eye_lip 24336 #6226 Napisano 23 Czerwca 2023 Pamiętaj że stopy muszą mieć luz, but nie ma pasować na styk. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorznip 22 #6227 Napisano 23 Czerwca 2023 Hmm hmm pozwolę sobie dopytać, jak rozumieć stwierdzenie: "(...) stopy muszą mieć luz, but nie może pasować na styk." 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24336 #6228 Napisano 23 Czerwca 2023 Masz kilka par butów gyw więc zapewne potrafisz to dobrze zinterpretować na swoim przykładzie. Początkujący adepci klasycznego obuwia mają tendencje do wywierania za ciasnych butów. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorznip 22 #6229 Napisano 23 Czerwca 2023 No właśnie, nie mam luzu w żadnej z nich, z tego należy wnioskować, że mam za ciasne buty ... choć jak w nich chodzę to jest ok, stąd moje pytanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logann 3089 #6230 Napisano 23 Czerwca 2023 35 minutes ago, eye_lip said: Masz kilka par butów gyw więc zapewne potrafisz to dobrze zinterpretować na swoim przykładzie. Początkujący adepci klasycznego obuwia mają tendencje do wywierania za ciasnych butów. A czym się GYW różni od klejonek w tym względzie (tj doboru rozmiaru)? Pytam całkiem poważnie, bo może o czymś nie wiem. Chodzę w butach wyglądających na klasyczne, ze skóry naturalnej, jednak do tej pory były to jakieś buty typu Ryłko z klejoną podeszwą. Wydawało mi się jednak, że umiem dobrać dobrze ich rozmiar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24336 #6231 Napisano 23 Czerwca 2023 Np tym że buty ryłko itp mają miękkie noski niewzmocnione, ogólnie po jakimś czasie wyglądają jak rozklapciane papcie, a klasyczny but o prawidłowej konstrukcji się tak nie deformuje. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25171 #6232 Napisano 25 Czerwca 2023 Kolejne AirMax-y 😃 jak zwykle świetna jakość i mega wygodne. 4 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67300 #6233 Napisano 25 Czerwca 2023 Bardzo wygodnie, ale mogłyby być bardziej przewiewne. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #6234 Napisano 25 Czerwca 2023 Na ta pogodę moje ulubione to nike flyknit racer, ale niestety nike już ich nie produkuje, a moje po 10latach już mogłyby odejść na emeryturę Sent from my iPad using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUKASZOWSKI 251 #6235 Napisano 25 Czerwca 2023 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Bardzo wygodnie, ale mogłyby być bardziej przewiewne. Przetestuj brooks-y glycerin 19 lub 20. Kolega biegający maratony używa je do treningu. Też zdecydowałem się na jeden z nich. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6583 #6236 Napisano 25 Czerwca 2023 W dniu 7.06.2023 o 14:26, loco50 napisał(-a): Dobry wybór. Ok, kupiłem i noszę niskie Haixy. Podeszwa b.fajna, super trzymanie stopy, ale na lato są trochę za ciepłe. System "wiązania" jeszcze mnie nie przekonał na 100%, bo jak się chowa do tej kieszonki, to się trochę "bąbel" robi. Chodzę krótkie dystanse i raczej 1-3h za jednym zamachem, ale w ciągu wakacji powinno być kilka okazji na ponoszenia przez cały dzień. Na razie oceniam na "ok", ale po wakacjach zrobię update. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67300 #6237 Napisano 25 Czerwca 2023 9 minut temu, LUKASZOWSKI napisał(-a): Przetestuj brooks-y glycerin 19 lub 20. Kolega biegający maratony używa je do treningu. Też zdecydowałem się na jeden z nich. Moje kupiłem do chodzenia. Od zeszłorocznego wypadku z kręgosłupem z biegania raczej nici. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24336 #6238 Napisano 25 Czerwca 2023 U mnie takie nowe superstarki z recyklingu: 4 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUKASZOWSKI 251 #6239 Napisano 25 Czerwca 2023 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Moje kupiłem do chodzenia. Od zeszłorocznego wypadku z kręgosłupem z biegania raczej nici. Słusznie , buty powinny odciążyć kręgosłup po kontuzji. Wiec tu potrzeba jest możliwie najlepszej amortyzacji, z tego co widze to technologia brooks- wiedzie prym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20419 #6240 Napisano 25 Czerwca 2023 6 godzin temu, szuwi napisał(-a): Ok, kupiłem i noszę niskie Haixy. Podeszwa b.fajna, super trzymanie stopy, ale na lato są trochę za ciepłe. System "wiązania" jeszcze mnie nie przekonał na 100%, bo jak się chowa do tej kieszonki, to się trochę "bąbel" robi. Chodzę krótkie dystanse i raczej 1-3h za jednym zamachem, ale w ciągu wakacji powinno być kilka okazji na ponoszenia przez cały dzień. Na razie oceniam na "ok", ale po wakacjach zrobię update. To dziwne, że za ciepłe. U mnie ok, lepiej niż Löwa. Może kwestia skarpet? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6583 #6241 Napisano 25 Czerwca 2023 3 godziny temu, loco50 napisał(-a): To dziwne, że za ciepłe. U mnie ok, lepiej niż Löwa. Może kwestia skarpet? Raczej nie - letnie bawełniane:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6269 #6242 Napisano 26 Czerwca 2023 W dniu 23.06.2023 o 09:54, facecik napisał(-a): Chcę takie!!! W razie czego jest więcej opcji kolorystycznych tej kolaboracji z UnionLA. Cortezy są mało popularne wiec w razie czego powinieneś znaleźć w necie, w cenie z metki. Ja w kolekcji mam akurat Jordan2xUnion LA 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegarkowo_rowerowo 5434 #6243 Napisano 26 Czerwca 2023 Reebok Question Mid "Blue Toe", czyli reedycja klasyka z debiutanckiego sezonu Allena Iversona w NBA. W tej cenie żal było nie brać 😜 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4456 #6244 Napisano 26 Czerwca 2023 12 minut temu, Ceteth napisał(-a): W razie czego jest więcej opcji kolorystycznych tej kolaboracji z UnionLA. Cortezy są mało popularne wiec w razie czego powinieneś znaleźć w necie, w cenie z metki. Ja w kolekcji mam akurat Jordan2xUnion LA Dzięki. Temat był od razu rozpoznawany🙂. Już kupiłem. Mają być 29.06. Jak podpasują, będę brał jeszcze inne wersje kolorystyczne, bo jestem wielkim fanem Cortezów. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6269 #6245 Napisano 26 Czerwca 2023 Ja dzisiaj z ostatnim nabytkiem do kolekcji AJ1 Washed black. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegarkowo_rowerowo 5434 #6246 Napisano 26 Czerwca 2023 2 minuty temu, Ceteth napisał(-a): Ja dzisiaj z ostatnim nabytkiem do kolekcji AJ1 Washed black. Fajne są 👌 Do mnie dziś powinny przyjść AJ1 low SE Craft "Taupe Haze" 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logann 3089 #6247 Napisano 26 Czerwca 2023 On 6/23/2023 at 4:03 PM, Grzegorznip said: No właśnie, nie mam luzu w żadnej z nich, z tego należy wnioskować, że mam za ciasne buty ... choć jak w nich chodzę to jest ok, stąd moje pytanie. On 6/23/2023 at 5:16 PM, eye_lip said: Np tym że buty ryłko itp mają miękkie noski niewzmocnione, ogólnie po jakimś czasie wyglądają jak rozklapciane papcie, a klasyczny but o prawidłowej konstrukcji się tak nie deformuje. Ech, no i mam dylemat wszędzie w necie piszą, że wybieranie za ciasnych butów GYW to "common mistake", bo się nie rozchodzą ani nie rozciągną tak jak buty bez struktury. A ja się boję, że te 9tki będą "latały" na stopie. Na długość 8.5 są ok, jednak lewa stopa w okolicach małego palca jakoś tak ciut za mocno trzyma (gniecie?). I teraz albo posłucham mądrości bardziej doświadczonych, albo się uprę i za miesiąc buty przywitają się z bazarkiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24336 #6248 Napisano 26 Czerwca 2023 Miałem tak z jednymi meerminami i trochę ten palec poouciskalo a potem szybko po kilku dniach się but dopasował. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4608 #6249 Napisano 26 Czerwca 2023 A ja tak mam z meerminami loafersami z lewym zapietkiem. Mało w nich chodzę, ale za kazdym razem jest minimalnie lepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logann 3089 #6250 Napisano 26 Czerwca 2023 Ostatecznym kryterium chyba będzie dla mnie to, że 9tki wpijają się trochę kostkę (strefa czerwona na zdjęciu), natomiast są bardziej wygodne w strefie zielonej zaznaczonej na zdjęciu. 8.5 w strefie zielonej trochę cisną, ale określiłbym to bardziej jako "stabilne trzymanie stopy". W sensie, bardziej mnie martwi wpijanie się w kostkę w strefie czerwonej przez 9tki, niż trochę większy ucisk w strefie zielonej przez 8.5. Sorki za spam, ale gdzie jak nie tutaj ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach