Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby ta biała miała matową ceramikę na bezelu byłaby jeszcze fajniejsza, po pewnym czasie robi się zbyt blink ...

Edytowane przez Plumber

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, ledr napisał(-a):

A widziałeś tę wersję z białą tarczą i niebieskimi dropsami?😉

Przeca to jest ten sam model :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro mowa o 300 i niebieskich dropsach to musze przyznać że strasznie podoba mi się użycie 2 rodzajów lumy. W ciemności jak jak zegarek jest ładnie naświetlony wygląda to IMO obłędnie, a jeszcze jak dojdą polerowane wskazówki, nakładane logo i odrobina światła to już w ogóle bajka.
Tu na troche starszej i nie białej 300. 3ac278180332823b408f899284d4dc00.jpg&key=9045ecdb99efcbf25ee9dfb3654cdbd005fba31f1ce6b6e94364f78816ba6dcb0fc341e94590fc371f66648b642d9d3d.jpg&key=dbd34c191b6908a029f942f1653a13f6c1f172675577393ebae336268f9af5e734e876049a4cad192ec67e51f0b0ae2c.jpg&key=103e67ad596a5a6f9d0877b3ef6207e81aeef629c57a26ece8326c59fa131b84

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Butik napisał(-a):

No właśnie pytanie czy na pewno. Mierzyłem niedawno tresora w wersji z normalną sekundą - dokładnie ta sama koperta. Tam jest 45mm od ucha do ucha i moim zdaniem na moim 18cm leży cudnie i każdy milimetr mniej byłby tym milimetrem brakującym. Uważam, że Omedze wreszcie udało się zrobić garniturowiec idealny - z ręcznym naciągiem, bez daty, małą sekundą. Ale największy winner to tarcza - szlif słoneczny + zaokrąglenia na zewnątrz dają wręcz efekt, jaki Moser ma na swoich fumee - moim zdaniem absolutna rewelacja.

Ty masz 18cm, ja mam 16,8, i to jest spora różnica... mam garniturowca 38mm jlc i jest IMO dla mnie za duży :( Żałuję, bo miałem nadzieję, że chociaż ten temat zamknąłem, a tak odkładam na coś innego 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno mnie tu nie było :D

9hWiuCT.jpg

MKVloPb.jpg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, szuwi napisał(-a):

Ty masz 18cm, ja mam 16,8, i to jest spora różnica... mam garniturowca 38mm jlc i jest IMO dla mnie za duży :( Żałuję, bo miałem nadzieję, że chociaż ten temat zamknąłem, a tak odkładam na coś innego 😉

No tak, to trochę co innego...

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Butik napisał(-a):

No tak, to trochę co innego...

Modele wybrane, teraz tylko zebrać kasę 😉 Ale Tresor jest b.fajnym zegarkiem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Plumber napisał(-a):

Gdyby ta biała miała matową ceramikę na bezelu byłaby jeszcze fajniejsza, po pewnym czasie robi się zbyt blink ...

Gdyby była mat, byłaby nijaka.☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna jest ta nowa wersja białaska. Chyba lepsza niż biało czarna ale ale miałbym problem z gumą…czarna jest super a niebieska ma taki dziwny odcień…nie mogę się do niej przekonać…a szkoda bo byłby swietny zestaw z Tokio 

72242B75-9D1E-456B-9B1E-36A29C9E2F1F.thumb.jpeg.c3051c2406586d1b0c782c9cef30efe8.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tresor,  wg mnie, to przymiarka do mankietu. Piękny zegarek, ale nie jest to Lange kolegi Mario. Z tym to i w kąpielówkach dobrze wygladasz☺

Omega jest lekko retro.

Edytowane przez Kurzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Kurzy napisał(-a):

Gdyby była mat, byłaby nijaka.☺

Gusta 😉

10 minut temu, orlis napisał(-a):

😍

16A8DBED-6510-412D-928B-26DF14BB69E8.thumb.jpeg.1ca35aa830c31ea3fb8bc655ff4d1faa.jpeg

Gratulacje !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Butik napisał(-a):

No właśnie pytanie czy na pewno. Mierzyłem niedawno tresora w wersji z normalną sekundą - dokładnie ta sama koperta. Tam jest 45mm od ucha do ucha i moim zdaniem na moim 18cm leży cudnie i każdy milimetr mniej byłby tym milimetrem brakującym. Uważam, że Omedze wreszcie udało się zrobić garniturowiec idealny - z ręcznym naciągiem, bez daty, małą sekundą. Ale największy winner to tarcza - szlif słoneczny + zaokrąglenia na zewnątrz dają wręcz efekt, jaki Moser ma na swoich fumee - moim zdaniem absolutna rewelacja.

Pożyjemy, zobaczymy. Dla mnie , a mam nadgarstek porównywalny z Twoim, te 40 mm to był deal breaker. 37-38 to byłby klasyk.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, orlis napisał(-a):

😍

Gratuluje 😎 - wlasnie odebrales? Butik czy gdzie indziej? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie odebrałem…rozmyślam 😌 trochę w złym momencie roku się pojawił…No ale zobaczymy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu trochę słońca i od razu weekendowe korki na A4 Gliwice.

08052021.jpg

Edytowane przez GaltJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, orlis napisał(-a):

Jeszcze nie odebrałem…rozmyślam 😌 trochę w złym momencie roku się pojawił…No ale zobaczymy 

Chętnie przejmę miejscówkę :)

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu w pełnym słońcu 36c5911fd13cb81d53c9b274550ac195.jpg

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, lukebor napisał(-a):

46e315929acc74c02faf8572e4e46ec4.jpg

Piękny😎👍

IWC