Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

koledzy, z Waszego doświadczenia , czy jest sens kupić na stronie Appla, Iphone 15pro z dostawą około 25ego października? , czy jednak po premierze 22 ego września będzie raczej dostępny w sklepach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce kupic ip 15 albo 15 pro
Bardziej sklaniam sie ku 15, bo jest cienszy i wyspa aparatow mniej wystaje,
Z drugiej strony pro powinien miec duzo lepsze aparaty i tryb tele i macro.. w 14pro wyspa aparatow odstaje na az 4mm, pewnie w 15 pro bedzie podobnie co wydaje mi sie bardzo niewygodnym rozwiazaniem na co dzien
Aktualnie mam s22, tu aparaty wystaja tylko z 1mm od obudowy
Na ekranie 120hz mi nie zalezy, bo teraz taki mam i nie wodze roznicy jak wlaczam 60hz, a wlaczam czesto bo tak jest w trybie oszczedzania baterii

Czy jest tu ktos kto mial podobny dylemat wybierajac miedzy 14 a 14pro?

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, bober5264 napisał(-a):

Chce kupic ip 15 albo 15 pro
Bardziej sklaniam sie ku 15, bo jest cienszy i wyspa aparatow mniej wystaje,
Z drugiej strony pro powinien miec duzo lepsze aparaty i tryb tele i macro.. w 14pro wyspa aparatow odstaje na az 4mm, pewnie w 15 pro bedzie podobnie co wydaje mi sie bardzo niewygodnym rozwiazaniem na co dzien
Aktualnie mam s22, tu aparaty wystaja tylko z 1mm od obudowy
Na ekranie 120hz mi nie zalezy, bo teraz taki mam i nie wodze roznicy jak wlaczam 60hz, a wlaczam czesto bo tak jest w trybie oszczedzania baterii

Czy jest tu ktos kto mial podobny dylemat wybierajac miedzy 14 a 14pro?

Dla mnie aparaty to podstawa, więc nawet nie miałem takiego dylematu przed wyborem, zawsze wybieram PRO, a wysokość wyspy praktycznie w niczym nie przeszkadza, ale ja noszę 🍏 w etui.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i racja, bo do tej pory byla b duza roznica miedzy aparatami zwyklej wersji i pro, teraz zostana niezle zniwelowana, bo glowny i szerokokatny sa prawie identyczne, pro ma dodatkowy teleobiektyw i trub macro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko włożę kij w mrowisko jak chcemy mieć dobry aparat fotograficzny to na pewno nie w telefonie komórkowym 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nie dobry a nawet zaje.. aparat fotograficzny, ba nawet kilka lat pracowalem zawodowo jako fotograf, ale co z tego jak nie chce mi sie go ze soba nosic, zmieniac obiektywow itp, uwazam ze czasy kiedy aparaty byly nieporownywalnie lepsze od smartfonow juz minely - mowie oczywiscie o normalnych zdjeciach na co dzien a nie o pracy zawodowej
Najlepszy aparat to taki ktory masz zawsze przy sobie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak tylko włożę kij w mrowisko jak chcemy mieć dobry aparat fotograficzny to na pewno nie w telefonie komórkowym

giphy.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak się nie odważyłem👀 11PM zamienia się z 14PM. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cicho tutaj, a ja przygotowuje się do kolejnego zakupu… tym razem będzie to sto procent android. Wymagania byłyby takie: top zdjęcia, płynne działanie (wraz z internetem) ekran czym większy tym lepszy (jakość na pierwszym miejscu)… dobra bateria i pamięć będzie tylko benefitem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cicho tutaj, a ja przygotowuje się do kolejnego zakupu… tym razem będzie to sto procent android. Wymagania byłyby takie: top zdjęcia, płynne działanie (wraz z internetem) ekran czym większy tym lepszy (jakość na pierwszym miejscu)… dobra bateria i pamięć będzie tylko benefitem. 
Może samsung s23 ultra? Sam posiadam poprzednika s22 ultra i jestem bardzo zadowolony

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak iOS to najnowsze jabłko a jak android to samsung ? Naprawdę nic innego nie warte jest uwagi👀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli jak iOS to najnowsze jabłko a jak android to samsung ? Naprawdę nic innego nie warte jest uwagi

popatrz na topowe Motorole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Londek napisał(-a):

Czyli jak iOS to najnowsze jabłko a jak android to samsung ? Naprawdę nic innego nie warte jest uwagi👀

Sam też rozglądam się za nowym telefonem, raczej na androidzie.

Jest kilka firm wartych rozważenia, w tym oczywiście Samsung. Rozważam oprócz niego wspomnianą już Motorolę 40 pro, Honor Magic5 pro, no i rzecz jasna nowego Pixela 8 pro. W tym ostatnim przypadku czekam jeszcze na testy, bo jest kilka znaków zapytania. 

Z takich budżetowych opcji mam jeszcze w rezerwie Oneplusa 11, lubię tę markę. Także myślę, że wybór jest większy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Londek napisał(-a):

Rozważać można, ale nie ma co się oszukiwać - jak chcesz mieć porządny, bezproblemowy telefon, z dobrym wsparciem i porzadnymi aktualizacjami przez lata, to tak - Samsung serii S...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minutes ago, mariusz9a said:

Rozważać można, ale nie ma co się oszukiwać - jak chcesz mieć porządny, bezproblemowy telefon, z dobrym wsparciem i porzadnymi aktualizacjami przez lata, to tak - Samsung serii S...

Czyli tylko się łudziłem? 
 Drążę temat dalej, i jak na razie spodobała mi się podpowiedź kolegi  @plszcto … czytam, oglądam i rozmyślam 

Edytowane przez Londek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motorole to świetne telefony. Kilka lat temu sam byłem ich wielkim fanem 🙂 Ale uważam że jak chcesz telefon niemalże idealny to jednak Samsung. Mimo wszystko lepszy aparat, lepsze wsparcie i moim zdaniem nakładka sysyemowa Samsunga dużo daje możliwości (ale to już kwestia gustu, ja ją uważam za jedną z najlepszych jak nie najlepszą).

W każdym razie jak nie jesteś jakimś telefonicznym geekiem to z Motoroli też jak najbardziej będziesz zadowolony 🙂

Jedyne co, to w aktualnej sytuacji politycznej odrzuciłbym wszelakiej maści chińczyki. Poza tym, podejście chińskich firm do ich produktów - przywołam tu wybuchające telefony (sytuacja chociażby z tego roku z Polski, gdzie więcej jaj miał T-Mobile który telefo sprzedał niż sam chiński producent, który stwierdził że można go pocałować w d...) powinno dać do myślenia, zwłaszcza jak popatrzymy jak na takie sytuacje reaguje Samsung czy Apple...

Tu niestety jest też pies pogrzebany - aktualnie Motorola to też już chińska firma, po amerykanach została tylko nazwa marki 😞

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainteresowany jestem tym telefonem Motorola Edge 30 Ultra, pogrzebie trochę teraz w necie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Samsunga S20FE od premiery. Czyli 3 generacje już wstecz. Cały czas z pełnym wsparciem aktualizacji, chociaż nowego androida już nie dostanę. Były 3 aktualizacje systemu. łatki bezpieczeństwa nadal będą. Telefon nigdy się nie zwiesił, nie zaciął. Po ponad 3 latach bateria jest nadal petarda. Nakładka samsunga jest dla mnie przyjem,na i funkcjonalna. Tak następny też będzie szajsung... Miałem po kolei Note 8, S10E, teraz S20FE i myślę że wskoczy S23. Nigdy się nie zawiodłem na tym sprzęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iPhone lub Samsung. Reszta może nie istnieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Sulek91
W dniu 8.10.2023 o 21:43, Adi napisał(-a):

iPhone lub Samsung. Reszta może nie istnieć.

Tylko iPhone, zbłądziłem i kupiłem Android Xiaomi. Żałuję. 😒

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było spróbować Samsunga nie Xiaomi. Nie można kupić Xiaomi i od razu skreślać Androida. Każdy producent ma swoją nakładkę systemową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, Sulek91 napisał(-a):

Tylko iPhone, zbłądziłem i kupiłem Android Xiaomi. Żałuję. 😒

Którego xiaomi miałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Sulek91
19 godzin temu, XoneX napisał(-a):

Którego xiaomi miałeś?

RedMi Note 12 

19 godzin temu, Rebrov napisał(-a):

Trzeba było spróbować Samsunga nie Xiaomi. Nie można kupić Xiaomi i od razu skreślać Androida. Każdy producent ma swoją nakładkę systemową.

I właśnie tę wiedze o nakładkach nabyłem po zakupie. Sytuacja finansowa nie pozwoliła zakupić tego co chciałem.  Nie skreślam, jednak jest to mój pierwszy telefon z androidem i po 3 miesiącach używania nie przemawia do mnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak porównywać telefon z niskiej półki z iphonem droższym 5x... Też bymcsie zraził, gdybym to xiaomi kupił. Trzeba było kupić coś normalnego z androidem i wtedy oceniać sam system. W cenie iphona można kupić bardzo dobre urządzenie z androidem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi