mario1971 74135 #330351 Napisano 3 Lutego 30 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cologero 38952 #330352 Napisano 3 Lutego 29 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vergangenheit 5734 #330353 Napisano 3 Lutego 26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Domingo66i6 5496 #330354 Napisano 3 Lutego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 157221 #330355 Napisano 3 Lutego 28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 5454 #330356 Napisano 3 Lutego Godzinę temu, Mirosuaw napisał(-a): Zgadza się, ale odpowiedź od posiadacza takiego samego czasomierza się nie liczy 😛 P.s. Chyba jednak nie zatrzymam u siebie tego wesołego zegarka. Gdyby ktoś był zainteresowany, to można pisać. Oddam za pół ceny. Xeric Retroscope Jump Hour. Mnie najpierw wyszła za trzynaście dziewiąta, bo trzymałem telefon do góry nogami. 3 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario_113 2982 #330357 Napisano 3 Lutego (edytowane) Edytowane 3 Lutego przez mario_113 Niewlasciwe zdjecie 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robert-robo 901 #330358 Napisano 3 Lutego 27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 15129 #330359 Napisano 3 Lutego 22 minuty temu, ireo napisał(-a): Mnie najpierw wyszła za trzynaście dziewiąta, bo trzymałem telefon do góry nogami. Dziewiąta rano, czy dziewiąta wieczorem? 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 39582 #330360 Napisano 3 Lutego (edytowane) 33 minuty temu, ireo napisał(-a): Mnie najpierw wyszła za trzynaście dziewiąta, bo trzymałem telefon do góry nogami. To się jeszcze da usprawiedliwić 😉 A wiesz, że współczesny kwiat młodzieży nie potrafi odczytać godziny z zegara/zegarka analogowego? Dla nich takie "za trzynaście dziewiąta" może okazać się nie do ogarnięcia umysłowo. https://naczasie.mamotoja.pl/dziecko/nauczyciel-poprosil-mlodziez-o-odczytanie-godziny-na-zegarze-wynik-eksperymentu-zasmuca/ A zresztą po co to wiedzieć. W wymarzonym zawodzie (tiktoker, influencerka) takie umiejętności nie są potrzebne. Edytowane 3 Lutego przez Mirosuaw 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radek3545 1307 #330361 Napisano 3 Lutego 29 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 5454 #330362 Napisano 3 Lutego 8 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Dziewiąta rano, czy dziewiąta wieczorem? Jak dziewiąta, to wiadomo że tylko w południe. 2 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bumcykcyku 16996 #330363 Napisano 3 Lutego 33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 39582 #330364 Napisano 3 Lutego 8 minut temu, radek3545 napisał(-a): Świetny. To kwarc? Kilka miesięcy temu widziałem takiego w super stanie na Chrono24 i za długo się zastanawiałem. To nie Ty kupiłeś? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 92402 #330365 Napisano 3 Lutego 37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atari130_xe 114 #330366 Napisano 3 Lutego 45 minut temu, Mirosuaw napisał(-a): To się jeszcze da usprawiedliwić 😉 A wiesz, że współczesny kwiat młodzieży nie potrafi odczytać godziny z zegara/zegarka analogowego? Dla nich takie "za trzynaście dziewiąta" może okazać się nie do ogarnięcia umysłowo. https://naczasie.mamotoja.pl/dziecko/nauczyciel-poprosil-mlodziez-o-odczytanie-godziny-na-zegarze-wynik-eksperymentu-zasmuca/ A zresztą po co to wiedzieć. W wymarzonym zawodzie (tiktoker, influencerka) takie umiejętności nie są potrzebne. Po paru latach przygody ze smartwachami wróciłem do analoga i bardzo szybko przyzwyczaiłem się do odczytywania godziny na analogu, ale jedno pozostało - nadal odczytuję ją jako "ósma czterdzieści siedem" a nie "za trzynaście dziewiąta". Ta ostatnia forma jest już dla mnie nienaturalna. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pierce34 9866 #330367 Napisano 3 Lutego 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Callahan 6468 #330368 Napisano 3 Lutego 2 godziny temu, Mirosuaw napisał(-a): Zgadza się, ale odpowiedź od posiadacza takiego samego czasomierza się nie liczy 😛 P.s. Chyba jednak nie zatrzymam u siebie tego wesołego zegarka. Gdyby ktoś był zainteresowany, to można pisać. Oddam za pół ceny. Xeric Retroscope Jump Hour. oj tam, oj tam . 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 5454 #330369 Napisano 3 Lutego 43 minuty temu, Mirosuaw napisał(-a): To się jeszcze da usprawiedliwić 😉 A wiesz, że współczesny kwiat młodzieży nie potrafi odczytać godziny z zegara/zegarka analogowego? Dla nich takie "za trzynaście dziewiąta" może okazać się nie do ogarnięcia umysłowo. https://naczasie.mamotoja.pl/dziecko/nauczyciel-poprosil-mlodziez-o-odczytanie-godziny-na-zegarze-wynik-eksperymentu-zasmuca/ A zresztą po co to wiedzieć. W wymarzonym zawodzie (tiktoker, influencerka) takie umiejętności nie są potrzebne. Tak, sam gdzieś o tym pisałem ale tak dawno, że nie potrafiłbym już znaleźć tego wpisu. "Znać się na zegarku" to już umiejętność z kategorii nieprzydatnych i obawiam się, że to tylko wierzchołek góry lodowej. Obserwując kierowców na ulicy zastanawiam się, ile osób umiałoby trafić do domu, gdyby system GPS nagle przestał działać. 5 minut temu, Atari130_xe napisał(-a): Po paru latach przygody ze smartwachami wróciłem do analoga i bardzo szybko przyzwyczaiłem się do odczytywania godziny na analogu, ale jedno pozostało - nadal odczytuję ją jako "ósma czterdzieści siedem" a nie "za trzynaście dziewiąta". Ta ostatnia forma jest już dla mnie nienaturalna. A co powiesz na "trzy kwadranse na dziewiątą"? 3 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4945 #330370 Napisano 3 Lutego Od kilku dni. 32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 157221 #330371 Napisano 3 Lutego 35 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atari130_xe 114 #330372 Napisano 3 Lutego 8 minut temu, ireo napisał(-a): A co powiesz na "trzy kwadranse na dziewiątą"? To już brzmi jak "proszę ja ciebie" 😁 Ale tutaj już poległem - bez sprawdzenia w internecie nie byłem w stanie rozstrzygnąć, czy to 8:15 czy 8:45. Wyszło, że jednak 8:45. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 15588 #330373 Napisano 3 Lutego 28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 39582 #330374 Napisano 3 Lutego 12 minut temu, ireo napisał(-a): A co powiesz na "trzy kwadranse na dziewiątą"? He, he, dobre. A nie, zaraz, zaraz. Która to godzina? 😱 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 27871 #330375 Napisano 3 Lutego (edytowane) 43 minuty temu, Atari130_xe napisał(-a): To już brzmi jak "proszę ja ciebie" 😁 Ale tutaj już poległem - bez sprawdzenia w internecie nie byłem w stanie rozstrzygnąć, czy to 8:15 czy 8:45. Wyszło, że jednak 8:45. Na Śląsku kiedyś godali - "trzi ćwierci na dziewionto". Edytowane 3 Lutego przez AspirantS 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach