Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

1 hour ago, Miszkolc said:

4dac39f5e3d9a4775fc29cfd97120bbf.jpg

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Perfekcja.

On 9/6/2025 at 7:39 PM, Funky_Koval said:

Co to za bransa? Z LIW?

Zgadza się, island watch. Ale wygląda na to, że ostatnią zamówiłem. Może wrócą niedługo do inwentarza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, eye_lip napisał(-a):

Nie te lata;) - Saddam był dzieckiem kiedy powstał ten zegarek. Na tarczy King Ibn Saud, ta seria to oryginalne zegarki zamówione w Szwajcarii przez dwór saudyjski. Mam do niego ekstrakt z siedziby Omegi w Bienne potwierdzający oryginalność, lata produkcji i pierwotne dostarczenie do Arabii jako zamawiającego.

Ach, no tak, czyli zapewne wczesne lata '50. Do Saudów miałem stosunek dosyć neutralny bo mało o nich wiedziałem, dopiero sprawa Jamala Khashoggiego otworzyła mi oczy, ale to już niedawna historia z 2018 r. 

Myślałem, że Cię wyciągnę na jakąś anegdotę o tym zegarku, np. że został zdjęty przez amerykańskiego marine z ręki niezidentyfikowanego oficera, oderwanej przez minę na polu naftowym w Kuwejcie, itd.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, ireo napisał(-a):

Ach, no tak, czyli zapewne wczesne lata '50. Do Saudów miałem stosunek dosyć neutralny bo mało o nich wiedziałem, dopiero sprawa Jamala Khashoggiego otworzyła mi oczy, ale to już niedawna historia z 2018 r. 

Myślałem, że Cię wyciągnę na jakąś anegdotę o tym zegarku, np. że został zdjęty przez amerykańskiego marine z ręki niezidentyfikowanego oficera, oderwanej przez minę na polu naftowym w Kuwejcie, itd.

Służę uprzejmie. Został wylicytowany w pandemii na allegro, jako "omega z husajnem". Zegarek odebrał dla mnie osobiście na Podkarpaciu kolega z forum, a sprzedającym był dwumetrowy chłop z rękoma jak bochny,  w kapocie jak węglarz z furmanki z Misia, który zajmował się porządkowaniem starych mieszkań po zmarłych.

Nie zapomniał wcześniej pilnikiem solidnie spiłować ucha, aby sprawdzić czy to na pewno nie czyste złoto (koperta to gold cap).

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

Służę uprzejmie. Został wylicytowany w pandemii na allegro, jako "omega z husajnem". Zegarek odebrał dla mnie osobiście na Podkarpaciu kolega z forum, a sprzedającym był dwumetrowy chłop z rękoma jak bochny,  w kapocie jak węglarz z furmanki z Misia, który zajmował się porządkowaniem starych mieszkań po zmarłych.

Nie zapomniał wcześniej pilnikiem solidnie spiłować ucha, aby sprawdzić czy to na pewno nie złoto (koperta to gold cap).

Cool. 

Właściwie to zupełnie nie wyklucza mojej wersji, że zegarek został zdjęty z ręki kogoś nieżywego.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi