Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Camaro to oczywiście V8, jeździ całkiem sprawnie nawet z tym 6 biegowym automatem, wydech Borla brzmi super (miałem już kiedyś w 4gen Camaro i też dźwięk był świetny)

Kilka zdjęć ze zlotu XXV lecia Fbody Klub Polska, w towarzystwie innych Camaro convertible i zgromadzone wszystkie obecne białe fbody - od 2 do 5 generacji

1716886580319.jpg

1716886580393.jpg

1716886580341.jpg

1716886580363.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, beniowski napisał(-a):

Jak widzę te nowe wypusty BMW na drogach, to mam wrażenie że zamiast designera dali je do narysowania dzieciom w przedszkolu i tak wdrożyli do produkcji te klocki.

Lekkość pociągnięcia pióra designera w nowej serii 7 może się równać jedynie z czołgiem:

image.jpeg.6fba3f362da55cb49b3e35cce81a2abc.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się podobają te duże grille, szczególnie w serii 4, i do ekranów tabletów w bmw też zmienilem zdanie - ale dopiero jak zobaczyłem to na żywo - świetne sa

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do ekranow nic nie mam - tak dlugo jak zostawiaja przyciski / galki do obslugi podstawowych funkcji (klima + radio) natomiast wizualnie to przypominaja mi sie czasy Chrisa Bangle'a. Zupelnie do mnie te auta nie przemawialy i te nowe rowniez mi sie nie podobaja. De gustibus...

Siddharth Vinayak Patankar On X: Hahah These Memes Have Now, 43% OFF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak patrzę na tego, to mam wrażenie że ja bym to lepiej narysował (a naprawdę nie umiem). Byłem na premierze tego auta i w środku bardzo dziwnie się w nim czułem. 

image.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Lekkość pociągnięcia pióra designera w nowej serii 7 może się równać jedynie z czołgiem:

image.jpeg.6fba3f362da55cb49b3e35cce81a2abc.jpeg

Dominik to kwestia gustu, ale spójrz jaki zegarek ładny :D

BMW1.png

Z nową 7mką jest tak, że na zdjęciach raczej odpycha, zyskuje natomiast w bliskim kontakcie i szczerze przyćmiewa konkurencję :)

bmw3.png

4 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Jak patrzę na tego, to mam wrażenie że ja bym to lepiej narysował (a naprawdę nie umiem). Byłem na premierze tego auta i w środku bardzo dziwnie się w nim czułem. 

image.png

To są i X, nie są za ciekawe, to fakt :)

Jednakże, jeden woli blondynki inny brunetki, szczupłe, krągłe i te modele też znajdą odbiorców. Trust me ;)

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

BMW1.png

Z nową 7mką jest tak, że na zdjęciach raczej odpycha, zyskuje natomiast w bliskim kontakcie i szczerze przyćmiewa konkurencję :)

bmw3.png

Jednakże, jeden woli blondynki inny brunetki, szczupłe, krągłe i te modele też znajdą odbiorców. Trust me ;)

Czołg, czołgiem, ale ja pamiętam czasy Czterech Pancernych i źle mi się nie kojarzy. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, pechagto napisał(-a):

Camaro to oczywiście V8, jeździ całkiem sprawnie nawet z tym 6 biegowym automatem, wydech Borla brzmi super (miałem już kiedyś w 4gen Camaro i też dźwięk był świetny)

Kilka zdjęć ze zlotu XXV lecia Fbody Klub Polska, w towarzystwie innych Camaro convertible i zgromadzone wszystkie obecne białe fbody - od 2 do 5 generacji

1716886580319.jpg

1716886580393.jpg

1716886580341.jpg

1716886580363.jpg

Świetny zbiór krążowników. Widze nawet stary TA się pojawił :)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

BMW1.png

bmw3.png

Twój przy tych ixach to bardzo elegancko wygląda. Nie wątpię że te nowe BMW są komfortowe, świetnie się prowadzą itp., ale naprawdę brakuje im lekkości w wyglądzie. Coś jak ta seria W140 Mercedesa klasy S w latach 90-tych, która weszła po pięknej i smukłej W116/W126.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, beniowski napisał(-a):

Twój przy tych ixach to bardzo elegancko wygląda. Nie wątpię że te nowe BMW są komfortowe, świetnie się prowadzą itp., ale naprawdę brakuje im lekkości w wyglądzie. Coś jak ta seria W140 Mercedesa klasy S w latach 90-tych, która weszła po pięknej i smukłej W116/W126.

Fakt!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta nowa 7 na żywo to jest kosmos. Ogladalem w salonie i wszystko było tak jak trzeba.
No może masaz mógłby być 'szybszy' ale to już negatyw na siłę

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A za mną ostatnio jakieś kombi z jajem chodzi :D ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Lynx27 napisał(-a):

A za mną ostatnio jakieś kombi z jajem chodzi :D ...

RS6 Performance?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to jedna z opcji, ja jednak lubię auta około 2-letnie. Taki mój pragmatyzm z autami i ich ceną. RS6P wyszło chyba właśnie w 2022, ale najwięcej ich jest z 2023r.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Lynx27 napisał(-a):

Jest to jedna z opcji, ja jednak lubię auta około 2-letnie. Taki mój pragmatyzm z autami i ich ceną. RS6P wyszło chyba właśnie w 2022, ale najwięcej ich jest z 2023r.

W tym budżecie jest Taycan Turbo S sport turismo ok 730 KM ;) Po prostu sobie go spróbuj. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Lapka w gore za zegarek; 7ke na zywo widzialem, siedzialem w niej - i nadal jestem na nie. I tak jak wspominalem wczesniej - de gustibus non est disputandum (z czym sie w pelni obydwaj zgadzamy) 👍

40 minut temu, beniowski napisał(-a):

W punkt!

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elektryki to fajna rzecz, ale moim bardzo skromnym zdaniem - nie w rakietach. No i chyba jeszcze nie czuję, abym mentalnie czy infrastrukturalnie był gotowy na elektryka. Kolejna sprawa to deprecjacja wartości, chyba mnie na to nie stać.
Takiego wspomnianego wyżej RS6 bez Performance, można już 2latka kupić za 55-60% ceny katalogowej. Dużo i mocno już nie poleci jak się nie robi kosmicznych przebiegów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pelny moment od zerowych obrotow jest super, spodobalo mi sie szybciej i bardziej niz sadzilem, ze moze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Lynx27 napisał(-a):

Elektryki to fajna rzecz, ale moim bardzo skromnym zdaniem - nie w rakietach. No i chyba jeszcze nie czuję, abym mentalnie czy infrastrukturalnie był gotowy na elektryka. Kolejna sprawa to deprecjacja wartości, chyba mnie na to nie stać.
Takiego wspomnianego wyżej RS6 bez Performance, można już 2latka kupić za 55-60% ceny katalogowej. Dużo i mocno już nie poleci jak się nie robi kosmicznych przebiegów.

Mental, infrastruktura - zgoda, to są argumenty dośc mocne. Natomiast niedopasowanie do rakiety jest chybione. To ultraszybkie auto, dosłownie łeb urywa, prowadzi się genialnie. Z ciekwości sobie wypróbuj.

W takim razie dopóki BMW nie wypuści M5 ponownie w kombiku to raczej nie ma sensownej alternatywy dla RS6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BMW iX to bardzo fajny elektryk , chyba mój faworyt jeśli miałbym wybrać elektryk , pojmna bateria , długa lista opcji i materiałów premium , a cena przy tym ok. , czy jest brzydkie z zewnątrz?,  to rzecz gustu - czuję ze piękne rzeczy już znikają z motoryzacji,  zostają brzydkie i mniej brzydkie modele-

ale wg mnie to auto dziwnie stoi , wizualnie nie ma takiego pochylenia się ku przodowi jak resztę aut 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, Valygaar napisał(-a):

Mental, infrastruktura - zgoda, to są argumenty dośc mocne. Natomiast niedopasowanie do rakiety jest chybione. To ultraszybkie auto, dosłownie łeb urywa, prowadzi się genialnie. Z ciekwości sobie wypróbuj.

W takim razie dopóki BMW nie wypuści M5 ponownie w kombiku to raczej nie ma sensownej alternatywy dla RS6.

Przepraszam, bo użyłem skrótu myślowego. Mając na myśli rakieta, chciałem powiedzieć, że auto ultraszybkie z doskonałym prowadzeniem, zużywa prąd niewspółmiernie szybko do zużycia benzyny. Jestem zdecydowanym wrogiem pirackiej jazdy po drogach publicznych, więc  w pewnym sensie zgadzam się z argumentem "Panie gdzie Pan to wykorzystasz". No ale utrata prądu zimą, przy wyższych stałych prędkościach, przy zabawie na torze. To są dalej dla mnie po prostu argumenty, które dziś mnie przekonują ku spalinowym autom. Choć nie ukrywam, byłem o krok od kupna Tesli model 3 jako auta 'na codzień'. Zobaczymy co czas przyniesie, a M5 touring to będzie na 100% hit :) ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Elektryki" nadają się do tłuczenia się w okół przysłowiowego komina i raczej do niczego więcej. Wyjazd w dłuższą trasę w upalne lato czy późną jesienią nie wspominając nawet o normalnej zimie to jedna wielka porażka. Chyba, że ktoś jedzie sobie przy okazji pozwiedzać okolicę i ma mnóstwo wolnego czasu do utylizacji. A można to było inaczej ogarnąć, tylko jak zwykle księgowi doszli do głosu.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Do ekranow nic nie mam - tak dlugo jak zostawiaja przyciski / galki do obslugi podstawowych funkcji (klima + radio) natomiast wizualnie to przypominaja mi sie czasy Chrisa Bangle'a. Zupelnie do mnie te auta nie przemawialy i te nowe rowniez mi sie nie podobaja. De gustibus...

Siddharth Vinayak Patankar On X: Hahah These Memes Have Now, 43% OFF

Dziadek mi opowiadał jaki był płacz na forach jak te grille zaczęli zmniejszać i wszędzie we wnętrzu te przyciski poupychali. 😜

IMG_9674.jpeg

IMG_9677.jpeg

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio zacząłem szukać jakichś perełek z Bawarii. I tak sobie pomyślałem o nawiązaniu do BMW 507 tj. Z8.

I znalazłem nawet jedną ofertę na otomoto, szybko zarzuciłem pomysł.

800 000,00 zł :(

A oba są piękne, no i ten silniki...

W 507 3.2 V8, a Z8 5.0 z M5 E39.

507.jpg

Z8.jpg

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie z prośbą o szczerą odpowiedź. Taka duża moc w aucie, na ile faktycznie z niej korzystacie, a na ile chodzi bardziej o poczucie tego, co się ma pod butem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi