QuadrifoglioVerde 3895 #23251 Napisano 27 Grudnia 2018 Tyle, że Civic nie spodoba się klientowi na mazdę. Wygląd jednak ma znaczenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #23252 Napisano 27 Grudnia 2018 Bardzo ładna ta Mazda. Wypełnia lukę po Alfie Romeo. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #23253 Napisano 27 Grudnia 2018 Otóż mam pojęcie, rozmawiałem nawet parę dni temu z policjantem, który powiedział mi, że zdecydowana większość tego typu kradzieży odbywa się nocą i dotyczy samochodów pozostawionych pod domkami jednorodzinnymi. Nie oglądam tvn turbo, ale mimo, że jestem w stanie sobie to technicznie wyobrazić, to jednak wymaga to sporej bezczelności ze strony złodzieja, bo musi Cię namierzać przez kilkanaście sekund, licząc się z tym, że go zauważysz i zapamiętasz. Dlatego wcale się nie dziwię, że wolą to robić w nocy, nie narażając się na bezpośredni kontakt z właścicielem samochodu. Tu artykuł, który potwierdza słowa policjanta z którym rozmawiałem:https://dzienniklodzki.pl/kradziez-samochodu-na-walizke-zlodzieje-kradna-luksusowe-samochody/ar/12503770 Jest zupełnie odwrotnie czyli kradziez w dzien wsrod ludzi jest prostsza. Działa to na tej samej zasadzie co kieszonkowcy. Ktoś został okradziony i nie wie kiedy zlodziej wyciagnal mu portfel wiec tym bardziej go nie opisze. A w przypadku aut nie dochodzi do kontaktu fizycznego tylko zdalnego przechwycenia sygnału pilota. Poza tym jesli maja zapotrzebowanie na konkretne auto to podłożą nadajnik, namierzą i zwiną w dogodnym momencie bez narażania się pod domem, w nocy, gdy czujniki ruchu moga wlaczyc lampę itd, itp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #23254 Napisano 27 Grudnia 2018 Ten program prowadza byly zlodziej Fryzjer i byly policjant Elvis. Takie ksywy, ale gang samochodowy Fryzjera istnial w rzeczywistosci co potwierdza wyszukiwarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #23255 Napisano 27 Grudnia 2018 Ja mogę pilota wyłączyć prostą kombinacją za pomocą jego dwóch przycisków. Ponowna aktywacja przez naciśnięcie dowolnego przycisku.Powiesz coś więcej na ten temat?! Nie miałem pojęcia o tym. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemax 180 #23256 Napisano 27 Grudnia 2018 W VW można wyłączyć jednorazowo dostęp bezkluczykowy zamykając auto kluczykiem i dotykając klamki w czasie do 3 sekund. Działa dla aut 2017- Czasami trzeba ten ficzer aktywować w ASO. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #23257 Napisano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Powiesz coś więcej na ten temat?! Nie miałem pojęcia o tym.Wciśnij i przytrzymaj przycisk zamykania a w tym czasie dwa razy wcisnij otwieranie. Powinna kilka razy mrugnąć czerwona dioda przy przycisku zamykania. Gotowe. Otwierasz potem przyciskiem pilota bo dostęp bezkluczykowy jest nieaktywny.EDIT. Niestety to jest jednorazowa czynność więc trzeba to robić za każdym razem. Edytowane 27 Grudnia 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #23258 Napisano 27 Grudnia 2018 Ten program prowadza byly zlodziej Fryzjer i byly policjant Elvis. Takie ksywy, ale gang samochodowy Fryzjera istnial w rzeczywistosci co potwierdza wyszukiwarka.Ten program to inscenizacja, ale to chyba wiesz. Ten rzekomy zlodziej to zwykly frajer z kryminalu, a nie gangster.Nie wiem jaka historie mu stworzyl tvn, ale z tego co rozumiem to jest jakis zlodziej orkiestra, od kieszonkowca po najnowsze technologie samochodowe. W dodatku, jak rozumiem,wyprzedzil swoja epoke, kradl ze zblizeniowek jak jeszcze ich nie bylo w obiegu. Poza tym nie wiem czy istnieje ktos rzeczywiscie okradziony z urzadzenia zblizeniowego.Chodzi mi o to, ze czerpanie wiedzy tvn i wyszukiwarki to slaby pomysl na rozwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #23259 Napisano 27 Grudnia 2018 Wciśnij i przytrzymaj przycisk zamykania a w tym czasie dwa razy wcisnij otwieranie. Powinna kilka razy mrugnąć czerwona dioda przy przycisku zamykania. Gotowe. Otwierasz potem przyciskiem pilota bo dostęp bezkluczykowy jest nieaktywny.EDIT. Niestety to jest jednorazowa czynność więc trzeba to robić za każdym razem.Dzięki dobrze wiedzieć. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #23260 Napisano 27 Grudnia 2018 Ten program to inscenizacja, ale to chyba wiesz. Ten rzekomy zlodziej to zwykly frajer z kryminalu, a nie gangster.Nie wiem jaka historie mu stworzyl tvn, ale z tego co rozumiem to jest jakis zlodziej orkiestra, od kieszonkowca po najnowsze technologie samochodowe. W dodatku, jak rozumiem,wyprzedzil swoja epoke, kradl ze zblizeniowek jak jeszcze ich nie bylo w obiegu. Poza tym nie wiem czy istnieje ktos rzeczywiscie okradziony z urzadzenia zblizeniowego.Chodzi mi o to, ze czerpanie wiedzy tvn i wyszukiwarki to slaby pomysl na rozwoj Program programem, artykuly prasowe artykulami, ale kradzieże tego typu mają miejsce w ciągu dnia.Ludzie są zabiegani maja swoje sprawy i nie zwracają uwagi czyli tzw znieczulica. Takze negowanie faktów, wyparcie to mechanizmy obronne mające na celu usunięcie myśli wywołujących przykre skojarzenia, na to już Tobie nie pomogę. Poza tym kradzież urządzeniem zblizeniowym to 50 zł wiec malo kto pójdzie na komendę zgłaszać i tracić czas, skoro umorza z powodu znikomej szkodliwości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #23261 Napisano 3 Stycznia 2019 Jaka jest opinia Szanownych Kolegów na temat nowej oferty Toyota Camry 2019 ? https://www.toyota.pl/new-cars/camry/ Czy wnętrze w nowej Camry jest nadal dosyć tandetne jak to w Toyocie ? 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #23262 Napisano 3 Stycznia 2019 Generalnie w egzemplarzu, który oglądałem na pokazach przedpremierowych było trochę lepiej, poza tapicerką foteli, która była skandalicznie niskiej jakości.Nie jest to jeszcze poziom volkswagena, ale już blisko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #23263 Napisano 3 Stycznia 2019 Cena za 218 KM w hybrydzie od 141 900 pln wygląda zachęcająco. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #23264 Napisano 3 Stycznia 2019 Pawelb29, pamiętaj o pearl harbor. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #23265 Napisano 3 Stycznia 2019 Pawelb29, pamiętaj o pearl harbor.To najważniejszy argument obok tandetnego wnętrza ogólnie w Toyotach 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #23266 Napisano 3 Stycznia 2019 Pamięć o Pearl Harbor i o wrześniu 1939 roku (wszak Francuzi i Anglicy też nam nie pomogli mimo traktatów) wyklucza 98% obecnie produkowanych samochodów...Pozostają Ci tylko koreańskie i amerykańskie. A wracając do Toyoty Camry, to za 141k jest baaaaaardzo uboga wersja wyposażenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NonSenseID 0 #23267 Napisano 3 Stycznia 2019 Oglądałem egzemplarz przedprodukcyjny (jeździły dwa po całej Polsce, na lawecie oczywiście), więc ostatecznie może być nieco lepiej, ale wciąż czuć Toyotę... Kilka przykładów: podsufitka wykonana z byle czego (bardzo nieprzyjemny materiał), brak regulacji siedziska pasażera na wysokość (w max opcji za 180k to wg mnie żenada), wszystkie zamki i ograniczniki drzwi odsłonięte - widać śruby, reflektory nie wiadomo jakie (nikt w salonie nie wiedział poza tym, „że LEDy”), ale mogą być bez spryskiwaczy, więc stawiam poniżej 2000lm. Do tego prędkość maksymalna 180kph. Ciekawe i ile lepiej zrobiony jest brat bliźniak, tj. Lexus ES, cześć z powyższych problemów zapewne wyeliminuje.Oczyścicie wciąż będzie to zapewne porządne, bezawaryjne i oszczędne auto, ale przy tej cenie mogło być nieco lepiej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #23268 Napisano 3 Stycznia 2019 Ja mam z Toyotami poza dość tandetną jakością wnętrza jeden problem, mam wrażenie że drzwi są w nich zrobione z papieru... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NonSenseID 0 #23269 Napisano 3 Stycznia 2019 Ja mam z Toyotami poza dość tandetną jakością wnętrza jeden problem, mam wrażenie że drzwi są w nich zrobione z papieru...Dużo zależy od modelu oraz generacji, ale trochę tych aut przewinęło się (i przewija dalej) w mojej rodzinie, tendencja niestety spadkowa, szczególnie ostatni Yaris. Z drugiej strony to lekkie, miejskie autko, nie można za dużo wymagać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #23270 Napisano 3 Stycznia 2019 Bazując na internecie nowa Camry mi odpowiada. Trzeba sprawdzić ja gdy będzie dostępna w salonie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #23271 Napisano 3 Stycznia 2019 Bazując na internecie nowa Camry mi odpowiada. Trzeba sprawdzić ja gdy będzie dostępna w salonie.Racja. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #23272 Napisano 3 Stycznia 2019 Camry 3.5 V6 ponad 300KM to dobra opcja na USA. W Eu niekoniecznie będzie oferowana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #23273 Napisano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Nie będzie tego silnika w eu, jedynie hybryda.Lexus ES jest świetny jeśli chodzi o wyposażenie i jakość wnętrza. Nawet tą hybrydę bym przebolał, gdyby tam była normalna skrzynia. No i FWD w tak dużym i ciężkim aucie to nie dla mnie... Szybko zapomniałeś o zrzucanej do nas stonce Zostają tylko koreańskie Co do Camry, to zejdź Tomku na ziemię, bo auta za 300k rozpuściły Cię jak dziadowski bicz Ja nie twierdzę, że to poziom premium, czy też wyposażenie z wodotryskami, bo od tego mają w koncernie Lexusa, ale czy poniższe wyposażenie w aucie to na serio według Ciebie "baaaardzo ubogo"?- Układ wczesnego reagowania w razie ryzyka zderzenia wraz z wykrywaniem pieszych w nocy i rowerzystów w dzień (PCS)- Układ ostrzegania o niezamierzonej zmianie pasa ruchu (LDA)- Układrozpoznawaniaznakówdrogowych(RSA)- Elektrycznie składane lusterka zewnętrzne- Kilmatyzacja automatyczna (dwustrefowa) z technologia nawilżania i oczyszczania powietrza Nanoe- Przednie i tylne czujniki parkowania- Kierownica i gałka dźwigni zmiany biegów obszyta skóra- Szyby przednie i tylne sterowane elektrycznie- Przyciemniane szyby tylne- Lampy LED (technologia Bi-LED)- Tempomat adaptacyjny (ACC)- System multimedialny Toyota Touch® 2 z kolorowym ekranem dotykowym (7")- System audio z 6 głośnikami- 17" felgi aluminiowe z oponami 215/55 R17 Pewnie masz sporo racji, ale jednak mnie zdziwiło, że w aucie za 140k nie ma podgrzewania foteli, jakiejkolwiek nawigacji czy kamery cofania.Natomiast nawet w najbogatszej wersji za 180k brakuje jeszcze sporo do wyposażenia premium, ale tak jak napisałeś, pewnie nie chcą robić konkurencji Lexusowi. Edytowane 4 Stycznia 2019 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #23274 Napisano 4 Stycznia 2019 Dziś po raz piąty w toyocie została urwana szpilka w kole. Na szczęście tym razem w serwisie firmowym i nic nie płace. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #23275 Napisano 4 Stycznia 2019 Ja mam całkiem nieźle wyposażonego 3 letniego Avensisa i np z tyłu nie ma ani 1 nawiewu. To jest też jakaś żenada. Wracamy z nart, z tyłu mi dwójka pasażerów marznie, a ja żeby ich jakoś dogrzać muszę na maksa dawać ogrzewanie na nogi żeby coś do tyłu dotarło. Śmiech. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach