zasadas 5120 #2601 Posted September 17, 2018 A pojeździłoby się póki jeszcze ciepło - nieprawdaż? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
kiniol 2281 #2602 Posted September 17, 2018 (edited) Prawdaż, prawdaż... Ale niebawem będę miał piękną, żółtą blaszkę... Edited September 17, 2018 by kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5120 #2603 Posted September 17, 2018 Tylko pozazdrościć i życzyć wiatru we włosach. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
zielony.m 2129 #2604 Posted September 17, 2018 A myślałem że tylko ja tak mam. Ostatni rok kiedy regularnie jeździłem motocyklem i rowerem to rok przed narodzinami dziecka ...a może rok przed ślubem ...już mnie pamięć zawodzi ;-) u mnie dziecko zabiło konkretne przebiegi, a i 15-20k km w sezonie bywało czekam aż dorośnie i będzie jeździła ze mną ) 0 Share this post Link to post Share on other sites
darekmp3 157 #2605 Posted September 20, 2018 Dzisiaj miałem okazję pojeździć Husqvarną 701 Enduro. Super sprzęt na co dzień. Miasto, asfalt, drogi polne, dziury nic nie straszne temu motocyklowi. A jaka frajda z jazdy 0 Share this post Link to post Share on other sites
pechagto 1087 #2606 Posted September 21, 2018 Prawdaż, prawdaż... Ale niebawem będę miał piękną, żółtą blaszkę... do czego ta żółta blacha? pokażesz? Taplaltakl. 0 Share this post Link to post Share on other sites
desmo 3941 #2607 Posted September 21, 2018 do czego ta żółta blacha? pokażesz?Taplaltakl.To taka legitymacja emeryta ;-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
kiniol 2281 #2608 Posted September 21, 2018 Do Nsu Fox'a z 52'... Nie legitymacja emeryta, tylko jedyny sposób na zarejestrowanie sprzętu bez papierów, wyjętego ze stodoły... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Share this post Link to post Share on other sites
pechagto 1087 #2609 Posted September 21, 2018 To taka legitymacja emeryta ;-)hhahah nie no, to wiem, będę po sezonie załatwiał do swojego emeryta też Taplaltakl. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pechagto 1087 #2610 Posted September 24, 2018 w sobotę udało się chociaż trochę pojeździć, duży wiatr, pod sam koniec mokroech ta nasz aura Taplaltakl. 0 Share this post Link to post Share on other sites
zielony.m 2129 #2611 Posted September 24, 2018 Dzisiaj miałem okazję pojeździć Husqvarną 701 Enduro. Super sprzęt na co dzień. Miasto, asfalt, drogi polne, dziury nic nie straszne temu motocyklowi. A jaka frajda z jazdy ja się przejechałem i kupiłem, na jesień będzie powrót na kostkę 0 Share this post Link to post Share on other sites
Błyskawiczny 35 #2612 Posted September 24, 2018 Jak miałem jeszcze bandziora to też jeździłem na Jeziorsko :-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Sebaa_75 43 #2613 Posted September 30, 2018 Hello, Do Nsu Fox'a z 52'... Nie legitymacja emeryta, tylko jedyny sposób na zarejestrowanie sprzętu bez papierów, wyjętego ze stodoły... fox1.jpg Świetny sprzęt i wygląda na nieźle zachowany... Normalnie aż zazdroszczę Do mnie kilka dni temu trafiła SHL'ka... Żaden szał, ale może da się zrobić z niej coś fajnego... A jak pogoda pozwoli, to w piątek wybiorę się na zlot w okolice Lanckorony. Pewnie ostatnia taka trasa w tym sezonie, jeśli dojdzie do skutku... Pozdrawiam 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Share this post Link to post Share on other sites
kiniol 2281 #2614 Posted September 30, 2018 Ale Sucha Elka bardzo fajnie wygląda, zbyt wiele bym nie grzebał. Bardzo lubię takie wyjęte z garażu u wuja Czecha... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Share this post Link to post Share on other sites
pawelb29 802 #2615 Posted September 30, 2018 Targi w Gdańsku 0 Deus Dona Me Vi Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5120 #2616 Posted September 30, 2018 Ale Sucha Elka bardzo fajnie wygląda, zbyt wiele bym nie grzebał. Bardzo lubię takie wyjęte z garażu u wuja Czecha... Zgadzam się, dołożyć to czego brakuje, ale nie psuć oryginału. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 832 #2617 Posted October 1, 2018 (edited) Zgadzam się, dołożyć to czego brakuje, ale nie psuć oryginału. Tylko tam już dawno nie ma oryginału. Była już lakierowana, siedzisko wymienione, teleskopy też, kierownica z manetkami też wygląda na zmienioną, kapy silnika "pięknie" na lusterko ...Tą to już trzeba zrobić na nówkę - jeśli lakier jest dobrze położony, to dodać szparunki, odświeżyć koła, dokupić klosz lampy i tyle. Na ten moment, to taki niedokończony projekt. Ktoś się zabrał, a nie skończył Edited October 1, 2018 by mkoch 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
Elliasz 2 #2618 Posted October 3, 2018 (edited) Jakie waszym zdaniem kaski motocyklowe są najbardziej funkcjonalne i wygodne z dosteopnych na rynku... Ma na myśli kaski otwarte, szczękowe czy może integralne?Pytam w kontekście motocyklu 125 ccm, do jazdy na prawo jazdy na kat. b.Proponuję sprawdzić jeszcze tutaj: https://www.hej.mielec.pl/biznes/firma/art1397,kaski-motocyklowe-co-to-sa-kaski-szczekowe.html Edited October 29, 2018 by Elliasz 0 Share this post Link to post Share on other sites
vvv 2443 #2619 Posted October 3, 2018 Ja polecam szczekowe. Duzo wygodniej sie zaklada niz integralne i do tego nie wieje jak przy otwartym Jaki CI odpowiada musisz poszukac ja mam schuberth c3 pro, mialem tez stycznosc z shoei neotec 2 i jak dla mnie sa super tyle, ze zdaje sobie sprawe ze przy motocyklu 125ccm moga byc troche nieproporcjonalne. 0 Pozdrawiam,Janek Share this post Link to post Share on other sites
Guest #2620 Posted October 3, 2018 U mnie też w tej chwili neotec 2 i rzeczywiście po przesiadce z rx 1000 dużo wygodniejszy. Zwłaszcza odchylana szczęka na fajkę 0 Share this post Link to post Share on other sites
rmak 23236 #2621 Posted October 3, 2018 Na krótkie trasy wystarczy otwarty. Mimo wszystko lepsza wentylacja. Natomiast na dłuższe trasy oraz oczywiście dający wyższy poziom bezpieczeństwa to integralny lub szczękowy, przy czym ten drugi jednak dużo wygodniejszy w użytkowaniu. W tym zakresie również polecam Schuberth c3 pro. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Brzoza2 5827 #2622 Posted October 3, 2018 Broń Cię Panie Boże kupować bez przymiarki . Szczeka ma zawsze większą wagę od integrala wiec po godzinie zaczyna być odczuwalne 300g więcej .Jeżeli będziesz jeździł w koło komina to ze szczękowego będziesz bardziej zadowolony. A na lato otwarty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
desmo 3941 #2623 Posted October 3, 2018 Kask integralny ( jeśli dobrej firmy ) to największe bezpieczeństwo i komfort cieplny ( dobra wentylacja ) i najniższy poziom hałasu. Kask otwarty to „stylówa” i komfort cieplny w upały i najsłabsze bezpieczeństwo. Szczęka niby łączy niektóre zalety obydwu rozwiązań ale jest najcięższa...i wg mnie najmniej stylowa ;-) .AGV miał kiedyś lekki Kask który był hybrydą między integralnym a otwartym ( element szczęki był demontowany ) 0 Share this post Link to post Share on other sites
vvv 2443 #2624 Posted October 4, 2018 Shark evoline ma tak skonstruowana szczeke, ze mozna ja podniesc az na tyl kasku i wtedy pelni role otwartego kasku. Tyle, ze tak jak pisal Brzoza trzeba mierzyc.Pytanie tez o jakim budzecie mowimy bo te szczekowce ktore podalismy to juz taka troche wyzsza polka. 0 Pozdrawiam,Janek Share this post Link to post Share on other sites
Guest #2625 Posted October 6, 2018 Ależ wspaniały dzień! Myślałem, że sezon na straty, ale dziś nie wytrzymałem. Po pół roku przerwy to jak pierwsza przejażdżka po zimie 0 Share this post Link to post Share on other sites