Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Recommended Posts

6 godzin temu, eye_lip napisał(-a):

Tak, ale gratulować dopiero jak ubezpieczę i zarejestruję;)

Zatem zostały tyko formalności. Czekam na foty w "motocykle" 

Gratuluję świetnego, klimatycznego motocykla.

JACEK

2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

2mUdmkG.jpeg

Nowe gacie

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

5 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Nowe gacie

Nie Michał. Juz jakiś czas temu Sylwek mi zrobił 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

W dniu 3.02.2025 o 19:40, Heavyweight2712 napisał(-a):

Świetny wybór mam z niebieską tarczą 😉 powiedz mi czy Ciebie również męczy ciężar tego zegarka z bransoletą? Naprawdę kiedy go zakładam to mam ochotę go nosić ale po jakimś czasie mam ochotę go po prostu sprzedać za to jaki jest ciężki, nie odczuwam żadnego komfortu🥵 może zmiana na pasek przyniesie lepszy efekt, koperta ma średnicę 41mm i 13mm grubosci w połączeniu z tą bransoletą która jest taka solidna i ciężka nadgarstek ma co dźwigać 💪 zegarek ma przynosić przyjemność z noszenia a nie udrękę 😏

Nie męczy mnie ciężar tego zegarka. Uważam, że jest świetny, świetna koperta, jedna z najlepszych moim zdaniem w tej kategorii zegarków. Do tego solidna bransoleta doskonale współgra z masą zegarka, co daje wręcz idealny balans całości. Ale może ja lubię cięższe zegarki. Nosiłem go też na pasku, dość grubym i mięsistym i ostatecznie przesiadłem się z powrotem na bransoletę.

Taki balans bransolety z zegarkiem wcale nie jest prostą sprawą, dla przykładu stosunkowo lekka Omega AT (powyżej można obejrzeć) ma jeszcze lżejszą, wręcz blaszaną bransoletę i całość nie do końca współgra ze sobą. Albo Omega 300M gdzie do ciężkiego zegara dodali bardzo ciężką (wagowo i wizualnie) bransoletę, co daje wyjątkowo słaby efekt końcowy (choć są tacy, którym się podoba).

Jak dla mnie jedyny problem bransolety w TH Carrera to brak mikroregulacji, może tutaj leży Twój problem. Jeśli Twój nadgarstek dość mocno zmienia obwód w ciągu dnia, to bransoleta, która z rana była dobra, wieczorem jest za ciasna lub za luźna. Może stąd dyskomfort? 

Edited by fanfar19

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

22 minuty temu, fanfar19 napisał(-a):

Nie męczy mnie ciężar tego zegarka. Uważam, że jest świetny, świetna koperta, jedna z najlepszych moim zdaniem w tej kategorii zegarków. Do tego solidna bransoleta doskonale współgra z masą zegarka, co daje wręcz idealny balans całości. Ale może ja lubię cięższe zegarki. Nosiłem go też na pasku, dość grubym i mięsistym i ostatecznie przesiadłem się z powrotem na bransoletę.

Taki balans bransolety z zegarkiem wcale nie jest prostą sprawą, dla przykładu stosunkowo lekka Omega AT (powyżej można obejrzeć) ma jeszcze lżejszą, wręcz blaszaną bransoletę i całość nie do końca współgra ze sobą. Albo Omega 300M gdzie do ciężkiego zegara dodali bardzo ciężką (wagowo i wizualnie) bransoletę, co daje wyjątkowo słaby efekt końcowy (choć są tacy, którym się podoba).

Jak dla mnie jedyny problem bransolety w TH Carrera to brak mikroregulacji, może tutaj leży Twój problem. Jeśli Twój nadgarstek dość mocno zmienia obwód w ciągu dnia, to bransoleta, która z rana była dobra, wieczorem jest za ciasna lub za luźna. Może stąd dyskomfort? 

Wiem gdzie może być jeszcze problem🤔 mam w swojej kolekcji zegarki w rozmiarze od 33mm do 38mm wagowo są dość lekkie i nie są grube dodatkowo każdy z nich jest na skórzanym pasku, noszę je zdecydowanie najczęściej i po pewnym czasie kiedy założę swojego TH czuję się jakbym miał na nadgarstku coś olbrzymiego i ciężkiego nie mogę przyzwyczaić ręki do tego zegarka i stąd chyba ten problem ale nie poddaje się chcę trochę powalczyć o ten zegarek bo jest fajny dlatego muszę poszukać odpowiedniego paska i dać mu szansę, jeżeli będę dalej odczuwał dyskomfort to problem będzie leżał w rozmiarze i grubości koperty widocznie zegarki w rozmiarze 41mm i 13mm grubości nie są dla mnie 😉 na chwilę obecną bransoletę mam dobrze wyregulowaną zegarek nie jest ani za luźny ani za ciasny.