bober5264 4128 #42851 Napisano 8 Marca 2024 Jeśli cena nie gra roli to bym się nie zastanawiał i oklejanie ppfem caloscWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 980 #42852 Napisano 8 Marca 2024 Jeśli cena nie gra roli to bym się nie zastanawiał i oklejanie ppfem caloscWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalkapopieram w 100%; ze względu na to jak słabe i cieńkie są powłowki lakiernicze na autach w obecnych czasach, przy nowym aucie nie zastanawiałbym się ani chwili nad transparentną folią (mat/połysk - kwestia gustu).Do tego taka folia zabezpieczy przez delikatnymi obiciami podmarketowymi czy (czego nie życzę) jakimiś lekkimi obcierkami. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9454 #42853 Napisano 8 Marca 2024 @Autor1984 a masz ten wielki wysuwany ekran z tyłu do oglądania filmów czy czego tam przez pasażerów? @Autor1984 a masz ten wielki wysuwany ekran z tyłu do oglądania filmów czy czego tam przez pasażerów? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12796 #42854 Napisano 8 Marca 2024 10 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): No to się pochwalę, przyjechała niunia do odbioru Idealna do rozwożenia grochówki po stołówkach zakładowych. @mario1971nada się? Łukasz gratuluję. Choć mi cały czas przypomina z przodu Citroena, a z tyłu patrząc Toyotę Camry Ale wrażenie na żywo robi, choć oglądałem tylko w czarnym lakierze, a jak wiadomo ten wyszczupla. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6101 #42855 Napisano 8 Marca 2024 2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Przede wszystkim front to zasługa M pakietu, dla mnie niedopuszczalny bo wygląda jakby mu ryj wyżarło. I mogę się założyć o każdą stawkę, że za 10 lat większość substancji będzie własnie M. Co do folii to powoli się zaczynam przykonywać i się zastanawiam czy trochę nie pojeździć na ceramice, a później okleić... Zapłaciłeś za extra lakier i chcesz kleić matową folię? 😳 Mnie się ten kolor widzi. Bezbarwna folia popieram 100%. Przynajmniej zderzak, maska i lusterka. Lepiej cały przód plus wnęki, a najlepiej całość. Ceramika strata kasy 😞 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13177 #42856 Napisano 9 Marca 2024 (edytowane) 5 godzin temu, bober5264 napisał(-a): Jeśli cena nie gra roli to bym się nie zastanawiał i oklejanie ppfem calosc Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Pomyślimy, bo mam teraz myślówę 5 godzin temu, plszcto napisał(-a): popieram w 100%; ze względu na to jak słabe i cieńkie są powłowki lakiernicze na autach w obecnych czasach, przy nowym aucie nie zastanawiałbym się ani chwili nad transparentną folią (mat/połysk - kwestia gustu). Do tego taka folia zabezpieczy przez delikatnymi obiciami podmarketowymi czy (czego nie życzę) jakimiś lekkimi obcierkami. No właśnie to raz, a dwa, że jednak to jest świetne zabezpieczenie. 5 godzin temu, beniowski napisał(-a): @Autor1984 a masz ten wielki wysuwany ekran z tyłu do oglądania filmów czy czego tam przez pasażerów? @Autor1984 a masz ten wielki wysuwany ekran z tyłu do oglądania filmów czy czego tam przez pasażerów? Waldek ja jeżdżę z przodu. Na cholerę mi to ekranisko z tyłu? Myślałem, aby dla dziewczynek wziąć, ale pierniczę. Volvo uwaliły jak prosiaka, do niuni nie wpuszczam!!! No może raz wpuszczę... W kapciach 😜 5 godzin temu, tommly napisał(-a): Łukasz gratuluję. Choć mi cały czas przypomina z przodu Citroena, a z tyłu patrząc Toyotę Camry Ale wrażenie na żywo robi, choć oglądałem tylko w czarnym lakierze, a jak wiadomo ten wyszczupla. Tomek dokładnie C4 Cactus, te brwi; ja pierd*le... Beznadziejnie to wygląda, ale przeżyję. Myślałem, aby właśnie folią to zakryć. Co ten Dukec zapatrzył się na starą, czy na koncern PSA? 5 godzin temu, Valygaar napisał(-a): Zapłaciłeś za extra lakier i chcesz kleić matową folię? 😳 Mnie się ten kolor widzi. Bezbarwna folia popieram 100%. Przynajmniej zderzak, maska i lusterka. Lepiej cały przód plus wnęki, a najlepiej całość. Ceramika strata kasy 😞 Jednak z dużym prawdopodobieństwem walnę ceramikę, bo mi szkoda niwelować efekt jaki sam sobie zamówiłem... Kurde świetnie wygląda ten lakier. A ceramika? Nie! To nie strata kasy; lakier jednak "biję głębią" po ceramice. BTW wsszystko pisałem po pijanemu. Sorry Grefory!! Edytowane 9 Marca 2024 przez Autor1984 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #42857 Napisano 9 Marca 2024 (edytowane) 57 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Pomyślimy, bo mam teraz myślówę No właśnie to raz, a dwa, że jednak to jest świetne zabezpieczenie. Waldek ja jeżdżę z przodu. Na cholerę mi to ekranisko z tyłu? Myślałem, aby dla dziewczynek wziąć, ale pierniczę. Volvo uwaliły jak prosiaka, do niuni nie wpuszczam!!! No może raz wpuszczę... W kapciach 😜 Tomek dokładnie C4 Cactus, te brwi; ja pierd*le... Beznadziejnie to wygląda, ale przeżyję. Myślałem, aby właśnie folią to zakryć. Co ten Dukec zapatrzył się na starą, czy na koncern PSA? Jednak z dużym prawdopodobieństwem walnę ceramikę, bo mi szkoda niwelować efekt jaki sam sobie zamówiłem... Kurde świetnie wygląda ten lakier. A ceramika? Nie! To nie strata kasy; lakier jednak "biję głębią" po ceramice. BTW wsszystko pisałem po pijanemu. Sorry Grefory! Najwazniejsze decyzje najłatwiej podejmuje się po flaszce 😁 Tak że "wrap her up" 🤣 Edytowane 9 Marca 2024 przez irekm 2 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13177 #42858 Napisano 9 Marca 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, irekm napisał(-a): Najwazniejsze decyzje najłatwiej podejmuje się po flaszce 😁 Tak że "wrap her up" 🤣 Piątek kurna "Sorry grefory" kurła Edytowane 9 Marca 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1663 #42859 Napisano 9 Marca 2024 (edytowane) @Autor1984 z mojego doświadczenia z ceramiką , moja rada jest taka: umów się na mycie auta raz w tygodniu w myjni ręcznej- będziesz miał wtedy rabat- i dwa razy w roku na woskowanie auta , efekt WOW będzie o niebo lepszy niż w przypadku ceramiki i później mycie auta na myjni bezdotykowej jak większość ludzi robi . Edytowane 9 Marca 2024 przez Krakus1 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #42860 Napisano 9 Marca 2024 19 minut temu, Krakus1 napisał(-a): @Autor1984 z mojego doświadczenia z ceramiką , moja rada jest taka: umów się na mycie auta raz w tygodniu w myjni ręcznej- będziesz miał wtedy rabat- i dwa razy w roku na woskowanie auta , efekt WOW będzie o niebo lepszy niż w przypadku ceramiki i później mycie auta na myjni bezdotykowej jak większość ludzi robi . Też lubię mieć czyste auta i podobnie uważam. Przy dobrym twardym wosku 2 razy w roku nawet mycie ręczne nie jest potrzebne co tydzień a 1-2 razy w miesiącu plus bezdotykowa (zależy jak często się jeździ). Zawsze można mieć i ceramikę i ręczne mycie co tydzień. 🙂 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #42861 Napisano 9 Marca 2024 Czyste auta sa dla cyklistów 🤷 1 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafiros 587 #42862 Napisano 9 Marca 2024 Popieram Kolegów jeżeli chodzi o ceramikę. Miałem dwa razy - pierwszy i ostatni . Dobry wosk i częstsze mycie daje efekt znacznie lepszy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2283 #42863 Napisano 9 Marca 2024 U mnie może nie tak spektakularnie, ale kręcę się wokół tego egzemplarza...Kurcze, takie auto dla dorosłych, ale nie mam wyjścia, te moje padaki już nie dają rady...😉 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9459 #42864 Napisano 9 Marca 2024 Za 900 bierz 🤩 A szczerze, to takie fajne, eleganckie autko 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2283 #42865 Napisano 9 Marca 2024 6 minut temu, pmwas napisał(-a): Za 900 bierz 🤩 A szczerze, to takie fajne, eleganckie autko I tak idzie w leasing... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13177 #42866 Napisano 9 Marca 2024 1 godzinę temu, kiniol napisał(-a): U mnie może nie tak spektakularnie, ale kręcę się wokół tego egzemplarza...Kurcze, takie auto dla dorosłych, ale nie mam wyjścia, te moje padaki już nie dają rady...😉 A coś więcej, przebieg, stan? Wrzuciłeś foto VW za 900 zł 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4128 #42867 Napisano 9 Marca 2024 Paseratti to po prostu na maxa poprawne praktyczne auto, bez emocji wizualnie i silnikowo, niech służy;)Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9454 #42868 Napisano 9 Marca 2024 7 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Pomyślimy, bo mam teraz myślówę No właśnie to raz, a dwa, że jednak to jest świetne zabezpieczenie. Waldek ja jeżdżę z przodu. Na cholerę mi to ekranisko z tyłu? Myślałem, aby dla dziewczynek wziąć, ale pierniczę. Volvo uwaliły jak prosiaka, do niuni nie wpuszczam!!! No może raz wpuszczę... W kapciach 😜 Tomek dokładnie C4 Cactus, te brwi; ja pierd*le... Beznadziejnie to wygląda, ale przeżyję. Myślałem, aby właśnie folią to zakryć. Co ten Dukec zapatrzył się na starą, czy na koncern PSA? Jednak z dużym prawdopodobieństwem walnę ceramikę, bo mi szkoda niwelować efekt jaki sam sobie zamówiłem... Kurde świetnie wygląda ten lakier. A ceramika? Nie! To nie strata kasy; lakier jednak "biję głębią" po ceramice. BTW wsszystko pisałem po pijanemu. Sorry Grefory!! No wiesz co, dzieciom odmawiać 😁? Tatuś sobie auto kupił 😂. Trzeba było sobie kupić Morgana jak mój sąsiad - wtedy byś sam jeździł i nikt by ci nie świnił w aucie. A’propos mycia: myślałem że z tym myciem raz lub dwa w tygodniu to są żarty, ale widzę że niektórzy tak mają na serio. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13177 #42869 Napisano 9 Marca 2024 (edytowane) 8 minut temu, beniowski napisał(-a): No wiesz co, dzieciom odmawiać 😁? Tatuś sobie auto kupił 😂. Trzeba było sobie kupić Morgana jak mój sąsiad - wtedy byś sam jeździł i nikt by ci nie świnił w aucie. A’propos mycia: myślałem że z tym myciem raz lub dwa w tygodniu to są żarty, ale widzę że niektórzy tak mają na serio. Waldemar martw się o swoje dzieci ok? Z tym myciem to to zbijam piątkę 7meczka Edytowane 9 Marca 2024 przez Autor1984 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26627 #42870 Napisano 9 Marca 2024 (edytowane) Oj przesadzone te Alpiny, robi się wóz z getta nie fajna e38. Edytowane 9 Marca 2024 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13177 #42871 Napisano 9 Marca 2024 Cytat 10 minut temu, eye_lip napisał(-a): Oj przesadzone te Alpiny, robi się wóz z getta nie fajna e38. Filip nie świruj, że byś nie przytulił do serduszka. Alpiny w E38 wyglądają nieco kontrowersyjnie, ale to jednak Alpina. Czyli de facto zysk. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26627 #42872 Napisano 9 Marca 2024 Miałem na myśli rozmiar plus zawias, jakby nie był tak zglebiony i byłyby trochę mniejsze nie marudziłbym. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #42873 Napisano 9 Marca 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, beniowski napisał(-a): A’propos mycia: myślałem że z tym myciem raz lub dwa w tygodniu to są żarty, ale widzę że niektórzy tak mają na serio. 2 razy w tygodniu to rzeczywiście przesada, ale 3-4 razy w miesiącu niekoniecznie*. Widocznie nigdy nie miałeś czarnego lakieru na aucie lub zapomniałeś już, że w Polsce przez 160-180 dni w roku pada deszcz. 😜 * - nie dotyczy lakierów w kolorze podobnym do soli drogowej, błota, piasku lub kurzu 🙂 Edytowane 9 Marca 2024 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafiros 587 #42874 Napisano 9 Marca 2024 Ja przez 11 miesiące byłem nieszczęśliwym posiadaczem Peugeota 508 którego szczerze nie lubiłem. I był myty tylko raz w tym czasie podczas przeglądu. Natomiast w środku sprzątany był raz w tygodniu lub jak trzeba było to nawet dwa. Lubie mieć czysto w środku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13177 #42875 Napisano 9 Marca 2024 (edytowane) 48 minut temu, eye_lip napisał(-a): Miałem na myśli rozmiar plus zawias, jakby nie był tak zglebiony i byłyby trochę mniejsze nie marudziłbym. Filip tam nie ma gleby, tak z tymi felgami wygląda. Pewnie zawias jest delikatnie opuszczony, ale nie ma mowy o prawdziwej glebie Oczywiście masz rację, są nadwymiarowe Edytowane 9 Marca 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach