Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Rolex z GS to idealne połączenie! Ja mam zawsze GS w kolekcji, Spring Drive byłby świetnym uzupełnieniem, Hi-Beat też. Ja mam teraz Spring Drive w tytanie i nosi się go wygodniej nawet niż pepsi także polecam rownież ten materiał spróbować.

Tu małe porównanie detali rzeczonych firm ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... zresztą, ja nigdy nie kupuję bransolety, tylko zegarek ;)

Kurcze - u mnie z RO bylo chyba odwrotnie... :wacko:        :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przecież Seiko to Rolex z przeszklonym deklem ;-) kolega nie ma jeszcze jakiegoś kultowego chrono, kostki i Luminora ...jest w czym wybierać, po co iść w kolejny trójwskazówkowiec na bransolecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przecież Seiko to Rolex z przeszklonym deklem ;-) kolega nie ma jeszcze jakiegoś kultowego chrono, kostki i Luminora ...jest w czym wybierać, po co iść w kolejny trójwskazówkowiec na bransolecie

Mam kostke (JLC reverso), Moon ma byc jako prezent na wazna okazje, a Luminor duzawy jest... Chociaz przymierze przy najblizszej okazji.

Ale zgadzam sie ze trojwskazowkowiec moze byc przynudnawy - chyba rzeczywiscie musze znalezc ta prawdziwa kolejna "milosc", a nie zapychac luki w kolekcji - coz, poszukiwania trwaja. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Mimo że jestem fanboyem Omegi (jedna w posiadaniu, ale dwie kolejne zamówione w drodze) zgadzam się ze stwierdzeniem wyśmiewanego przez wielu Paula Pluty, że "every man should have a ROLEX, ROOOŁLEKS ;)))

Ma on zastąpić (wiem, że to nie to samo, mówię dużym skrótem myślowym) niebieskiego ORISA Williams F1 i wybór padł na 114300 w wersji niebieskiej. Przymierzałem się do Datejusta, ale obejrzałem go na żywo i jest na nim niestety trochę za dużo Rolexa :D

OP 39 wydaje mi się idealny co do rozmiaru, tego co się dzieje na tarczy, koloru, dodatków, grubości itp itd.

Tylko do cholery, czemu jest to towar tak ciężko dostępny? Nawet na CH24 jest kilka sztuk, ale to podpucha, po kontakcie ze sprzedawcą okazuje się, że generalnie to może jest, ale muszą sprawdzić w "hurtowniach" i czas dostawy może wynieść ok 6 miesięcy.

Co jest do jasnej ciasnej?

Edytowane przez Butik

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na OP trzeba czekać 6 miesięcy??

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj w świecie Rolexa!

Nasze motto: "Jak kocha, to poczeka!"

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na OP trzeba czekać 6 miesięcy??

Słowo (albo bardziej dwa słowa) klucz: "up to"... Czyli tak na prawdę nie wiadomo jak długo :(

Wbrew pozorom wygląda na to, iż mimo że to jeden z najprostszych (jeśli nie najprostszy) z rolków, to ssanie na rynku jest, a niedobór produkcji chyba to potęguje.

Edytowane przez Butik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej na OP 2018. Efekt nowości.

Nowe OP są już w salonach cywilizowanego świata.

post-55792-0-27492500-1536994401_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba jednak DJ. Byłem dziś w Kruku z synem i on twierdzi, że nie ma innej opcji. Tylko teraz który... Ja jestem za niebieskim, on za srebrnym. Obaj doszliśmy do wniosku, że gładka luneta i bransoleta oyster. Ani karbowana luneta, ani bransoleta jubilee nie.

post-98815-0-92146700-1537004036_thumb.jpg

post-98815-0-15378400-1537004117_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieski bardziej sportowy i ciekawszy , srebrny bardziej uniwersalny , monochromatyczny. Ciemna tarcza z jasnym gładkim bezelem optycznie pomniejszy cały zegarek. To co pokazałeś na dole to DJ2 - poprzednia wersja mechanizmu, koperty i tarczy. DJ 41 ( ten górny ) ma nowy kaliber i smukłe uszy, bezel i indeksy. Trzeba uważać bo w sprzedaży są obydwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, rzeczywiście wrzuciłem stary i nowy model, oczywiście zdaję sobie sprawę z różnic i w Kruku mają wersję najnowszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Przymierz DJ 41 Dark rhodium na Jubilee. Warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak wrażenia? Bo mnie bardzo kusi

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak wrażenia? Bo mnie bardzo kusi

Jak ktoś nie toleruje daty albo szuka trochę mniejszego zegarka - to dobra opcja.

Ja wolę jednak DJ41.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grey market:

6340eb2d09cd337db609dcc00ad05c8a.jpg

4bd18547a5d5e300b3f3dd3b2157a1b0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę lepiej zaopatrzona wystawa niż u AD! :D

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OP39 to zdecydowanie inna propo od 41.szlif koperty , bransoleta , tarcza - wrażenie skromnego zegarka. Zależy kto czego szuka. Widziałem obie nowe wersje czarną i białą . Jesli już to biała . Dołożyłbym i raczej poszedłbym w DJ41 który jest perfekcyjnym zegarkiem. Gdybym jednak miał budżet nieprzekraczalny 20 kpln, to raczej poszedłbym w używkę DJ2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Pan pisze o patooogii. A co AD nie mają układów z klientami w tym z grey market? Gdyby AD chciało zrobić porządek to by zrobili . Jednemu AD da 10% drugiemu 13 a trzeciemu 15 i kto kabzę na tym robi? Najmniej winien jest klient końcowy , bo on kupuje dla siebie . Poza tym wszyscy poza nim po prosu biznes robią i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AD ma pewne możliwości przeciwdziałania tej sytuacji ale ograniczone . Choć na przykład upłynnienie całej dostawy handlarzom bez wykładania jej na półkę jest skrajną patologią po stronie AD. Ale to niecierpliwy klient napędza ten proceder. Jedynym skutecznym środkiem jest świadomość konsumencka - nie przepłacasz na grey market to handlarz nie ma racji bytu. I żeby nie było - oczywiście najbardziej winny tej sytuacji jest handlarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AD ma pewne możliwości przeciwdziałania tej sytuacji ale ograniczone . Choć na przykład upłynnienie całej dostawy handlarzom bez wykładania jej na półkę jest skrajną patologią po stronie AD. Ale to niecierpliwy klient napędza ten proceder. Jedynym skutecznym środkiem jest świadomość konsumencka - nie przepłacasz na grey market to handlarz nie ma racji bytu. I żeby nie było - oczywiście najbardziej winny tej sytuacji jest handlarz.

Sytuacja gdzie cena na rynku wtórnym jest powyżej cennika dotyczy przede wszystkim Roleksa i tylko topowych modeli. Których innych marek dotyka podobny problem?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi