Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ogólne wrażenia z przymiarki tego portugalczyka ? Robi wrażenie na żywo ten zegarek ? Napisz proszę coś więcej.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj brąz:

eQeAB5y.jpg

DWi7sQI.jpg

Super Haliosik ! - ja czekam na wersję w stali z obrotowym bezelkiem ;)

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry zegarek do pracy.

post-41915-0-76784400-1378146605_thumb.jpg

Edytowane przez 13lesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith naprawdę fajny, u mnie na razie bez zmian

qyqasa8y.jpg

Sent from my Z10 using Tapatalk 2

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to jest ten 46 mm olbrzym? ;)  świetnie wygląda, a jak za dnia na ręce? 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith naprawdę fajny, u mnie na razie bez zmian qyqasa8y.jpg Sent from my Z10 using Tapatalk 2

Hej mam pytanie jak ze szczelnościa takiego zegarka, pływasz w nim na basenie? Ma 100WR wiec nie powinno być problemów, chociaż z drugiej strony za taka kasę nie wiem czy bym sie nie bał wkładać go do wody. Ten Rolex ma zakręcana koronkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten jeszcze nie był w wodzie, ale wszystkie inne rolexy plywaly ze mną.

Wodoszczelność to 100m, zakręcona koronką i żadnych problemów nigdy nie miałem

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ogólne wrażenia z przymiarki tego portugalczyka ? Robi wrażenie na żywo ten zegarek ? Napisz proszę coś więcej.

Wyglądają lepiej niż na zdjęciach . Antracytowa tarcza jest fajna bo zmienia kolor ale pogarsza widoczność indeksów. Nie jest też tak atrakcyjna jak ta w chrono spitfire, w pilocie grubsze i cięte indeksy wyglądają intrugująco. Jasna tarcza nadrabia elegancją a pazurem jest niebieska sekunda. No i podgląd mechanizmu Mimo że 42 mm to zbyt dużo na mój 18,5 cm nadgarstek jak na garniturowca to ten model przyciąga wzrok .Nie jest też zbyt ciężki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie gdzieś już wyczytałem na jakimś forum, że te tarcze się różnią, w Spitfajerze tarcza jest faktycznie antracytowa, a w portugalczyku poprostu szara, która notabene też jest ładna, ale w ogólnym rozrachunku przegrywa z tą ze Spitfajera. No nic, będe musiał osobiście to zobaczyć na żywo. Piękne dzięki za info.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie dziś - Glycine. Jeden z ulubionych, codziennych  :)

post-47751-0-21360500-1378176393_thumb.jpg

"Do or do not. There is no try" - Master Yoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdjecie z wczoraj ale w zasadzie poza malymi wyjatkami tylko ten gosci na nadgarstku i jedyne co sie zmienia to ewentualnie paski ;)

87355680762308680647.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem, czy toto można nazwać zegarkiem, ale czas pokazuje..micu.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi