Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Recommended Posts

37 minut temu, AK&AK napisał(-a):

Obrodziło w VHP.

Brakuje jeszcze GMT. Panie @Lincoln Six Echo, co to za opieszałość? Prosimy niezwłocznie o zdjęcie! 😉😄

Wybaczcie brak lajków ode mnie, ale po restarcie jestem na dnie łańcucha pokarmowego i jestem jeszcze za małym leszczem, aby wolno było coś polubić 😂 Macie lajki ode mnie, łapcie! Tylko nie gadajcie głośno, abym nie zarobił bana 😄

W dniu 28.09.2022 o 13:53, edi15t napisał(-a):

PXL_20220928_113247344.thumb.jpg.ea5212c69bdaaebfb60319f46b190a5a.jpg

W tym przypadku nie mogłem nie zacytować z fotą. Proponuję stanowisko Prezesa Klubu Longines - trudno o lepszą ilustrację dla "Elegance is an attitude."  :D  ;) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Te VHP to udane są. Nie dość, że czas trzymają, datę sobie same zmienią na aktualną, to jeszcze do tego świecą 😉 ...nawet wersja damska 👍

IMG_20221001_200702.jpg

Małżeństwo i zegarki.

23 godziny temu, AK&AK napisał(-a):

Te VHP to udane są. Nie dość, że czas trzymają, datę sobie same zmienią na aktualną, to jeszcze do tego świecą 😉 ...nawet wersja damska 👍

IMG_20221001_200702.jpg

A długo tak potrafią świecić ? 

Tymczasowa zamiana na coś większego.
Niestety pomimo dość rzadkiego noszenia Spirita już udało mi się porysować szafir :( (na zdjęciach z telefonu nie widać, za jakiś czas może wrzucę z aparatu)
28ad2354afd1a582b2dd9f4926e0f8e9.jpg
585cf816c81a77950d0ddf870ecf320c.jpg

Edit: a może trochę widać pomiędzy kołem minutowym a godzinowym i przy samym środku tarczy.

W dniu 30.09.2022 o 13:13, MasterMind napisał(-a):

Bardzo ładne trio, zarówno zegarków jak i pasków.

Dzięki! 👍🏻

W dniu 1.10.2022 o 15:09, AK&AK napisał(-a):

Odpokutujesz uzupełniając Les Collections Longines w temacie Pasjonaci czasu o brakujące roczniki 😉

To jest ciężki temat... Chyba już nie jestem aż tak szalony jak w młodości, za czasów pierwszego konta 😉😄

21 godzin temu, Rebrov napisał(-a):

Mój świecił dziś w kinie przez całego Avatara jedynkę, od 1szej sceny do happy endu 😄

16 godzin temu, Photoman napisał(-a):

Tymczasowa zamiana na coś większego.
Niestety pomimo dość rzadkiego noszenia Spirita już udało mi się porysować szafir :( (na zdjęciach z telefonu nie widać, za jakiś czas może wrzucę z aparatu)
28ad2354afd1a582b2dd9f4926e0f8e9.jpg
585cf816c81a77950d0ddf870ecf320c.jpg

Edit: a może trochę widać pomiędzy kołem minutowym a godzinowym i przy samym środku tarczy.

Raczej zewnętrzny AR zarysowałeś? Jest dość gruby i delikatny.

Chwilowo wpadła mi używka ze sfatygowaną szybą. O ile w normalnym świetle prawie nie było tego widać, to w słońcu mnie drażniło.

Untitled.png

W dniu 2.10.2022 o 20:37, Rebrov napisał(-a):

Męski przynajmniej kilka godzin (dłużej nie sprawdzaliśmy). Damski - wskazówki dość długo, indeksy krócej (ale zważywszy, że punkty lumy są na chapter ringu to i tak jest ok).

Małżeństwo i zegarki.

Raczej zewnętrzny AR zarysowałeś? Jest dość gruby i delikatny.
Chwilowo wpadła mi używka ze sfatygowaną szybą. O ile w normalnym świetle prawie nie było tego widać, to w słońcu mnie drażniło.

U mnie też praktycznie tego nie widać, trzeba się przyjrzeć pod odpowiednim kątem i przy odpowiednim świetle. Boli sama świadomość, że szkiełko jest porysowane.
A jeśli to AR, to chodzi o to, że da się coś z tym zrobić? Wypolerować itp.?

Albo zdjęcie ar poprzez polerke albo zmiana szkła, zostaw w spokoju przyzwyczaisz sie i przestaniesz zwracac uwage ;)

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

W dniu 3.10.2022 o 17:40, rads napisał(-a):

Mój świecił dziś w kinie przez całego Avatara jedynkę, od 1szej sceny do happy endu 😄

6 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

Męski przynajmniej kilka godzin (dłużej nie sprawdzaliśmy). Damski - wskazówki dość długo, indeksy krócej (ale zważywszy, że punkty lumy są na chapter ringu to i tak jest ok).

Dzięki. To całkiem zacnie. W zupełności spełnia moje oczekiwania.