Kierownik 117 #7476 Napisano 19 Września 2012 ja słyszałem że Bielsko jest dobre bardzo, ale generalnie chodzi mi o to, czy jest sens się w to pchać, jak to wpływa na żywotność silnika i podzespołów, zużycie paliwa itd. Pewnie chodzi o "Kompotów".Mają bodajże oddział w Krakowie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #7477 Napisano 19 Września 2012 Za 140 brutto teściu ma bez skóry, ksenonów, kamery cofania i DVD w zagłówkach, tak to wszystko z motorem 2,2l / 197KM. Owszem sporo, ale mniej niż konkurencja tej wielkości Tak z innej beki, koledzy waham się nad zawirusowaniem swojej srebrnej szczały, jak to widzicie? Fabrycznie motor ma 150KM (1,9, 16v, zmienna geometria), jakie są za a jakie przeciw? Za 149 brutto można mieć ze wszystkim oprócz DVD - http://otomoto.pl/kia-sorento-rabat-21500-zl-okazja-C25866794.html Ja akurat chcę ze skórą - będę przesiadał się z 10 letniego audi A6 i jakoś ta skora jest mi do szczęścia potrzebna ... I tak rezygnuję z wielu rzeczy :-) pozdrawiam, Tomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #7478 Napisano 19 Września 2012 Moim zdaniem warto, zawsze można sprzedać Mi osobiście chyba bardziej podoba się Sportage, może nie jest to typowo "męski" samochód,ale... 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #7479 Napisano 19 Września 2012 Kompoty ok, Barthek wal program 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #7480 Napisano 19 Września 2012 Za 149 brutto można mieć ze wszystkim oprócz DVD - http://otomoto.pl/kia-sorento-rabat-21500-zl-okazja-C25866794.html Ale ta Kijankę masz z 2011 r więc już prawie dwuletnia, podzwoń po dealerach i pogadaj bo imo ta oferta z Łowicza nie jest konkurencyjna. Moim zdaniem warto, zawsze można sprzedać Nie chcę się tego auta pozbywać przez dłuższy czas. Chyba, że kumulacja wpadnie do kieszeni 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetore 15 #7481 Napisano 19 Września 2012 forda 2,0 diesel 140 koni gdzie i czy i za ile warto przeprogramować? okolice Warszawy najchętniej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #7482 Napisano 19 Września 2012 forda 2,0 diesel 140 koni gdzie i czy i za ile warto przeprogramować? okolice Warszawy najchętniej Masters 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3892 #7483 Napisano 19 Września 2012 (edytowane) To ja z innej beczki Wydawać by się mogło że trendy stylistyczne w motoryzacji ostatnimi laty w najlepszym wypadku stanęły w miejscu...a kolejnym generacjom modeli brakuje faktycznej świeżości i polotu.Wczoraj jednak przeglądając wieści motoryzacyjne natknąłem się na to: Nowy Dodge Dart ....który w europie będzie sprzedawany jako Fiat.......jeszcze nie wiadomo jaki...ale na nadchodzących targach w Paryżu ma otrzymać już nazwę i zostać zaprezentowany jako następca obecnego fiata bravo.Według mnie kapitalny design ( umiejętnie miesza się tutaj amerykański styl z włoskim polotem )...i przykład, że jeszcze nie wszystko wymyślono ...a kompaktowy sedan nie musi być co generacje coraz bardziej kanciasty ( patrz VW jetta...lub wyprany z męskości patrz propozycje koreańczyków. ). Dart płytę podłogową odziedziczył po Alfie Giulietta ....czyli aktualnie najładniejszym kompaktem na swiecie. Edytowane 19 Września 2012 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek29 0 #7484 Napisano 19 Września 2012 Z chipem/wirusem czy jak to zwał to ważne jest aby zrobić to u dobrego/sprawdzonego tunera. Jeśli program będzie poprawny to przy normalnej eksploatcji nic ci nie skóci żywotności silnika : turbina daje dodatkowe (wirusowe) niutonometry dopiero powyżej 1800-2000 obr/min . Ten fiatowski 1.9 bardzo dobrze znosi takie przeróbki chyb, że zrobi się to u amatorów to napewno będą kłopoty. Piszę to z autopsji 0 pozdrawiamKrzysiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #7485 Napisano 19 Września 2012 Ale ta Kijankę masz z 2011 r więc już prawie dwuletnia, podzwoń po dealerach i pogadaj bo imo ta oferta z Łowicza nie jest konkurencyjna. Nie chcę się tego auta pozbywać przez dłuższy czas. Chyba, że kumulacja wpadnie do kieszeni To o ewentualniej sprzedaży było do szuwiego. PS.Dodge podoba mi się,nie wiem jak środek. 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mysterious 2 #7486 Napisano 19 Września 2012 (edytowane) Szuwi a zastanawiałeś się na Hyundai'em Santa Fe albo Chevim Captivą? Edytowane 19 Września 2012 przez Mysterious 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetore 15 #7487 Napisano 19 Września 2012 Masters dzięki, mieszczą się obok mechanika, który kiedyś zmartwychpodniósł i usprawnił silnik mojego kadetta c:)1,5k to dobra cena za program i hamownię? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3892 #7488 Napisano 19 Września 2012 PS.Dodge podoba mi się,nie wiem jak środek. Po amerykańsku ale fajnie mięsiście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #7489 Napisano 19 Września 2012 Dla mnie średnio. Nigdy nie miałem skóry w wozie, poza tym amerykaniec kojarzy mi się z "bardziwnym" plastikiem. Chociaż z drugiej strony faktycznie fajnie "mięsiście". 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3892 #7490 Napisano 19 Września 2012 (edytowane) Dla mnie średnio. Nigdy nie miałem skóry w wozie, poza tym amerykaniec kojarzy mi się z "bardziwnym" plastikiem. Chociaż z drugiej strony faktycznie fajnie "mięsiście". Fiatowski odpowiednik z pewnością będzie miał przestylizowane delikatniejsze wnętrze Mi najbardziej we wnętrzu podoba się dźwignia zmiany biegów....trochę jak w Forcie GT i w wielu innych Muscle cars Edytowane 19 Września 2012 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #7491 Napisano 19 Września 2012 Fiatowski odpowiednik z pewnością będzie miał przestylizowane delikatniejsze wnętrze Mi najbardziej we wnętrzu podoba się dźwignia zmiany biegów....trochę jak w Forcie GT i w wielu innych Muscle cars Coś w tym jest,mógłby mieć tak ze 2cm lewarek bliżej kierowcy 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #7492 Napisano 19 Września 2012 dzięki, mieszczą się obok mechanika, który kiedyś zmartwychpodniósł i usprawnił silnik mojego kadetta c:)1,5k to dobra cena za program i hamownię? tak.masters to elita 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zaq 12 #7493 Napisano 19 Września 2012 1,5k to cena w miarę ok, ale możesz spróbować na forach motoryzacyjnych załapać się na grupówkę.Ja płaciłem 900 i robiłem we Wrocławiu w EcuProject. Super goście i znają się na robocie.110% zadowolenia. 0 Mniejsza z perfekcją, wystarczy być bardzo dobrym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #7494 Napisano 24 Września 2012 (edytowane) x Edytowane 6 Stycznia 2013 przez karczochrulez 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #7495 Napisano 24 Września 2012 (edytowane) x Edytowane 24 Września 2012 przez karczochrulez 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #7496 Napisano 24 Września 2012 (edytowane) x Edytowane 24 Września 2012 przez karczochrulez 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rawicz 2 #7497 Napisano 26 Września 2012 (edytowane) Ostatnio tak Edytowane 26 Września 2012 przez stfraw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałK 0 #7498 Napisano 27 Września 2012 U mnie Ford Mondeo MK3 2.5 V6 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #7499 Napisano 27 Września 2012 Najfajniejsze auto jakie miałem to Peugeot 106 bo miał zegary Jaeger Le-Coultre'a Hehe też miałem Choć najfajniejszym autem bym go nie nazwał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #7500 Napisano 27 Września 2012 Ostatnio tak Ha! Kolego, napisz coś więcej jak się tym agregatem jeździ Rozumiem, że to to samo co Opel Ampera? To jest autko które non stop jedzie na prądzia, a akumulatory ładuje mu pracujący na niskich obrotach CDTI? Czy na silniku spalinowym też może się poruszać? Baaardzo ciekawe auto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach