TomcioMiki 64443 #41101 Napisano 19 Października 2023 1 minutę temu, mroova napisał(-a): Współczesnemu nic nie brakuje: Eee to nie to 😁😁😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11273 #41102 Napisano 19 Października 2023 1 godzinę temu, mroova napisał(-a): Współczesnemu nic nie brakuje: Niestety w naszej części Świata - niedostępny 😕 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11632 #41103 Napisano 19 Października 2023 5 godzin temu, eye_lip napisał(-a): Stary stary. Kiedyś pod moim blokiem (stara hala znicz Pruszków) któryś z chłopaków koszykarzy miał takiego. To były w ogóle ciekawe czasy np Dryja przyjeżdżał Lincolnem Town Carem:) A u nas Zieliński Fordem Taurusem kombi Wtedy to był szpan na ulicy. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #41104 Napisano 20 Października 2023 Ciekawe jak się jeździ z lusterkami na błotnikach 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 584 #41105 Napisano 20 Października 2023 5 godzin temu, Ceteth napisał(-a): Ciekawe jak się jeździ z lusterkami na błotnikach Moje pierwsze auto to byl stary civic z lusterkami na blotnikach Problemow z widocznoscia nie pamietam tylko jak padalo to trzeba je bylo czyscic zanim pojechalem Alez byla radocha jak na zlomie dorwalem chromowane obudowy bo moje byly czarne z ohydnego plastiku tapatalked 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72387 #41106 Napisano 20 Października 2023 Taka ciekawostka od fana ACM - czyli mła. 394358137_858960755780123_385353224180553008_n.mp4 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4825 #41107 Napisano 20 Października 2023 Kolaboracja motoryzacyjna bardzo fajna 👍 ale sporo topowych klubów może się tym pochwalić. Za to kolaboracja odzieżowa, to już jest wypas 🥰 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8472 #41108 Napisano 21 Października 2023 Trochę w tych kurtkach wyglądają jak jakieś SS komando 🤨. Współpraca ciekawa, moja znajoma zresztą im ten event organizowała. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4825 #41109 Napisano 21 Października 2023 W kurtkach z poprzedniego sezonu wyglądali jak zespół K-popowy oczywiście w oczach złośliwców Ale też mieli inne, bardzo stonowane, nieobrandowane stylizacje. Uwielbiam off-a, mogę nie być obiektywny. Niemniej właśnie tego spodziewałbym się po klubie ze stolicy mody, bo mimo ogromnej sympatii do Paryża uważam, że nr 1 jest w Lomabrdii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8472 #41110 Napisano 21 Października 2023 Ja taką kurtkę kupiłem z kolekcji vintage na mecze Serie A z tegorocznej kolekcji - kolega mówi że na ma taką oryginalną z kolekcji 1996. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72387 #41111 Napisano 21 Października 2023 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11273 #41112 Napisano 21 Października 2023 28 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Tak jak do G11 zwłaszcza po lifcie czarny, to był właściwy kolor, tak tutaj jakoś mi średnio się widzi, a może nawet w ogóle. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 722 #41113 Napisano 22 Października 2023 idą smutne czasy 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12027 #41114 Napisano 24 Października 2023 63 białe Porsche do kupienia 😉 https://moto.rp.pl/po-drodze/art39308851-jedna-z-najbardziej-wyjatkowych-kolekcji-samochodow-trafi-na-aukcje 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #41115 Napisano 24 Października 2023 Na żywo była większa mgła Wysłane z mojego NE2213 przy użyciu Tapatalka 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2886 #41116 Napisano 25 Października 2023 W dniu 24.10.2023 o 11:36, agremi napisał(-a): 63 białe Porsche do kupienia 😉 https://moto.rp.pl/po-drodze/art39308851-jedna-z-najbardziej-wyjatkowych-kolekcji-samochodow-trafi-na-aukcje Bez sensu, to jakby jezdzic sluzbowa, biala, skoda 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12027 #41117 Napisano 25 Października 2023 26 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Bez sensu, to jakby jezdzic sluzbowa, biala, skoda Może to to kolekcja jakiegoś lakarza? Albo rasisty? 😂 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 967 #41118 Napisano 25 Października 2023 Może to to kolekcja jakiegoś lakarza? Albo rasisty? patrząc po ilości fur, to najpewniej lekarz-rasista tak czy inaczej - super kolekcja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek123a 19 #41119 Napisano 27 Października 2023 dobra Panowie, od przyszłego roku minimum 500 zł podatku, za zarejestrowanie samochodu spalinowego, a później regularna danina dla wszystkich. Ktoś wyliczał ile wyjdzie dla kilkuletniej Mazdy czy tam Toyoty z normą euro 6. Ile? 3 tysiące podatku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11273 #41120 Napisano 28 Października 2023 (edytowane) Elektryki... Krótka recenzja dla zainteresowanych. Wczoraj otrzymałem telefon od zaprzyjaźnionego salonu Volvo w Bydgoszczy z pytaniem czy jestem zainteresowany samochodem elektrycznym. Pomijając aspekty światopoglądowe, a wrodzoną ciekawością; ta sprawiła, ze wziąłem auto na weekend. Tym pojazdem jest Volvo C40 - bardzo ciekawy crossover. Nowoczesna stylistyka i dosyć przestronne wnętrze jak na malucha liczącego zaledwie 4,4 metra długości. Z uwagi na brak zdolności pisarskich postaram się wymienić jedynie wady i zalety jakie dostrzegam w elektromobilności. Niewątpliwą zaletą testowanego C40 Recharge w wersji Ultimate o mocy 408 KM jest jego moment obrotowy (660 Nm) dostępny od momentu wciśnięcia pedału przyśpieszenia. Charakterystyka dynamiczna dokładnie tego testowanego egzemplarza jest upajająca i niezwykle uzależniająca. Pojazd zachowuje elastyczność w zakresie 0 - 100 jak również 100 - 150km/h. To niesamowite jak samochód pozbawiony tradycyjnego napędu i jego układów przenoszenia mocy może w każdej chwili zaskoczyć znacznie mocniejsze auta. Taka zależność sprawia, że bezpiecznie czujemy się podczas manewru wyprzedzania wiedząc, że pary nie zabraknie do samego ogranicznika prędkości. W Volvo to standardowe 180 km/h - naturalnie nie osiągnąłem takiej prędkości, bo jest to niedozwolone. Bardzo fajny design zewnętrzny auta, sprawia, że przechodnie jak również inni użytkownicy drogi sprawia, że ludzie "ciekawsko" spoglądają na ten model. Auto świetnie tłumi drgania, niestety czuć jego sporą masę, która bez obciążenia oscyluje w granicach 2.2 Tony, ze mną 2.3. Pojazd jest poprawnie wykończony, niestety słowo poprawnie to najdelikatniej ujmując maksimum jakim mogę określić wykonanie wnętrza auta. Elementy nie tylko w tym samochodzie, ale również innych elektrykach, którymi miałem okazję jechać lub w nich siedzieć; są tandetne - czuć, że tworzywa sztuczne są słabej jakości. Co utwierdza mnie w przekonaniu, że producenci doszli do wniosku, iż lepiej produkować tanio, a sprzedawać drogo z eko frazesami na ustach... Wielu w to uwierzy. Zalety: elastyczność, design, komfort, technologia - m.in. działanie systemu Intelisafe, który m.in. dla światel pikselowych doskonale "wycina" i doświetla drogę nie powodując oślepiania kierowców z naprzeciwka, jak również tych jadących przed nami. Ale nie do końca... Żona jadąca przede mną zwróciła uwagę, że światła swoją charakterystyką pracy sprawiają wrażenie, że ciągle mrugałem jej długimi. Wady: słaba jakość elementów wnętrza, niski zasięg ogromny pobór mocy przy maksymalnym obciążeniu - jeżdżąc mustangiem z 5 litrowym silnikiem z pedałem wciśniętym do podłogi, pobór paliwa był znacznie oszczędniejszy, aniżeli ma to miejsce w elektryku pod pełnym obciążeniem. Przejechałem okolo 100 km i zeżarło prawie połowę baterii... Warto wspomnieć, że mustang miał bak paliwa jak pęcherz moczowy kota, a wskazówka znacznie wolniej schodziła, aniżeli procentu naładowania w elektryku. Reasumując: elektryk jest świetnym rozwiązaniem do miasta, ale dla osób, które mają własny dom z gniazdem siłowym. Ja mam, ale nie każdy takowe posiada. W ten o to sposób jesteśmy uzależnieni od stacji ładowania. I teraz trochę gorzkich żali... Stacje ładowania działają z zainstalowaną aplikacją w telefonie, w której to m.in. trzeba wpisać numer karty. Dla mnie to dyskwalifikacja. Dlaczego nie można użyć karty zbliżeniowej? Nie rozumiem tego, czyżby abonament??? Mamy fatalną infrastrukturę jeżeli chodzi o ilość dostępnych stacji, te dostępne są często zajęte, co powoduje, że szukasz następnej i zaczyna się robić nerwowo. Pobór mocy jest ogromny, wyobrażam sobie jaki musi być w mroźnej zimie, gdzie sprawność każdej baterii spada, a ogrzać się trzeba... Elektryk to świetne rozwiązanie dla posiadaczy domów i przynajmniej jednego spalinowego samochodu. Trochę fotek. Edytowane 28 Października 2023 przez Autor1984 13 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4825 #41121 Napisano 28 Października 2023 @Autor1984 150 również nie można 😝 Fajna recenzja 👍, ładny kolor i ch…owe felgi. Też mam obiecanego do testów. Cudów się nie spodziewam, bo w elektrykach chyba już mało co mnie zaskoczy. Niemniej z ciekawości pokręcę trochę w jakiś weekend. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11273 #41122 Napisano 28 Października 2023 46 minut temu, Valygaar napisał(-a): @Autor1984 150 również nie można 😝 Fajna recenzja 👍, ładny kolor i ch…owe felgi. Też mam obiecanego do testów. Cudów się nie spodziewam, bo w elektrykach chyba już mało co mnie zaskoczy. Niemniej z ciekawości pokręcę trochę w jakiś weekend. Dzięki! Warto wziąć i się przekonać lub nie. To idealne rozwiązanie na 3 auto w rodzinie. Drugie również, ale... Można teraz skonfigurować EX30; przyśpieszenie lepsze o 1.1 sekundy od najmocniejszego C40; więc upajające 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130416 #41123 Napisano 28 Października 2023 4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Elektryki... Krótka recenzja dla zainteresowanych. Wczoraj otrzymałem telefon od zaprzyjaźnionego salonu Volvo w Bydgoszczy z pytaniem czy jestem zainteresowany samochodem elektrycznym. Pomijając aspekty światopoglądowe, a wrodzoną ciekawością; ta sprawiła, ze wziąłem auto na weekend. Tym pojazdem jest Volvo C40 - bardzo ciekawy crossover. Nowoczesna stylistyka i dosyć przestronne wnętrze jak na malucha liczącego zaledwie 4,4 metra długości. Z uwagi na brak zdolności pisarskich postaram się wymienić jedynie wady i zalety jakie dostrzegam w elektromobilności. Niewątpliwą zaletą testowanego C40 Recharge w wersji Ultimate o mocy 408 KM jest jego moment obrotowy (660 Nm) dostępny od momentu wciśnięcia pedału przyśpieszenia. Charakterystyka dynamiczna dokładnie tego testowanego egzemplarza jest upajająca i niezwykle uzależniająca. Pojazd zachowuje elastyczność w zakresie 0 - 100 jak również 100 - 150km/h. To niesamowite jak samochód pozbawiony tradycyjnego napędu i jego układów przenoszenia mocy może w każdej chwili zaskoczyć znacznie mocniejsze auta. Taka zależność sprawia, że bezpiecznie czujemy się podczas manewru wyprzedzania wiedząc, że pary nie zabraknie do samego ogranicznika prędkości. W Volvo to standardowe 180 km/h - naturalnie nie osiągnąłem takiej prędkości, bo jest to niedozwolone. Bardzo fajny design zewnętrzny auta, sprawia, że przechodnie jak również inni użytkownicy drogi sprawia, że ludzie "ciekawsko" spoglądają na ten model. Auto świetnie tłumi drgania, niestety czuć jego sporą masę, która bez obciążenia oscyluje w granicach 2.2 Tony, ze mną 2.3. Pojazd jest poprawnie wykończony, niestety słowo poprawnie to najdelikatniej ujmując maksimum jakim mogę określić wykonanie wnętrza auta. Elementy nie tylko w tym samochodzie, ale również innych elektrykach, którymi miałem okazję jechać lub w nich siedzieć; są tandetne - czuć, że tworzywa sztuczne są słabej jakości. Co utwierdza mnie w przekonaniu, że producenci doszli do wniosku, iż lepiej produkować tanio, a sprzedawać drogo z eko frazesami na ustach... Wielu w to uwierzy. Zalety: elastyczność, design, komfort, technologia - m.in. działanie systemu Intelisafe, który m.in. dla światel pikselowych doskonale "wycina" i doświetla drogę nie powodując oślepiania kierowców z naprzeciwka, jak również tych jadących przed nami. Ale nie do końca... Żona jadąca przede mną zwróciła uwagę, że światła swoją charakterystyką pracy sprawiają wrażenie, że ciągle mrugałem jej długimi. Wady: słaba jakość elementów wnętrza, niski zasięg ogromny pobór mocy przy maksymalnym obciążeniu - jeżdżąc mustangiem z 5 litrowym silnikiem z pedałem wciśniętym do podłogi, pobór paliwa był znacznie oszczędniejszy, aniżeli ma to miejsce w elektryku pod pełnym obciążeniem. Przejechałem okolo 100 km i zeżarło prawie połowę baterii... Warto wspomnieć, że mustang miał bak paliwa jak pęcherz moczowy kota, a wskazówka znacznie wolniej schodziła, aniżeli procentu naładowania w elektryku. Reasumując: elektryk jest świetnym rozwiązaniem do miasta, ale dla osób, które mają własny dom z gniazdem siłowym. Ja mam, ale nie każdy takowe posiada. W ten o to sposób jesteśmy uzależnieni od stacji ładowania. I teraz trochę gorzkich żali... Stacje ładowania działają z zainstalowaną aplikacją w telefonie, w której to m.in. trzeba wpisać numer karty. Dla mnie to dyskwalifikacja. Dlaczego nie można użyć karty zbliżeniowej? Nie rozumiem tego, czyżby abonament??? Mamy fatalną infrastrukturę jeżeli chodzi o ilość dostępnych stacji, te dostępne są często zajęte, co powoduje, że szukasz następnej i zaczyna się robić nerwowo. Pobór mocy jest ogromny, wyobrażam sobie jaki musi być w mroźnej zimie, gdzie sprawność każdej baterii spada, a ogrzać się trzeba... Elektryk to świetne rozwiązanie dla posiadaczy domów i przynajmniej jednego spalinowego samochodu. Trochę fotek. Fajna recenzja i... kolor auta. Sam kształt wydaje się nieproporcjonalny w pionie. Zapewne to efekt baterii znajdujących się pod podłogą. Elektryki tylko jako "dojazdówka" do pracy i z powrotem. Taka zresztą ma być nasza mobilność w eko-przyszłości. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #41124 Napisano 28 Października 2023 (edytowane) Ile to Volvo kosztuje w tej wersji którą testowałeś? Moje zdanie jest takie, za kilkanaście lat miejscy blokersi w kwestii motoryzacji będą wykluczeni społecznie. W Warszawie na Ursynowie budują czy już wybudowali blok w którym jest ponad 1500 małych mieszkań. Czy wyobrażacie sobie ładowanie w podziemnym garażu i naziemnym parkingu (wokół bloku) około 2500 elektrycznych samochodów. Edytowane 28 Października 2023 przez dziadek 2 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130416 #41125 Napisano 28 Października 2023 15 minut temu, dziadek napisał(-a): Ile to Volvo kosztuje w tej wersji którą testowałeś? Moje zdanie jest takie, za kilkanaście lat miejscy blokersi w kwestii motoryzacji będą wykluczeni społecznie. W Warszawie na Ursynowie budują czy już wybudowali blok w którym jest ponad 1500 małych mieszkań. Czy wyobrażacie sobie ładowanie w podziemnym garażu i naziemnym parkingu (wokół bloku) około 2500 elektrycznych samochodów. Elektryki są jednym z elementów realizacji "miast 15-to minutowych". Jedyne sensowne rozwiązanie ładowania elektryków, to instalacja ładowarek na parkingach przy centrach handlowych. Ilość stopniowo zwiększana tak by była wystarczająca dla rosnącego grona chętnych. Wtedy odpadłby też inny poważny problem tych samochodów, jakim jest długi czas ładowania. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach