Solve 203 #3501 Napisano 10 Października 2015 Kolejny film Witamy na Hawajach - hmmm próba pokazania poważnego problemu za pomocą komedii się niestety nie udała . Filmu nie uratowała gwiazdorska obsada 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #3502 Napisano 10 Października 2015 Polecam Coherence. Bardzo fajny niskobuzdetowy thriller sci-fi. Kto lubi klimaty Memento czy Wynalazku (Primer) i zabawy z czasem i swiatami rownoleglymi temu na pewno sie spodoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metius 14 #3503 Napisano 11 Października 2015 Obywatel roku/Kraftidioten - często porównywany do Fargo braci Coen. Prawdopodobnie ze względu na zalegające w tle tony śniegu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4366 #3504 Napisano 13 Października 2015 Nikon: ja bym z ciekawością pociągnął temat (kto nie oglądał proszę nie czytać) co jest dla Ciebie niejasne w zakończeniu?Nie abym się czepiał tylko po filmie miałem dyskusję i ciekawi mnie Twoja opinia. 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #3505 Napisano 14 Października 2015 Film Body/Ciało - ciężki film, jak to filmy Szumowskiej ale polecam...... Maja Ostaszewska ....... obecnie jedna z najlepszych polskich aktorek...... Janusz Gajos z łysinką na czubku głowy dalej w formie....polecam 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #3506 Napisano 14 Października 2015 ... Co do głównej roli kobiecej to ja bym tutaj nie miał zastrzeżeń że ona nie wie jak się zachować, ten jej szefo na spotkaniu rekrutacyjnym mówił że ta strzelanina z początku filmu to była jej pierwsza. Oni chyba chcieli specjalnie wziąć kogoś niedoświadczonego żeby nie robił problemów i trzymał się z tyłu a najlepiej siedział w bazie.... Rozumiem uproszczenie, ale to poszło za daleko.To jest grupa szturmowa FBI, elita intelektualna oraz pod względem fizycznym i psychicznym. Oni zdrowieją zanim zachorują . Nie trzyma się to kupy, że członek takiej grupy nie wiedziałby o co chodzi. Wiadomo, że potrzebowali jej tylko po to, że przepisy zabraniają działania CIA na terenie USA, chyba że w kooperacji z inną agencją. Ona jest od początku posrana, zdziwiona użyciem broni wśród cywilów itd.Co do zakończenia to wiadomo, że jednoosobowy "oddział" likwidujący barona narkotykowego to też uproszczenie, ale biorąc pod uwagę wsparcie z satelity i element zaskoczenia to jakoś może przejść.Wiadomo śliski temat, wspierania jednego kartelu przeciwko drugiemu, nikt się nie przyzna, ale to jakby logiczne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72430 #3507 Napisano 16 Października 2015 Dzisiaj na TCM - jeden z filmów, które nigdy mi się nie znudzą. Kevin Costner w swoich najlepszych momentach, Gene Hackman, Sean Young, Will Patton, George Dzundza, Iman - reżyseria Roger Donaldson. Lata 80-te "at their best". No i fenomenalna piosenka z 37:56 minuty, kompozycja Paul'a Anki i Richard'a Marx'a (śpiewana przez tego pierwszego) - prawdopodobnie najlepsza nigdy nie wydana filmowa piosenka pop w historii kina. https://www.youtube.com/watch?v=G-5FlSqeWZs 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6333 #3508 Napisano 17 Października 2015 "Wszystko o Ewie" - znakomite kino, wnikliwy portret kobiet, pragnienia sławy i ceny, jaką za nią trzeba zapłacić. W obsadzie jak zwykle fenomenalna Bette Davis, Anne Baxter, a w ciekawym epizodzie Marylin Monroe: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #3509 Napisano 20 Października 2015 Tyle lat czekania. In JJ we trust. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18773 #3510 Napisano 20 Października 2015 Nie mogę się już doczekać. Dawno w kinie nie byłem, ale na to pójdę na 100% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #3511 Napisano 22 Października 2015 (edytowane) What about DEMON ?! Filmie, którego zakończenie dopisało życie.. Obejrzałem wczoraj w nocy (bo takie filmy trzeba oglądać w nocy..) i garść refleksji..Dla mnie to ciekawe dzieło, które mogło stać się arcydziełem. Obraz, który ogląda się z zaciekawieniem, w pewnym napięciu, ze swoistą fascynacją. Film, który momentami wywołuje poczucie bojaźni (właśnie tak: bojaźni a nie strachu) Kadry, które sycą niepokojem zarówno tego co się jeszcze zdarzy jak i tego co ukrywa historia tego miejsca. Obraz wielu metafor i lęków przeszłości. Do tego ujmujące tło muzyczne i wyraziste, żyjące swoim życiem zdjęcia.Ciekawy panteon postaci i ról. Świetny Itay Tiran. Ezoteryczna Agnieszka Żulewska. Niepokojący pamięcią przeszłości i świadomością mistyczno-filozoficznego judaizmu nauczyciel Wentz (W.Press) Doskonała, nawet brawurowa rola Woronowicza (lekarz), który gra "podwójnie": zarówno pierwowzór z "Wesela" Smarzewskiego jak i swoją postać w tym filmie. Czy za chwilę okaże się, że postacie "weselnych lekarzy" to polski znak firmowy? Zaskakująco ciekawy Ronaldo (T.Ziętek) - kto by pomyślał, że tak dobrze rozwinie się ten aktor pamiętany z przeciętnej roli w "Kamieniach na szaniec". Dobry ale zbyt realistyczny Grabowski. Podstawowym minusem filmu jest natomiast jego zagubienie gatunkowe. Gdyby film utrzymał się w początkowej konwencji mistycyzmu, aury niepokoju i zagubionego świata Polski powiatowej to mógłby stać się wielkim dziełem.Wprowadzenie na pokład tej historii elementów komediodramatu, chwilami groteski na pewno ułatwiło odbiór tego filmu przez szerszą publiczność ale wprowadziło dysonans smakowy.Najwłaściwszą oceną byłoby dla mnie 7,5 (w skali Filmwebu)ps. Pamiętajcie. Gdy będziecie organizowali ślub.Niektórzy goście weselni przychodzą bez zaproszenia... Edytowane 23 Października 2015 przez Gregorian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
w2k2 123 #3512 Napisano 23 Października 2015 A ja spedziłem wczorajszy wieczór z klasyką:Minimalna ilość aktorów, żadnych efektów specjalnych, plenery i dekoracje oszczędne. A oderwać się nie można... 0 Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6333 #3513 Napisano 23 Października 2015 O, niedawno rozmawialiśmy tu o tym filmie:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/28103-właśnie-obejrzałem-film/?p=1363141 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11990 #3514 Napisano 25 Października 2015 Wczoraj w nocy byłem na The Martian (http://www.filmweb.pl/film/Marsjanin-2015-715533) Ogólnie film fajnie się oglądało, ale to bardziej fiction niż science. Takie mocne 6 na 10 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3515 Napisano 26 Października 2015 (edytowane) Legenda (2015) Dobry balans pomiędzy gangsterką a komedią, Dla zwracających uwagę na akcenty, dodatkowym smaczkiem będą dialogi po londyńsku. Edytowane 26 Października 2015 przez vitriol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #3516 Napisano 26 Października 2015 (edytowane) Dla lubiących ten klimat. Gangsterzy z południowego Bostonu, na faktach. Raczej ciężki, nie dla każdego, dobra muzyka. Edytowane 26 Października 2015 przez pablo122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #3517 Napisano 26 Października 2015 Ostatnio obejrzałem z żoną (nie żebym chciał się tłumaczyć ) Miłość po francusku. Film lekki, przyjemny momentami śmieszny. Niezły na wieczorny relaks. Można odpocząć od amerykańskich "komercyjnych" filmów. Nie wiem czy polecam ale na pewno nie odradzam ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3518 Napisano 26 Października 2015 "Obce Niebo" film dający do myślenia.Polecam. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #3519 Napisano 27 Października 2015 Kolejny głos na plus dla Sicario. Taplatk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72430 #3520 Napisano 27 Października 2015 A ja właśnie przypomniałem sobie (dzięki CINEMAX) "Whiplash" i utwierdziłem się w przekonaniu, że to arcydzieło. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6333 #3521 Napisano 27 Października 2015 Przez dwa tygodnie tylko dwa filmy, ale za to jeden dobry, a drugi wspaniały. "Manglehorn" - gdyby nie Pacino, pewnie bym nawet nie oglądał. Ale dzięki niemu - warto. Najlepsze role ma już za sobą, ale tu naprawdę wypada fajnie. Nie szarżuje, nikim nie manipuluje, jest wyciszony, ale z charakterem. "Młodość" - trochę się obawiałem, bo trudno po takim arcydziele jak "Wielkie piękno" utrzymać poziom. A tu proszę - kolejny wspaniały film zrobiony przez Sorrentino. Mądrość przenika się z ironią, smutek z żartem, starość i brzydota z pięknem. Do tego świetne aktorstwo i prawdziwa poezja obrazu i dźwięku. Początkowo niepokoiła mnie satyra na Maradonę, ale tak to jest z Sorrentino, że to co z pozoru żałosne i śmieszne, nagle w zaskakujący sposób staje się godne, prawdziwie ludzkie w swej słabości. Następny film Sorrentino musi zrobić inny, ale tym razem jeszcze chyba nikt nie oczekuje po nim zmiany formuły. No a jednej sceny długo się nie zapomni: Dawno piękno kobiecego ciała nie zostało tak wspaniale pokazane (mam na myśli kino głównego nurtu ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3522 Napisano 28 Października 2015 Ryje czache ale zobaczyć waarto. 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72430 #3523 Napisano 30 Października 2015 Dzisiaj w TVP KUltura o 20:20 http://tvpkultura.tvp.pl/22319892/wieczor-kinomana-filmy-jeana-pierrea-melvillea-w-kregu-zlahttps://www.youtube.com/watch?v=KYS725mVnNo 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3524 Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) 'Tam i z powrotem"-świetny film z Januszem Gajosem w roli głównej, tym bardziej ciekawy ze scenariusz oparty został na prawdziwych wydarzeniach.https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.filmweb.pl/film/Tam%2Bi%2Bz%2Bpowrotem-2001-31401&ved=0CCEQFjABahUKEwjTyIbZ9PHIAhVGVxQKHYjbDbs&usg=AFQjCNGZ_wDFUVFB1-H2WgywjqhGlRk5MQ Zapraszam do dyskusji.... Edytowane 2 Listopada 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #3525 Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) Sputnik od dzisiaj!! Jedyny, niepowtarzalny, fenomenalny.. http://sputnikfestiwal.pl/2015/aktualnosci ps.W październiku na WFF 2015 udało mi się obejrzeć aż 6 filmów.Ciekawe czy wyrównam to osiągnięcie w swoim kinowym "mateczniku" Edytowane 5 Listopada 2015 przez Gregorian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach