Paulus57 136127 #298526 Napisano 9 Lipca 2024 2 minuty temu, krondar napisał(-a): Let's play! "Blyssa official timing" Zdjęcie własne? Bardzo ładna kompozycja. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krondar 3501 #298527 Napisano 9 Lipca 2024 Teraz, Paulus57 napisał(-a): Zdjęcie własne? Bardzo ładna kompozycja. Dziękować Własne własne, rozpakowałem właśnie kostki do gry syna i tak mi wpadło do łba 😉 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 136127 #298528 Napisano 9 Lipca 2024 1 minutę temu, krondar napisał(-a): Dziękować Własne własne, rozpakowałem właśnie kostki do gry syna i tak mi wpadło do łba 😉 Ja robię dużo zdjęć, ale to głównie nadgarstkowe i w nich głównie trzymam się dwóch zasad: ostrość i centralne położenie tarczy zegara. Na ogół udaje mi się coś wybrać spełniającego w mniejszym lub większym stopniu oba warunki. U Ciebie w tym zdjęciu fajnie wykorzystałeś głębię ostrości i dobrze skomponowałeś zegarek z przedmiotami tematycznie niekoniecznie związanymi z głównym obiektem. Całość wyszła świetnie i to właśnie jest coś co należy docenić. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krondar 3501 #298529 Napisano 9 Lipca 2024 Teraz, Paulus57 napisał(-a): Ja robię dużo zdjęć, ale to głównie nadgarstkowe i w nich głównie trzymam się dwóch zasad: ostrość i centralne położenie tarczy zegara. Na ogół udaje mi się coś wybrać spełniającego w mniejszym lub większym stopniu oba warunki. U Ciebie w tym zdjęciu fajnie wykorzystałeś głębię ostrości i dobrze skomponowałeś zegarek z przedmiotami tematycznie niekoniecznie związanymi z głównym obiektem. Całość wyszła świetnie i to właśnie jest coś co należy docenić. Dzięki bardzo! Apropos fotografowanego obiektu w centrum, to lata temu czytałem "Ekpozycja bez tajemnic" Bryana Petersona. Było tam fajne zestawienie jak względem reguły trójpodziału wygląda obiekt na zdjęciu po bokach, względem centrum kadru. I czasem przeniesienie na bok po prostu ożywia zdjęcie. Poeksperymentuj - efekty potrafią zaskoczyć 🙂 Swoją drogą - jeśli nie czytałeś, to książkę polecam niezależnie czym robisz zdjęcia i co jest obiektem fotografowanym - dzieciaki, zwierzęta, rodzina, krajobrazy czy zegarki Zwłaszcza że to po prostu zbiór opisanych przez Bryana zdjęć z wyjaśnieniem pomysłów i ustawień jakie miał wtedy i dlaczego 🙂 Ja najczęściej walczę ze światłem i refleksami. Zmora i skaranie z nimi Apropos Twoich fotek - zdecydowanie zazdroszczę czerwonego Orienta. No dobra, tego zieleńca 3 gwiazdkowego trochę też - kozacki z tą bransą! 🙂 Żeby nie było że czysty offtop - na rękę wpada mój stary wierny rusek, bo czas się za porządki zabrać Tylko muszę go nakręcić, bo od dawna stoi nie ruszany. 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 63526 #298530 Napisano 9 Lipca 2024 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 136127 #298531 Napisano 9 Lipca 2024 16 minut temu, krondar napisał(-a): Dzięki bardzo! Apropos fotografowanego obiektu w centrum, to lata temu czytałem "Ekpozycja bez tajemnic" Bryana Petersona. Było tam fajne zestawienie jak względem reguły trójpodziału wygląda obiekt na zdjęciu po bokach, względem centrum kadru. I czasem przeniesienie na bok po prostu ożywia zdjęcie. Poeksperymentuj - efekty potrafią zaskoczyć 🙂 Swoją drogą - jeśli nie czytałeś, to książkę polecam niezależnie czym robisz zdjęcia i co jest obiektem fotografowanym - dzieciaki, zwierzęta, rodzina, krajobrazy czy zegarki Zwłaszcza że to po prostu zbiór opisanych przez Bryana zdjęć z wyjaśnieniem pomysłów i ustawień jakie miał wtedy i dlaczego 🙂 Ja najczęściej walczę ze światłem i refleksami. Zmora i skaranie z nimi Apropos Twoich fotek - zdecydowanie zazdroszczę czerwonego Orienta. No dobra, tego zieleńca 3 gwiazdkowego trochę też - kozacki z tą bransą! 🙂 Żeby nie było że czysty offtop - na rękę wpada mój stary wierny rusek, bo czas się za porządki zabrać Tylko muszę go nakręcić, bo od dawna stoi nie ruszany. Dzięki. Muszę się podszkolić, bo poza tym co pisałem, pamiętam tylko o sztafażu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sent 5080 #298532 Napisano 9 Lipca 2024 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Callahan 6255 #298533 Napisano 9 Lipca 2024 2 godziny temu, cordi7 napisał(-a): 2 godziny temu, cordi7 napisał(-a): Fajny 😀👍. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 157608 #298534 Napisano 9 Lipca 2024 Zaczynam urlop💪🥳🍻 27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
watchtaker 1988 #298535 Napisano 9 Lipca 2024 28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 53956 #298536 Napisano 9 Lipca 2024 24 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 67993 #298537 Napisano 9 Lipca 2024 Dzisiaj był basen 🏊🤽🏊🤽 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14088 #298538 Napisano 9 Lipca 2024 I tu pogratuluję, Dominik. Dobry wybór. Zaczynam urlopDobrego wypoczynku, Rafał!U mnie G 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 157608 #298539 Napisano 9 Lipca 2024 4 godziny temu, cordi7 napisał(-a): Gratuluję Dominik. Jest mega fajny. Czekam na jakąś recenzję. Sam nieśmiało na niego spoglądam i to od dłuższego czasu😉 3 minuty temu, rafi napisał(-a): Dobrego wypoczynku, Rafał! Dziękuję bardzo imienniku😉 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qbapiasek 28037 #298540 Napisano 9 Lipca 2024 (edytowane) Zaległe z przedpołudnia…coś mi na telefonie forum szwankowało. Edytowane 9 Lipca 2024 przez qbapiasek 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 23941 #298541 Napisano 9 Lipca 2024 26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 53956 #298542 Napisano 9 Lipca 2024 26 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 18133 #298543 Napisano 9 Lipca 2024 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 136127 #298544 Napisano 9 Lipca 2024 3 godziny temu, krondar napisał(-a): Dzięki bardzo! Apropos fotografowanego obiektu w centrum, to lata temu czytałem "Ekpozycja bez tajemnic" Bryana Petersona. Było tam fajne zestawienie jak względem reguły trójpodziału wygląda obiekt na zdjęciu po bokach, względem centrum kadru. I czasem przeniesienie na bok po prostu ożywia zdjęcie. Poeksperymentuj - efekty potrafią zaskoczyć 🙂 Swoją drogą - jeśli nie czytałeś, to książkę polecam niezależnie czym robisz zdjęcia i co jest obiektem fotografowanym - dzieciaki, zwierzęta, rodzina, krajobrazy czy zegarki Zwłaszcza że to po prostu zbiór opisanych przez Bryana zdjęć z wyjaśnieniem pomysłów i ustawień jakie miał wtedy i dlaczego 🙂 Ja najczęściej walczę ze światłem i refleksami. Zmora i skaranie z nimi Apropos Twoich fotek - zdecydowanie zazdroszczę czerwonego Orienta. No dobra, tego zieleńca 3 gwiazdkowego trochę też - kozacki z tą bransą! 🙂 Żeby nie było że czysty offtop - na rękę wpada mój stary wierny rusek, bo czas się za porządki zabrać Tylko muszę go nakręcić, bo od dawna stoi nie ruszany. Już zamówiłem polecaną przez Ciebie książkę. Może uda mi się podnieść swoje fotki na nieco wyższy poziom? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6292 #298545 Napisano 9 Lipca 2024 21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krondar 3501 #298546 Napisano 9 Lipca 2024 15 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Już zamówiłem polecaną przez Ciebie książkę. Może uda mi się podnieść swoje fotki na nieco wyższy poziom? Myślę że będziesz zadowolony 🙂 Trochę cierpliwości i sam zobaczysz szybko efekty, A jak będziesz mieć jakiekolwiek pytania - wal jak w dym na PW 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 136127 #298547 Napisano 9 Lipca 2024 7 minut temu, krondar napisał(-a): Myślę że będziesz zadowolony 🙂 Trochę cierpliwości i sam zobaczysz szybko efekty, A jak będziesz mieć jakiekolwiek pytania - wal jak w dym na PW 🙂 Dzięki. Z przyjemnością skorzystam, bo widać u Ciebie efekty. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 86479 #298548 Napisano 9 Lipca 2024 6 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Gratulacje Dominik. 5 godzin temu, Teufel26 napisał(-a): Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Spokojnego wypoczynku. 2 godziny temu, rafalmosty napisał(-a): Zaczynam urlop💪🥳🍻 Dużo odpoczynku Rafał. 3 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cologero 34959 #298549 Napisano 9 Lipca 2024 (edytowane) 🇪🇸-🇫🇷 Edytowane 9 Lipca 2024 przez Cologero Zdjecie 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 29286 #298550 Napisano 9 Lipca 2024 Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka 24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach