Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

457440993_849510920669245_1735466308670984907_n.jpg.6ab96755e9ddf093345b677862eb7c29.jpg

Jak połączyć przyjemne z pożytecznym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.08.2024 o 09:59, Krakus1 napisał(-a):

niezła rozbieżność 😅 

Na nawigacji masz ograniczenie, ktore jest zapamietane w nawigacji (mapie). Na liczniku to co zczytal ze znakow.

W dniu 2.09.2024 o 17:32, Krakus1 napisał(-a):

kolejny plus dla A6 , ruchoma tylna kamera 👍

Ztcp to kameta nie jest ruchoma, a jedynie widok z niej jest skadrowany. Gdy skrecasz kola to pokazuje to co wykracza poza kadrowanie :) 

17 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

różnica w wygłuszeniu między A6 a 5er G30 , ile hałasu ze środka dostaje się na zewnątrz , słuchawki na uszach 😉

Nie slysze roznicy...

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

różnica w wygłuszeniu między A6 a 5er G30 , ile hałasu ze środka dostaje się na zewnątrz , słuchawki na uszach 😉

Ściszyłeś w Audi o połowę ;)

Ja słyszę znaczną różnicę. Słuchawki są niezbędne.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"4 września podczas oficjalnej premiery w Göteborgu zadebiutowało nowe Volvo XC90. Nasz największy SUV jest jeszcze bezpieczniejszy i bardziej komfortowy."

Kurde ciekaw jestem jak na żywo, bo wygląda bardzo dobrze! Podążać za sercem, czy rozumem? ;)

XC90F.jpg

XC90G.jpg

XC90A.jpg

XC90B.jpg

XC90C.jpg

XC90D.jpg

XC90E.jpg

XC90H.jpg

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy w końcu wprowadzili bezprzewodowe Apple Carplay, bo trochę wstyd, że w obecnie sprzedawanych XC60 i XC90 działa tylko po kablu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I musieli oczywiście, zamiast zostawić środkową konsolę jak była, z fajnie wpasowanym ekranem, wkleić tableta. Po co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, Tommaso napisał(-a):

Ciekawe czy w końcu wprowadzili bezprzewodowe Apple Carplay, bo trochę wstyd, że w obecnie sprzedawanych XC60 i XC90 działa tylko po kablu

Dowiem się.

33 minuty temu, beniowski napisał(-a):

I musieli oczywiście, zamiast zostawić środkową konsolę jak była, z fajnie wpasowanym ekranem, wkleić tableta. Po co?

Bo dzisiejszy trend, to duże ekrany, nie zmieściliby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprócz tego tableta, ten nowy model wydaje mi się praktycznie identyczny z poprzednim. Co w dzisiejszych czasach jest raczej nietypowe.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to bardziej facelifting niż nowy model. Pierwotnie nie było w planach następcy XC90, miał zostać tylko elektryczny EX90, ale życie skorygowało plany i postanowili jeszcze zrobić duży lifting

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, beniowski napisał(-a):

Oprócz tego tableta, ten nowy model wydaje mi się praktycznie identyczny z poprzednim. Co w dzisiejszych czasach jest raczej nietypowe.,

Zmodyfikowali front, tył jak patrzę chyba bez zmian. Środek moim zdaniem bardzo dobrze wyważony. Jest nadal drewno, orrefors, aluminium i skóra. Dodano tkaninę na deskę, ale na zdjęciach wygląda to bardzo dobrze. Pogrubiono wieniec kierownicy na plus, zmieniono wloty nawiewów, wyglądają tak jak te w S90,V90. Jutro będę kręcił numer i dowiem się kiedy będzie w salonie.

@Tommasodokładnie; i ten w przeciwieństwie do poprzedniego liftu jest już zauważalny.

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Zmodyfikowali front, tył jak patrzę chyba bez zmian. Środek moim zdaniem bardzo dobrze wyważony. Jest nadal drewno, orrefors, aluminium i skóra. Dodano tkaninę na deskę, ale na zdjęciach wygląda to bardzo dobrze. Pogrubiono wieniec kierownicy na plus, zmieniono wloty nawiewów, wyglądają tak jak te w S90,V90. Jutro będę kręcił numer i dowiem się kiedy będzie w salonie.

@Tommasodokładnie; i ten w przeciwieństwie do poprzedniego liftu jest już zauważalny.

Jak dla mnie świetny 🤩

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozczarowany jestem tym liftem xc90. Oczekiwalem nowego modelu, a tu pokazali na szybko zrobiony lifting. Na tak szybko, ze chcac zastosowac wiekszy ekran dokleili tablet do starego. O tym jak malo czasu mieli moze swidczyc to, ze nowy tablet zaslania czesciowo kratki nawiewu. Ciekawe jak bedzie sie nagrzewac, gdy wlaczy sie ogrzewanie.

Niemniej, przod wyszedl im swietnie. Szkoda, ze tylu bardziej nie zmodyfikowali.

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjde na hipokryte jeżdżąc autem z 'doklejonym tabletem' ale zgadzam się, wygląda jak wszystko ostatnio - czyli jakby zapomnieli o wyświetlaczu i na koniec na szybko przykleili na kropelkę większy
Ale auto jako całokształt i tak swietneaf3d736cd8307a11dd8712cd6cb7cdcc.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo fajna funkcja , jeżdżąc na apadtacyjnym tempomacie z ustawioną prędkością np. 70km/h , i zbliżając się do zakrętu,  auto automatyczne spowalnia przed zakrętem ,jeśli uzna że prędkość jest za duża do pokonania zakrętu 👍🏼

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłączyłem tą funkcję natychmiast po zakupie, bo spowalniał mnie na łukach do prędkości typowych raczej dla ciągników, a nie dla samochodów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.08.2024 o 20:02, Krakus1 napisał(-a):

I jestem po ustawieniu audio w Audi  , 2 tygodnie z tym się męczyłem , a okazało się że Sorround i 3D są zabójcami tego systemu jeśli chodzi o jakość dźwięku , jest tak czysty i perfekcyjnie strojony , że jakakolwiek próba dołożenia fajerwerków w postaci Sorround czy 3D ,dawało mi uczucie że system tracił balans i czystość dźwięku .

o ile software jest ubogi i bez żadnych dodatków czy możliwości personalizacji - co może komuś przeszkadzać , w odróżnieniu od Burmester czy B&W- o tyle hardware i strojenie są fenomenalne 

jakbym miał porównywać do jedzenia, to Burmester i B&W w MB i BMW są jak najlepsze dania meksykańskie czy hinduskie, zrobione z najlepszych składników i przyrządzone przez najlepszych mistrzów kuchni , jest super ale głównie czuć przypraw

B&O w A6 jest jak stek Kobe obsypane jedynie solą himalajską i przygotowane przez mistrza fachu , jak kto lubi 😊

Planujesz cos poprawić w audio, skoro w Bentleyu B&O odstawili taką kaszanę, to się domyślam co musi być w audi ... 🤨😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi