tarant 2972 #201 Napisano 24 Listopada 2018 Póki co może chcesz nieco rtęci? Zakamuflowałem przed Unią kilka manometrów rtęciowych 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #202 Napisano 24 Listopada 2018 Przed wami nic sie nie ukryje chyba tutaj, powiem tak szukam wahadla,nie potrzebuje rteci do tego czego nie mam, 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom777 11 #203 Napisano 26 Listopada 2018 Witam. Kupię zegar z miesięczną rezerwą chodu. Jeśli ktoś coś to zapraszam 0 Pozdrawiam Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #204 Napisano 26 Listopada 2018 Przed wami nic sie nie ukryje chyba tutaj, powiem tak szukam wahadla,nie potrzebuje rteci do tego czego nie mam,Lepiej miec rtec niz nic :D . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #205 Napisano 26 Listopada 2018 Witam. Kupię zegar z miesięczną rezerwą chodu. Jeśli ktoś coś to zapraszam Podoba mi się ten Kienzle na alle... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #206 Napisano 26 Listopada 2018 (edytowane) Poszukuję wskazówki godzinowej tzw, okularki, może być także komplet. Edytowane 26 Listopada 2018 przez kasiaMF 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #207 Napisano 26 Listopada 2018 Na jaką średnicę tarczy ? 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom777 11 #208 Napisano 26 Listopada 2018 (edytowane) Podoba mi się ten Kienzle na alle...Sam mechanizm ciekawy ale cała reszta Dzięki. Edytowane 26 Listopada 2018 przez Tom777 0 Pozdrawiam Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #209 Napisano 26 Listopada 2018 Na jaką średnicę tarczy ? 18. Tylko to te endlerowskie, nie z kółkami, tylko z poziomymi elipsami. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #210 Napisano 26 Listopada 2018 (edytowane) Tak Piotrze, dziękuje za poprawienie, tarcza 18 cm. Edytowane 26 Listopada 2018 przez kasiaMF 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #211 Napisano 26 Listopada 2018 no tych nie mam , ale popytam ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #212 Napisano 8 Grudnia 2018 Szukam koła zapadkowego o średnicy ok. 14,2 mm i wewnętrznym kwadracie 3x3 mm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość arc76 #213 Napisano 9 Grudnia 2018 Witam kupię koło wychwytu zegara ściennego FMS P42/105. poniżej zdjęcie werka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #214 Napisano 9 Grudnia 2018 (edytowane) Kupię bęben sprężyny (chętnie komplet ze sprężyną) do roczniaka HERMLE MINI. Jeżeli ktoś z forumowiczów zna wymiary bębna, to będę wdzięczny za informacje. Dane bębna (znalazłem): D=32mm , L=15mmKupię koło zębate wg zał. foto - chętnie 2 sztuki AKTUALIZACJABęben już mam - koła dalej aktualne Edytowane 26 Grudnia 2018 przez erzlot 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #215 Napisano 18 Grudnia 2018 Szanowni koledzy! Jeżeli ktoś z Was jest zainteresowany zakupem mojego zegara produkcji Pana Franciszka Wieganda , to zapraszam. Zegar z wychwytem Strassera, info, pytania na priv.PozdrawiamPiotr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #216 Napisano 29 Grudnia 2018 Witam,kupie bloczky a wagi do miniaturky tarcza 13 cm.A korone to tégo zegara.Dzienkuje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leonard61 0 #217 Napisano 10 Lutego 2019 Witam kolegów.Szukam tarczy zegara GB kapliczka w lepszym stanie lub kogoś kto by mi ją odnowił.Zegar zalany wodą podczas nalotów dywanowych na Hamburg(taka otrzymałem wersję z zegarem)Bardzo liczę na pomoc kolegów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #218 Napisano 11 Lutego 2019 A nie wystarczy jej czasem tylko delikatnie przemyć i zainwestować w brakujące mosiądze (konkretnie 5szt)?? 0 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #219 Napisano 11 Lutego 2019 Witam kolegów.Szukam tarczy zegara GB kapliczka w lepszym stanie lub kogoś kto by mi ją odnowił.Zegar zalany wodą podczas nalotów dywanowych na Hamburg(taka otrzymałem wersję z zegarem)Bardzo liczę na pomoc kolegów.Przecież to jest bardzo fajna autentyczna tarcza... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #220 Napisano 11 Lutego 2019 Miałem takiego GB , właściwe mam ... wisi w biurze . Nie wiem czy nie był "malowany", ja tam o dziwo nic nie robiłem . Wisi kilka lat, trochę się przykurzył ...Tarcza co do kształtu i dodatków w zasadzie taka jak potrzebujesz ... na bazie możesz poszukać i odnowić delikatnie 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1787 #221 Napisano 12 Lutego 2019 Witam kolegów.Szukam tarczy zegara GB kapliczka w lepszym stanie lub kogoś kto by mi ją odnowił.Zegar zalany wodą podczas nalotów dywanowych na Hamburg(taka otrzymałem wersję z zegarem)Bardzo liczę na pomoc kolegów.Na A.... jest podobna ,... stan super , ale nieco młodsza i z mechanizmem ... więc ogólnie , dość drogo . Możesz podejrzeć jakie ma ozdoby .Twoja jest dużo starsza .. chyba ostatnie lata XIX wieku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronsky 39 #222 Napisano 16 Lutego 2019 Poszukuję sprężyny do zegara ściennego Junghans, mechanizm W22 (sprężyny do napędy mechanizmu, nie gągu). Parametry sprężyny: szer. 7,5 mm, gr. ~0,4 mm, otwór w podstawie stożka 3,8 mm. Sprężyna nawinięta jest na osi o śr. ~6,1 mm. Długość sprężyny nieznana... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #223 Napisano 26 Lutego 2019 Powitać ,chętnie kupię lub wymienię - potrzebuję mechanizm do tak zwanej chuśtawki Lenzkircha -jest oryginalna skrzynka z wahadłem -bolesny brak mechanizmu jeśli ktoś ma proszę o wiadomość .pozdrowienia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #224 Napisano 20 Kwietnia 2019 Może ktoś ma do odstąpienia pełny bloczek jak w załączeniu ? Średnica 28 mm może być 25 mm. Kupię lub zamienię na wiedeńskie lub do miniaturek.Info proszę na privat... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #225 Napisano 17 Czerwca 2019 Poszukuję sprawnego mechanizmu jak na zdjęciach. Sygnatur brak. Wysokość 101mm, szerokość 98mm, grubość 34mm (między zewnętrznymi powierzchniami płyt), odległość między środkami osi nakręcania 48mm, oś wskazówek - oś nakręcania ok. 29mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach