rafi87 585 #24851 Napisano 25 Kwietnia 2019 Można kupić wranglera pickupa https://www.jeep.com/gladiator.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb 3764 #24852 Napisano 25 Kwietnia 2019 Mi GS450h w zupełności wystarcza jak i jego skrzynia ecvt ale dla mnie jest to kanapowoz i brak w tym aucie pazura do sportowej jazdy aczkolwiek nie znaczy to, ze brak mu dynamiki bo często spod świateł widzę, ze mam lepszy start niż mocniejsze samochody (pisze to z doświadczenia). Właśnie napęd 450h - tylko w RXie to na tą chwilę byłby dla mnie optymalny wybór...Do sportowej jazdy czymkolwiek mam po prostu za mało okazji... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 753 #24853 Napisano 25 Kwietnia 2019 Można kupić wranglera pickupa https://www.jeep.com/gladiator.html tak mi się coś wydawało, że widziałem filmik z fabryki jak zjeżdżał z taśmytylko teraz - mamy Gladiatora na bazie Wranglera i zapowiedź Gladiatora na 2020r 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12499 #24854 Napisano 26 Kwietnia 2019 tak mi się coś wydawało, że widziałem filmik z fabryki jak zjeżdżał z taśmytylko teraz - mamy Gladiatora na bazie Wranglera i zapowiedź Gladiatora na 2020r No to ten na bazie Wagonera mi się bardziej podoba Wrangler jak Wrangler, nic nowego. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #24855 Napisano 26 Kwietnia 2019 Takie szybkie pytanie. Ile moze kosztowac naprawa opony, ma lekki ubytek powietrza w aucie typu suv, obrecz aluminiowa. Mniejwiecej. I drugie pytanie, czy naprawia sie lewarki hydrauliczne, padl uszczelniacz. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 452 #24856 Napisano 26 Kwietnia 2019 Jaki lewarek potrzebujesz? 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sandinista 5 #24857 Napisano 26 Kwietnia 2019 54 zł w Krakowie,ale koło mialem zdjete i dowiezione do fachmana 0 By duży talent nie poniósł straty, trzeba zakupić japońskie graty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 452 #24858 Napisano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) Mam do oddania nożycowy do Transita. Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez meXy 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #24859 Napisano 26 Kwietnia 2019 Ostatnio znalazłem w kole śrubę, powietrze zeszło całe. W Norauto zrobili za 60zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #24860 Napisano 26 Kwietnia 2019 Wyszło 5 dyszek, lewarek jeszcze muszę naprawić bo jak koło zmienialem na zapas to puścił olej, na szczescie miałem taki sam pod ręką od znajomego. Mie ryzykowałem bo jakbu spadł bez koła to i podnieść ciezko by było i coś by uszkodził. Muszetez kupić porządne kobyłki, bo stawianie na byle czym się zemści kiedyś. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #24861 Napisano 26 Kwietnia 2019 Tak jeszcze a propos hybryd i wycia. Taki artykuł właśnie przeczytałem: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #24862 Napisano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) Ecvt w 450h daje radę! Nawet przyczepę pociągnie! Bez większego wycia! Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1319 #24863 Napisano 26 Kwietnia 2019 Nawet bez kierowcy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #24864 Napisano 26 Kwietnia 2019 Zdjęcie robiłem! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #24865 Napisano 26 Kwietnia 2019 Tą przyczepę, z tym ładunkiem - to oczywiste, że pociągnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1319 #24866 Napisano 26 Kwietnia 2019 Tak powaznie, to co jest na tej przyczepie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #24867 Napisano 26 Kwietnia 2019 Ale ecvt ma chyba jakieś ograniczenia jeżeli chodzi o holowanie o ile się nie mylę do 500kg? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #24868 Napisano 26 Kwietnia 2019 Tak powaznie, to co jest na tej przyczepie?Asfalt!!! Ale ecvt ma chyba jakieś ograniczenia jeżeli chodzi o holowanie o ile się nie mylę do 500kg?A nie wiem nie zaglądałem do instrukcji. Ale ecvt ma chyba jakieś ograniczenia jeżeli chodzi o holowanie o ile się nie mylę do 500kg?1550kg jest opisane. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #24869 Napisano 27 Kwietnia 2019 Odbiór wycia bezstopniowej skrzyni zależy od tego jak ucho odbiera dzwieki glośnosc i wysokosc itd i w tym jest sedno sprawy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peri 575 #24870 Napisano 27 Kwietnia 2019 Nie rozumiem problemu. Skrzynia wyje, fakt. Ale tylko jak się porządnie depnie. Przy normalnej jeździe jest cicha. Dla mnie nie ma o co kruszyc kopii. Wysłane z mojego H8324 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #24871 Napisano 27 Kwietnia 2019 Mi nawet manual wyje jak go kręcę albo ciągnę w granice v-max . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #24872 Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja mam taką teorię, że tu nie chodzi o poziom hałasu tylko o charakter tego dźwięku. Nasze doświadczenie motoryzacyjne podpowiada nam, że wzrost prędkości jest powiązany ze wzrostem obrotów, więc dźwięk silnika się zmienia w trakcie przyspieszania. Natomiast w hybrydach ECVT samochód przyspiesza, a dźwięk silnika jest niezmienny, bo silnik utrzymuje stałe obroty. I dla części z nas jest to nienaturalne/drażniące. A sam poziom hałasu to rzecz odrębna, zależna od modelu. Jednak faktem jest, że normalna skrzynia, żonglująca biegami najwyższy poziom hałasu (związany z`najwyższymi obrotami) osiąga tylko przez niewielki ułamek czasu maksymalnego przyspieszania, a hybryda przez cały ten czas. A jeśli chodzi o dźwięk silnika, to ja akurat bardzo go lubię, podobnie jak ładny dźwięk wydechu, a mój obecny samochód jest zdecydowanie zbyt dobrze wyciszony, nawet w okolicach czerwonego pola obrotomierza. Jednak nad dobrym dźwiękiem inżynierowie muszą trochę popracować, a akurat w Toyotach czy Lexusach jest to temat, na który kompletnie nie zwraca się uwagi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb 3764 #24873 Napisano 27 Kwietnia 2019 Trzeba przyznać jednak ,że oprócz ładnie brzmiących benzynowych v6, v8 czy nielicznych 4 cylindrowców, jest cała masa mniejszych silników, jak np 1,6 GDI, którym zrobiłem ok 50 tyś km, czy niezwykle popularne silniki 1,4 ( 1,5) TSI, które wraz ze wzrostem obrotów nie wydzielają z siebie nic przyjemnego. A ponieważ ich moc i przyśpieszenie, często nie powalają, to ten niezbyt przyjemny hałas trwa długo, nawet jeśli nie jest on tak jednostajny i nie zaczyna się od momentu mocnego wciśnięcia pedału gazu. Mocniejsza hybryda jednak daje nam wybór, i jeśli wybierzemy normalną, spokojną jazdę - wycia nie będzie, a przyśpieszenie będzie i tak na poziomie mocnego deptania silników z mocą na poziomie 130-160km, które w takich warunkach będą głosniejsze. Zależy kto co lubi i jakie ma przyzwyczajenia. Jeśli ktoś lubi czuć poziom podłogi pod butem przy każdym manewrze związanym ze wzrostem prędkości - hybrydę może istotnie znienawidzić. Szczególnie, że jednak jest zwykle nieco droższa od konkurencji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 452 #24874 Napisano 27 Kwietnia 2019 Gdyby zestawić CVT z V8 nikt by nie narzekał. Stare amerykańskie skrzynie miały zaledwie trzy biegi do przodu i pracowały niemal jak skrzynia bezstopniowa. Jednostajny pomruk niskich tonów w trakcie przyspieszania dawał wrażenie nieskończonej mocy i potęgi. Problemem dziś jest tylko i wyłącznie zaniedbanie inżynierów odpowiedzialnych za dźwięk. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #24875 Napisano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Niestety CVT nie nadają się do silników co mają wysoki moment obrotowy, stąd ich nie ma.Jest jak na razie tylko jedna skrzynia cvt Nissana ( ma zupełnie inna konstrukcje niż wszystkim znane cvt), która sobie radziła z przenoszeniem większych mocy Edit Teraz mi się przypomniało że Subaru ma CVT co współpracuje z nowym 2.4 turbo Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach