Bugs 4676 #50101 Napisano 14 Września 2025 22 minuty temu, tommly napisał(-a): Dobrze dobrze kojarzysz. Z roku na rok i to w zastraszającym tempie, widzę, że jest coraz gorzej, a zaczęło się po pandemii... chyba faktycznie jakieś chipy im wszczepili ze szczepionkami Kiedyś takie rzeczy słyszało i widziało się tylko w Wawie, teraz rozlało się to już prawie na cały kraj. O nie, do Wawy to nam jeszcze daleko, musiałem tam niedawno pojechać i to jest jednak inny świat. Oni do tej pory nie odkryli do czego jest ta dźwignia ze strzałkami po lewej albo oznakowanie poziome. Ilość zjebow ganiających się po ulicach w ryczących superbrykach to też nie nasza liga. Cieszmy się prowincją póki możemy. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6400 #50102 Napisano 14 Września 2025 3 godziny temu, Bugs napisał(-a): podświetlenia głośników systemu B&O, taki chyba prekursor tych ambientów bo to starsze auto, na szczęście można dać na off Coś podobnego (wyłączanie podświetlenia deski i "zegarów" - za wyjątkiem prędkościomierza) miałem kiedyś w Saabie 9-3 - nazywało się night panel. Bardzo użyteczne w trasie nocą. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 699 #50103 Napisano 14 Września 2025 @Autor1984 Mercedes ostatnio zdementował plotki o braniu silników z BMW, chcą więcej w V8 znowuż zainwestować oraz zostawić v12 jak najdłużej... https://autogaleria.pl/mercedes-bmw-silniki-spalinowe-fame-informacje 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12577 #50104 Napisano 14 Września 2025 2 godziny temu, StaryWilk napisał(-a): @Autor1984 Mercedes ostatnio zdementował plotki o braniu silników z BMW, chcą więcej w V8 znowuż zainwestować oraz zostawić v12 jak najdłużej... https://autogaleria.pl/mercedes-bmw-silniki-spalinowe-fame-informacje Można by rzec: - Contra spem spero. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8455 #50105 Napisano 14 Września 2025 (edytowane) 6 godzin temu, Bugs napisał(-a): Wygląda jakby kręcili wznowienie serialu Telefon 110 Aha, i to chyba tylko KWP. To ujęcie z serialu "Breslau" ,akcja toczy się w 1936 r. - obecnie na Netflix Edytowane 14 Września 2025 przez Marak 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4676 #50106 Napisano 14 Września 2025 (edytowane) W dniu 14.09.2025 o 17:17, Marak napisał(-a): To ujęcie z serialu "Breslau" ,akcja toczy się w 1936 r. - obecnie na Netflix Golf II i Astra I to racze nie 1936r cytowałem zdjęcie @tommly Aha, i z tego co widzę w reklamach - Disney Edytowane 16 Września 2025 przez Bugs 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8455 #50107 Napisano 14 Września 2025 59 minut temu, Bugs napisał(-a): Golf II i Astra I to racze nie 1936r cytowałem zdjęcie @tommly Tak, błąd techniczny, chodziło mi o zdjęcie z Polizeipräsidium Breslau. Telefon 110 to oczywiście przede wszystkim czasy DDR/NRD jak kto woli. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2622 #50108 Napisano 15 Września 2025 Nawiązując do powyższych wpisów nt. poziomu wykończenia nowych pojazdów, zauważam to samo i dlatego wróciłem po kolejną Mazdę;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martis 15 #50109 Napisano 16 Września 2025 W dniu 14.09.2025 o 21:21, Marak napisał(-a): Tak, błąd techniczny, chodziło mi o zdjęcie z Polizeipräsidium Breslau. Telefon 110 to oczywiście przede wszystkim czasy DDR/NRD jak kto woli. Te auta to nie z NRD, tylko od nieboszczyka Janosa Kadara. Z przodu i z boku miały oznaczenia madziarskiej milicji, również węgierskie tablice rejestracyjne. Wiem bo podziwiałem je jako pieszy od frontu 🙂 Może to zlot jakiejś milicyjnej grupy rekonstrukcyjnej? 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 137181 #50110 Napisano 16 Września 2025 14 godzin temu, mmaniek napisał(-a): Nawiązując do powyższych wpisów nt. poziomu wykończenia nowych pojazdów, zauważam to samo i dlatego wróciłem po kolejną Mazdę;) Gratulacje. Czekamy na prezentację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2622 #50111 Napisano 16 Września 2025 17 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Gratulacje. Czekamy na prezentację. To tylko CX-30, za cienki sprzęt na prezentację w tym wątku . Auto bardzo poprawne, dobrze wykonane i w mojej ocenie, o odpowiednim stosunku jakości do ceny. W obecnych warunkach oczywiście, bo niezmiennie uważam, że samochody są za drogie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 137181 #50112 Napisano 16 Września 2025 1 godzinę temu, mmaniek napisał(-a): To tylko CX-30, za cienki sprzęt na prezentację w tym wątku . Auto bardzo poprawne, dobrze wykonane i w mojej ocenie, o odpowiednim stosunku jakości do ceny. W obecnych warunkach oczywiście, bo niezmiennie uważam, że samochody są za drogie. Nie przesadzaj z tą skromnością, sam prezentowałem nabyty w styczniu samochód żony o chyba mniejszej wartości. Poza tym Mazdy zwykle zachwycają pięknym lakierem, więc pokazać zawsze warto. Tak więc, nie leń się i fotografuj. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1638 #50113 Napisano 16 Września 2025 taki potwór dziś 🤩 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12577 #50114 Napisano 16 Września 2025 (edytowane) 6 godzin temu, mmaniek napisał(-a): To tylko CX-30, za cienki sprzęt na prezentację w tym wątku . Auto bardzo poprawne, dobrze wykonane i w mojej ocenie, o odpowiednim stosunku jakości do ceny. W obecnych warunkach oczywiście, bo niezmiennie uważam, że samochody są za drogie. Ten wątek nie zawiera klauzuli o prestiżowych, premium, luksusowych czy niedostępnych markach pojazdów. Cieszą nas wszystkie nowe, stare, dające nam frajdę. Więc jak Kolega Paweł również zachęcam do prezentacji auta. Niech wątek żyje na takich obrotach - jak temat "co dziś masz na ręku" 31 minut temu, Krakus1 napisał(-a): taki potwór dziś 🤩 Jak wrażenia!? Edytowane 16 Września 2025 przez Autor1984 4 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 137181 #50115 Napisano 16 Września 2025 Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): taki potwór dziś 🤩 Masz kilka samochodów, czy też auto zastępcze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2622 #50116 Napisano 16 Września 2025 (edytowane) 5 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Nie przesadzaj z tą skromnością, sam prezentowałem nabyty w styczniu samochód żony o chyba mniejszej wartości. Poza tym Mazdy zwykle zachwycają pięknym lakierem, więc pokazać zawsze warto. Tak więc, nie leń się i fotografuj. W sprawie lakierów, masz rację, nasz to jedyny słuszny wg. mojej małżonki, kierowniczki owego pojazdu - Soul Red Crystal. Fotki z odbioru, nowe zrobię jak nałożę wosk. Edytowane 16 Września 2025 przez mmaniek 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1638 #50117 Napisano 16 Września 2025 Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): Jak wrażenia!? no wiesz , nie mam doświadczenia z autami sportowymi jak Ty , ale jak na mój gust , tak powinien być auto sportowe, mocne, agresywne,zwinne, brzmiące. w takim aucie detale nie mają znaczenia , liczy się silnik , skrzynia , wydech i jakość prowadzenia , bardzo mi się podobał jako sportowe auto do jazdy codziennej , ale nie na długie trasy,a może i by był, ale ja jestem zainfekowany komfortem A6 😅, jest fun 👍🏼 35 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Masz kilka samochodów, czy też auto zastępcze? dali mi na jazdę próbną, na czas wymianę listwy w A6 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 137181 #50118 Napisano 16 Września 2025 17 minut temu, mmaniek napisał(-a): W sprawie lakierów, masz rację, nasz to jedyny słuszny wg. mojej małżonki, kierowniczki owego pojazdu - Soul Red Crystal. Fotki z odbioru, nowe zrobię jak nałożę wosk. Ten lakier się podoba, a i model też może cieszyć oko. Gratulacje. Który to rocznik? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12577 #50119 Napisano 16 Września 2025 37 minut temu, mmaniek napisał(-a): W sprawie lakierów, masz rację, nasz to jedyny słuszny wg. mojej małżonki, kierowniczki owego pojazdu - Soul Red Crystal. Fotki z odbioru, nowe zrobię jak nałożę wosk. Trzeba przyznać, że Mazda w czerwieni wygląda rewelacyjnie. Gratuluję! Po nałożeniu wosku uzyskasz piękną głębię. 24 minuty temu, Krakus1 napisał(-a): no wiesz , nie mam doświadczenia z autami sportowymi jak Ty , ale jak na mój gust , tak powinien być auto sportowe, mocne, agresywne,zwinne, brzmiące. w takim aucie detale nie mają znaczenia , liczy się silnik , skrzynia , wydech i jakość prowadzenia , bardzo mi się podobał jako sportowe auto do jazdy codziennej , ale nie na długie trasy,a może i by był, ale ja jestem zainfekowany komfortem A6 😅, jest fun 👍🏼 Jerzy to 370KM, a w rzeczywistości pewnie i z 390 więc wierzę, że mogła się jazda podobać. Audi trzeba przyznać robi świetne Ski i Rski - RSkami, którymi jeździłem zostawiły trwały i pozytywny ślad w pamięci LTM. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1638 #50120 Napisano 16 Września 2025 RS to nie agresywne, tylko pewnie już brutalne auto, pamiętam jak miałem krótką jazdę M5 competition g30 jako pasażer z przodu, prawie zemdlałem podczas przyspieszenia , za dużo emocji tam było ☠️ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2622 #50121 Napisano 16 Września 2025 31 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Ten lakier się podoba, a i model też może cieszyć oko. Gratulacje. Który to rocznik? Rocznik 2024, ostatni z jeszcze "normalnym" silnikiem Skyactiv G 2.0 150KM, gwarancja do 2030r. Teraz już tylko Skyactiv X. Poprzednią, CX3, też podobnie kupiłem od salonu, miała 11 m-cy. Jeżeli ktoś bierze na klatę pierwszą, pokaźną, utratę wartości a konfiguracja mi odpowiada, to nie mam z tym problemu. Tu jest pakiet aktywnych ledów, nagłośnienie Bose, aktywny tempomat, pakiety bezpieczeństwa, head-up itd. itp. Jedyne co, to unikam demówek. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12577 #50122 Napisano 16 Września 2025 (edytowane) 4 minuty temu, Krakus1 napisał(-a): RS to nie agresywne, tylko pewnie już brutalne auto, pamiętam jak miałem krótką jazdę M5 competition g30 jako pasażer z przodu, prawie zemdlałem podczas przyspieszenia , za dużo emocji tam było ☠️ RS w trybie "najmniejszego dozoru" to faktycznie bardzo brutalne auta. V8mkami, którymi miałem przyjemność jeździć pozostawiły piękne wspomnienia. Ale dla przykładu taka limitowana do 555 sztuk RSQ3 ze swoim słynnym 5 garowym 2.5 litrowym potworkiem również. Tak to są brutalne auta, ale zmieniasz tryb i zamieniają się w "zwykłą" Audi, która wiezie nas do celu. Więc emocje można regulować Mnie teraz Stuttgart-Zuffenhausen mocno kusi... Siedzę i tylko myślę... Edytowane 16 Września 2025 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2622 #50123 Napisano 16 Września 2025 16 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Trzeba przyznać, że Mazda w czerwieni wygląda rewelacyjnie. Gratuluję! No na prawdę, wiesz co?! Czerwony to jest Opel albo Skoda, to jest Red Soul Crystal! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 137181 #50124 Napisano 16 Września 2025 4 minuty temu, mmaniek napisał(-a): Rocznik 2024, ostatni z jeszcze "normalnym" silnikiem Skyactiv G 2.0 150KM, gwarancja do 2030r. Teraz już tylko Skyactiv X. Poprzednią, CX3, też podobnie kupiłem od salonu, miała 11 m-cy. Jeżeli ktoś bierze na klatę pierwszą, pokaźną, utratę wartości a konfiguracja mi odpowiada, to nie mam z tym problemu. Tu jest pakiet aktywnych ledów, nagłośnienie Bose, aktywny tempomat, pakiety bezpieczeństwa, head-up itd. itp. Jedyne co, to unikam demówek. Dobrze liczysz, a demówki to prawie zawsze zły pomysł. Z opisu wynika, że to pewnie "topka" modelu. Wymyśliłem niedawno określenie "mazdowaty kolor", w domyśle ta piękna czerwień. Dużo przyjemności z jazdy! 4 minuty temu, mmaniek napisał(-a): No na prawdę, wiesz co?! Czerwony to jest Opel albo Skoda, to jest Red Soul Crystal! Niech Ci będzie ten "sołl kryształ". 11 minut temu, Krakus1 napisał(-a): RS to nie agresywne, tylko pewnie już brutalne auto, pamiętam jak miałem krótką jazdę M5 competition g30 jako pasażer z przodu, prawie zemdlałem podczas przyspieszenia , za dużo emocji tam było ☠️ Przy jeździe żwawym samochodem, zawsze lepiej być kierowcą, a nie pasażerem. Miałem ostatnio okazję pojeździć XC 60 T8 i to dawało poczucie mocy. 455 KM i 709 Nm robi robotę. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 729 #50125 Napisano 16 Września 2025 1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): Mnie teraz Stuttgart-Zuffenhausen mocno kusi... Siedzę i tylko myślę... mówią, że są w największym kryzysie w swojej historii. Chociaż tych kryzysów już kilka przetrwali 😅 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach