Pawel2499 148 #1176 Napisano 5 Stycznia 2015 Wczoraj zacząłem z kolei " Dzień Sądu Ostatecznego". Z Danikenem miałem styczność od młodych lat, pierwszą jego książkę przeczytałem w wieku 13 lat Ja pierwszą styczność z tym tematem miałem w latach 80 za sprawą książek Arnolda Mostowicza, jak chociażby "o tych co z kosmosu", potem przeczytałem chyba wszytko co wydawano po polsku Daenikena Polecam Ci jeśli masz telewizję H2 serial pt, "starożytni kosmici" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #1177 Napisano 5 Stycznia 2015 Mondo Agnelli: Fiat, Chrysler, and the Power of a Dynasty - jak narazie bardzo wciąga. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #1178 Napisano 5 Stycznia 2015 Biograficzna czy o zarządzaniu w stylu Agnelli'ego? 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wawrzyniec Wiór 0 #1179 Napisano 5 Stycznia 2015 Bardzo ciekawie zapowiada się nowy cykl Marcina Ciszewskiego o złodzieju i niedoszłym artyście cyrkowym Wilhelmie Krügerze: "Krüger. Szakal". O ile ostatni "Wiatr" wydał mi się mocno naciągany, tak tę książkę przeczytałem z dużą przyjemnością i jeszcze większym niedosytem, że już się skończyła. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kam28 0 #1180 Napisano 5 Stycznia 2015 Przez święta łyknąłem "Bydło" o tematyce NWO. Trzyma w napięciu lepiej niż Tożsamość Borna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sokra 0 #1181 Napisano 5 Stycznia 2015 Nielegalni - Vincent V. Sevrski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 207 #1182 Napisano 5 Stycznia 2015 Kończę sagę Wiedzmina, w trakcie Hyperiona Dana Simmonsa- świetnie potrafi wciągnąć świat zbudowany przez tego autora.Ja kiedyś przeczytałem całą sagę o Hyperionie - muszę powiedzieć, że tylko 1 tom był fajny - jak przeczytasz daj znać bo nie chcę czegoś zdradzić z fabuły. 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7138 #1183 Napisano 5 Stycznia 2015 U mnie Joris Luyendijk- Szokujące fakty z życia reportera. 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmborek 154 #1184 Napisano 6 Stycznia 2015 Solve, a który tom Ci się najbardziej podobał? Na razie jestem w połowie hyperiona i muszę powiedzieć, że jest genialny (poza tym, że gdyby nie Kindle to tomiszcze straszne) 0 Piotr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77864 #1185 Napisano 6 Stycznia 2015 Pamiętacie "Dziewiąte wrota" Polańskiego? Przymierzałem się do książki, której jeden z wątków zainspirował reżysera, dobrych kilka lat - w końcu się zmusiłem i... nie żałuję. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #1186 Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Jeszcze dla odmiany polecę` Iceman` Anthony Bruno. Historia Richarda Kuklińskiego, prawdopodbnie największego seryjnego mordercy na świecie. Prawie 400 stron wciągnąłem w jeden weekend. To literatura faktu połączona z biografią. Świetna po prostu. Polecam. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 207 #1187 Napisano 7 Stycznia 2015 Solve, a który tom Ci się najbardziej podobał? Na razie jestem w połowie hyperiona i muszę powiedzieć, że jest genialny (poza tym, że gdyby nie Kindle to tomiszcze straszne)Najbardziej podobał mi się pierwszy tom - owszem tomiszcza grubaśne mam wszystkie na półce 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofan 8 #1188 Napisano 20 Lutego 2015 Moi Drodzy Dziś moja ukochana sprawiła mi taki oto prezent 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #1189 Napisano 20 Lutego 2015 Pamiętacie "Dziewiąte wrota" Polańskiego? Przymierzałem się do książki, której jeden z wątków zainspirował reżysera, dobrych kilka lat - w końcu się zmusiłem i... nie żałuję. Lubię Perez-Reverte. Po przeczytaniu Klubu Dumas, a wcześniej po lekturze Imienia Róży, kupiłem sobie Księgę Inkwizycji. Podręcznik napisany przez Bernarda Gui. Wydawnictwo WAM 2002 - żeby wiedzieć jak było naprawdę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6895 #1190 Napisano 20 Lutego 2015 Od kilku dni książka o jednym z moich ulubionych polskich aktorów - "Maklak. Oczami córki". http://wyborcza.pl/1,91446,17327543,_Maklak__Oczami_corki____wspomnienia_o_legendzie_polskiego.html 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #1191 Napisano 20 Lutego 2015 Niezbyt znane fakty z historii USA,.Niewielkie państwo zaatakowało Stany Zjednoczone zabijając 34 i raniąc 170 amerykańskich żołnierzy,a rząd USA udawał ze nic się nie stało,. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tool 3 #1192 Napisano 20 Lutego 2015 Od kilku dni książka o jednym z moich ulubionych polskich aktorów - "Maklak. Oczami córki". http://wyborcza.pl/1,91446,17327543,_Maklak__Oczami_corki____wspomnienia_o_legendzie_polskiego.htmlWalter, potwierdź albo zaprzecz, fajna ta książka? Miałem ją wczoraj w księgarni w ręku ale jakoś forma wydania mi nie podeszła, bałem się lania wody.Ja, jako fan biografii i autobiografii wyszedłem dzisiaj ze sklepu z książkami z książką Salvadora Dali "Moje sekretne życie". Od pierwszych stron utwierdza mnie pozytywnie, że to był niezły schizol . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6895 #1193 Napisano 24 Lutego 2015 Walter, potwierdź albo zaprzecz, fajna ta książka? Miałem ją wczoraj w księgarni w ręku ale jakoś forma wydania mi nie podeszła, bałem się lania wody. Ja również bardzo lubię czytać biografie i autobiografie, ale muszę przyznać, że ta książka takową sensu stricto nie jest. Córka Zdzisława Maklakiewicza opisuje nie tylko historię swojego ojca, ale również matki, dziadków i swoją. Fakt, książka jest napisana dosyć nietypowo, bo np. ma dosyć obszerne notatki na marginesach. Do tego sporo zdjęć, wierszy, odręcznych notatek Maklaka. Muszę powiedzieć, że tę książkę czyta mi się bardzo przyjemnie. Jak znajdę w ciągu dnia wolną chwilę, chętnie biorę ją do ręki. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tool 3 #1194 Napisano 24 Lutego 2015 Dzięki Wlater. Decyzja podjęta, idę ją kupić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krywoj75 457 #1195 Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Lubię Perez-Reverte. Po przeczytaniu Klubu Dumas, a wcześniej po lekturze Imienia Róży, kupiłem sobie Księgę Inkwizycji. Podręcznik napisany przez Bernarda Gui. Wydawnictwo WAM 2002 - żeby wiedzieć jak było naprawdę Bernard Gui - ciekawa postać, mistrz manipulacji, interpretacji, nadinterpretacji i reinterpretacji do tego jak wielu urzędników kościelnych osoba pozbawiona sumienia za to niepozbawiona ambicji, charakterem nawet podobny do wcześniej żyjącego Innocentego III papieża który wsławił się "krucjatom" przeciw katarom i był autorem słów - "mordujcie wszystkich Bóg rozpozna swoje owieczki"Jak było naprawdę pewnie się nie dowiemy a teorii będzie mnóstwo... wiem jak powinno być No ale mogło być też tak - Edytowane 24 Lutego 2015 przez krywoj75 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #1196 Napisano 24 Lutego 2015 Ja jestem po przeczytaniu Trylogii Nielegalni/Niewierni/Nieśmiertelni.. 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bromborek 97 #1197 Napisano 24 Lutego 2015 Co by było, gdyby Adolf Hitler dostał się na Akademię Sztuk Pięknych? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #1198 Napisano 24 Lutego 2015 Pamiętacie "Dziewiąte wrota" Polańskiego? Przymierzałem się do książki, której jeden z wątków zainspirował reżysera, dobrych kilka lat - w końcu się zmusiłem i... nie żałuję. Najlepsze co napisał Perez-Reverte to "Terytorium Komanczów". KJ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #1199 Napisano 24 Lutego 2015 czytałem Schmitta ale poprzednia okładka bardziej mi się podobała a teraz "Sejf 3" Siekielskiego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2416 #1200 Napisano 24 Lutego 2015 Najbardziej podobał mi się pierwszy tom - owszem tomiszcza grubaśne mam wszystkie na półce Ja kończę aktualnie dwa cykle, zawsze czytam dwie książki naraz 1. Hyperion - potwierdzam, że pierwsza część była najlepsza, a czwarta się strasznie dłuży, ale mimo wszystko jedna z lepszych kreacji przyszłości jaką czytałem. A trochę tego przeczytałem...2. Policja - Jo Nesbo - jestem w połowie, a już mnie ta książka skopała, sponiewierała i prawie doprowadziła do depresji. Nesbo mistrzem. A myślałem, że po tylu jego książkach, nic mnie już nie zaskoczy. Polecam cały cykl o Harrym Hole. PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach