StaryWilk 701 #14701 Napisano 5 Sierpnia 2016 Z tym spalaniem to słyszałem różne opinie. Średnio może i tak, ale generalnie moja jazda to 80% śmiganie po miejscu, a słyszałem opinię użytkowników, że w takim cyklu oszczędne 1,9 TDI 130 KM łyka 8 litrów...a ile łyka 1.8T w takich warunkach wg opinii użytkowników? Liczyłbym na 12 spokojnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #14702 Napisano 6 Sierpnia 2016 Dzięki za wyjaśnienie. W nagrodę motoryzacyjna zagadka. Od jakiego auta jest ten kluczyk? Trzeba pogratulować!Nie, nie auta... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #14703 Napisano 6 Sierpnia 2016 SAAB No dobra, jako miłośnik tej marki, mogę być nie obiektywny, ale warto poczytać, zobaczyć. Jeśli diesle, to silnik 1.9 ( świetna produkcja Fiata ), 2.2 raczej bym odradzał. Z benzynami też nie będzie większych problemów, dobre jednostki. Osobiście jeżdzę 16letnim SAABem w 2l w benzynie i prócz wymiany oleju nie robię nic. Pozdrawiam.Zazdroszcze, ja jezdze 15 letnim (kupilem 7 lat temu) i od 2 lat wiecej naprawiam niz jezdze. 5 tys wsadzone i auto dalej u mechanika stoi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #14704 Napisano 6 Sierpnia 2016 ,,cyt : Przepiękny Miałem kiedyś takiego 128 Sport z silnikiem 1,1 rocznik '76 i b żałuje ze sprzedałem bo teraz ceny za zadbany kompletny egzemplarz są wysokie ''... Ten konkretnie około 25 000 euro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #14705 Napisano 6 Sierpnia 2016 Znalazłem w sieci przyzwoicie wyglądającą B6 z 1.9 TDI. Nie wiem co robić, potrzebuję pilnie auta. Napaliłem się na 2 rury wydechowe w 1.8 T, no ale tu trafia się wymarzona konfiguracja wyposażenia, koloru. Ehh ;/ 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25753 #14706 Napisano 6 Sierpnia 2016 Zazdroszcze, ja jezdze 15 letnim (kupilem 7 lat temu) i od 2 lat wiecej naprawiam niz jezdze. 5 tys wsadzone i auto dalej u mechanika stoi.To masz pecha. Jaki motor? Ja 9-5 2.3t i przez 5 lat poza olejami itp ani złotówki nie wpakowalem. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #14707 Napisano 6 Sierpnia 2016 To masz pecha. Jaki motor? Ja 9-5 2.3t i przez 5 lat poza olejami itp ani złotówki nie wpakowalem.Przez 5 lat nie wyminiles nic w zawieszeniu chociazby? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25753 #14708 Napisano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie. Ale tez nie jezdzi dużo ( ze 40k przez te 5 lat) bo mamy drugie auto. Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #14709 Napisano 6 Sierpnia 2016 Nie. Ale tez nie jezdzi dużo ( ze 40k przez te 5 lat) bo mamy drugie auto.To i tak cud. Albo miales wszystko nowe przed tym dystansem. Nie znam auta w ktorym przez 40 tys polskich nie zrobilbys czegos. A mialem ze 20-kilka aut 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #14710 Napisano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) 9-5 2,3t dokladnie. Przez 5 lat wymienialem tarcze, klocki, olej i zarowke, aha i jeszcze jeden czujnik parkowania. Od zeszlego roku zrobilem tak: alternator, poduszka pod skrzynia, czujnik polozenia walu, przewody hamulcowe, zaworek przy pompie plynu chlodniczego, sprzeglo, odma miesiac temu regeneracja turbo po ktorej auto jezdzi przez tydzien potem wywala bledy i nie mam turbo do 2,5 tys obrotow. Podobno to cewka zaplonowa wywala blad i wlancza sie tryb awaryjny. Musze odebrac auto od mojego mechanika i pojechac do macherow polecanych na forum saaba na kontrole bo cewka kosztuje 1500zl. Wymiany akumulatora, koncowek drazkow czy zgnitego wydechu to juz nawet nie licze. W kolejce jest tez rozrusznik bo czasami slychac ze nie odbija i jak sie odpala to zdarzy mu sie skrzypnac, slychac powoli tez lancuch. Tak ze tego. Trzeba go bylo sprzedac 2 lata temu ale madry polak po szkodzie. Jak juz tyle zrobilem to bezsensu teraz sprzedac bo potem osoba ktora kupi powie ze ma 15 letnie bezawaryjne auto.... Z plusow dziala cale wyposazenie, nic nie skrzypi w srodku i nie ma rdzy. Zawieszenie tez sie trzyma odpukac i nic wiekszego niz bylo wymieniane. Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez siruspan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #14711 Napisano 6 Sierpnia 2016 No i w końcu je odebrałem, po 6 msc czekania. Teraz może slużyć za tło dla zegarków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1202 #14712 Napisano 6 Sierpnia 2016 Mam paska zrobione 130 tys km ( pewne ,salon Polska) i poza zbieżnością nic nie było robione.Raz zauważyłem wyciek w amorku to wymieniłem parę i już. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #14713 Napisano 6 Sierpnia 2016 A ja w ten weekend... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacajackowski 1139 #14714 Napisano 6 Sierpnia 2016 Najpopularniejsze auto prawdziwego Polaka: VW Passat B5 1.6. Jak ktoś nie wie jak to wygląda to wstawie foto :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 731 #14715 Napisano 6 Sierpnia 2016 b5 1.6? niby od kiedy? passat zaczyna się i kończy na 1.9tdi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacajackowski 1139 #14716 Napisano 6 Sierpnia 2016 1998 tak pisze w dowodzie. Niemiec nie plakał jak sprzedawał bo sedan w PB95 a nie kombi w dieslu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #14717 Napisano 6 Sierpnia 2016 A ja w ten weekendMalec na Borbetach? Tapaltak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #14718 Napisano 6 Sierpnia 2016 Trzeba mieć jednak pierdolca...... 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacajackowski 1139 #14719 Napisano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Wygląda jakby miał dodatkowy chromosom. Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez yacajackowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #14720 Napisano 6 Sierpnia 2016 Malec na Borbetach? TapaltakSa to wloskie felgi z 1984r ,bodajże z fiata ritmo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #14721 Napisano 7 Sierpnia 2016 To i tak cud.Albo miales wszystko nowe przed tym dystansem. Nie znam auta w ktorym przez 40 tys polskich nie zrobilbys czegos. A mialem ze 20-kilka autMam Mazdę 323f z 2000r. kupiona 115tys. km, teraz ma 165tys. Poza blacharką z ostatniego wypadku, wymianą płynów nie zrobiliśmy nic. Mam mechanika z serwisu Mazdy. Przed wyjazdem na wczasy oddałem mu auto, w którym nic nie zrobił, bo jak powiedział nawet na siłę nie ma tam nic do roboty. Jak widać da się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #14722 Napisano 7 Sierpnia 2016 Czyli filtry, powietrza, oleju i paliwa oraz świece zapłonowe i pasek wielorowkowy też nie były nigdy wymieniane? Tarcze hamulcowe, klocki, komplet rozrządu...nic? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 731 #14723 Napisano 7 Sierpnia 2016 ja rozumiem, że każdy chce auto które się nie psuje ale jak czytam teksty "paaanie, 15 lat jeżdżone i nawet żarówka się nie przepaliła" to mnie trochę na śmiech bierze czekam na teksty o majtkach kelvina klejna w stylu "to nie to co tanie majty z bazaru, chodzę już pół roku i nawet ani raz prać nie musiałem" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25753 #14724 Napisano 7 Sierpnia 2016 trollu - akurat prać piorę, ale majtki CK to najlepsza jakościowo bielizna jaką miałem 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 731 #14725 Napisano 7 Sierpnia 2016 ale jak trzeba prać to jednak nie są bezobsługowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach