satanic 18013 #3101 Napisano 6 Października 2022 Czeka na to. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1_Dominik 226 #3102 Napisano 6 Października 2022 https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4907701/wyloguj-swoj-mozg-jak-zadbac-o-swoj-mozg-w-dobie-nowych-technologii Bardzo polecam jak ktoś chce odpocząć od bycia online. To męczące. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #3103 Napisano 8 Października 2022 James Thomas Flexner - Washington 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 71770 #3104 Napisano 9 Października 2022 Nabyte w cenie wysyłki😄 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4982 #3105 Napisano 22 Października 2022 Wszyscy Zginiecie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krathor 685 #3106 Napisano 23 Października 2022 Wydanie z 1991 roku nie otwierana nawet. To się trafiło.Wysłane z mojego SM-F711B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 544 #3107 Napisano 23 Października 2022 Hoxha.Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maariusz 408 #3108 Napisano 23 Października 2022 O Hoxhy jest jeszcze podobno ciekawa ksiazka "Błoto słodsze niż miód" Małgorzaty Rejmer. Jest u mnie w planach jak będzie więcej czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 544 #3109 Napisano 24 Października 2022 Czytałem również, to bardziej obraz życia zwykłych ludzi w czasie tego reżimu, też bardzo dobra pozycja.Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12230 #3110 Napisano 24 Października 2022 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 27299 #3111 Napisano 25 Października 2022 W dniu 22.10.2022 o 14:15, Adi napisał(-a): Wszyscy Zginiecie Napisz coś więcej. Utrzymana w stylu opowiadań, czy poszedł w innym kierunku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piku 2219 #3112 Napisano 25 Października 2022 Może nie jest to książka, którą aktualnie czytam, ale wracałem do niej wielokrotnie. Zwłaszcza rozdział "Marsz przez Pacyfik" działał na moją wyobraźnię. Generalnie uwielbiam klimaty wojennomorskie. Pamiętam jak jako dwunasto- czy trzynastolatek łyknąłem w jeden wieczór "Od Morza Koralowego do Midway" Flisowskiego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4982 #3113 Napisano 25 Października 2022 6 godzin temu, rmak napisał(-a): Napisz coś więcej. Utrzymana w stylu opowiadań, czy poszedł w innym kierunku? To powieść. Lada dzień II tom. Styl do doszlifowania, ale jak dla mnie cholerne ciekawa bo dziej się dosłownie na moim podwórku z dzieciństwa. Znam postacie o których pisze i rejony gdzie dalej się rozwija, więc nie jestem obiektywny. Znam te miejsca, zakątki, dziury...... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 73815 #3114 Napisano 27 Października 2022 Może nie jest to książka, którą aktualnie czytam, ale wracałem do niej wielokrotnie. Zwłaszcza rozdział "Marsz przez Pacyfik" działał na moją wyobraźnię. Generalnie uwielbiam klimaty wojennomorskie. Pamiętam jak jako dwunasto- czy trzynastolatek łyknąłem w jeden wieczór "Od Morza Koralowego do Midway" Flisowskiego.Też miałem kiedyś całą kolekcję takich pozycji z lat 80-tych i 90-tych. Niestety, parę lat po wyprowadzce z domu mama postanowiła „posprzątać” biblioteczkę. Jakieś szkolne lektury i Pan Tadeusz to sprzątanie przetrwały, a Flisowski i jemu podobni niestety nie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9994 #3115 Napisano 3 Listopada 2022 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon G 330 #3116 Napisano 3 Listopada 2022 Jestem w trakcie słuchania Drogi Królów Brandona Sandersona. Na początku byłem nieco zawiedziony spowolnionym początkiem, bo do skakania w rozdziałach z wątku do wątku i w czasie jestem przyzwyczajony, jednak zdecydowanie może właśnie dzięki temu zabiegowi tym mocniej się rozkręcił i trzyma wysoki poziom. Dla fanów mocniejszego fantasy polecam. Wysłane z mojego RMX1993 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leppard 193 #3117 Napisano 4 Listopada 2022 W dniu 6.10.2022 o 14:01, satanic napisał(-a): Czeka na to. Ja jestem w trakcie Rzeźpospolitej Dorosińskiego, następna w kolejce jest biografia Paradise Lost, a to chyba będzie następna 0 CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neclocus 307 #3118 Napisano 4 Listopada 2022 kupilem inne wydanie ksiazki, powodem jest zaznaczenie wszystkich ingerencji sowieckiej cenzury, druga moja ulubiona ksiazka Bulhakowa to 'Zapiski na mankietach', zawierajaca wczesna autobiografie 1 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9994 #3119 Napisano 4 Listopada 2022 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rebrov 223 #3120 Napisano 6 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 4.11.2022 o 11:20, beniowski napisał(-a): Przypomniałeś mi, że jeszcze została mi połowa Sodomy do przeczytania. Tydzień temu wydana została książka Gutowskiego o podobnej tematyce "Bielmo" Edytowane 6 Listopada 2022 przez Rebrov 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #3121 Napisano 6 Listopada 2022 Z jednej strony chętnie bym to przeczytał ale z drugiej .... po co mam się denerwować. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9994 #3122 Napisano 8 Listopada 2022 (edytowane) Pozycja obowiązkowa dla wszystkich wielbicieli Włoch i kuchni włoskiej; świetny pomysł także na prezent na zbliżające się święta. Edytowane 8 Listopada 2022 przez beniowski 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borowik1981 437 #3123 Napisano 10 Listopada 2022 (edytowane) Właśnie przeczytałem Peter Watts "Ognisty deszcz" Zawiera dwie części: "Ślepowidzenie" 2006 "Echopraksja" 2014 Wydawane również oddzielnie. Hard science fiction. Akcja dzieje się po roku 2080 na Ziemi i w Układzie Słonecznym. Ludzkość spotyka obcą inteligencję, która jest bardziej obca niż można to sobie wyobrazić. Ciekawa historia i bohaterowie. Fabuła jest wykorzystana do rozważań o tym jak rozwój nauki i nowe technologie, w tym medyczne, biotechnologiczne, informatyczne mogą wpłynąć na życie ludzi. Ciekawe rozważania na temat teorii ewolucji np. Czy człowiek rzeczywiście jest szczytowym jej osiągnięciem ? Rozważania na temat ludzkiego mózgu i samoświadomości. Np. Czym jest samoświadomość ? Czy jest potrzebna do przetrwania, czy też jest efektem ubocznym ewolucji. Jak działa mózg i jak można go oszukać. Możliwości poznawcze umysłu. (Autor z wykształcenia jest biologiem) Co ciekawe, w powieści są obecne wampiry. Oczywiście jak to w hard science fiction ich obecność jest wytłumaczona przez autora. IMO ich obecność lub ewentualna nieobecność w niczym nie umniejsza ciekawych rozważań. Polecam zwłaszcza fanom s/f ale również wszystkim, którzy chcą poszerzać swoje horyzonty. Edytowane 10 Listopada 2022 przez borowik1981 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sn@p 910 #3124 Napisano 11 Listopada 2022 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 22284 #3125 Napisano 11 Listopada 2022 Niby Afryka niby warta akcja i napięcie ale w sumie dosyć przeciętne. Autor właśnie rzucił robotę w TVN24 i ma zamiar pisać kolejna powieść więc czekam i dam mu drugą szansę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach