Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

A u mnie dawno nie używany 

IMG_0146.jpeg

Musze go kiedys kupic i zobaczyc . Podobno bardzo fajny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

😁😁😁

IMG_20260114_153633.jpg

Juz sobie wyobrażam jaka moc jest ukryta w tej butelce :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Juz sobie wyobrażam jaka moc jest ukryta w tej butelce :D 

Ooo chłopie to jest tak niszowy zapach, a moc no cóż, powinieneś wiedzieć 🤭🤭🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie brutal po dwóch dawkach na łokieć męczył z 6h. Takie moje spostrzeżenie z praktyki. To klasyczna polska nisza.

Nawiązując do mowy o próbkach to dziś konsekwentnie przygarnąłem kilka. Duże już się nie mieszczą. Wyszło taniej niż travelki.

IMG_9360.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj pierwszy raz. Zobaczymy co wyjdzie

20260114_183235.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, rafalmosty napisał(-a):

A u mnie dawno nieużywany 

IMG_0146.jpeg

Ja go regularnie używam zimą. Taki mój "zimowiec". A najlepsze, że o nim zapomniałem i z 2 lata stał nieużywany w szafce. Później zdziwiony patrzę... jest 😉 

Kilka osób w robocie mi go nawet wychwalało, a znajomy prosił nawet o namiar. A ja jakoś nie wyczuwam go tak mocno, choć inni czują 😋

Co nie zmienia faktu, że starsza wersja w innej butelce (nieco pod inną nazwą i z dopiskiem Eau Extreme) to był sztos. Do tego idealny na zimę. Ten to był kozak... gdzieś w okolicach kołnierza potrafił trzymać 2-3 tygodnie.

20260115_101019.jpg

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.01.2026 o 15:41, Duszpasterz napisał(-a):

Musze go kiedys kupic i zobaczyc . Podobno bardzo fajny

fajny to on byl jak byl jeszcze w starej butelce. Pamietam ze szczegolnie wrażenie zrobilo na mnie to jak ten zapach sie zmieniał. Kompletnie inaczej pachniał zaraz po aplikacji , insczej po 30min i inaczej po 2h . Bardzo oryginalny, wytrawny. Zdecydowanie 40plus. Ale jakis czas temu wachalem nowe wypusty i niestety schrzanili go tak jak wiekszosc perfum. Guerlain Ideal EDT tez obecne wypusty wala szczochem . A mam rezzte z flachy kupionej z 12 lat temu we wloszech to kompletnie inny zapach, piekne migdaly zero szczocha. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niuchnąłem w wolnocłowym Parfums de Marly Oajan. Mimo,że unisex ( mam ogromny dystans) to podobał "mnie sie"😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy przełom. Adam, teraz to już z górki. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.01.2026 o 19:52, brz napisał(-a):

Mamy przełom. Adam, teraz to już z górki. 😅

Ni ch...!🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Trojin napisał(-a):

tez podobno unisex

IMG_5017.jpeg

za***isty !!!!!!!

na zmaine z żonką używamy- naprawde jest super: zapach/ projekcja/ trwalosc👊👊👌👌👌👌👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, pawel007 napisał(-a):

za***isty !!!!!!!

na zmaine z żonką używamy- naprawde jest super: zapach/ projekcja/ trwalosc👊👊👌👌👌👌👌

Wlasnie go dzis dostalem. Ale dzielil sie raczej z malzonka nim nie bede 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, żeby nie zakładać osobnego wątku: czy macie do polecenia jakieś kosmetyki (krem, żel itp.) które są przeznaczone specjalnie na rewitalizację okolic oczu? Nie chodzi o zmarszczki a ogólnie powiedziałbym o "syndrom zmęczonych oczu". Od kilkunastu lat bardzo intensywnie eksploatuję oczy zawodowo i okolice oczu zaczynają wyraźnie odstawać na minus od ogólnie niezłej kondycji reszty pyska. Sen, dieta, geny itp. - to wszystko jest okay. Zmniejszyć obciążeń oczu jednak nie mogę. Szukanie i testowanie tego co podpowiada net zajęłoby mi resztę życia, a ja szukam sprawdzonych rozwiązań (nie cudu). Do tej pory używałem zazwyczaj all-in-one Vichy, Clinique albo Biotherm. Może kto coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Valygaar napisał(-a):

Panowie, żeby nie zakładać osobnego wątku: czy macie do polecenia jakieś kosmetyki (krem, żel itp.) które są przeznaczone specjalnie na rewitalizację okolic oczu? Nie chodzi o zmarszczki a ogólnie powiedziałbym o "syndrom zmęczonych oczu". Od kilkunastu lat bardzo intensywnie eksploatuję oczy zawodowo i okolice oczu zaczynają wyraźnie odstawać na minus od ogólnie niezłej kondycji reszty pyska. Sen, dieta, geny itp. - to wszystko jest okay. Zmniejszyć obciążeń oczu jednak nie mogę. Szukanie i testowanie tego co podpowiada net zajęłoby mi resztę życia, a ja szukam sprawdzonych rozwiązań (nie cudu). Do tej pory używałem zazwyczaj all-in-one Vichy, Clinique albo Biotherm. Może kto coś?

...ja od jakiegoś czasu Collistar dobrze się wchłania, i chyba jest dobrze bo żonka zauważyła. Tam jest cała seria ale nazwy nie pamiętram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę wdzięczny za edycję Twojego wpisu o tę nazwę w późniejszym terminie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny spray. W łokciu czuć go pół dnia w globalu nic nie czuć. Anosmia nosa normalnie bo czasami go czuję stąd wiadomo, że jest.

IMG_2177.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jaki polecacie elegancki zapach na wiosnę/lato dla faceta po 40. Na codzień i od święta. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, hub01 napisał(-a):

Panowie jaki polecacie elegancki zapach na wiosnę/lato dla faceta po 40. Na codzień i od święta. 

Temat długi i szeroki, że ho ho ...

Najlepiej powąchać i przetestować na własnej skórze kilka zapachów (za dużo na raz wprowadzi chaos, najlepiej od Vertusa 😜).

Ponieważ łapię się od kilku lat do kategori 40+ zacznę od polecanych na forum, od których zacząłem i nie żałuję: Montblanc Explorer - zapach bardzo ładny, często porównywalny do Aventusa, za nie duże pieniądze. Bardziej na wieczór Encre Noir Sport. Osobiście bardzo lubię Terre d'Hermes, na lato Jimmy Choo Man Ice, na wieczorne okazję Tom Ford Beau de Jour i Caravanserail Intense od Nicolai (tak, ściąga mnie w kierunku zapachów niszowy, polecam recenzje "nez de luxe"). Z popularnych podobał mi sie Invictus od Paco Rabanne. Niezależnie od pory roku i dnia raz na jakiś czas Gucci Guilty Absolute 😁.

Nic tylko testować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, hub01 napisał(-a):

Tak jak zostało napisane powyżej, przetestuj na własnej skórze i to dosłownie, nie za dużo na raz, bo pomieszają się zapachy przy wąchaniu, możesz w drogerii lub na spokojnie zamówić do testowania próbki np. 2ml w domu.

Jako facet po 40 proponuję:

HERMÈS Terre d’Hermès edt

Creed Green Irish Tweed

Xerjoff Casamorati 1888 Fiero

TOM FORD Grey Vetiver

Cartier Déclaration edt

Edytowane przez zegarek_watch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hub01

Chanel Allure homme - miły / sport - ostry

hermes Terre d'Hermes edt męski i świeży 20 latkowie nie używają więc  

Armani Acqua di Gio parfum męski i kadzidlany bardzo ok

Vertus monarch - elegancki dostojny / bois et cuir - świeży chłodzący mszany

Lalique Pour homme żywiczne cytruski

Azzaro chrome edp prosty a skuteczny 

Te pozycje używam najszęściej z całej mega kolekcji może nie niszowe ale praktyczne i pasują do większości sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi