Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Marcin_L

Jest okej

Rekomendowane odpowiedzi

W Polsce zakazane jest posiadanie, hodowla i sprzedaż a nad resztą bez sensu się rozwodzić bo to interpretacje każdego przypadku, ponieważ mój post ma wydżwięk ironiczny to na dwoje babka wróżyła. Kolejna rzecz- na pierwszą linię trafia administrator forum, który pomimo punktu regulaminu obowiązany jest do usuwania treści niezgodnych z prawem. Dalej to niska szkodliwość społeczna czynu itd. oraz to, że ktoś musiałby się uprzeć poświęcić czas i pieniądze aby doprowadzić do uruchomienia machiny prawnej a sam i tak nic by z tego nie miał.

Co prawda mam zapewnienie , ze nic mi nie grozi ale dla świętego spokoju :D mojego i Twojego edytowałem.

Dzisiaj to wszystko kwestia pieniędzy i prawników oraz interpretacji przepisów.

EDIT: przy okazji zainteresowałem się muchomorem czerwonym oraz zawartymi w nim subst. czyli muscinol, muskazon i kwas ibotenowy - okazuje się, ze zgodnie z naszym prawem posiadanie muchomora czerwonego jest karalne :D

Edytowane przez STARUSZEK

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przejmuj się kryminał też dla ludzi  :D

Tu trochę zahaczamy o temat wolności, mam kolegę, który podczas odsiadki doznał oświecenia duchowego. Kilkanaście lat w Wiśniczu i Nowogardzie zleciało ja z bicza strzelił, twierdzi, że nigdy nie czuł się bardziej wolny niż za kratami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staruszka z dziadkiem wsadzą do ciupy i posadzą w jednej celi, to nawet ładnie brzmi, no i ciekawe czy ktoś z forum by nas odwiedzał i grypsy przynosił. :D  :D  :D  

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

staruszku - psylocybina jest uznawana w PL za substancję psychotropową, a Twój post w którym linkujesz stronę opisującą uprawę "magicznych grzybów" i polecasz dziadkowi tę stronę może zostać zakwalifikowany:

1. jako nakłanianie do użycia substancji psychotropowej, za co grozi kara pozbawienia wolności do lat 3 - art. 58 ust. 1 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii

albo

2. jako promocja substancji psychotropowej za co grozi grzywna, kara ograniczenia wolności albo pobawienia wolności do roku - art. 68 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.

Sprawa jest poważna.

Zawsze sie tak wszystkiego bales?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staruszka z dziadkiem wsadzą do ciupy i posadzą w jednej celi, to nawet ładnie brzmi, no i ciekawe czy ktoś z forum by nas odwiedzał i grypsy przynosił. :D  :D  :D  

No coś Ty, narazilibyśmy podatników  na koszty utrzymania nas a niskie to by one nie były :lol:

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum napotykam coraz więcej postów, których autorzy piszą "na pewno", a nie "napewno". :)

Widzę, że nie tylko ja mam alergię na pisownię. Kiedyś poprawiłem kumpla - ciągle słyszałem od niego włanczać i włanczać - ja mu na to włączyć i straciłem kumpla

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum napotykam coraz więcej postów, których autorzy piszą "na pewno", a nie "napewno". :)

I to jest super ok, ale nadal plagą jest błędna pisownia słowa "naprawdę", walczmy z tym  :)

Widzę, że nie tylko ja mam alergię na pisownię. Kiedyś poprawiłem kumpla - ciągle słyszałem od niego włanczać i włanczać - ja mu na to włączyć i straciłem kumpla

Ja też jestem uczulony na tym punkcie i zwracam bardzo dużą uwagę na język polski zarówno w mowie jak i w piśmie.

Żeby było ciekawiej to mam autentycznie dysleksję, dysortografię i dysgrafię i to nie jest kit, bo czasami nie mogę tego skontrolować, ale to nie jest wytłumaczenie dla robienia chamskich błędów, wymaga tylko trochę więcej pracy i skupienia niż u innych  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo "na pewno" jest prawidłową pisownią. W nocy, to się śpi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O 8:58 to powinno już być się przytomnym i czytać ze zrozumieniem  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia!!!

Tak jak wyjść "na dwór" czy "na pole"???

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwór to budynek w którym się mieszka  :D  i z którego wychodzi się na pole  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia!!!

Tak jak wyjść "na dwór" czy "na pole"???

To akurat jest zupełnie coś innego, kwestia regionalnych tradycji językowych, a nie poprawnej pisowni.

Pablo, ja dalej jestem nieprzytomny, bo nie wiem do czego pijesz :P

Edit: kufa, faktycznie, piszemy w "jest ok" :D

Edytowane przez rafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit: kufa, faktycznie, piszemy w "jest ok" :D

Jest ok  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to u mnie też dobrze

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam to w d*pie dla mnie liczy się człowiek a nie to jak mówi czy pisze i to jest OK 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest bardziej niż okej :D Zostałem potrącony przez samochód, ale na szczęście wyszedłem z tego cały, no prawie, trochę kolorów nabrałem :D

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To miałeś chłopie szczęście !

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz szczęście, że Żona czy teściowa nie "naoglądały się" reklam w tv i nie przekroczyły danej prędkości.

Teraz na spokojnie obejrzyj wszystkie części Oszukać przeznaczenie...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staruszku nie strasz chłopaka :)

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ee tam, prędzej czy później przeznaczenie i tak mnie dogoni  ;)  

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.