Taktic 40 #39301 Napisano 20 Grudnia 2012 Ot tworcza inspiracja dosc popularnej chinskiej marki podobnie jak u Steinharta kopiowanie wszystkich chyba modeli Rolexa czy podobne praktyki u producentow z grupy Swatch No ale "Visodate"? No dajcież spokój. Mogli sobie darować. Nawet jeśli nazwa modelu nie jest jakoś prawnie zastrzeżona (a może i jest), to tak jest związana z Tissotem jak Benz z Mercedesem. Czy Steinhart dajmy na to pisze na swoich taczach "Submariner"? Trochę zwykłej przyzwoitości... 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #39302 Napisano 20 Grudnia 2012 (edytowane) ale .... jednak ta Doxa trochę jest "odtwórcza" w stosunku do Parnisa .haha to dopiero się uśmiałęm przed samym końcem świata ten parniak kopiuje nie tyle z doxy, którą mam, a z jej starszej siostrynawet faktyra fal na tarczy zerżnięta jak ta lala Edytowane 20 Grudnia 2012 przez karol1302 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #39303 Napisano 20 Grudnia 2012 To neprawda! Nie, nie... Wszyscy wiemy, że wszyscy rżną od Pranisa. Rolex rżnie do Parnisa, Panerai rżnie... więc Shark Diver Doxy też został zerżnięty od Parniaka 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #39304 Napisano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Ha Ha Słusznie Takich przykładów można przytoczyć na dziesiątki dziesiątki (nawet w ogóle nie biorąc pod uwagę zegarków chińskich).Obserwując ten wątek już jakiś czas, śmiem stwierdzić że jeśli zegarek nie przekracza 15 tysięcy to już nie jest super w mniemaniu co niektórych osób.Piękna też ta doxa chociaż nie lubie takich kolorowych jest super Z wyrazami szacunkuGrzegorz Edytowane 20 Grudnia 2012 przez ptakug 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #39305 Napisano 20 Grudnia 2012 Obserwując ten wątek już jakiś czas, śmiem stwierdzić że jeśli zegarek nie przekracza 15 tysięcy to już nie jest super w mniemaniu co niektórych osób.Piękna też ta doxa chociaż nie lubie takich kolorowych jest super Z wyrazami szacunkuGrzegorz Chyba źle odczytaleś mój post. Mi się bardzo podoba ten strix-owy Visodate i bardzo możliwe, że sobie takiego nabędę (tylko z czarną tarczą). Chodziło mi o to, że "bardzo twórcze inspiracje" istnieją też w markach szwajcarskich, niemieckich itd i kosztują po kilka tys. zł a nie ok $100. A naprawdę jest sporo super frajnych zegarków, które można mieć do kwoty $150. Niemniej jednak zgadzam się z Tobą w kwestii, którą poruszyłeś, tylko że ja nie jestem w grupie tych osób Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczur11 69 #39306 Napisano 20 Grudnia 2012 @Szajmon nie pisz następnego postu... 0 "Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #39307 Napisano 20 Grudnia 2012 dzisiaj takie oto cos... ...z wyjasniona nomenklatura wojskowa na tylku: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #39308 Napisano 20 Grudnia 2012 Wszyscy wiemy, że wszyscy rżną od Pranisa.No nareszcie, ktoś to zauważył @Szajmon nie pisz następnego postu... Bo Go nie wpuścisz do piaskownicy ? Przestań Zauważyłem, że problem się pojawia, gdy ktoś ośmieli się wstawić fotke czegoś dobrego, dobrze wykonanego, z dobrym mechanizmem ale za nieduże pieniążki...Konkurencję dla spoooro droższych kłalit.Nie ma znaczenia, co to jest. Ważne, że niepotrzebnie pcha się na salony.Panowie, to forum miłośników, ale od jakiejś kwoty w górę ?Miło się dowiedzieć, że jest alternatywa - za dużo mniejsze pieniążki można mieć to samo.Ale zaraz będzie awantura 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bEEf 3 #39309 Napisano 20 Grudnia 2012 To neprawda! Nie, nie... Wszyscy wiemy, że wszyscy rżną od Pranisa. Rolex rżnie do Parnisa, Panerai rżnie... więc Shark Diver Doxy też został zerżnięty od Parniaka To jest przecież zupełnie inny zegarek, ludzie. Wiadomo, że Parnis rżnie na lewo i prawo, ale nie tutaj! Jakie są fakty, każdy widzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablos_ 16 #39310 Napisano 20 Grudnia 2012 Sorry, ale widzę, że niektórzy bardzo lubią siać zamęt i wszczynać pyskówki. W czym ta doxa jest podobna do parniaka? Ma tarcze, wskazówki i bezel. Kształt fal podobny? Sorry, ale takie fale to ma mój Casio sprzed czterech lat, czyli Doxa perfidynie zerżneła. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #39311 Napisano 20 Grudnia 2012 @Szajmon nie pisz następnego postu... Możesz mi napisać co takiego jest w moim poście , że nie chcesz widzieć kolejnego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #39312 Napisano 20 Grudnia 2012 Postaraj się Irku o jakąś galerie tego cudeńka. Gratuluję, świetny jest. Michal ja i galeria ? :DNie chce nikomu obrzydzac tego zegarka bo jest naprawde ladniejszy niz zdjecia 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #39313 Napisano 20 Grudnia 2012 To jest przecież zupełnie inny zegarek, ludzie.Oj chyba nie wziąłeś mojego postu na poważnie Awantury nie wszczynam, bo tak naprawdę nie ma o co Ja po prostu lubię science fiction. Opowieści o alternatywnych światach. O równoległej historii. Rolek rżnie od Parniaka. Czemu nie? Wiadomo, że Parnis rżnie na lewo i prawo, ale nie tutaj! Jakie są fakty, każdy widzi.Parnis rżnie, bo taki "plan biznesowy". Tak było, jest i będzie. Plan jest dochodowy, i żadna siła go nie zmieni.A czy Parnis w tym przypadku rżnie od Doxy. Bo ja wiem? Właściwie to co mnie to obchodzi Niech tam Wam będzie, że w ogóle nic a nic niepodobny. Jak humor Ci to poprawi to możemy ustalić, że tylko sekundnik jest doxiarski... no i w ogóle bezel jest przecież od rolka suba co całkowicie zmienia postać rzeczy Trochę luzu 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jslanina 71 #39314 Napisano 20 Grudnia 2012 (edytowane) @karol1302 - poza fakturą tarczy która jest podobna to co jeszcze jest skopiowane w Parniaku? Kolory? Pomarańcz jest zarezerwowany dla doxy Panowie, ten Parnis ma inne indeksy, inną tarczę (raptem fale są podobne) inny bezel, inne wskazówki - no proszę was - bo się Parnis nazywa . Zresztą widać na zdjęciach co i jak Dzisiaj jest tak Edytowane 20 Grudnia 2012 przez jslanina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #39315 Napisano 20 Grudnia 2012 Ekstra zegar, nie chcesz może sprzedać :D Spoko możemy się dogadać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #39316 Napisano 20 Grudnia 2012 Chyba źle odczytaleś mój post. Mi się bardzo podoba ten strix-owy Visodate i bardzo możliwe, że sobie takiego nabędę (tylko z czarną tarczą). Chodziło mi o to, że "bardzo twórcze inspiracje" istnieją też w markach szwajcarskich, niemieckich itd i kosztują po kilka tys. zł a nie ok $100. A naprawdę jest sporo super frajnych zegarków, które można mieć do kwoty $150. Niemniej jednak zgadzam się z Tobą w kwestii, którą poruszyłeś, tylko że ja nie jestem w grupie tych osób Pozdrawiam.To ty mnie źle zrozumiałeś całkowicie zgadzam się z twoim zdaniem. Chodziło mi że inne osoby na to tak patrzą.Przepraszam za OT Z wyrazami szacunku Grzegorz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #39317 Napisano 20 Grudnia 2012 Dla mnie Parnis jest ładniejszy o Doxy. Dla mnie ten Parnis jest świetny, jedyne co mi w nim nie pasuje to troszkę za szeroki rozstaw uszu. Ja bardzo proszę o więcej zdjęć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7512 #39318 Napisano 20 Grudnia 2012 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #39319 Napisano 20 Grudnia 2012 Byczy łeb w sumie ciekawy. Tylko się zastanawiam czy praktyczny. Ja mam wrażenie, że co i rusz waliłbym koronką i przyciskami gdzieś po futrynach, krawędziach stołu itp.. 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jslanina 71 #39320 Napisano 20 Grudnia 2012 Byczka bym jakiegoś do kolekcji przytulił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #39321 Napisano 20 Grudnia 2012 Bardzo mi sie te Seiko podoba , mozna wiedziec jakie on ma rozmiary ? 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral666 2 #39322 Napisano 20 Grudnia 2012 To neprawda! Nie, nie... Wszyscy wiemy, że wszyscy rżną od Pranisa. Rolex rżnie do Parnisa, Panerai rżnie... więc Shark Diver Doxy też został zerżnięty od Parniaka nie mówiąc już o tym jak IWC rżnie od Parnisa....portugalczyk np 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2005 #39323 Napisano 20 Grudnia 2012 Byczy łeb w sumie ciekawy. Tylko się zastanawiam czy praktyczny. Ja mam wrażenie, że co i rusz waliłbym koronką i przyciskami gdzieś po futrynach, krawędziach stołu itp.. Raczej nie dla urzędnika jest ten zegarek, a raczej dla maratończyka 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #39324 Napisano 20 Grudnia 2012 Michal ja i galeria ? :DNie chce nikomu obrzydzac tego zegarka bo jest naprawde ladniejszy niz zdjeciaGdzieś ostatnio pokazywałeś zdjęcia któregoś Twojego zegarka (Black Bay albo Explorer, nie pamiętam dokładnie) i były całkiem przyzwoite. Dasz radę 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #39325 Napisano 20 Grudnia 2012 Byczy łeb w sumie ciekawy. Tylko się zastanawiam czy praktyczny. Ja mam wrażenie, że co i rusz waliłbym koronką i przyciskami gdzieś po futrynach, krawędziach stołu itp.. Bo ręce to trzeba trzymać na kołdrze , na stole, znaczy, a nie pod 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach