Nocny duch 5310 #6976 Napisano 26 Maja 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66110 #6977 Napisano 26 Maja 2021 I dobrze, niech się te wykastrowane Tritony kierownictwu Orienta czkawką odbiją. Zabrali rezerwę chodu, zabrali pełne endlinki. Nie kupować tego modelu! Kamasu ma wszystko to, co ten kastrat i jest przy tym tańszy i mniejszy. Nic dodać, nic ująć. Nawet chapter ring wykastrowali w ramach oszczędności. Niech ten model ginie i nie wraca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9554 #6978 Napisano 26 Maja 2021 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46357 #6979 Napisano 27 Maja 2021 Mój jedyny zegarek z OH. Niezbyt często na nadgarstku gości, ale ilekroć go zakładam jestem pod wrażeniem stosunku jakości (tak projektu jak i wykonania) do ceny. Orient umie w zegarki 😁 4 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6980 Napisano 27 Maja 2021 23 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Nic dodać, nic ująć. Nawet chapter ring wykastrowali w ramach oszczędności. Niech ten model ginie i nie wraca. Ja go nawet nie zarejestrowałem. I niech tak zostanie 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fifarafa 817 #6981 Napisano 27 Maja 2021 (edytowane) Fajny zegarek , właśnie przyszedł Edytowane 24 Listopada 2022 przez Fifarafa 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6982 Napisano 28 Maja 2021 Musieli założyć mechanizm na lewą stronę... 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blazej 99 #6983 Napisano 28 Maja 2021 Sentymentu mi się zachciało, trzy tygodnie po zakupie. 😡😡😡 0 Orient Star Diver, Omega Planet Ocean 45.5 Big Size , Oris WilliamsF1 Team Day/Date , Oris Flight Timer B2 , Oris Aquis Date Blue ,Tudor Chrono 20300 , Seiko Tuna 300 meter - swap Omega Mesh , Tissot Chrono pr 516 , Oriencik "sentiment"patelnia , Omega Seamaster Chrono 44mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #6984 Napisano 28 Maja 2021 Widzę że jakość w orientach coraz lepsza... Ileż to już ostatnio widziałem pourywanych koronek w ostatnich dniach czy to zwykły orient czy OS.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blazej 99 #6985 Napisano 28 Maja 2021 9 minut temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Widzę że jakość w orientach coraz lepsza... Ileż to już ostatnio widziałem pourywanych koronek w ostatnich dniach czy to zwykły orient czy OS.... Orient Star, niestety. 0 Orient Star Diver, Omega Planet Ocean 45.5 Big Size , Oris WilliamsF1 Team Day/Date , Oris Flight Timer B2 , Oris Aquis Date Blue ,Tudor Chrono 20300 , Seiko Tuna 300 meter - swap Omega Mesh , Tissot Chrono pr 516 , Oriencik "sentiment"patelnia , Omega Seamaster Chrono 44mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129208 #6986 Napisano 28 Maja 2021 28 minut temu, Blazej napisał(-a): Orient Star, niestety. No to słabo i to niby te lepsze Orienty. Mnie się takie coś zdarzyło w Pagani Design za 65 USD i dostałem od sprzedawcy pełny zwrot a naprawa była za sto złotych, więc nie narzekam a nawet wręcz przeciwnie. Orient chyba na taki gest się nie zdobędzie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #6987 Napisano 28 Maja 2021 To się zdarza w każdej marce i budżecie. Nie ma co się negatywnie nastawiać 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #6988 Napisano 28 Maja 2021 To się zdarza w każdej marce i budżecie. Nie ma co się negatywnie nastawiaćZgoda ale ostatnimi czasy w Orientach dzieje się to nagminnie. A polski serwis orienta to mniej więcej ten sam poziom jakościowy co ZiBi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66110 #6989 Napisano 28 Maja 2021 Czy ja dobrze widzę i tam oprócz urwanej koronki jest też zapięcie z blaszki? W OrientSTAR, w ich „premium”? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #6990 Napisano 28 Maja 2021 Czy ja dobrze widzę i tam oprócz urwanej koronki jest też zapięcie z blaszki? W OrientSTAR, w ich „premium”? Tak dobrze widzisz tam jest zapięcie z blaszki. Takie samo jak w Tritonie. Ogólnie koncepcja była chyba taka że ten os zastąpił Tritona a Tritona zastąpiono tym kastratem co nie pamiętam jak się zowie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blazej 99 #6991 Napisano 28 Maja 2021 (edytowane) 59 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Czy ja dobrze widzę i tam oprócz urwanej koronki jest też zapięcie z blaszki? W OrientSTAR, w ich „premium”? Zapięcie jest z blaszki to fakt, kupując byłem na to przygotowany, na strap code już zamówiona nowa bransoleta, co nie zmienia faktu że jest to słabe. Ps. w moim Tudorze też zapięcie z blaszki. Edytowane 28 Maja 2021 przez Blazej 0 Orient Star Diver, Omega Planet Ocean 45.5 Big Size , Oris WilliamsF1 Team Day/Date , Oris Flight Timer B2 , Oris Aquis Date Blue ,Tudor Chrono 20300 , Seiko Tuna 300 meter - swap Omega Mesh , Tissot Chrono pr 516 , Oriencik "sentiment"patelnia , Omega Seamaster Chrono 44mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #6992 Napisano 28 Maja 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66110 #6993 Napisano 28 Maja 2021 1 godzinę temu, Blazej napisał(-a): Ps. w moim Tudorze też zapięcie z blaszki. W Tudorze musi być z blaszki, bo w tej rodzinie, to Rolex musi być z jakiegoś powodu dwa-trzy razy droższy. 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129208 #6994 Napisano 28 Maja 2021 2 godziny temu, Blazej napisał(-a): Zapięcie jest z blaszki to fakt, kupując byłem na to przygotowany, na strap code już zamówiona nowa bransoleta, co nie zmienia faktu że jest to słabe. Ps. w moim Tudorze też zapięcie z blaszki. No tak, ale to jednak zawsze blaszka z Tudora 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #6995 Napisano 28 Maja 2021 U mnie jeszcze nie odleciała 🤣 i zapięcie nie z blaszki 😎 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #6996 Napisano 28 Maja 2021 Ch.. z tym zapięciem... Byle koronka się nie urwała 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 288 #6997 Napisano 29 Maja 2021 Koledzy. Osoba z londyńskiej siedziby Orient, która pomagała nam zorganizować zegarki do testów, poprosiła o pomoc. Orient chciałby poznać opinie na swój temat i przygotował ankietę tłumaczoną na język polski. To tylko kilka minut, a może się okazać bardzo pomocne. Link do ankiety: https://www.smartsurvey.co.uk/s/NAAJ7J/ Z góry dziękuję za pomoc. Janek 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19110 #6998 Napisano 30 Maja 2021 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #6999 Napisano 30 Maja 2021 Rykowisko w cyrku 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 52264 #7000 Napisano 2 Czerwca 2021 7 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach