Bukszpan 8 #651 Napisano 21 Marca 2013 dzisiaj... na żywo bajka... zdecydowanie numer 1 na liście... :wub: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5442 #652 Napisano 22 Marca 2013 Pomijam wartości artystyczne zdjęcia, które uwydatniają piękno Tudor`a , ale sam zegarek jest naprawdę niesamowity. A wydawać by się mogło,że wszystko co piękne zostało już pokazane, a Tudor`ek pokazuje, że nie 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Herem 0 #653 Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Tudor wygląda obłędnie Edytowane 22 Marca 2013 przez Herem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drm 4 #654 Napisano 22 Marca 2013 Mark XII jest super. W tamtym roku o mało co nie kupiłem poprzednika. W tym roku niestety przegrywa z Breitlingiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1343 #655 Napisano 22 Marca 2013 W ogóle ten Tudor do mnie nie gada 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #656 Napisano 22 Marca 2013 Taa, na żywo dużo traci. Ładne zdjęcie - tylko tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1216 #657 Napisano 22 Marca 2013 Miałem tudora pelagosa,uważam ,że ten model na żywo zyskuje.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #658 Napisano 22 Marca 2013 Pelagos jest ok, ale dla mnei za nudny... Za to HC jest boski !! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #659 Napisano 23 Marca 2013 NIe koniecznie boski ale naprawde ladny , i nie czesto spotykany ,Mialem dokladnie ten model i uwazam ze t wym przedziale cenowym jest bardzo mocnym kandydatem . Black Bay jednak fajniejszy 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12387 #660 Napisano 23 Marca 2013 Tudor na zdjęciu nadgarstkowym wygląda bardzo klockowato. Co tam w środku siedzi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #661 Napisano 23 Marca 2013 ETA 2892 a modułem DD... Irek - nie zgadzam się Black Bay i Pelagos fajne, ale poprawne i zwyczajne, HC rewelacyjny, retro, z nutą koloru, świetny na ręku... ile u Was taki stoi w Canadzie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 47 #662 Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) Ten Tudor HC to jeden z najfajniejszych chronografów ever. Nie lubię tej komplikacji, ale dla twgo zegatka nawet byłem bliski złamanie swojej zasady . Świetny jest. Ja ostatnio mierzyłem Breitlinga heritage superocean 42 ze złoty, bezelem. Naprawdę fajny zegarek. Bardzo mi się spodobał. Również Omega PO Sochi 2014 - mega pozytyw. Muszę przyznać, że nowa PO Liquidmetal na werku 8500 kopie. To jeden z najfajniejszych obecnie driverów na rynku. Gdyby zapięcie bransolety miało mikroregulację i dodać automatyczny zawór helowy to deklasowałby Rolexa Deep Sea. Generalnie wielki skok do przodu. Edytowane 23 Marca 2013 przez Klod100 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #663 Napisano 23 Marca 2013 ETA 2892 a modułem DD... Irek - nie zgadzam się Black Bay i Pelagos fajne, ale poprawne i zwyczajne, HC rewelacyjny, retro, z nutą koloru, świetny na ręku... ile u Was taki stoi w Canadzie ? Lukasz, oficialna cena okolo $5k, ale mozna kupic w granicach $4k . 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #664 Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) A ja dzisiaj specjalnie powlokłem się do Piageta, żeby obmacać Altiplano. Tego automatycznego. I jak go dostałem do rąk, to nawet nie przymierzałem, tylko wziąłem lupę i oglądałem go od tyłka. I warto było poświecić trochę czasu, bo wygląda zjawiskowo. Edytowane 23 Marca 2013 przez xylog 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12387 #665 Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) SphinX dzięki za odpowiedź. Ja sobie dziś przymierzyłem PO 42mm- co tu dużo pisać, fajny zegarek, cena jednak nieadekwatna. Drugi zegarek to Seiko Astron- wersja z niebieskimi indeksami, na gumowym pasku-tu trochę się rozczarowałem, technologicznie to zapewne dzieło sztuki, natomiast pod względem projektu właściwie niczym nie przykuł mojej uwagi, na mój nadgarstek zbyt duży, przy moim trybie życia funkcja gps właściwie bezużyteczna. Foto PO ze strony Omegi a Seiko z WUS. Edytowane 23 Marca 2013 przez nav 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drm 4 #666 Napisano 19 Kwietnia 2013 Breitling.Zapraszam do mojego wątku:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/89192-dylematy-moralne-czyli-duzy-zegarek-na-maly-nadgarstek/page__st__60__gopid__978109?do=findComment&comment=978109 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #667 Napisano 19 Kwietnia 2013 SphinX dzięki za odpowiedź. Ja sobie dziś przymierzyłem PO 42mm- co tu dużo pisać, fajny zegarek, cena jednak nieadekwatna. Też mierzyłem 2 dni temu , rozmiar 42 dla mnie stanowczo za mały ,sięgnałem po big size i to przybliżyło mnie do podjecia decyzji zakupowej . A jaka cena Twoim zdaniem bylaby adekwatna ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12387 #668 Napisano 20 Kwietnia 2013 A jaka cena Twoim zdaniem bylaby adekwatna ?? 12k zł, 17-18k to przesada i to duża. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drm 4 #669 Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Przyznam się Wam szczerze, że dopiero dzisiaj po raz pierwszy miałem w ręku i na ręku Roleksa. Oglądałem tylko tańsze egzemplarze, na które może za jakiś czas byłoby mnie stać. I powiem, że jak zawsze bardzo sceptycznie podchodziłem do tej marki, tak zrobiły na mnie niesamowite wrażenie.Zegarki małe jak na dzisiejsze czasy bo 40mm i 39 mm, ale leżały na mojej ręce jak druga skóra. Idealnie skrojone i dopasowane. Submariner: Explorer I: Milgauss: Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez drm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #670 Napisano 20 Kwietnia 2013 I to jest kolego słuszny rozmiar, idź tą drogą 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4640 #671 Napisano 20 Kwietnia 2013 Milgauss wcale na takiego mikrego nie wygląda. PS. Na drugiej fotce w gablocie to Yacht Master, ten z niebieską tarczą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #672 Napisano 20 Kwietnia 2013 PS. Na drugiej fotce w gablocie to Yacht Master, ten z niebieską tarczą? Tak. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drm 4 #673 Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Zagiąłeś mnie teraz podwójnie Milgauss akurat nie wiem jaki ma rozmiar. To co napisałem tyczyło wymiarów 2 pierwszych zegarków jako, że one są tańsze. Milgaussa przymierzyłem bardziej z ciekawości. A co jest w gablocie to nie mam pojęcia, nie jestem specjalistą od Roleksów.Edit: widzę, że Carlito odpowiedział już na Twoje pytanie. Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez drm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #674 Napisano 20 Kwietnia 2013 Milgauss ma 40mm, ale wizualnie zawsze mi się wydawał mniejszy od np. Submarinera. Mimo, że są to zegarki o takiej samej średnicy. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #675 Napisano 20 Kwietnia 2013 drm, wydaje mi się czy mierzyłeś w Rolexie w Galerii Mokotów? 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach