wojtek91 3960 #4551 Napisano 30 Grudnia 2023 15 godzin temu, rafi napisał(-a): Wszystkie fajne, choć Tissot trochę duży. Gratuluję kolekcji Dziękuję! Tissot jest zdecydowanie na granicy (L2L 52mm), ale lubię go z wielu powodów i na pewno nigdzie się nie wybiera. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81585 #4552 Napisano 30 Grudnia 2023 Takie tam zbiorowisko na koniec 23 😀 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrstatler 1884 #4553 Napisano 30 Grudnia 2023 U mnie kolekcja składa się z 3 sztuk.DJ i Pam już chyba zostaną, a YM do wymiany chyba na GMT lub Suba mimo , że się zarzekałem , że za duży i niewygodny. Zobaczymy co będzie się działo. 21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 53075 #4554 Napisano 1 Stycznia 2024 22 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #4555 Napisano 1 Stycznia 2024 Heuery bez TAG ...:) (Wasyla i moje) 24 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziemowit 185 #4556 Napisano 4 Stycznia 2024 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #4557 Napisano 4 Stycznia 2024 Coś tam się świeci 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzajro1 6052 #4558 Napisano 7 Stycznia 2024 Na dzień dzisiejszy takie pudełko.Wysłane z mojego CPH2197 przy użyciu Tapatalka 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7470 #4559 Napisano 10 Stycznia 2024 Po dwóch latach - zmiana. Tag Heuer i Oris sprzedane. W to miejsce wpadł Longines. Na chwilą obecnej większych ruchów nie planuje (no może zamiana Cluba na bardziej eleganckiego Nomosa 🤔 ). Zdecydowanie brakuje mi chrono (funkcji stopera w G-Shocku nie liczę). Ale budżet zegarkowy na ten rok to całe 0zł. Może coś się ruszy w przyszłym 😉 25 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barop 649 #4560 Napisano 10 Stycznia 2024 12 minut temu, evilym napisał(-a): Po dwóch latach - zmiana. Tag Heuer i Oris sprzedane. W to miejsce wpadł Longines. Na chwilą obecnej większych ruchów nie planuje (no może zamiana Cluba na bardziej eleganckiego Nomosa 🤔 ). Zdecydowanie brakuje mi chrono (funkcji stopera w G-Shocku nie liczę). Ale budżet zegarkowy na ten rok to całe 0zł. Może coś się ruszy w przyszłym 😉 Bardzo fajnie to wygląda. Szkoda trochę tego Aquisa, ale zulu daje radę. Jak z dokładnością chodu Longina? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #4561 Napisano 10 Stycznia 2024 Nie zamieniaj tego Cluba - jesli na co dzien nie chodzisz w garniturach a co jakis czas black / white tie to szczerze bardziej elegancki potrzebny ci jak umarlemu kadzidlo Masz dwa jak dla mnie podobne sportowe zegarki z obrotowym bezelem (tak wiem wiem nurek i GMT - ale jednak) i Club fajnie to rownowazy swoja uniwersalnoscia. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7470 #4562 Napisano 10 Stycznia 2024 1 godzinę temu, Barop napisał(-a): Bardzo fajnie to wygląda. Szkoda trochę tego Aquisa, ale zulu daje radę. Jak z dokładnością chodu Longina? Bardzo szkoda Aquisa. Ale przegrał z SPB143. Dwóch nurków nie chciałem. Szczerze to dokładności jeszcze nie sprawdzałem. Wydaje mi się, że jest ok sekundę na minusie. Teraz ustawiłem o 12 i będę mógł sprawdzać codziennie 🙂 1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a): Nie zamieniaj tego Cluba - jesli na co dzien nie chodzisz w garniturach a co jakis czas black / white tie to szczerze bardziej elegancki potrzebny ci jak umarlemu kadzidlo Masz dwa jak dla mnie podobne sportowe zegarki z obrotowym bezelem (tak wiem wiem nurek i GMT - ale jednak) i Club fajnie to rownowazy swoja uniwersalnoscia. Garniturowca nie chce. Bardziej myślę o takim... hmm... elegancie. Club (o dziwo) jest faktycznie uniwersalny. Mając niewiele zegarków fajnie, aby każdy był inny a jednak, aby każdy był w miarę uniwersalny. Nie wiem czy Orion lub Ludwik nie byłyby ciekawsze... Ale na pewno mniej uniwersalne. Mam dużo czasu na przemyślenia 😉 A dla mnie Zulu to pilot GMT. I jedyne co go łączy z nurkiem to zakręcana koronka 😁 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85311 #4563 Napisano 10 Stycznia 2024 3 godziny temu, evilym napisał(-a): Po dwóch latach - zmiana. Tag Heuer i Oris sprzedane. W to miejsce wpadł Longines. Na chwilą obecnej większych ruchów nie planuje (no może zamiana Cluba na bardziej eleganckiego Nomosa 🤔 ). Zdecydowanie brakuje mi chrono (funkcji stopera w G-Shocku nie liczę). Ale budżet zegarkowy na ten rok to całe 0zł. Może coś się ruszy w przyszłym 😉 Fajnie kilka sztuk ale godnych do tego mniejszy problem z porannym wyborem zegarka 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7470 #4564 Napisano 10 Stycznia 2024 43 minuty temu, kornel91 napisał(-a): Fajnie kilka sztuk ale godnych do tego mniejszy problem z porannym wyborem zegarka O dziwo to jedna z idei, przyświecającej mniejszej a (w moim mniemaniu) konkretniejszej kolekcji. Każdy ma odpowiedni czas nadgarstkowy 😀 1 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13082 #4565 Napisano 11 Stycznia 2024 Po dwóch latach - zmiana. Tag Heuer i Oris sprzedane. W to miejsce wpadł Longines. Na chwilą obecnej większych ruchów nie planuje (no może zamiana Cluba na bardziej eleganckiego Nomosa ). Zdecydowanie brakuje mi chrono (funkcji stopera w G-Shocku nie liczę). Ale budżet zegarkowy na ten rok to całe 0zł. Może coś się ruszy w przyszłym Less is more. Wszystkie fajne i wszystkie mógłbym nosić. W sumie jeden nawet (jeszcze) noszę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wisnia_Daniel 1891 #4566 Napisano 13 Stycznia 2024 Aktualizacja 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131626 #4567 Napisano 13 Stycznia 2024 52 minuty temu, Wisnia_Daniel napisał(-a): Aktualizacja jeden Ci zaraz wyskoczy przez okno!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16068 #4568 Napisano 15 Stycznia 2024 Na chwilę obecną tak. 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barop 649 #4569 Napisano 15 Stycznia 2024 Godzinę temu, satanic napisał(-a): Na chwilę obecną tak. Jaki jest koszt kostki tej Ala Monaco? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16068 #4570 Napisano 15 Stycznia 2024 12 minut temu, Barop napisał(-a): Jaki jest koszt kostki tej Ala Monaco? Około 380 zł zależy jak znajdziesz. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aramorco 460 #4571 Napisano 17 Stycznia 2024 Mała aktualizacja kolekcji - doszedł nowy Edifice EFB-700D-8AV - szarej tarczy mi brakowało. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6775 #4572 Napisano 17 Stycznia 2024 Dwa wróciły po dłuższej przerwie i tak to wygląda teraz. 15 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 72294 #4573 Napisano 20 Stycznia 2024 Kilka sztuk vintage, reszta pochowana po szufladach....te współczesne, które posiadam może innym razem. 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13082 #4574 Napisano 20 Stycznia 2024 Kilka sztuk vintage, reszta pochowana po szufladach....te współczesne, które posiadam może innym razem. Coraz mniej na forum kolekcjonerów. Fajnie, że się jeszcze jacyś ostali. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 72294 #4575 Napisano 20 Stycznia 2024 4 minuty temu, rafi napisał(-a): Coraz mniej na forum kolekcjonerów. Fajnie, że się jeszcze jacyś ostali. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dzięki 😊 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach