brz 1955 #10201 Napisano 21 Maja 2021 (edytowane) O matulu! Miało być „przeklikania”! Głupi telefon... Świetny jest. Niektórzy twierdzą, że blisko mu do GGA. Porównywałem ręką w rękę i może coś jest na rzeczy ale tylko z początku i jest dużo bardziej cywilizowanie. Ogólnie bardziej przypomina mi innego imponującego skóro-drewniaka, który niestety został wyeksmitowany, bo pokonał mnie pewnym niuansem (drzewny akord pachniał mi momentami jak drewniana obora moknąca ma deszczu od miesiąca i nie mogłem wykorzenić tego skojarzenia :D). Tu na szczęście tego nie ma - jest tylko amalgamat starej skóry i starego drewna, bez obory. Do tego trochę dymu i na deser nieco przyprawowo-żywicznej słodyczy (coś jak Bvlgari Man in Black). Ciemny, przyjemny, męski zapach z lekko wschodnim DNA. Taki bad boy w sumie. Edytowane 21 Maja 2021 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 365 #10202 Napisano 21 Maja 2021 4 godziny temu, brz napisał(-a): Nowy domownik. Od testowego niucha do przeklinania zakupu minęło tylko kilka godzin. @loco50, ten mógłby Ci się spodobać. Mam sentyment do Chopard-a za Heaven ("zakopałem" 50ml w szafce obok innych perełek) i Cashran. Tego akurat nie znam, ale chętnie sprawdzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23315 #10203 Napisano 21 Maja 2021 Nooo Łukaszu, brzmi dobrze. Gdzie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topaz 3238 #10204 Napisano 22 Maja 2021 Kostka toaletowa, niestety - MICHALSKY Summer'18 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #10205 Napisano 22 Maja 2021 Ale limitowana. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6608 #10206 Napisano 24 Maja 2021 Koledzy, kupiłem w Missali próbkę Creed Aventus. Psiknąłem i po dwóch godzinach zniknął - czy ten typ tak ma, czy jakaś dziwna próbka?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #10207 Napisano 24 Maja 2021 (edytowane) Na mnie tak ma, że po chwili ledwo go czuję i jeśli nie cofnę się w smugę czy wiatr nie powieje, to mogę o nim zapomnieć. Wszystkie mniej lub bardziej wierne aventuso-klony czy interpretacje sprawują się w moim przypadku podobnie, więc zakładam, że moja skóra z tymi konkretnymi składnikami niespecjalnie się lubi. Inna sprawa, że wielu miłośników Aventusa twierdzi, że z roku na rok jest coraz gorzej z parametrami. Podobnie mam w sumie z Black Afgano. Naczytałem się już wiele razy, jaki to z niego jest potwór, a na mnie siedzi długo ale cichutko. I tu znowu niemal identycznie sprawują się jego krewniacy. Edytowane 24 Maja 2021 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23315 #10208 Napisano 24 Maja 2021 Tak jak we wczorajszej Karierze Nikosia Dyzmy-wszystko co obce szkodzi, a co polskie jest dla Polaka najlepsze😁. Polskimi wodami trzeba się polewać a nie obcych kapitalistów wspierać 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6608 #10209 Napisano 24 Maja 2021 (edytowane) 57 minut temu, brz napisał(-a): Na mnie tak ma, że po chwili ledwo go czuję i jeśli nie cofnę się w smugę czy wiatr nie powieje, to mogę o nim zapomnieć. Wszystkie mniej lub bardziej wierne aventuso-klony czy interpretacje sprawują się w moim przypadku podobnie, więc zakładam, że moja skóra z tymi konkretnymi składnikami niespecjalnie się lubi. Inna sprawa, że wielu miłośników Aventusa twierdzi, że z roku na rok jest coraz gorzej z parametrami. Podobnie mam w sumie z Black Afgano. Naczytałem się już wiele razy, jaki to z niego jest potwór, a na mnie siedzi długo ale cichutko. I tu znowu niemal identycznie sprawują się jego krewniacy. Dzięki za informacje... Jutro test GIT, potem BdP, a jak będzie podobnie, to wracam do TomaForda i zapominam o Creedzie Edytowane 24 Maja 2021 przez szuwi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #10210 Napisano 24 Maja 2021 Dzisiaj Santi BurgasWczoraj IskanderW sobotę Heeley 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23315 #10211 Napisano 24 Maja 2021 Iskander brzmi groźnie😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #10212 Napisano 24 Maja 2021 Ale jest klasyczny (nie dziad), stonowany i elegancki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23315 #10213 Napisano 24 Maja 2021 Bo my tu na płn. - wsch. w cieniu Iskanderów z obwodu kaliningradzkiego 😁 tak sobie żyjemy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #10214 Napisano 25 Maja 2021 Nowe "dziady"Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 2 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #10215 Napisano 25 Maja 2021 Muszę tego Aspena powąchać kiedyś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7594 #10216 Napisano 25 Maja 2021 (edytowane) 10 minut temu, Diego04 napisał(-a): Nowe "dziady" Super! Bardzo lubię, a tego Diora uwielbiam! P.S. Chyba będę musiał poszukać kolejnego flakonu. Gdzie kupiłeś? Edytowane 25 Maja 2021 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #10217 Napisano 25 Maja 2021 Dzisiaj testowalem pierwszy raz globalnie. Naprawdę niezłe parametry, aż bylem zaskoczony.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Super! Bardzo lubię, a tego Diora uwielbiam! P.S. Chyba będę musiał poszukać kolejnego flakonu. Gdzie kupiłeś?Aleperfumeria, wersja flakon, do tego rabat za newsletter. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #10218 Napisano 25 Maja 2021 Diora edt mam odlewkę ze starym batchem, a wersję Edp flakon również starego i są świetne A Aspena taki zestawik kupiłem po informacji, że ponoć ma być wycofany 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #10219 Napisano 25 Maja 2021 Co do Eau Sauvage to zdania są podzielone, wg mnie przy dłuższym obcowaniu może się podobać, choć jest osadzony w mocno klasycznych klimatach, a takie nie każdy lubi czy akceptuje. Ogólnie kompozycja na plus. Z całej linii mi najbardziej podeszła wersja Extreme, którą posiadam. A Aspen to już w ogóle nie jest dziad i też mam skitrane 2 flakony w piwnicy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoo 52 #10220 Napisano 25 Maja 2021 Aspena kupiłem - wraz z Azzaro Pour Homme, w ramach odświeżania sobie dyżurnych zapachów z minionego tysiąclecia - przy okazji testów Muglera. Nic się nie zmienił. Jakość do ceny rewelacja, trwałość też sporo lepsza niż Mugler, a dużo tańszy. W kategorii budżetowego świeżaka - moim zdaniem nie do pobicia. Chyba kupię sobie litra na zapas, zwłaszcza w kontekście powyższej informacji o wycofaniu zapachu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tofiks_th 14782 #10221 Napisano 25 Maja 2021 Koledzy szanowni nie podgrzewajcie tak tematu tego Aspena bo zaraz wszyscy ruszą na zakupy😂, choć przyznaje się że jakiś miesiąc temu sam zainwestowałem i jestem pozytywnie zaskoczony jego jakością i trwałością. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #10222 Napisano 26 Maja 2021 Cale szczęście tego Aspena są bardzo duże ilości w sklepach, więc każdy zdąży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #10223 Napisano 26 Maja 2021 A dzisiaj klasycznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6608 #10224 Napisano 26 Maja 2021 (edytowane) W dniu 24.05.2021 o 12:01, szuwi napisał(-a): Dzięki za informacje... Jutro test GIT, potem BdP, a jak będzie podobnie, to wracam do TomaForda i zapominam o Creedzie No i GIT zniknął po 2-3h... Dzisiaj BdP - po 3h jeszcze jest, więc nie ma tragedii. TF NoirExtreeme kupione - niezła cena w Empiku (?!?) była, więc przygarnąłem Edytowane 26 Maja 2021 przez szuwi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 210 #10225 Napisano 26 Maja 2021 Ja dzisiaj odebrałem przesyłkę od Kolegi z Forum - zapoznaje się z Dunhill Icon 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach