evilym 7447 #6851 Napisano 5 Listopada 2021 1 minutę temu, Maciej72 napisał(-a): A dziewiąte wrota Polańskiego? Świetny mroczny film z super zakończeniem. Deep miał niezłą rolę. '99 🙂 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej72 158 #6852 Napisano 5 Listopada 2021 Doczytałem, po 2015. dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6333 #6853 Napisano 8 Listopada 2021 W dniu 5.11.2021 o 20:22, mario1971 napisał(-a): Obrazy bez autora - piękny i poruszający, genialny film. Też widziałem jakiś czas temu i również bardzo mi się podobał. Paula Beer cudna, dobra muzyka Richtera, świetne zakończenie, ale najbardziej pamiętał chyba będę motyw filcu i tłuszczu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rebrov 186 #6854 Napisano 11 Listopada 2021 Ktoś poleci coś ciekawego na Netflixie ? Największe hity zaliczone. Ostatnio wpadł kasztanowy ludzik oraz karppi więc może jakieś kryminały ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16005 #6855 Napisano 11 Listopada 2021 (edytowane) Mindhunter dobry jest, The Valhalla Murders też warty zobaczenia. Edytowane 11 Listopada 2021 przez satanic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66616 #6856 Napisano 11 Listopada 2021 2 godziny temu, Rebrov napisał(-a): Ktoś poleci coś ciekawego na Netflixie ? Największe hity zaliczone. Ostatnio wpadł kasztanowy ludzik oraz karppi więc może jakieś kryminały ? Shimmer Lake. Bardzo przewrotnie, od tyłu opowiedziana historia kryminalna. Troszeczkę w stylu braci Cohen. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18773 #6857 Napisano 11 Listopada 2021 2 godziny temu, Rebrov napisał(-a): Ktoś poleci coś ciekawego na Netflixie ? Największe hity zaliczone. Ostatnio wpadł kasztanowy ludzik oraz karppi więc może jakieś kryminały ? W klimacie podanych przez Ciebie na Netflixie można jeszcze się pochylić nad "W pułapce". Całkiem spoko. Świetny jest "Most nad Sundem" (kiedyś był na tej platformie...) i poleciłbym Ci go gdzieś zobaczyć bo jest najlepszym ze skandynawskich serialem jaki widziałem Co dalej? Hmm... Skoro poza największymi hitami, ale już nie kryminał to polecam "Godless"- jakiś niesprawiedliwie niezauważony przez większą ilość osób mam wrażenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #6858 Napisano 12 Listopada 2021 "Two girls one cup"... weekend z głowy... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rebrov 186 #6859 Napisano 13 Listopada 2021 Dzięki. Dodałem sobie do listy. Most nad Sundem i Valhalla murders już widziałem. 👍 Two girls one cup - może jestem chory ale mogę to przy jedzeniu oglądać. Nie ruszają mnie takie rzeczy 😜 Btw Nowy sezon Dextera wyszedł. Kiedyś jeden z moich ulubionych seriali, ale jak to bywa z serialami, każdy kolejny sezon gorszy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #6860 Napisano 16 Listopada 2021 (edytowane) Właśnie skończyłem oglądać ''W lesie dziś nie zaśnie nikt 2'' Pierwsza część mi się bardziej podobala A jako chwyt reklamowy zacytuje z pamięci fragment komentarzy dwóch userów z CDA: -oby nie powstała część trzecia -oby -lepiej nie, ale i tak chętnie obejrze... Sorry, musiałem Edytowane 16 Listopada 2021 przez -mrovka- 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artisan 31 #6861 Napisano 17 Listopada 2021 W dniu 5.11.2021 o 20:22, mario1971 napisał(-a): Obrazy bez autora - piękny i poruszający, genialny film. Dzięki za polecenie filmu. Ja ze swej strony mogę polecić niemiecki serial Babilon Berlin. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7447 #6862 Napisano 17 Listopada 2021 W dniu 13.11.2021 o 08:17, Rebrov napisał(-a): Btw Nowy sezon Dextera wyszedł. Kiedyś jeden z moich ulubionych seriali, ale jak to bywa z serialami, każdy kolejny sezon gorszy. Dzięki za cynk. Pamiętam jak zarwałem noc w liceum żeby obejrzeć pierwszy cały sezon 😲 I niestety czym dalej w las tym gorzej... Ale myślę, że obejrzę New Blood. Raczej z ciekawości, bo nie spodziewam się rewelacji. 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #6863 Napisano 17 Listopada 2021 (edytowane) Powitoł Dexterowcom może spodoba się serial Barry: https://www.filmweb.pl/serial/Barry-2018-767036 Z każdego następnego sezonu Dextera po bodaj trzecim lub czwartym, można by spokojnie zrobić dwa odcinki. Tropic Thunder - nie każdemu odpowiada taki humor Mi odpowiada, dodatkowo byłem po dwóch piwach więęęęęcc... Na własne ryzyko Edytowane 17 Listopada 2021 przez porcelanowy 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #6864 Napisano 17 Listopada 2021 Czy ktoś oglądał serial The Boys na Amazonie? Jestem przy drugim sezonie i ciekawi mnie jak go odebraliście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #6865 Napisano 17 Listopada 2021 Powitoł Ugładzona, mniej brutalna wersja komiksu. Obydwa twory IMO świetne 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marrone 34 #6866 Napisano 22 Listopada 2021 Suma wszystkich strachów. Rozkręcało się do tego stopnia powoli że zacząłem być rozczarowany. Ale jak już się rozbujało to palce lizać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 114 #6867 Napisano 22 Listopada 2021 Czerwona Nota - bardzo sympatyczna komedia i przyjemnie się oglądało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66616 #6868 Napisano 22 Listopada 2021 Diuna. Świetny film. Oglądać należy najlepiej po lekturze książki. Ten klimat sci-fi bardzo mi odpowiada. W większości przypadków (choć nie zawsze) świetny dobór aktorów do głównych ról - Paul Atryda dokładnie taki jakiego bym sobie wyobrażał. Sama Diuna również. Kostiumy są świetne, podobnie pojazdy i maszyny. Do tego doskonałe, realistyczne efekty specjalne. Diunę ciężko jest sfilmować, o czym boleśnie przekonał się swego czasu David Lynch. Villeneuve miał oczywiście do dyspozycji zupełnie inne efekty specjalne niż Lynch ale to nie wszystko. Trudno jest stworzyć spójne, przekonujące uniwersum i to się reżyserowi raczej udało. Diuna Lyncha była wręcz groteskowa a ta Villeneuva jest realistyczna i przekonująca. Oczywiście wiele wątków z książki jest pominiętych, niektóre zmienione. Dlatego warto książkę przeczytać przed seansem. Sens wielu filmowych scen jest czytelny tylko dla kogoś zaznajomionego z pierwowzorem literackim. W mojej opinii świetne kino i niecierpliwie będę czekał na drugą część. Red note (Czerwona nota) na Netflixie. Osobiście odradzam. Niby trochę wiedziałem na co się piszę, ale i tak jestem rozczarowany. Chyba już za stary jestem na takie kino dla nastolatków. Świetna obsada, doskonałe efekty specjalne, piękne lokalizacje i wielki budżet. Wszystko na wysokim poziomie, tylko scenariusza trochę brakuje. Ta sama stara historia opowiedziana już na sto różnych sposobów. Liczba nieprawdopodobieństw i bzdurnych pomysłów dłuższa niż we wszystkich częściach Jamesa Bonda i Mission Impossible razem wziętych. Myślałem, że to będzie coś dla siedemnastolatków, ale jest to raczej coś dla trzynastolatków. Myślałem, że będzie Ocean's Eleven a dostałem Transformers. A'propos "heist movies", to obejrzałęm też na Netflixie Porachunki (z 1999 roku) w reżyserii Guy'a Ritchie. Ten rodzaj gangsterskiego humoru odpowiada mi znacznie bardziej. Nienajnowszy, angielski film z czasów kiedy Guy Ritchie dopiero się rozkręcał a Jason Statham nie był jeszcze gwiazdą dużego formatu i nie grywał tylko i wyłącznie twardzieli. Zresztą jeżeli znacie i lubicie bardziej znany Przekręt (Snatch) z Bradem Pittem, to przy Porachunkach też się nie rozczarujecie. Widać, że to odrobinę starszy film i widać, że mniejszy miał budżet - ale ten charakterystyczny styl Guya Ritchiego czuć od razu. Zresztą jak ktoś lubi takie kino to polecam też jego dużo świeższy film - Rock'N'Rolla. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7447 #6869 Napisano 23 Listopada 2021 18 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Diuna. Świetny film. Oglądać należy najlepiej po lekturze książki. Ten klimat sci-fi bardzo mi odpowiada. W większości przypadków (choć nie zawsze) świetny dobór aktorów do głównych ról - Paul Atryda dokładnie taki jakiego bym sobie wyobrażał. Sama Diuna również. Kostiumy są świetne, podobnie pojazdy i maszyny. Do tego doskonałe, realistyczne efekty specjalne. Diunę ciężko jest sfilmować, o czym boleśnie przekonał się swego czasu David Lynch. Villeneuve miał oczywiście do dyspozycji zupełnie inne efekty specjalne niż Lynch ale to nie wszystko. Trudno jest stworzyć spójne, przekonujące uniwersum i to się reżyserowi raczej udało. Diuna Lyncha była wręcz groteskowa a ta Villeneuva jest realistyczna i przekonująca. Oczywiście wiele wątków z książki jest pominiętych, niektóre zmienione. Dlatego warto książkę przeczytać przed seansem. Sens wielu filmowych scen jest czytelny tylko dla kogoś zaznajomionego z pierwowzorem literackim. W mojej opinii świetne kino i niecierpliwie będę czekał na drugą część. Red note (Czerwona nota) na Netflixie. Osobiście odradzam. Niby trochę wiedziałem na co się piszę, ale i tak jestem rozczarowany. Chyba już za stary jestem na takie kino dla nastolatków. Świetna obsada, doskonałe efekty specjalne, piękne lokalizacje i wielki budżet. Wszystko na wysokim poziomie, tylko scenariusza trochę brakuje. Ta sama stara historia opowiedziana już na sto różnych sposobów. Liczba nieprawdopodobieństw i bzdurnych pomysłów dłuższa niż we wszystkich częściach Jamesa Bonda i Mission Impossible razem wziętych. Myślałem, że to będzie coś dla siedemnastolatków, ale jest to raczej coś dla trzynastolatków. Myślałem, że będzie Ocean's Eleven a dostałem Transformers. A'propos "heist movies", to obejrzałęm też na Netflixie Porachunki (z 1999 roku) w reżyserii Guy'a Ritchie. Ten rodzaj gangsterskiego humoru odpowiada mi znacznie bardziej. Nienajnowszy, angielski film z czasów kiedy Guy Ritchie dopiero się rozkręcał a Jason Statham nie był jeszcze gwiazdą dużego formatu i nie grywał tylko i wyłącznie twardzieli. Zresztą jeżeli znacie i lubicie bardziej znany Przekręt (Snatch) z Bradem Pittem, to przy Porachunkach też się nie rozczarujecie. Widać, że to odrobinę starszy film i widać, że mniejszy miał budżet - ale ten charakterystyczny styl Guya Ritchiego czuć od razu. Zresztą jak ktoś lubi takie kino to polecam też jego dużo świeższy film - Rock'N'Rolla. Diuna ciekawa, ale niestety, bez przeczytania książki, chyba faktycznie troszkę się traci. Cały czas czekałem na jakiś spektakularny moment, który urwie mi tyłek... i się go nie doczekałem. Chyba miałem inne oczekiwania. Odczucia mam jednak pozytywne. Czekam na kolejną cześć. Ren Note to taki średniak na 2-3 drinki, przekąski i przerwę na szybkie "ćwiczenia" z żoną 😉 Nie mogę się jednak z Tobą zgodzić co do efektów specjalnych, które moim zdaniem nie były tak rewelacyjne. Mocno dało się odczuć, że film w głównej mierze powstawał na green screenie. Żarty też kiepskie (ani razu się nie zaśmiałem) a fabuła taka sobie (tu akurat nie było żadnych oczekiwań). Jedyne co co mogło ten film uratować to aktorzy. Niestety nie było absolutnie żadnej chemii między Gadot, Johnsonem i Reyndoldsem. Porachunki rewelacyjne! (i ten org. tytuł Lock, Stock and Two Smoking Barrels). Jestem absolutnym fanem Przekrętu, ale Porachunki są niewiele gorsze. Jak ktoś jeszcze nie widział to również polecam 😀 Rock'N'Rolla też świetny! Dołożę jeszcze Dżentelmenów z 2019 😜 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #6870 Napisano 23 Listopada 2021 Diuna mi się podobała. Niczego mi nie urwała ale ok. Natomiast nie mogę pojąć, że decyzja o nagrywaniu drugiej części zapadła dopiero po analizie box office pierwszej. Przecież ta pierwsza część sama bez kolejnej nie ma najmniejszego sensu. Coś się zaczyna i co dalej? Dekoracje, kostiumy, lokacje, no chyba że wszystko to efekty i nie ma problemu i nadmiernych kosztów nagrywania. Lub też wszystko da się skleić z tego co jest plus ewentualne drobne dokrętki.Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66616 #6871 Napisano 23 Listopada 2021 44 minuty temu, evilym napisał(-a): Ren Note to taki średniak na 2-3 drinki, przekąski i przerwę na szybkie "ćwiczenia" z żoną 😉 Nie mogę się jednak z Tobą zgodzić co do efektów specjalnych, które moim zdaniem nie były tak rewelacyjne. Mocno dało się odczuć, że film w głównej mierze powstawał na green screenie. Żarty też kiepskie (ani razu się nie zaśmiałem) a fabuła taka sobie (tu akurat nie było żadnych oczekiwań). Jedyne co co mogło ten film uratować to aktorzy. Niestety nie było absolutnie żadnej chemii między Gadot, Johnsonem i Reyndoldsem. Świetnie to wyłapałeś. Trzy drogie gwiazdy ekranu a na ekranie niestety zero chemii między nimi. Dlatego dowcipy nie są śmieszne, i przez to w końcu wychodzi film zupełnie bez klimatu. Od razu przypomina mi się duet Daniel Craig i Ana de Armas z ostatniego Bonda. Tam ich wspólne sceny są oderwane od rzeczywistości podobnie do tych z Red Note. Tylko w Bondzie jest taka chemia między nimi, że widz bawi się konwencją razem z aktorami a nie męczy. A przynajmniej tak było w moim przypadku. Całą zabawę w tych scenach na Kubie psuła mi tam za to superpoważna, nowa 007. 😝 50 minut temu, evilym napisał(-a): Porachunki rewelacyjne! (i ten org. tytuł Lock, Stock and Two Smoking Barrels). Jestem absolutnym fanem Przekrętu, ale Porachunki są niewiele gorsze. Jak ktoś jeszcze nie widział to również polecam 😀 Rock'N'Rolla też świetny! Dołożę jeszcze Dżentelmenów z 2019 😜 Dobrze wiedzieć, że ktoś jeszcze lubi takie klimaty 👊. A Dżentelmeni jeszcze przede mną 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #6872 Napisano 23 Listopada 2021 Mam dokładnie odwrotne odczucia. Czerwona Nota wczoraj obejrzana i powiem, że dawno tak rozrywkowo z żoną nie spędziliśmy filmowego wieczoru.Diuna... Obejrzałem. Nie znałem tego uniwersum, nie czytałem żadnej książki. Wynudziłem się setnie, dłużyzna i w sumie film o niczym. Rozumiem, że komuś może się podobać, wszak o gustach się nie dyskutuje. Nie podobał mi się po prostu Hogg 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 114 #6873 Napisano 23 Listopada 2021 Zgadzam się z przedmówcą, było w historii kina dziesiątki jak nie setki komedii gniotów gdzie skala durnoty i wulgaryzmów przewyższała kilkanaście razy Red Notice. Apropos prawdopodobieństwa zdarzeń - przecież to konwencja ja to kupuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #6874 Napisano 23 Listopada 2021 "Miłość, śmierć i roboty"- krótkie "strzały", a dłuższe to "Black Mirror". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6875 Napisano 24 Listopada 2021 Po raz kolejny obejrzałem Wielkiego Szu. I te dialogi: - „poker jest sztuką oszustwa; graliśmy uczciwie, ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem, wygrał lepszy”” - ”jak to, to wszystkie karty w tym kraju są znaczone ?” - ”a to bandzior” rzekł Niemczyk odkładając spluwę za pomocą której odebrał pieniądze Nowickiemu, których nie mógł odegrać. 1 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach