pablo122 1316 #4051 Napisano 25 Kwietnia 2016 Jestem po pierwszym odcinku VI sezony "Gry o tron". Uwielbiam tę historię Wydaje mi się, że będzie to najlepszy po pierwszym sezon i mam nadzieję, że jednak już ostatni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pgmaster 1469 #4052 Napisano 25 Kwietnia 2016 Tez wlasnie skończyłem ogladac. Bedzie chyba jeszcze jeden sezon... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #4053 Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) A ja przyznam, że nie oglądałem więcej jak 3 odcinków na krzyż i chciałbym obejrzeć 6-ty sezon na HBO GO, jednak nie mam czasu i ochoty nadrabiać poprzednich 5-ciu. Jakieś sensowne rady? Bez kpin Zdecydowanie uwielbiam krótkie seriale - Kompania braci(moim zdaniem najlepszy serial "ever"), Tinker Tailor Soldier Spy, Smiley's People, Perfect Spy, The Game, Akwarium, czyli samotność szpiega, oraz stary, pierwowzór nowego z Kevin'em Spacy - The House of Cards, czy pierwszy sezon Fargo, oraz polski - Odwróceni i Alfabet Mafii(to raczej "fabularyzowany" dokument ;d) - te z kolei polecam ja Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pgmaster 1469 #4054 Napisano 25 Kwietnia 2016 Nie da się tego strescic. Trzeba obejrzec od początku wszystko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #4055 Napisano 25 Kwietnia 2016 Ja zacząłem jakoś od 4 sezonu oglądać i nadrobiłem poprzednie 3 w 3 dni (piątek sobota niedziela) - po prostu siadasz i oglądasz to jest około 7h na sezon. Z ciekawych filmów ostatnio - "Concussion" oparty na faktach związany ze środowiskiem futbolu amerykańskiego i Will Smith mówiący z akcentem z Kenii czy tam z innego afrykańskiego kraju. Polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #4056 Napisano 3 Maja 2016 (edytowane) Ostatnio widziałem dwa bardzo dobre europejskie filmy - "Barany" i "Miara człowieka". Zakończenie tego pierwszego doprawdy niezapomniane.O! Edmund, czyżbyś skręcił w kierunku współczesnego kina ambitnego? I jeszcze El Clan.Można powiedzieć, że to takie aktualne klasyki repertuarowe (za wyjątkiem Miary) Mnie w ostatnich tygodniach skradły całkowicie festiwale (Wiosna Filmów i AfryKamera)Na Wiośnie wiele nowości z Berlinale 2016 ale także kilka tytułów egzotycznych. Łącznie wchłonąłem ok. 15 ultranowych tytułów ale nie ma co o nich tu pisać bo większość wejdzie do normalnej dystrybucji za pół. roku albo i w ogóle.. Natomiast przyłączam się do pozytywnych opinii o Cloverfield Lane 10Film, który autentycznie miesza widzom w głowach. W trakcie seansu trudno zdecydować się, która historia jest właściwie ..prawdziwa! Przewrotny, niepokojący ale nierówny - 7,5-8/10. Fascynuje ale i irytuje.Charakterystyczna, charyzmatyczna kreacja Goodmana. Sporo mocnych twistów. Edytowane 3 Maja 2016 przez Gregorian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6397 #4057 Napisano 3 Maja 2016 O! Edmund, czyżbyś skręcił w kierunku współczesnego kina ambitnego? I jeszcze El Clan.Można powiedzieć, że to takie aktualne klasyki repertuarowe (za wyjątkiem Miary) Hehe, właściwie to od dawna oglądam europejskie kino, także to współczesne i często daje mi ono wielką satysfakcję. Choć moje uwielbienie do kina amerykańskiego z lat 40. i 70. jest jednak dużo silniejsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #4058 Napisano 3 Maja 2016 (edytowane) Ma kilka ciekawych rozwiązań, ale ogólnie jest bardzo przewidywalny, prosty, z mnóstwem amerykańskiego poczucia humoru. Nic szczególnego. Ładne animacje i... na tym koniec. Banalna historyjka. Niby kino familijne, ale rodzice będą się nudzić. Przereklamowany. Edytowane 3 Maja 2016 przez Istvan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18774 #4059 Napisano 12 Maja 2016 O kurczaki, dzięki szefie bo zapomniałem. Obejrzę w weekend 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #4060 Napisano 12 Maja 2016 Panowie poczekajcie na cala serie i zrobcie sobie seans 3 wieczory 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18774 #4061 Napisano 13 Maja 2016 Pewnie byłoby lepiej, ale chyba nie wytrzymam napięcia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #4062 Napisano 13 Maja 2016 Ja tak zawsze robię z serialami, które naprawdę mi "wchodzą". Tu też poczekam na całą serie i zrobie sobie seje kilkugodzinnom z mafią. Pewnie ze dwa dni potem będę do starej coś po włosku bredził w domu 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12074 #4063 Napisano 19 Maja 2016 Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek drugiego sezonu. Jest moc/klimat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18774 #4064 Napisano 19 Maja 2016 Drugi już gorszy jednak... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4018 #4065 Napisano 19 Maja 2016 Według mnie 2 sezon tez trzyma poziom, tylko oczekiwania są już coraz większe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12074 #4066 Napisano 19 Maja 2016 (edytowane) Obejrzałem drugi odcinek. Trochę ostudziliście mi Panowie zapał waszymi wypowiedziami iiiiii.... Bardzo dobrze, bo nie nastawiałem się na nic specjalnego, a odcinek bardzo mi się podobał. Miłe zaskoczenie. Swietnie przedstawiona relacja ojca z synem. Edytowane 19 Maja 2016 przez pepepatryk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #4067 Napisano 21 Maja 2016 Dla fanów kolarstwa i nie tylko, mi się podobał https://youtu.be/eXfp859pcM0 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6397 #4068 Napisano 21 Maja 2016 Jeżeli ktoś ma ochotę, dzisiaj Puls2 przypomina fenomenalny film Mike'a Leigh:http://www.filmweb.pl/film/Sekrety+i+kłamstwa-1996-701 @LincolnNigdy nie widziałem jeszcze "Sekretów i kłamstw", kiedyś muszę to nadrobić. I nadrobiłem. Rzeczywiście, wielkie kino. A takie skromne i z pozoru zwyczajne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #4069 Napisano 22 Maja 2016 Wygląda na to, że udało się zebrać brakujące pieniądze i "Wołyń" Smarzowskiego ujrzy światło dzienne. Premiera 7. października. Temat cholernie ciężki, ale i ignorowany przez wiele lat. Co myślicie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anger76 76 #4070 Napisano 23 Maja 2016 Boję się tego filmu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelo 26 #4071 Napisano 23 Maja 2016 (edytowane) Prawdy się boisz?Czy moze kłamstwa?A moze...jednego i drugiego? Edytowane 23 Maja 2016 przez Angelo 0 Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4072 Napisano 23 Maja 2016 Prawda i kłamstwo były wtedy, zycie rzadko bywa biale lub czarne, większość to szarości....Dziś to tylko dowolne interpretacje.Kazdy zobaczy co chce,byle tylko nie starał sie zbijać 'kapitalu" na swoich opiniach.Chetnie zobacze film. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelo 26 #4073 Napisano 23 Maja 2016 Masz racje Marku.Co nie zmienia faktu, ze to co się stało było czymś bardzo złym.Oczywiście wszystko ma swoją przyczynę, dlatego napisałem: A moze...jednego i drugiego?Mam nadzieje, ze film zostanie zrobiony rzetelnie i zgodnie z prawdą historyczną. Równiez chętnie zobaczę film. 0 Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4074 Napisano 23 Maja 2016 Był ktoś na "Nice Guys"? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12074 #4075 Napisano 23 Maja 2016 Mój kumpel był, mówił ze dobry. Redakcja FilmWebu poleca. Ja sie wybieram w tygodniu. Bardzo jestem ciekawy jak taki "bawidamek" jak Ryan sprawdzi sie w roli "ofermy" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach