, niż manualna?Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu TapatalkaMoze dlatego ze w automacie zima nie dmucha na szyby, przynajmniej ja tak mam, i paruje przednia szyba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2417 #20395 Napisano 1 Lutego 2018 To musi być do d*py automat. U mnie wykrywa wilgotność i zaczyna wiać na szybę, co od razu słychać po nawiewach. Inna sprawa, że poniżej zera sprężarka i tak się nie uruchomi, więc powietrze nie będzie osuszane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #20396 Napisano 1 Lutego 2018 Po wcisnieciu auto odrazu na maxa daje na nogi i rece, i oczywiscie grubo po nizej zera przewaznie. Cos wspominaja zeby miec tez odpalone AC i wtedy tego efektu nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #20397 Napisano 1 Lutego 2018 Moze dlatego ze w automacie zima nie dmucha na szyby, przynajmniej ja tak mam, i paruje przednia szyba. No u mnie, po odpaleniu auta, para znika raz dwa. Zaś co do parowania, to może też być wina zawilgoconego filtra kabinowego. Wymieniasz regularnie?Wsiadam do auta, które jest po nocy lub po np. godzinnym postoju (zaparowana przednia szyba) i teraz: - auto: włączam silnik i: - wyłączam "auto" - włączam nawiew na przednią szybę - ustawiam siłę nawiewu - ustawiam temp nawiewu - ustawiam prędkość osiągnięcia zadanej temp (wolno.srednio/szybko) Jak w ciągu dnia wsiadam i wysiadam tak po 7-10 razy to by mnie ch.. strzelił od tego klikania za każdym razem, więc w okresie jesienno zimowym z klimy auto na siłę robie sobie manuala, który zawsze ma priorytet przedniej szyby i nigdzie nie wali gorącym prosto w twarz. Co to niby za automat? Ja poza nastawianiem temp. nic nie robię - czasami tylko zmieniam kierunek nawiewu np. na nogi, jak wsiadam z mokrymi buciorami, żeby chociaż trochę je osuszyć (i dywaniki)... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #20398 Napisano 1 Lutego 2018 Dokladnie chodzilo mi oto jak koledze Xpovoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #20399 Napisano 2 Lutego 2018 Dziwne opowieści Panowie macie na temat automatycznych klimatyzacji. U mnie w jednym i drugim aucie tryb auto sam wie gdzie ma mocniej dmuchać..., a jeśli to mnie nie zadowala to w obu mam guzik max na szyby . Ps. Polecam także przy konfigurowania fury opcje podgrzewanej przedniej szyby wtedy żadne nawiewy nie są potrzebne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #20400 Napisano 2 Lutego 2018 W jakich autach macie takie denerwujące automaty, a w jakich te dobrze działające? Taplaltakl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach