Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, Qsto napisał(-a):

Przy zamówieniu mówili 3-6 miesięcy. Finalnie czekałem 18 miesięcy.

Ale ja nie miałem żadnej historii zakupowej. Zawsze związany byłem z Jubitomem i Apartem. U Kruka nic wcześniej nie kupiłem.

Ja nie wiem czy to naprawdę ma znaczenie - zamawiałem DJ przy odbiorze Submarinera i po wcześniejszym zakupie 2 innych modeli, aktualnie mija 14 miesiąc, na pytanie kiedy może być dla mnie zegarek słyszę "uuu, długo, może 2 lata a może 4 ale może też być lada chwila". Trochę jak góralska prognoza pogody.

Nie miałbym z tym problemu gdyby nie to że w razie czego trzeba z dnia na dzień wyskoczyć z 50k PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydać 50k na zegarek z mlekiem na szkle? default_wink.png

260acdc02ccb597147f27e7858d550d5.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Hmm, dla mnie na przykład to argument na „tak” 😁

Zewnętrzny AR to same problemy 😁

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, MasterFan napisał(-a):

Hmm, dla mnie na przykład to argument na „tak” 😁

Zewnętrzny AR to same problemy 😁

Miałem Omegę SMPc z porysowanym zewnętrznym AR, więc wiem o czym mówisz. 🤝

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja nie wiem czy to naprawdę ma znaczenie - zamawiałem DJ przy odbiorze Submarinera i po wcześniejszym zakupie 2 innych modeli, aktualnie mija 14 miesiąc, na pytanie kiedy może być dla mnie zegarek słyszę "uuu, długo, może 2 lata a może 4 ale może też być lada chwila". Trochę jak góralska prognoza pogody.
Nie miałbym z tym problemu gdyby nie to że w razie czego trzeba z dnia na dzień wyskoczyć z 50k PLN.

Nie tylko Ty masz z tym problem. A jeszcze jak jest kilka zamówionych i nie wiesz czy nie przyjdą w jednym momencie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

260acdc02ccb597147f27e7858d550d5.jpg

Ludzie 40 na moona z szafirem i kawą z mlekiem wydają, to czemu 50 na rolka nie wydać? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przywykłem do tej inności 
54623A34-8B66-4704-855B-CD7C19F206DD.thumb.jpeg.6bc08f091fb750422c7a5cbae76af2b9.jpeg

Akurat to żaden problem. Bardzo fajny model i tak sobie myślę, że pewnie następny u mnie z dożywociem.
Hmm, dla mnie na przykład to argument na „tak”
Zewnętrzny AR to same problemy

Z AT Skyfall nie mam tego problemu, a wiele u mnie przeszła. Omega ma bdb AR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Jan napisał(-a):

Kolekcjonujesz banknoty?

Namiętnie. Mam nawet na tym polu pewne sukcesy 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tanatos70 moge Cie zaatakować na pw? Mam trochę tego na sprzedaż może będziesz zainteresowany albo pomożesz w wycenie ( o ile masz ochotę oczywiście)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Jan napisał(-a):

@Tanatos70 moge Cie zaatakować na pw? Mam trochę tego na sprzedaż może będziesz zainteresowany albo pomożesz w wycenie ( o ile masz ochotę oczywiście)

Jasne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Tom87 napisał(-a):

To może ja zacznę, entry Rolex w sam raz na początek, Wesołych Świąt !

C87A45E8-9162-4BEF-949B-0B8C8D13D96F.jpeg

Wesolych!!!

ED301446-0784-43EF-8875-B63ABDEFFCA2.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.04.2023 o 10:56, Lynx27 napisał(-a):

Koledzy, dziś mierzyłem zamówiony DJ41 Bicolor Fluted na Jubilee.

Zdjęcie „z podróży” jest, tylko może niezgodnie do końca z forumowym savoir vivre ;-).

Zachęcony tym, że Sub jako już nieco większy zegarek leżał dosyć dobrze na moim małym nadgarstku (16,5cm), zamówiłem DJ41. Co było chyba moim błędem, bez przymiarek.  Dziś w dniu odbioru, moje wyobrażenie nieco sie zmieniło. Na moje nieszczęście, jaśniejsza tarcza DJ41 sprawiała wrażenie dużo większej niż w ciemnym gmt czy subie. Przymierzyłem wystawowy 36 to leżał znacznie lepiej. 
Zegarka niestety nie odebrałem bo miałem ambiwalentne uczucia co do wielkości. Zwyciężyła jednak chłodna głowa, chcę nosić zegarki z wielką przyjemnością, bez niedosytu, jak kolegę poniżej 🙂 

Wesołych Świąt!

A0CF1D95-F142-457E-BDFF-A2A4074C83CA.jpeg

Wielka szkoda,  że  przymiarka Cię rozczarowała. Ja również zamawiałem swojego DJa bez przymiarki. Nadgarstek mam podobny do Twojego (17cm), ale ja od dawna noszę Omegę AT 41 i pasuje znakomicie. Dlatego w momencie odbioru byłem trochę zaskoczony,  że  DJ 41 jest tak mały w porównaniu do AT.  Jak widać każdy inaczej odbiera dany rozmiar i inaczej się  w nim czuje. Dlatego bezpośrednia konfrontacja jest niezbędna,  choć  jak wiemy bywa trudna do zrealizowania w trakcie składania zamówienia u AD.

20230409_174623.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wielka szkoda,  że  przymiarka Cię rozczarowała. Ja również zamawiałem swojego DJa bez przymiarki. Nadgarstek mam podobny do Twojego (17cm), ale ja od dawna noszę Omegę AT 41 i pasuje znakomicie. Dlatego w momencie odbioru byłem trochę zaskoczony,  że  DJ 41 jest tak mały w porównaniu do AT.  Jak widać każdy inaczej odbiera dany rozmiar i inaczej się  w nim czuje. Dlatego bezpośrednia konfrontacja jest niezbędna,  choć  jak wiemy bywa trudna do zrealizowania w trakcie składania zamówienia u AD.
20230409_174623.thumb.jpg.02b79eb3a406221e5626b0b9e3f951fb.jpg

DJ jest mniejszy niż AT, to jest jeden z powodów dla których sprzedałem omegę

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie duże zegarki nie są lepsze od tych mniejszych ;) to nie pen….y 😂 ważne są proporcje 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Qsto napisał(-a):

20230409_174623.jpg

Pomiar w naturze jest jednak zawsze nadrzędny. Piękne niebieskie sztuki 😉  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Matt2405 napisał(-a):

Panowie duże zegarki nie są lepsze od tych mniejszych ;) to nie pen….y 😂 ważne są proporcje 😎

Dużo jest tak naprawdę zmiennych... średnica to nie wszystko bo np. w przypadku Rolexa duża różnicę

w odbiorze tego samego modeli robi różnicę czy jest np. na bransolecie, czy na na oysterflexie, bo  ten

drugi wydaje się optycznie mniejszy i delikatniejszy.

Podobnie z tymi milimetrami... katalogowe milimetry czasem zupełnie nie przekładają się na odbiór wizualny

liczy się nie tylko średnica, ale też wysokość, profil i tak dalej.

Edytowane przez uhck997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, uhck997 napisał(-a):

Podobnie z tymi milimetrami... katalogowe milimetry czasem zupełnie nie przekładają się na odbiór wizualny

liczy się nie tylko średnica, ale też wysokość, profil i tak dalej.

Katalogowe milimetry w przypadku Rolexa to mało wiarygodne dane😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi