Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie już zaraz po premierze recenzenci narzekali, że tak kamera jak i cały system są dość wiekowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to RS, każde fajne i każde zrozumiale drogie ;)

Tylko ten 3 wyświetlacz jakoś do mnie nie przemawia. "Na szczęście" zakup mi nie grozi  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie podoba, poza ta listwa na tylnym zderzaku troche za duzo tego.

Ciekawe czy tym razem bedzie rs6 w sedanie 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mazda 6. Kamera tak podłej jakości, jakiej jeszcze nie widziałem

przy okazji zrobię zdjęcie ale na obraz w 6 z '17 nie narzekam

może dlatego, że tam jest tylko widok do tyłu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gładki zderzak bardziej   harmonijny, a listwy, przetłoczenia  pewnie zwiazane z aerodynamiką. W nowym fokusie ST, mimo, ze to nie konkurent RS6,  również są. 

post-95072-0-20360700-1566473704_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylna listwe celowo tak zaprojektowali aby wszyscy ja brali w carbonie za <strzelam> 4-5k zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy okazji zrobię zdjęcie ale na obraz w 6 z '17 nie narzekam

może dlatego, że tam jest tylko widok do tyłu

Tak właśnie jest. W najnowszej wersji z 360 stopni jest obraz dramatyczny. W opcji starszej z 1 kamerą ujdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytalem to zderzak w nowym rs6 jest tak zaprojektowany zeby mozna bylo zamowic sobie... opcjonalny hak  :lol:

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj odstawiłem Avensisa do serwisu i dostałem nową Hybrydową Corollę z CVT na kilka dni. Ponownie utwierdziłem się w przekonaniu, że te skrzynie są tragiczne w użytkowaniu. Jak na razie zrobiłem 30km, prędkością ok 100 na godzinę. Przyspieszenie - prawie nie odnotowano :P hałas przy przyspieszaniu - dramat, uczucie przy małych prędkościach, dopóki nie odpali benzyniak - dziwne, ale chyba mógłbym się przyzwyczaić :)

Edit

Zrobiłem 30km po mieście w poznańskich godzinach szczytu, w mieście moglibyśmy sie polubic, mimo, ze bieda wersja, to jest wygodnie, w miare przestronnie, gra z głośników ładnie, a w trybie sport nawet się jakoś zbiera :) ciekawe jakie będę miał przemyślenia po tygodniu :D

Edytowane przez Ceteth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam na CVT w hondzie nie narzekam;)

edit: ok wlasnie przeczytalem ze w tojocie jest 122km i 11s do 100..., teraz rozumiem ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś chciał to mam taki na sprzedaż

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elektrownia ;) w cla.

post-95072-0-67455800-1566577433_thumb.png

Edytowane przez rafi87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak właśnie jest. W najnowszej wersji z 360 stopni jest obraz dramatyczny. W opcji starszej z 1 kamerą ujdzie.

tutaj zdjęcie z nocy ultra hd to nie jest ale nie ma tragedii24ea883c7c4e17fa5be7bdcb02410728.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wreszcie przejechałem się dłużej i konkretnie Proceedem GT w wersji 204KM (automat) - w opcji full max, jedynie bez szyberdachu. Ojojoj... I mam teraz ciężki orzech do zgryzienia... ;)

68854202_10157682950347052_4241245677557

69518540_10157682950562052_6727436682812

69154768_10157682950727052_1800288657978

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli pasuja prowadzenie, spalanie, osiągi, wygląd to kupowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lincoln Six Echo ile taki Proceed GT, 204KM, full max kosztuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem ten proceed nie do końca przemyślany stylistycznie. Przednie reflektory nijak nie pasują do lamp tylnych. Samo auto na zywo wyglada trochę jak garbata dżdżownica. Z przodu mamy duże klosze reflektorów a z tyłu malutkie wąskie stylizowane na porsche. No nie bardzo mi to pasuje. Przód typowo azjatycki a tył niemiecko/włoski Do konsekwencji w designie niemieckich producentów Azjatom jednak dużo brakuje, zawsze coś sknocą.

Ja dzisiaj odstawiłem Avensisa do serwisu i dostałem nową Hybrydową Corollę z CVT na kilka dni. Ponownie utwierdziłem się w przekonaniu, że te skrzynie są tragiczne w użytkowaniu. Jak na razie zrobiłem 30km, prędkością ok 100 na godzinę. Przyspieszenie - prawie nie odnotowano :P hałas przy przyspieszaniu - dramat, uczucie przy małych prędkościach, dopóki nie odpali benzyniak - dziwne, ale chyba mógłbym się przyzwyczaić :)

Edit
Zrobiłem 30km po mieście w poznańskich godzinach szczytu, w mieście moglibyśmy sie polubic, mimo, ze bieda wersja, to jest wygodnie, w miare przestronnie, gra z głośników ładnie, a w trybie sport nawet się jakoś zbiera :) ciekawe jakie będę miał przemyślenia po tygodniu :D

podstawowy naped hybrydowy toyot z slnikiem 1.8 nadaje sie tylko do miasta. to auta dla taksiarzy i flot ( takiw w obrebie aglomeracji ) bo jako auto rodzinne do wszystkiego to slabo sie sprawdzi. Trzeba celowac w 2.0 wtedy jakos to jezdzi, spalanie prawie takie samo w miescie ale na trasie sie nie męczy. Ale tak jak kiedys pisalem wersja 2.0 ma niby 180km ale odczuwalnie to jest 130-140km. To nie sa takie same konie jak w turbo benzynie niestety. Natomiast toyoty 122km hubrydowe mozna porownac do 90-100 konnego benzyniaka muł jak na dzisiejsze czasy.

Nowe corolle mają jeszcze jedną poważną wadę są bardzo niskie i mają długie zwisy. o 5km/h szybciej przejedziesz hopkę i walisz przodem w asfalt podobnie z wysokimi krawężnikami i podjazdnami tromymi. Toyota chwali się nowa plytą tnga ktora pozwolila obnizyc srodek ciezkosci ale to nic innego jak obnizenie calosci karoseri w kierunku drogi. Auta mają faktycznie dobre wlasciwosci jezdne ale cos za coś.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proceed mimo że się wyyróżnia z tłumu to stylistyczna porażka - dla przypomnienia oto koncept tego auta na płycie tylnonapędowej - inna bajka.

10421099-kia-proceed-concept-900-554.jpg

Edytowane przez subarist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzecz gustu, dla mnie proceed wygląda lepiej niż blizniaczy fastback i30.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

racja, mimi wszystko uważam że po koncepcie to stracona szansa na piękne auto. niestety proporcje duzo zepsuły, choć generalnie auto się wyróżnia /na +/ kilkoma detalami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie każdy pysk pasuje do d*py :D . Moim zdaniem nawet niemieckie marki premium mają problem z dopasowaniem przodu do tyłu chodź rzadziej. Robi się teraz te wszystkie szoting brejki tak na siłę.

Np. Nowa A-klasa od Mercedesa moim zdaniem najlepiej wygląda w Sedanie które jest nadwoziem najmniej popularnym ale to ono jest najbardziej eleganckie, zwarte i proporcjonalne. Mówimy tylko o stylistyce bo wiadomo że najmniej praktyczne. Z drugiej strony kupując auto premium nie chcemy iść na kompromisy i zwracamy uwagę na stylistykę a nie tylko praktyczność. Wolałbym się męczyć z autem które mi się podoba niż komfortowo podróżować w takim które mi się nie do końca podoba. Ale wiecie....to tylko subiektywna opinia kogoś kto zwraca na to uwagę i jest wrażliwy. Nie każdy jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi