TomcioMiki 73599 #13976 Napisano 14 Stycznia 😁😁😁 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszpasterz 232 #13977 Napisano 14 Stycznia 12 minut temu, rafalmosty napisał(-a): A u mnie dawno nie używany Musze go kiedys kupic i zobaczyc . Podobno bardzo fajny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 6675 #13978 Napisano 14 Stycznia 1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): 😁😁😁 Juz sobie wyobrażam jaka moc jest ukryta w tej butelce 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73599 #13979 Napisano 14 Stycznia 14 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a): Juz sobie wyobrażam jaka moc jest ukryta w tej butelce Ooo chłopie to jest tak niszowy zapach, a moc no cóż, powinieneś wiedzieć 🤭🤭🤭 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 226 #13980 Napisano 14 Stycznia Mnie brutal po dwóch dawkach na łokieć męczył z 6h. Takie moje spostrzeżenie z praktyki. To klasyczna polska nisza. Nawiązując do mowy o próbkach to dziś konsekwentnie przygarnąłem kilka. Duże już się nie mieszczą. Wyszło taniej niż travelki. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 160538 #13981 Napisano 15 Stycznia Dzisiaj Dior 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olo_H 184 #13982 Napisano 15 Stycznia Dzisiaj pierwszy raz. Zobaczymy co wyjdzie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Musa19 4013 #13983 Napisano 15 Stycznia @polly przypomniał mi, że też mam i lubię😊 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piku 2125 #13984 Napisano 15 Stycznia (edytowane) 18 godzin temu, rafalmosty napisał(-a): A u mnie dawno nieużywany Ja go regularnie używam zimą. Taki mój "zimowiec". A najlepsze, że o nim zapomniałem i z 2 lata stał nieużywany w szafce. Później zdziwiony patrzę... jest 😉 Kilka osób w robocie mi go nawet wychwalało, a znajomy prosił nawet o namiar. A ja jakoś nie wyczuwam go tak mocno, choć inni czują 😋 Co nie zmienia faktu, że starsza wersja w innej butelce (nieco pod inną nazwą i z dopiskiem Eau Extreme) to był sztos. Do tego idealny na zimę. Ten to był kozak... gdzieś w okolicach kołnierza potrafił trzymać 2-3 tygodnie. Edytowane 15 Stycznia przez piku 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4307 #13985 Napisano 15 Stycznia W dniu 14.01.2026 o 15:41, Duszpasterz napisał(-a): Musze go kiedys kupic i zobaczyc . Podobno bardzo fajny fajny to on byl jak byl jeszcze w starej butelce. Pamietam ze szczegolnie wrażenie zrobilo na mnie to jak ten zapach sie zmieniał. Kompletnie inaczej pachniał zaraz po aplikacji , insczej po 30min i inaczej po 2h . Bardzo oryginalny, wytrawny. Zdecydowanie 40plus. Ale jakis czas temu wachalem nowe wypusty i niestety schrzanili go tak jak wiekszosc perfum. Guerlain Ideal EDT tez obecne wypusty wala szczochem . A mam rezzte z flachy kupionej z 12 lat temu we wloszech to kompletnie inny zapach, piekne migdaly zero szczocha. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23428 #13986 Napisano 17 Stycznia Niuchnąłem w wolnocłowym Parfums de Marly Oajan. Mimo,że unisex ( mam ogromny dystans) to podobał "mnie sie"😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #13987 Napisano 17 Stycznia Mamy przełom. Adam, teraz to już z górki. 😅 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23428 #13988 Napisano 18 Stycznia (edytowane) W dniu 17.01.2026 o 19:52, brz napisał(-a): Mamy przełom. Adam, teraz to już z górki. 😅 Ni ch...!🤣🤣🤣🤣 Edytowane 24 Stycznia przez loco50 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trojin 510 #13989 Napisano 24 Stycznia tez podobno unisex 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4833 #13990 Napisano 24 Stycznia 4 godziny temu, Trojin napisał(-a): tez podobno unisex za***isty !!!!!!! na zmaine z żonką używamy- naprawde jest super: zapach/ projekcja/ trwalosc👊👊👌👌👌👌👌 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trojin 510 #13991 Napisano 24 Stycznia 3 godziny temu, pawel007 napisał(-a): za***isty !!!!!!! na zmaine z żonką używamy- naprawde jest super: zapach/ projekcja/ trwalosc👊👊👌👌👌👌👌 Wlasnie go dzis dostalem. Ale dzielil sie raczej z malzonka nim nie bede 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 373 #13992 Napisano 28 Stycznia 🤫 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6223 #13993 Napisano 29 Stycznia Panowie, żeby nie zakładać osobnego wątku: czy macie do polecenia jakieś kosmetyki (krem, żel itp.) które są przeznaczone specjalnie na rewitalizację okolic oczu? Nie chodzi o zmarszczki a ogólnie powiedziałbym o "syndrom zmęczonych oczu". Od kilkunastu lat bardzo intensywnie eksploatuję oczy zawodowo i okolice oczu zaczynają wyraźnie odstawać na minus od ogólnie niezłej kondycji reszty pyska. Sen, dieta, geny itp. - to wszystko jest okay. Zmniejszyć obciążeń oczu jednak nie mogę. Szukanie i testowanie tego co podpowiada net zajęłoby mi resztę życia, a ja szukam sprawdzonych rozwiązań (nie cudu). Do tej pory używałem zazwyczaj all-in-one Vichy, Clinique albo Biotherm. Może kto coś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4833 #13994 Napisano 29 Stycznia 20 minut temu, Valygaar napisał(-a): Panowie, żeby nie zakładać osobnego wątku: czy macie do polecenia jakieś kosmetyki (krem, żel itp.) które są przeznaczone specjalnie na rewitalizację okolic oczu? Nie chodzi o zmarszczki a ogólnie powiedziałbym o "syndrom zmęczonych oczu". Od kilkunastu lat bardzo intensywnie eksploatuję oczy zawodowo i okolice oczu zaczynają wyraźnie odstawać na minus od ogólnie niezłej kondycji reszty pyska. Sen, dieta, geny itp. - to wszystko jest okay. Zmniejszyć obciążeń oczu jednak nie mogę. Szukanie i testowanie tego co podpowiada net zajęłoby mi resztę życia, a ja szukam sprawdzonych rozwiązań (nie cudu). Do tej pory używałem zazwyczaj all-in-one Vichy, Clinique albo Biotherm. Może kto coś? ...ja od jakiegoś czasu Collistar dobrze się wchłania, i chyba jest dobrze bo żonka zauważyła. Tam jest cała seria ale nazwy nie pamiętram 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6223 #13995 Napisano 29 Stycznia Będę wdzięczny za edycję Twojego wpisu o tę nazwę w późniejszym terminie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 226 #13996 Napisano 31 Stycznia Kolejny spray. W łokciu czuć go pół dnia w globalu nic nie czuć. Anosmia nosa normalnie bo czasami go czuję stąd wiadomo, że jest. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hub01 56 #13997 Napisano 1 Lutego Panowie jaki polecacie elegancki zapach na wiosnę/lato dla faceta po 40. Na codzień i od święta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotoman 2490 #13998 Napisano 1 Lutego 2 godziny temu, hub01 napisał(-a): Panowie jaki polecacie elegancki zapach na wiosnę/lato dla faceta po 40. Na codzień i od święta. Temat długi i szeroki, że ho ho ... Najlepiej powąchać i przetestować na własnej skórze kilka zapachów (za dużo na raz wprowadzi chaos, najlepiej od Vertusa 😜). Ponieważ łapię się od kilku lat do kategori 40+ zacznę od polecanych na forum, od których zacząłem i nie żałuję: Montblanc Explorer - zapach bardzo ładny, często porównywalny do Aventusa, za nie duże pieniądze. Bardziej na wieczór Encre Noir Sport. Osobiście bardzo lubię Terre d'Hermes, na lato Jimmy Choo Man Ice, na wieczorne okazję Tom Ford Beau de Jour i Caravanserail Intense od Nicolai (tak, ściąga mnie w kierunku zapachów niszowy, polecam recenzje "nez de luxe"). Z popularnych podobał mi sie Invictus od Paco Rabanne. Niezależnie od pory roku i dnia raz na jakiś czas Gucci Guilty Absolute 😁. Nic tylko testować. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegarek_watch 100 #13999 Napisano 1 Lutego (edytowane) 4 godziny temu, hub01 napisał(-a): Panowie jaki polecacie elegancki zapach na wiosnę/lato dla faceta po 40. Na codzień i od święta. Tak jak zostało napisane powyżej, przetestuj na własnej skórze i to dosłownie, nie za dużo na raz, bo pomieszają się zapachy przy wąchaniu, możesz w drogerii lub na spokojnie zamówić do testowania próbki np. 2ml w domu. Jako facet po 40 proponuję: HERMÈS Terre d’Hermès edt Creed Green Irish Tweed Xerjoff Casamorati 1888 Fiero TOM FORD Grey Vetiver Cartier Déclaration edt Edytowane 1 Lutego przez zegarek_watch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 226 #14000 Napisano 1 Lutego Hub01 Chanel Allure homme - miły / sport - ostry hermes Terre d'Hermes edt męski i świeży 20 latkowie nie używają więc Armani Acqua di Gio parfum męski i kadzidlany bardzo ok Vertus monarch - elegancki dostojny / bois et cuir - świeży chłodzący mszany Lalique Pour homme żywiczne cytruski Azzaro chrome edp prosty a skuteczny Te pozycje używam najszęściej z całej mega kolekcji może nie niszowe ale praktyczne i pasują do większości sytuacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach