Bartosz 86 45 #3751 Napisano 22 Sierpnia 2017 Ja odebrałem Lalique White Nigdy do tej pory nie spotkałem się ze słabymi zapachami Lalique, ale też kompletnie marka nie kojarzyła mi się z zapachami świeżymi - letnimi i nigdy nawet nie testowałem EN w wersji sport. Natomiast po pierwszym teście (zakup w ciemno) jestem bardzo zadowolony - niebanalny i jedyny w swoim rodzaju zapach na ciepłe dni - wydawałoby się, że w grupie zapachów w której chyba trudno o coś oryginalnego ten zapach wspaniale się wyróżnia - będzie dobrym następcą Issey'a 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4790 #3752 Napisano 22 Sierpnia 2017 Namówiełeś mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3753 Napisano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Namówiełeś mnie. Dodam, że najbardziej trafny opis tego zapachu na jaki trafiłem to 'zapach starej apteki' - coś w tym jest ale przewrotnie jest to apteka w najlepszym wydaniu Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 750 #3754 Napisano 22 Sierpnia 2017 jakiś czas temu byłem w douglasie i szukałem Lalique White, niby nie potrzebowałem testu bo EN brałem w ciemno i się nie sparzyłem ale też nie byłem specjalnie zdecydowany. Chyba będzie trzeba jednak się zdecydować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3755 Napisano 28 Sierpnia 2017 Od kilku dni testuję, bo przyjechała do mnie woda perfumowana Tom Ford grey Vetiver. Wziąłem mocniejszą wersję, żeby mniej aplikować i na dłużej mieć. Niestety o ile zapach fantastyczny to trwałość słabizna. Żona mi mówi, że jak używam tego niebieskiego (Lanvin L'homme Sport) za 80zł to po powrocie z pracy (13 godzin po aplikacji) czuć zapach w całym mieszkaniu. Toma Forda nie czuć kompletnie już po kilku godzinach. Ponieważ lubię zapach następnym razem kupię sprawdzonego Guerlain Vetiver, pachnie bardzo długo, a 200ml wody toaletowej kosztuje połowę tego co zapłaciłem za 100ml wody perfumowanej Forda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoKoKo 554 #3756 Napisano 29 Sierpnia 2017 Osobiście, w chwili obecnej, z wetiwerowych zapachów używam Montale Red Vetyver. Cenowo przystępniejszy niż Ford, a zapachowo, w cieplejsze dni, delikatniejszy niż Lalique Encre Noire. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #3757 Napisano 29 Sierpnia 2017 Miał ktoś styczność z esencjami w formie zbliżonej do olejku? Sprzedają takie w Egipcie, chyba nawet nie tylko tam, to jakieś ich własne kompozycje. Jestem akurat tu na urlopie i oczywiście wszyscy sprzedawcy zachwalają swój towar ale wolę zapytać, może ktoś używał, nie wiem czy warto i czy szukać może czegoś konkretnego? Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7187 #3758 Napisano 29 Sierpnia 2017 Używam kilku olejków firmy Al-Rehab. Polecam na lato Kaliji. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 344 #3759 Napisano 29 Sierpnia 2017 Miał ktoś styczność z esencjami w formie zbliżonej do olejku? Sprzedają takie w Egipcie, chyba nawet nie tylko tam, to jakieś ich własne kompozycje. Jestem akurat tu na urlopie i oczywiście wszyscy sprzedawcy zachwalają swój towar ale wolę zapytać, może ktoś używał, nie wiem czy warto i czy szukać może czegoś konkretnego? Pozdrawiam! Olejek? Na ubraniu może zostać ślad... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #3760 Napisano 30 Sierpnia 2017 Dzisiaj Costume National Homme - ulubieniec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cowall 7 #3761 Napisano 31 Sierpnia 2017 jak bede w sephorze to sprawdzę to co polecasz, bardzo mnie zaintrygował opis zapachu i opinie o nim a póki co, zamierzam zamówić BURBERRY BRIT, mam próbkę i strasznie mi się podoba, a drugi istotny czynnik to sentyment- ulubiony zapach mojej koleżanki z pracy której już z nami nie ma Od kilku dni testuję, bo przyjechała do mnie woda perfumowana Tom Ford grey Vetiver. Wziąłem mocniejszą wersję, żeby mniej aplikować i na dłużej mieć. Niestety o ile zapach fantastyczny to trwałość słabizna. Żona mi mówi, że jak używam tego niebieskiego (Lanvin L'homme Sport) za 80zł to po powrocie z pracy (13 godzin po aplikacji) czuć zapach w całym mieszkaniu. Toma Forda nie czuć kompletnie już po kilku godzinach. Ponieważ lubię zapach następnym razem kupię sprawdzonego Guerlain Vetiver, pachnie bardzo długo, a 200ml wody toaletowej kosztuje połowę tego co zapłaciłem za 100ml wody perfumowanej Forda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #3762 Napisano 3 Września 2017 Od kilku dni testuję, bo przyjechała do mnie woda perfumowana Tom Ford grey Vetiver. Wziąłem mocniejszą wersję, żeby mniej aplikować i na dłużej mieć. Niestety o ile zapach fantastyczny to trwałość słabizna. Żona mi mówi, że jak używam tego niebieskiego (Lanvin L'homme Sport) za 80zł to po powrocie z pracy (13 godzin po aplikacji) czuć zapach w całym mieszkaniu. Toma Forda nie czuć kompletnie już po kilku godzinach. Ponieważ lubię zapach następnym razem kupię sprawdzonego Guerlain Vetiver, pachnie bardzo długo, a 200ml wody toaletowej kosztuje połowę tego co zapłaciłem za 100ml wody perfumowanej Forda. Jeśli chodzi o trwałość Toma Forda jak i Guerlain vetiver u mnie ten sam poziom. Fakt oba zapachy fantastyczne, a czuje je na sobie 6 -7 godzin max. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 344 #3763 Napisano 4 Września 2017 Jeśli chodzi o trwałość Toma Forda jak i Guerlain vetiver u mnie ten sam poziom. Fakt oba zapachy fantastyczne, a czuje je na sobie 6 -7 godzin max.Na mnie Guerlin Vetiver wytrzymał 1godz. ponieważ nie wytrzymałem i poszedłem go zmyć...Dla mnie to mydło PKP.Podobnie jak w Bois du Portugal i Davidoff Zino wyczuwam nuty "dziadkowe". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7187 #3764 Napisano 5 Września 2017 Zino jest genialne, będę go bronił, bo nie można się zgodzić, że to dziadkowy zapach.Co do Guerlain Vetiver to raz pachnie na mnie cudownie a innym razem paloną trawą (trawką też). 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #3765 Napisano 5 Września 2017 Kiedyś kombinowałem z perfumami począwszy od tych popularnych, a kończąc na niszy. Aż trafiłem na Creed Aventus i to był koniec poszukiwań zapachu dla mnie idealnego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoKoKo 554 #3766 Napisano 5 Września 2017 Mam i używam. Nie do końca rozumiem szał na ich punkcie. Ładne? Owszem. Trwałe? Tak. Ale nie jest to swojego rodzaju zapach wywołujący zachwyt. Wiele więcej komplementów wyłapałem za Creed GIT. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 344 #3767 Napisano 5 Września 2017 (edytowane) Zino jest genialne, będę go bronił, bo nie można się zgodzić, że to dziadkowy zapach.Co do Guerlain Vetiver to raz pachnie na mnie cudownie a innym razem paloną trawą (trawką też).Zino jest na granicy jak dla mnie.Określę to tak- czuć "pojedyncze siwe włosy".Nie jest dziadkowy.Ja lubię Guarlain L'Instant EDT i tam minimalnie na początku. Aventus?Firma wydmuchała przez użytkowników forów jaki to on nie teges...Teraz od Axce po inne cuda czuć Aventusem. Edytowane 5 Września 2017 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #3768 Napisano 7 Września 2017 (edytowane) Jesień idzie trzeba odstawić świeżaki przy okazji wpadły też dwa afterszejwy Edytowane 7 Września 2017 przez ptaku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3769 Napisano 19 Września 2017 (edytowane) jakiś czas temu byłem w douglasie i szukałem Lalique White, niby nie potrzebowałem testu bo EN brałem w ciemno i się nie sparzyłem ale też nie byłem specjalnie zdecydowany. Chyba będzie trzeba jednak się zdecydować W ostatnich dniach lata używałem go intensywnie i uważam, że zapach jest świetny natomiast parametry ma dosyć przeciętne - niemniej jednak warto bo jest mocno niepowtarzalny - mnie z niczym innym się nie kojarzy. Zapach jest bardzo szlachetny i z charakterem a to nie jest takie oczywiste w tej grupie zapachów. Natomiast dzisiaj postanowiłem zainaugurować sezon na na Encre Noire al ́extreme - wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie, ale nie mogłem się powstrzymać Zacznę od tego, że jestem przeziębiony, mam katar jak jasna cholera i zatkany nos, zaaplikowałem bardzo skromnie, żeby nie przesadzić i ... nie czuję nic innego wokół siebie Parametry rewelacyjne a sama kompozycja dla mnie genialna. Fantastyczna woda perfumowana z którą trzeba uważać bo jest chyba nawet odrobinę zbyt mocna. Już 6ta godzina leci a zapach nie słabnie i nie zanosi się, żeby prędko ustąpił Edytowane 19 Września 2017 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7187 #3770 Napisano 19 Września 2017 (edytowane) Dzięki za kryptoreklamę Wigi. Sam sobie weź pożyczkę. Co do perfum, cały czas powstrzymuję się z zakupem Czarnego Atramentu, bo jeszcze za wcześnie... Za to na "prawilne" Givenchy Gentleman ('74) jest idealnie P.S. Duża jest różnica w mocy i trwałości między EN i EN EX? Edytowane 19 Września 2017 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3771 Napisano 19 Września 2017 EN zwykłe znam tylko z testów nadgarstkowych co do których trudno ocenić trwałość. Natomiast EN aEX to jak dla mnie rewelacja - napisze więcej pod koniec dnia bo narazie jest trwały jak po aplikacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M_Michal 9 #3772 Napisano 19 Września 2017 Parametry EN i Extreme są podobne, a nawet klasyk ma lepsze. Przynajmniej na mojej skórze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3773 Napisano 19 Września 2017 Nie mniej warto dodać że oba zapachy są nieco inne. Mnie się na przykład wersja Extreme kompletnie nie podoba. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4699 #3774 Napisano 19 Września 2017 Czy któryś z kolegów ma odleweki lub może chce zakupić TF Tuscan Leather?Idzie zimno a zapach się nadaje na tą aurę :-).Chętnie się dołożę bo "setka" nie jest mi potrzebna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3775 Napisano 19 Września 2017 (edytowane) Nie mniej warto dodać że oba zapachy są nieco inne. Mnie się na przykład wersja Extreme kompletnie nie podoba. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka To prawda, zapachy nie są identyczne aczkolwiek nie są to też dwa całkowicie różne zapachy - raczej dwie wersje tego samego, warto spróbować oba i wybrać wersję dla siebie. Mnie trwałość próbek zwykłego EN i różne opinie o trwałości skłoniły do sprawdzenie aEx i mnie bardzo się ten zapach spodobał Edytowane 19 Września 2017 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach