maariusz 408 #29726 Napisano 4 Lipca 2020 Znajomy rok temu za octavie kombi 2.0 tsi 190KM z 4x4 i dsg i bogatym wyposażeniem zaplacil po rabatach 129k zl. Auto bylo do produkcji. Sporo wg mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4757 #29727 Napisano 4 Lipca 2020 11 minut temu, Perpetuum Mobile napisał: Przy kolejnej wymianie, kiedy już mogli wrócić do Passatów wybrali... Superby Też bym wybrał Superb... Nikt nie twierdzi, że to złe auta. Mnie dziwi jak w dwa lata poszybowały ceny nowych aut, w tym takich z segmentu budżetowego... I jak kolega wyżej napisał za przyzwoicie wyposażony egzemplarz płacisz teraz tyle ile jeszcze parę lat temu za top... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 969 #29728 Napisano 4 Lipca 2020 a czemu to się dziwić - kary dla producentów za nadmiarową emisję CO2, konieczność notowania coraz większej ilości obowiązkowych systemów bezpieczeństwa, etc. - oni tego nie zapłacą, tylko my:/Kolejna rzecz, to tak na prawdę, jakiego segmentu nie wybierasz, to finalnie, chcąc mieć mniej więcej to samo wyposażenie i silnik, zapłacisz w zasadzie tyle samo. Wg mnie konkurencji cenowej już od jakiegoś czasu nie maWysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #29729 Napisano 4 Lipca 2020 14 minut temu, plszcto napisał: a czemu to się dziwić - kary dla producentów za nadmiarową emisję CO2, konieczność notowania coraz większej ilości obowiązkowych systemów bezpieczeństwa, etc. - oni tego nie zapłacą, tylko my:/ Kolejna rzecz, to tak na prawdę, jakiego segmentu nie wybierasz, to finalnie, chcąc mieć mniej więcej to samo wyposażenie i silnik, zapłacisz w zasadzie tyle samo. Wg mnie konkurencji cenowej już od jakiegoś czasu nie ma Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Kary za emisję najbardziej spektakularnie widać na przykładzie Mazdy, która od tego roku podniosła drastycznie ceny samochodów w identycznej specyfikacji. Np. identycznej Mazdy MX-5 z 130 na 150 tys. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #29730 Napisano 4 Lipca 2020 Naszły mnie ostatnio wątpliwości, obawiam się że źle doprecyzowałem swoje wymagania - a właściwie ich nie doprecyzowałem. Tytułem tego zakupiłem miejskiego hatchbacka zamiast SUV'a lub Crossover'a, dwójka dzieci, pies, ciągle jakieś zakupy, paczki etc etc W zamierzeniu był Duster i powiem szczerze że wpisuje się idealnie w kanon moich potrzeb, myślę czy i30 nie wymienić na Rumuna. Takie przemyślenia przy szklaneczce mocniejszego trunku mnie nawiedziły 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #29731 Napisano 4 Lipca 2020 5 minut temu, Pajak80 napisał: Naszły mnie ostatnio wątpliwości, obawiam się że źle doprecyzowałem swoje wymagania - a właściwie ich nie doprecyzowałem. Tytułem tego zakupiłem miejskiego hatchbacka zamiast SUV'a lub Crossover'a, dwójka dzieci, pies, ciągle jakieś zakupy, paczki etc etc W zamierzeniu był Duster i powiem szczerze że wpisuje się idealnie w kanon moich potrzeb, myślę czy i30 nie wymienić na Rumuna. Takie przemyślenia przy szklaneczce mocniejszego trunku mnie nawiedziły Bierz Rumuna napewno będziesz bardziej zadowolony! Większy, może nowszy? I nawet tak źle nie wygląda! A z połączeniem z relingami nawet atrakcyjne! Znajomy miał i jeździł dużo na wypady zagraniczne do Rumuni, Czarnogóry i po drodze miał trochę kilometrów i dawała radę po bezdrożach! Był bardzo zadowolony i jest w dalszym ciągu! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #29732 Napisano 4 Lipca 2020 Myk w tym że nowy samochód kupiłem w styczniu ale jak wspomniałem kupowałem oczami - druga strona medalu że dostałem "dobrą" cenę i ewentualna strata finansowa nie powinna aż tak boleć. Duster był na tapecie od początku, później plułem sobie w brodę że nie pojechałem na jazdę ☠️ 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #29733 Napisano 4 Lipca 2020 Taka moda teraz panuje, że większy jest lepszy! Ale coś w tym jest! Sam przemieszczam się Suwem od ca.8lat i jestem zadowolony. Co prawda są plany na drugi samochód ale to bardziej dla zabawy i młodzieńczych wspomnień Rumun całkiem fajny i tani w utrzymaniu a jak nowy to i na gwarancji. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77582 #29734 Napisano 4 Lipca 2020 Ciekawostka samochodowo-muzyczna. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb 3764 #29735 Napisano 6 Lipca 2020 Sting bez stingera? 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77582 #29736 Napisano 6 Lipca 2020 Nie dorobił się, bidul... A tu inny bezdomny przy czyimś Audi. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #29737 Napisano 7 Lipca 2020 5 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał: A tu inny bezdomny przy czyimś Audi RS... no niby nie wstyd stać obok. Ale nasi bezdomni mają więcej szyku - albo Mercami się wożą albo Bentleyami jak w Łodzi. No i tamci bezdomni mają twarz pod kolor koszulki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #29738 Napisano 7 Lipca 2020 (edytowane) Jakby to powiedział Rafałek: "Zoba co jes!" Poniżej rzeczony menel w Bentleyu (pierwsze 5 minut). P.S. I to 'wyśmianie' Porsche w 1:55 filmu 🤣 A tu zdenerwowany ksiądz w 'posze najnilewen' (pierwsza minuta filmu) 😛 Edytowane 7 Lipca 2020 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #29739 Napisano 7 Lipca 2020 Nowe vs. używane to odwieczna batalia Tylko trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie ile tak na prawde się chce przeznaczyć pieniędzy na samochód. Bo kupić to jedno, a utrzymać to drugie. Mam znajomego co wziął w leasing s3kę bo super warunki niska rata itd. tylko jak mu przyszło zapłacić 10k za OC AC to już miał minę słabą. Drugi za to ostatnio wpakował ponad 20k w naprawę używanego range rovera, którego kupił rok wcześniej za 40k. Ja mam nadzieję w tym miesiącu w końcu zmienić samochód. W końcu 7 miesięcy czekania to nie tak długo... masakra z tą pandemią. Jeszcze się tylko muszę umówić na oględziny obecnego, ciekawe ile rysek znajdą 😕 1 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 340 #29740 Napisano 7 Lipca 2020 40 minut temu, vvv napisał: Mam znajomego co wziął w leasing s3kę bo super warunki niska rata itd. tylko jak mu przyszło zapłacić 10k za OC AC to już miał minę słabą. Drugi za to ostatnio wpakował ponad 20k w naprawę używanego range rovera, którego kupił rok wcześniej za 40k. Ja mam nadzieję w tym miesiącu w końcu zmienić samochód. W końcu 7 miesięcy czekania to nie tak długo... masakra z tą pandemią. Jeszcze się tylko muszę umówić na oględziny obecnego, ciekawe ile rysek znajdą 😕 Jak się ma fantazję to trzeba mieć piniądze. Wiadomo, że ubezpieczenie drogiego samochodu trochę kosztuje. Brytyjska motoryzacja nie grzeszy jakością a ceny RR są dość wysokie. Zresztą takie koszty trzeba przewidzieć przy zakupie używanego samochody premium. Jaki samochód chcesz kupić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #29741 Napisano 7 Lipca 2020 2 godziny temu, memento mori napisał: Jakby to powiedział Rafałek: "Zoba co jes!" Poniżej rzeczony menel w Bentleyu (pierwsze 5 minut). P.S. I to 'wyśmianie' Porsche Panamery w 1:55 filmu 🤣 😛 Mi to bardziej wyglądało na Macana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #29742 Napisano 7 Lipca 2020 Zamówiem w styczniu nowe A4, ale przez covid trochę się odbiór opóźnia 1 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77582 #29743 Napisano 7 Lipca 2020 Trochę nie rozumiem takich "zaskoczeń" faktem, że trzeba zapłacić określoną kwotę za ubezpieczenie samochodu określonej wartości w określonym pakiecie. Przecież to wszystko da się sprawdzić przed zakupem. Nawet, jeżeli nie co do złotówki, to w bardzo przewidywalnym przedziale. Co innego ewentualne naprawy używanego auta. Tu bywa różnie - jedne są bardziej pod tym względem przewidywalne, inne mniej. Ale bazowanie na stereotypowych opiniach również i tutaj nie zawsze się sprawdza. Ja kupowałem dotychczas nowe samochody przede wszystkim dlatego, że sam jestem mechanicznym słabiakiem, a nie chciałbym z każdą wątpliwością/duperelą biegać/dzwonić po "znajomych znajomych" i się zastanawiać, co tak naprawdę jest z bryczką grane. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #29744 Napisano 7 Lipca 2020 1 godzinę temu, pechagto napisał: Mi to bardziej wyglądało na Macana Pewnie masz rację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7137 #29745 Napisano 7 Lipca 2020 A ja się nie mogę zdecydować na nic i pewnie dalej będę foką pomykał. To Fusion to S60 teraz X1 a żona Q3 a idź Pan w h.... 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29746 Napisano 7 Lipca 2020 Kupujac auto w salonie mozna skorzystac z ubezpieczenia z pakietu dilerskiego . W wielu przypadkach to wychodzi taniej niz ubezp z zewnatrz. Poza tym jak auto w leasingu to tez ubezp płaci sie z firmowego, Owszem na raty też trzeba zarobić, ale 10k to nie powinien być az tak duzy problem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość hubex #29747 Napisano 7 Lipca 2020 Kupiłem 2 tygodnie temu taką kobyłę. Teraz jest w warsztacie na rozrządzie i wymianie olejów oraz filtrów. Potem czas na dynamiczną wymianę oleju w skrzyni biegów. A następnie na serwis instalacji gazowej, bo choć nie chciałem, to się z autem trafiła. Mimo 25 lat, stan tego egzemplarza oceniam na b. dobry. Nie ma pneumatyki, co było jednym z podstawowych kryteriów zakupu. Słabo działa wysuwana antena i elektryczna regulacja kierownicy. Reszta to igła, poprzedni właściciel bardzo dbał o to, serwis na oryginalnych częściach, zawieszenie dopiero co zrobione. Druga warstwa lakieru, stąd monokolor (biała perła), nie był szpachlowany (30 minut sprawdzaliśmy miernikiem lakieru). Jest świetny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #29748 Napisano 7 Lipca 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #29749 Napisano 7 Lipca 2020 Mój dziadek zawsze mawiał, że jak cię stać na konia to i musi na bat. Więc gadanie, że kupię drogi samochód a potem płaczę bo drogie utrzymanie jest śmieszne. Nie stać cię na oc, benzynę, przegląd albo opony to wsiadaj do autobusu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #29750 Napisano 8 Lipca 2020 Podpytam kolegów bardziej doświadczonych, jechałem wczoraj jak totalna gapa o poranku. Drogowcy dzień wcześniej ściągali wierzchnią warstwę asfaltu - przeleciałem przez to jakieś 60 km/h, trochę na wyniesieniu podskoczył 😅- bardziej teraz mam dywagacje niż zapytanie - robić zbieżność i wyważanie czy jeździć i obserwować ? Auto nie myszkuje, prowadzi się pewnie - jestem z tych co lubią dmuchać na zimne stąd rozważania 😉 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach