overrange 47 #15601 Napisano 23 Października 2016 Mi sie nowe fiaty podobaja. Niskie koszta eksploatacji, zakupu, ponad przecietny jak za ten budzet design. Fiat zrobil krok w przod Ps stycznosci wiekszej nie mialem. Opieram sie jedynie na opiniach z internetu Fiat tipo dla mnie w tej cenie nie ma konkurencji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6103 #15602 Napisano 23 Października 2016 Mayor, Irek, Over,jesteście pewni że AWD w Lexusie jest oferowane w PL??Bo pytałem w Kato w odniesieniu do IS i GS i powiedzieli mi, że nie.Zasmuciło mnie to, bo np GS w opcji full jest mega konkurencyjny np wobec 5er czy A6, ale codzienna jazda z 345KM tylko z osią tylną to ja dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #15603 Napisano 23 Października 2016 W Polsce IS i GS dostępne są tylko z RWD 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 710 #15604 Napisano 23 Października 2016 To NIE SĄ bliźniacze auta... Fiat tak nie zrobi, to po pierwsze, a po drugie Jeep to Jeep... Fan(atyk) marki Bliźniacze należałoby nieco rozwinąć: 500X i Renegade to właściwie identyczne samochody z tą samą płytą podłogową. Mają ten sam rozstaw osi, zbliżone wymiary, a główne podzespoły, w tym silniki, są wspólne. Różnice pojawiają się w układzie przeniesienia napędu.Zarówno Fiat, jak i Jeep oferowane są z napędem 4x2 lub 4x4. Jeep proponuje jednak dwa warianty napędu obu osi, Fiat natomiast dwie wersje przedniego napędu. Druga wzbogacona jest o układ „Traction Plus”. Wykorzystuje on system ESC i przyhamowuje ślizgające się koło, czym naśladuje działanie blokady mechanizmu różnicowego. W napędzie 4x4 występuje sprzęgło wielopłytkowe, które rozdziela moment obrotowy między przednią i tylną oś..Mi to jeepy kojarza sie z wranglerami, cheeroke i grand cheeroke w mocnej benzynie, a ten powyzszy 1.6d to taka pogon za moda bardziej za zyskiem i utrzymaniem się na rynku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43655 #15605 Napisano 23 Października 2016 To NIE SĄ bliźniacze auta... Fiat tak nie zrobi, to po pierwsze, a po drugie Jeep to Jeep...Masz racje. Fiat Punto = Alfa Mito = Lancia Y.Powiem więcej. Fiat Panda = Fiat 500 = Ford Ka. Ale ja się nie znam. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 710 #15606 Napisano 23 Października 2016 (edytowane) Mi sie nowe fiaty podobaja. Niskie koszta eksploatacji, zakupu, ponad przecietny jak za ten budzet design. Fiat zrobil krok w przod Ps stycznosci wiekszej nie mialem. Opieram sie jedynie na opiniach z internetu Fiat tipo dla mnie w tej cenie nie ma konkurencji W mojej opinii fiat jako koncern stał nad przepaścią i zrobił wielki krok w przód Uśmiercił Lancie, Alfę prawie też - zobaczymy co będzie z julią. Fiaty kiedyś też sobie radziły w klasie średniej, później zabili cromę, potem bravo i jeszcze punto (obiektywnie bdb auto klasy B ) i zapowiedzili, że całą ofertę zbudują w oparciu o ideę fiat 500 - czyli 500, 500x, 500L... Tipo wydaje się fajnym ratunkiem cena/ jakość super - ale ludzie narzekają, że nie da się go kupić. Na reklamie od 42 000 zł w salonie taka wersja nie do zdobycia. Zobaczymy jak bedzie cenowo/ z dostępnością hatchbacka i kombi. Edytowane 23 Października 2016 przez StaryWilk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43655 #15607 Napisano 23 Października 2016 Lancią zainteresowany był VieśWóz. Ale chyba sie nie dogadali. I dobrze. A nawet bardzo dobrze. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #15608 Napisano 23 Października 2016 (edytowane) A jest w ogóle jakakolwiek wersja Tipo dostępna od ręki, bo z tego co od ludzi słyszałem rok czekania? Zapisy prawie jak na stalową Daytonę Edytowane 23 Października 2016 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #15609 Napisano 23 Października 2016 Na ten moment jakbyś zamówił Tipo, to idbiór na kwiecień 2017. Od stycznia wchodzi kombi i "habeta". Cena bazowa ma być o 4000 zł wyższa od sedana. To informacje, które dostałem od dealera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2283 #15610 Napisano 23 Października 2016 Nie wspominacie o autach będących naprawdę mocnymi w swej klasie czyli Ducato. Śmiem twierdzić, że stanowią trzon dochodów Fiata. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #15611 Napisano 23 Października 2016 Nie zapominaj o Iveco. Ale zgadza się Fiat dostawczakmi stoi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #15612 Napisano 23 Października 2016 Na ten moment jakbyś zamówił Tipo Tipo to nie wiem, czy za darmo bym chciał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #15613 Napisano 23 Października 2016 W Polsce IS i GS dostępne są tylko z RWD Ciekawe dlaczego, nie wiedzialem ze w Polsce może byc inaczej niż u nas, myślałem ze kolega nie zglebil tematu. Sent from my SGP312 using Tapatalk 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #15614 Napisano 23 Października 2016 Tipo to nie wiem, czy za darmo bym chciał To się nazywa dobrobyt 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4871 #15615 Napisano 23 Października 2016 Tipo, spośród "budżetowców" to chyba najlepszy wybór. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #15616 Napisano 23 Października 2016 Adrian, pomijając kwestie techniczne, czy wyposażenie to jak coś jest brzydkie to nawet złotymi klamkami mnie nie skusi Tipo w sedanie, jak na nie patrzę przywodzi mi na myśl tak piękne bryły jak Fiat Siena, czy Honda City. W hatchbacku wygląda nieźle, ale chyba te wersja nie jest jeszcze dostępna. Nawet jakby to chyba i tak wolałbym 308. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #15617 Napisano 23 Października 2016 Tipo, spośród "budżetowców" to chyba najlepszy wybór.potwierdzam, zaskakująco dobre auto 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #15618 Napisano 23 Października 2016 Tak Tipo to bardzo ciekawe auto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Smule #15619 Napisano 23 Października 2016 Za takie pieniądze bardzo fajne auto Jeżdżę w ogóle innym autem, ale tipo bardzo przypadł mi do gustu. Benzyna z automatem + chip może być świetnym połączeniem Szkoda tylko, że plastiki jak z biedronki, ale za takie pieniądze nie ma co oczekiwać cudów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #15620 Napisano 23 Października 2016 Co Wy z tym Tipem? Przecież to zwykły śmietnik jest. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek11 16 #15621 Napisano 23 Października 2016 Co Wy z tym Tipem? Przecież to zwykły śmietnik jest.Co innego i nowego za te pieniądze byś zaproponował? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #15622 Napisano 23 Października 2016 Za minimalnie większe pieniądze Skodę. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4871 #15623 Napisano 23 Października 2016 Jaką - Fabie? Przecież to kurdupel. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #15624 Napisano 23 Października 2016 (edytowane) Rapida a jeśli nie jest priorytetem ilość miejsca na tylnej kanapie to również Fabię. Edytowane 23 Października 2016 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 497 #15625 Napisano 23 Października 2016 Za tę cenę można już mieć pięcioletnią Fabię i Suba z salonu. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach